SZÜLŐSÉG

9 évesen a nevelő felakasztott a fogasra, és otthagyott

2016. február 16., kedd 16:33

Az SOS Gyermekfalvak kisfilmjei azt mutatják be, hogy milyen is a gyermekvédelmi rendszer belülről. Erről pedig azok mesélnek, akik a legjobban ismerik, mert maguk is állami gondoskodásban nevelkedett fiatalok.

Gábort egyik nevelője felakasztotta a fogasra, míg a másik anyja helyett anyja lett. Összesen 70 felnőtt gondozóval került kapcsolatba, ebből úgy érzi, négy emberrel alakult ki valódi kötődés.

Magyarországon 22 ezer gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban, közel félezren az SOS Gyermekfalvakban. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira. Az alapítvány az Európai Bizottság támogatásával 9 uniós országban folytatott program keretében gyerekjogi képzést indít gyermekvédelmi szakellátásban dolgozóknak. Összesen 800 szakembert képeznek ki.

Az SOS Gyermekfalvak kampányfilmjeiben olyan helyzeteket mutat be, amelyek nyomot hagynak egy gyerek életében. Állami gondoskodásban élő fiatalok beszélnek őszintén az őket ért sérelmekről, örömökről.

Sára például rendezett körülmények között élt, édesapja diplomás közgazdász és iskolaigazgató volt, mégis röviddel a szülei válása után az SOS Gyermekfaluba került testvérével. Ma egyetemi hallgató és önálló életet kezd Budapesten. Ő és Gábor történetét is megismerheti az SOS Gyermekfalvak kis videóiból.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.02.16 16:53:48wmiki

  Sajnos nem bírtam végignézni ezt a mérhetetlenül izgalmas, objektív riportot, ezért megkérdezném, hogy amit a független újságíró kiemelt a szövegben, hogy felakasztották ezt a szegény, ártatlan báránykát, az MIÉRT történt meg?
  Egy vak nénikét akart átkísérni a forgalmas úttesten, ez a szegény, cigány fiú, és a Darth vader gonoszságú nevelője, ezt a jócselekedetet, már nem bírta elviselni?
  Vagy mi más motiválhatta erre a gaztettre?

 • 2016.02.17 06:05:39Lenina Huxley

  wmiki: valamilyen szidalmazás közben zavarában mosolygott a gyerek, a nevelőben meg felment a pumpa.

 • 2016.02.17 10:30:53Siegelindee

  wmiki
  Te gyárilag vagy ilyen gonosz? A kommentjeid annyira megbízhatóan és egyenletesen csöpögnek mindig a rosszindulatú félremagyarázásoktól, hogy már szinte a széljobberek paródiájának tűnsz.

  Ha a fiú páros lábbal ugrált volna a vak néni bordáin, AKKOR SEM lenne joga a nevelőnek őt felakasztani sehova. Világos?

  Az, hogy a fiú cigány, vagy sem, mennyiben játszik szerepet a felakasztás jogosságában?

 • 2016.02.17 10:48:07rrokkant

  Én nem voltam állami gondozott, sima mezei iskolába jártam. Ott az egyik tanár azzal űntette az osztályt, hogy feltartott kezekkel kellett állnunk a pad mellett amíg össze nem csuklottunk. Igaz ez 30 évvel ezelőtt történt.

 • 2016.02.17 11:36:29régen herceg

  Siegelindee

  wmiki egy megatroll, kb. az internet óta létezik. Érvekkel hatni rá? Próbáltuk, sokan, sokszor. Sziszifusz már rég feltolta a követ a hegyre, mire... áhh.

  "Kösz, tudomány!"

 • 2016.02.17 18:38:04Lady Scarlett

  Ne etessetek wmikit! Ő egy agyatlan troll, nem is ertem hogy nincs meg kitiltva innen. Masokat ennel sokkal kevesebbert is kinyomtak mar innen!

 • 2016.02.18 08:20:43wmiki

  pfff....

  jaja, mindenki troll, csak ti szdsz/dopeman szavazók vagytok felsőbbrendű értelmiségi liberális demokraták... :x

 • 2016.02.19 11:25:48A biztos utas

  Ez a srác - nézzétek meg jobban - egyáltalán nem cigány.
  Nem, mintha lenne ennek bármi, de tényleg BÁRMI jelentősége. Ugye kedves wmiki, te tahó náci?
  Élőben is szeretsz cigányozni? Kipróbáljuk?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta