SZÜLŐSÉG

Párna alá dugott angolkönyv helyett nézzen Fluency MC-t!

2016. február 6., szombat 14:40

Megvan még az emlék, amikor angolórán a rendhagyó igék második és harmadik alakját tanították önnek? Vagy dehogy is tanították! Nekünk, annak idején a kezünkbe nyomtak egy táblázatot, hogy magoljuk be otthon. Frappáns.

Azért van ennél jobb módszer is, például ha észreveszi benne az ember a ritmust, és úgy tanulja meg, mint egy verset vagy éneket. A legmenőbb pedig a videóban szereplő angoltanár, aki rappelve adja elő a tudnivalót. Ezzel a módszerrel még tanulni sem kell, egyszerűen az ember fülébe mászik az anyag, mint egy sláger.

Véletlenül ki is próbáltuk a dolgot itthon: másnapra a gyerekeim angol igéket rappeltek, pedig csak kétszer néztük meg a videót, és egyáltalán nem tanulási a céllal, hanem csak a szórakozás kedvéért. Nézze meg ön is!

A videóban szereplő tanár egyébként nemcsak az igék második és harmadik alakját segít megtanulni, hanem egy csomó mást is. YouTube csatornáján Fluency MC néven ad hasonló stílusban angol leckéket, természetesen rappelve. Nézegesse ön is, és élvezze az angol tanulást!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.02.06 18:25:13cardiobascuralis

  Mindkét változat baromság.
  Az összes rendhagyó igét a táblázatok sem tartalmazzák, ez a repper csávó meg pláne nem sorolja el. Több száz van ugyanis belőlük.
  Olyan alapok nem szerepelnek pl., mint a do - did - done, de a light - lit - lit sem.
  (Nem mellesleg a táblán a drink - drunk - drunk még hibás is, mert helyesen drink - drank - drunk.)

  Akkor kell megtanulni az adott ige alakjait, amikor arra szükség van.

  Az angollecke, angoltanulás meg egy szó.
  Kár, hogy olyan hülyéket is alkalmaznak itt újságíróként, akiknek a magyartanulás is kimaradt.

 • 2016.02.06 19:32:39WhiteFalcon

  @cardiobascuralis: szerintem pedig drank van írva, csak baromi rondán írták fel. De végül is mindegy, ha netán elcseszem beszéd közben a 2. vagy 3. alakot, senki sem fogja leharapni a fejem miatta.

 • 2016.02.07 10:34:34Szenky

  cardiobascularis, a do - did - done pont benne van 0:57-nél a videó bal alján láthatod.

 • 2016.02.07 16:11:22cardiobascuralis

  WhiteFalcon:
  A fejedet akkor sem fogja leharapni senki, ha bármelyik másik szónál rossz alakot használsz, Amerikában sokfelé úgy beszélnek, hogy a 2. alak nem is létezik, a sima múltra is 3. alakot használnak, pl. I did it helyett I done it.

  Sőt, a light 3. alakja már egyes amerikai műszaki doksikban is a szabályos képzésű lighted a szabálytalan képzésű lit helyett, pl. Boeing-737 műszaki doksikban is találkoztam már ilyennel évekkel ezelőtt.

  Ennek ellenére azért ha kevered őket, az átlag angol/amerikai ha ki nem is nevet, de legalábbis nem vesz komolyan.

 • 2016.02.07 16:20:14cardiobascuralis

  Szenky:
  Teringettét, tényleg.
  De nincs a be, a read, a stick a tear és még sok egyéb.

 • 2016.02.08 18:26:01victor vacendak

  @cardiobascuralis: a "lighted" a "lit"-tel felcserélhető és jó (lásd Hemingway Clean Well-Lighted Place című írását, másrészt a műszaki leírásokban a "Lighted" fénnyel, világítással felszerelt tárgyakra értendő.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta