SZÜLŐSÉG

Így hozza ki a maximumot az Educatio kiállításból!

2016. január 22., péntek 16:26

Január 23-ig várja a továbbtanulás előtt állókat a Syma csarnokban az Educatio kiállítás, ahol gyakorlatilag mindent megtudhat az elérhető képzésekről, ösztöndíjakról, felvételiről, kollégiumról és mindenről, ami a továbbtanulással kapcsolatos. Az ingyenes kiállításra viszont jó ha előzetes tervvel érkezik, ugyanis könnyen elveszhet a részletekben. 

Nem csak végzősöknek

Tévedés azt hinni, hogy az Educatio csak a bizonytalan végzősöknek szól, akik még nem döntötték el, hogy hol folytassák a tanulmányaikat a középiskola után. Természetesen nekik is rengeteg tanácsot tudnak adni, de az alsóbb éveseknek is nagyon hasznos, hiszen minél előbb tudják milyen irányban szeretnének továbbtanulni, annál korábban tudnak elkezdeni célirányosan készülni az érettségire, aki pedig nagyon bizonytalan, az pályaorientációs tanácsadáson is részt vehet. 

Nem csak továbbtanulóknak

Az Educatio kiállítás azoknak is hasznos, akik valamilyen szakmát szeretnének tanulni, ösztöndíjak érdeklik, vagy nyelvet tanulnának. Nem csak a felsőoktatási intézmények vonulnak ki, hanem szakképzések és nyelviskolák is, így akkor is érdemes kilátogatni, ha nyelvvizsgázni szeretne, vagy valamilyen szakmai jellegű továbbképzésre kíváncsi, sőt akkor is, ha master képzésre jelentkezne, sőt akkor is ha külföldi képzések érdeklik. 

Akkor is ha külföldön szeretne tanulni

A külföldi képzésekről és ösztöndíj programokról is talál információt, a kiállításon, ezért azoknak is érdemes kilátogatni, akik külföldön szeretnének tanulni vagy Erasmus programban vennének részt, ugyanis 16 országból 40 kiállító segít a külföldi tanulással kapcsolatos kérdésekben. 

Ne feledkezzen el a programokról sem

A kiállítás csak az egyik része a rendezvénynek, sokan viszont elfeledkeznek a programokról, pedig ott lehet előadásokat hallgatni ösztöndíjakról, nagyobb cégek karrierprogramjairól, vagy éppen a felvételivel kapcsolatos kérdésekről és hasznos információkról. 

Tanulmányozza a térképet

Sokan lesznek, kicsi lesz a hely, úgyhogy jó ha előre felkészül, hogy melyek azok a standok, amiket biztosan nem akar kihagyni. Az igazán felkészült Educatio kiállításra látogatók előre feljegyzett kérdésekkel is készülnek, hiszen a helyszínen mindent megtudhat az iskolák képviselőitől. 

Ne hagyja magát eltántorítani a céltól

Előre szólunk, hogy sok lesz a színes prospektus, az ajándék toll és a különböző szóróanyag, de ha jót akar, nem tömi tele a táskáját papírokkal. Sokkal jobban jár ha valóban összeírja a kérdéseit előre, és felteszi célirányosan. Ráadásul sose feledje, hogy nem attól lesz később értékes egy képzés, hogy milyen lufik voltak a standján. 

Néhány nagy céggel is találkozhat

Tudjuk, hogy felsőoktatási képzés választása előtt még csak nagyon kevesen gondolnak arra, hogy mi lesz később, ugyanakkor érdemes ellátogatni a nagyobb cégek standjaihoz is, ahol érdeklődhet arról milyen területekről keresnek munkavállalókat, vagy hogy milyen képzési lehetőségek vannak náluk, amikre már egyetem alatt lehet jelentkezni. 

A kiállítással nem ér véget a döntéshozatal

Egy ilyen kiállításon minden iskola a legjobb formáját igyekszik mutatni, természetesen mindenhol nagyon szuper a képzés, nagyon élvezik a diákok is, akik közül mindenki remek munkát kap már a diploma megszerzése előtt. Ezért ahogy véget ért a kiállítás, és kiválasztott több szimpatikus intézményt, kezdjen el nyomozni utánuk.

Mindenképpen nézze meg a honlapot, az oktatókra keressen rá az interneten, nézze meg milyen órák vannak, a tantárgyak tematikáját is megtalálja. A közösségi oldalakon pedig csatlakozhat az iskola tanulóinak csoportjaihoz, ahol közelebbről is betekintést nyerhet milyen ott az élet valójában. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta