Íme az ingyenes képzések alapponthatárai

Bő egy hónapja felhívtuk a figyelmüket három fontos határidőre, amiből az egyik vészesen közeledik: ez pedig február 15-e. Ez az a nap, amikor éjfélig még leadhatóak a jelentkezések (illetve a hozzájuk tartozó és már rendelkezésre álló dokumentumok) az ősszel induló felsőoktatási képzésekre.

Az Eduline figyelmeztet arra is, hogy szintén ez a dátum a határideje a kiegészítő díjak befizetésének (átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával) abban az esetben, ha valaki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet jelöl meg.

GettyImages-484556152
Dan Kitwood / Getty Images

Azt már a Felvitől tudjuk, hogy a határidőre tekintettel hétvégén rendkívüli nyitva tartás várja a jelentkezőket: szombaton és vasárnap is 8 és 16 óra között, hétfőn pedig személyesen este nyolcig, telefonon tízig, emailben pedig egészen éjfélig lehet kérdezni telefonon és emailen.

Fontos: ha már megvannak az eredményei (mondjuk újrafelvételizik), vagy nincsenek, de szívesen eljátszana a gondolattal és kiszámolná a pontjait, itt megtudhatja, hogyan kell számolni az új 400+100-as rendszer szerint. Az oldalon egyúttal megnézheti azt is, melyik szakon mennyi az ingyenes képzés alapponthatára - kicsit spoilerezünk: a legmagasabbra (465 pont) a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés és a nemzetközi tanulmányok szakokon tették a lécet, a nemzetközi gazdálkodáshoz és a jogászhoz 460, a kommunikáció és médiatudományhoz 455, a gazdálkodási és menedzsmenthez pedig 448 pont kell, általános orvos 380 ponttól, erdőmérnök viszont már 300 ponttól lehet, és az osztatlan tanárképzéshez sem kell több 305-nél.

Oszd meg másokkal is!
Mustra