SZÜLŐSÉG

Ha utálta a botsáska Barbie-t, most örülhet

2016. január 30., szombat 10:37

Örülhetnek, akik teljesen kibuktak a „tökéletes” külsővel rendelkező Barbie babán, ugyanis nagy hírt jelentett be a Mattel a napokban: piacra dobta az átlagos külsővel rendelkező - de még mindig full sminkben parádézó - Barbie-kat. Illetve jó pár különböző bőrszínnel rendelkező figurával is előrukkolt (ez utóbbi nem akkora hír, ugyanis afro, indiai, maya, sőt, még tfilint és imasálat viselő, tórát olvasó babájuk is van már), melyek kissé élethűbbek lesznek a már megszokott „minden a helyén” Barbie-nál.

Új szemformákat, frizurákat kaptak, plusz, nincs több magassarkú sem, helyette viszont bejött minden, ami lapos. A lényeg azonban az új testalkatok: curvy (gömbölyded, formás), tall (magas) (mintha eddig nem lett volna elég magas), és a petite (kicsi, aprócska). 

2
Fotó: shop.mattel.com

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.01.30 11:27:08sEm

  Lehet ezen persze viccelődni, meg gúnyosan fogalmazni, de ami tény az tény.

  "The impact of these dolls on the self-image and eating habits of girls is very real, and very measurable. In a psychological study, girls from age 5 to 8 were shown images of either a Barbie doll, or a more realistic "size 16" doll. Those who saw the Barbie dolls had less self-esteem and worse body image, and had a stronger desire to be thin.
  When girls aged 6 to 10 were assigned to play with either a very thin doll or an average-sized doll, the children who had played with the thin doll ate significantly less food. The bodies represented by these popular dolls - the toy that every girl must have - are directly influencing how children see themselves, as well as how they feed themselves.
  "

  Forrás:[link]

 • 2016.01.30 11:43:22bElannaTorres

  nem felnőtteknek készül, hiába szeretünk róla véleményt mondani. De a bennem lévő kislánynak tetszik a sokféle szép baba :)

 • 2016.01.31 12:44:56Mosómedve!

  Vajon a Ken babával is ennyit foglalkoznak, vagy csak szerencsétlen Barbie-val? :) Várom a kissé pocakos, esetleg kopaszodó Ken babákat :)

  Anno én is ezekkel a babákkal nőttem fel, de komolyan eszembe se jutott hogy na akkor én most így fogok kinézni és hogy akkor biztos ez az ideális derék és combméret. Egyáltalán a '90-es évek elején foglalkozott valaki ezzel? Szerintem ma se a baba miatt alakulhat ki egészségtelen önkép a gyerekek fejében, hanem az úton útfélen szembejövő sztárdiéták, ezt idd, azt edd, ezt ne idd, azt ne edd, főleg ha még otthon anyuci is görcsösen számolgatja a salátája kalóriáit. Ez szerintem sokkal károsabb lehet, mint egy ilyen olyan baba. Egyébként szépek az új babák (bár én személy szerint hiányolom a szemüvegeseket :) :) :) ), csak azt utálom, hogy a "botsáskákat" ellensúlyozni hozták létre őket és nem pedig mellé, hogy színesítsék a palettát.

 • 2016.01.31 13:59:39Sandokohn - a maláj jiddis

  Ráccizmus! Hol marad a transzvesztita Barbie??? Meg a meleg Ken? Szemetel a barna eső....

 • 2016.02.01 22:19:07nagyonanyuka

  Jajj, akkor most a kislányok majd mind akkora segget akarnak növeszteni, mint az a középső kék hajú baba?

 • 2016.02.01 22:21:12nagyonanyuka

  És a lapos sarkú szandálok majd nehezebben vesznek el, mint a patacipők?

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta