SZÜLŐSÉG

Íme az ingyenes képzések alapponthatárai

2016. február 13., szombat 09:28

Bő egy hónapja felhívtuk a figyelmüket három fontos határidőre, amiből az egyik vészesen közeledik: ez pedig február 15-e. Ez az a nap, amikor éjfélig még leadhatóak a jelentkezések (illetve a hozzájuk tartozó és már rendelkezésre álló dokumentumok) az ősszel induló felsőoktatási képzésekre.

Az Eduline figyelmeztet arra is, hogy szintén ez a dátum a határideje a kiegészítő díjak befizetésének (átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával) abban az esetben, ha valaki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet jelöl meg.

Azt már a Felvitől tudjuk, hogy a határidőre tekintettel hétvégén rendkívüli nyitva tartás várja a jelentkezőket: szombaton és vasárnap is 8 és 16 óra között, hétfőn pedig személyesen este nyolcig, telefonon tízig, emailben pedig egészen éjfélig lehet kérdezni telefonon és emailen.

Fontos: ha már megvannak az eredményei (mondjuk újrafelvételizik), vagy nincsenek, de szívesen eljátszana a gondolattal és kiszámolná a pontjait, itt megtudhatja, hogyan kell számolni az új 400+100-as rendszer szerint. Az oldalon egyúttal megnézheti azt is, melyik szakon mennyi az ingyenes képzés alapponthatára - kicsit spoilerezünk: a legmagasabbra (465 pont) a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés és a nemzetközi tanulmányok szakokon tették a lécet, a nemzetközi gazdálkodáshoz és a jogászhoz 460, a kommunikáció és médiatudományhoz 455, a gazdálkodási és menedzsmenthez pedig 448 pont kell, általános orvos 380 ponttól, erdőmérnök viszont már 300 ponttól lehet, és az osztatlan tanárképzéshez sem kell több 305-nél.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta