SZÜLŐSÉG

Randizni és étteremben viselkedni tanítja a fiát, leszólták

2016. január 10., vasárnap 15:34

Hatalmas vitát kavart Facebook posztjával Nikkole Paulun, az MTV-n futó „16 éves, és terhes” című műsor egykori sztárja, aki ma már két gyerek anyukája. A vihart azzal az elképesztő bejelentésével gerjesztette, hogy kiposztolta: minden hónapban egyszer étteremben vacsorázik a hatéves fiával.

Paulun azt írta, a fia kinyitja előtte az ajtót, kihúzza neki a széket, mesél a napjáról, és érdeklődik az anyukájáéról. Sőt, a kisfiú fizeti a számlát, és ő ad borravalót is abból a pénzből, amit a házimunka elvégzéséért kap. A több millió ember által lájkolt posztról a Yahoo Parenting számolt be.

Paulun úgy véli, ezzel megtanítja a fiát arra, hogy hogyan kell bánni egy hölggyel, hogyan kell majd viselkedni, amikor élesben kerül a sor randevúra, hogyan mutassa ki a tiszteletét a szeretett nő iránt, aki alkalmasint éppen a mamája, de lesz ez még nyilván másképp is az anyuka szerint.

Ezeken az alkalmakon soha nem kerülnek elő a telefonok és tabletek, hanem csak ülnek, és beszélgetnek. Paulun az írja, megtanítja a gyerekének, hogyan kell rendesen viselkedni az asztalnál, és hogy mekkora neveletlenség a telefont nyomkodni, amikor együtt van valakivel egy ilyen szituációban. Emellett a kisfiú tapasztalatot szerez a pénz értékéről, és hogy hogyan bánjon vele, közben matekoznak is, míg kiszámolják, mennyi lesz a számla végösszege, és hozzáadják a 15 százalék borravalót is. (Ez mondjuk elég érdekes, hogy egy hatéves gyerek százalékot számít/oszt-szoroz, de az elv a lényeg: a tapasztalatszerzés.)

Az anya ugyan belátja, hogy még kicsi a fia, de úgy hiszi, hogy ezeket a dolgokat most kell megtanulnia, ebben kell felnőnie. „Sosem túl korai megtanítani a gyerekünket, hogy tiszteljen másokat, különösen pedig a nőket. Olyan nőként, akit korábban bántalmaztak, és akivel borzasztóan bántak, rendkívül fontosnak tartom, hogy megtanítsam a fiamat, hogyan mutasson tiszteletet mások iránt. Manapság sok férfinak fogalma sincs róla, hogyan bánjon a nőkkel, hogyan alakítson úgy egy találkozót, hogy jól sikerüljön, és mind a ketten jól érezzék magukat. Jó tudni, hogy a fiam nem lesz egy közülük” – írta a nő a Facebookon.

shutterstock 181543841

A poszt, amit azóta töröltek, január 1-jén kelt, és nagyot ment: 2,7 millióan lájkolták és 491 ezren osztották meg. A kommentek eléggé széles skálán mozogtak, voltak, akik teljesen egyetértettek, és maguk is próbálkoznak majd hasonló anya-fia randikkal, de persze sokan felhatalmazva érezték magukat, hogy ítélkezzenek Paulunék fölött. A kritikák (mert ugye miért is ne kritizálnák mások nevelési elképzeléseit) között például ott volt, hogy micsoda dolog, hogy a nő magára költeti a gyerek pénzét.

„Habár alapból szuper ötletnek tartom, nem értek egyet azzal, hogy ráveszed a gyereked, hogy téged vigyen vacsorázni a pénzből, amit házimunkával keresett. Látom mögötte az elképzelést, de kissé tisztességtelennek tartom, hogy azt állítod, ha nem így csinálnád, akkor a fiad később majd rosszul bánna a nőkkel.”

Paulun válaszolt a kommentre, azt írta, a fia szereti kifizetni a számlát. Ő sosem erőltette, hogy így tegyen, de a gyereknek nagyobb élmény valami nagyszerű dolgot csinálni együtt az anyukájával, mint mondjuk megvásárolni egy játékot. Valamint hozzátette még, hogy külön ad pénzt a gyerekének a közös vacsorákra. „A gyereket mindig felvillanyozza, ha kettesben tölthetünk egy szuper napot, és mindig nagyon várja, ahogy azt is, hogy a saját pénzével fizethessen” – magyarázza Paulun.

Volt, akinek az nem tetszett, hogy csak azért, mert a gyerek fiú, miért elvárás, hogy ő fizessen. „Miért kell mindig a férfiaknak fizetni?” – tette fel a kérdést az egyik kommentelő, aki szerint „ez nem egy egészséges kapcsolat”.

Azért a legtöbben mégis csak úgy vélekedtek, hogy ez egy nagy ötlet, mivel megtanítja a gyereket viselkedni az asztalnál, és megmutatja, hogy milyen fontos, hogy a családtagjainkkal beszélgessünk ahelyett, hogy állandóan a telefonunkat nyomkodnánk. Az egyik hozzászóló szerint a kisfiú egyszer majd nagyon boldoggá fog tenni egy nőt.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2016.01.10 19:28:26zZz

  Nick Leeson: Egyszer feltettem a kérdést egy lánybarátomnak. Fogalma sem volt, mit tudna egy nő tenni egy randin. Valahányszor felmerül a kérdés egy fórumon, nem is jön válasz. És mindezzel nem is lenne gond, ha viszont fordítva nem jönnének az állandó elvárások, a folyamatos kritizálás stb.

 • 2016.01.10 20:01:16Zsuzsi25

  Nick leeson. Valaszolok.
  Elmegy! Peldaul! - arra a ferfira a no idot szakit, kicsinositja magat stb.

 • 2016.01.10 20:15:46Nick Leeson

  Zsuzs25! Na azért ne csináljunk már úgy, mintha egy kapcsolat arról szólna, hogy a nő szívességet tesz a férfinak, hogy vele van! Úgy írsz mintha a férfinak nem lenne teendő, hogy elmegy a randira. Miből gondolod, hogy a pasi nem csinosítja ki magát? Egy tipikus agglegénynek egy ing kivasalása legalább annyi meló, mint egy nő tetőtől talpig kirittyenti magát! És akkor arról már nem is beszélek, hogy a pasi találja ki hova menjenek (és jó is legyen a nőnek), amin már az első pillanatban csődbe lehet jutni. Témákat, sztorikat, minden helyzetre agyaljon ki, B tervet szervezzen meg, stb. Mert a nő csak ül egy randin és egy fikarcnyit sem képes azért tenni, hogy az jól süljön el.

 • 2016.01.10 20:18:1330-06

  Ez egy helyes gyakorlat.Ha nincs férfi a családban, akkor a gyereknek valakitől meg kell tanulni azokat a társasági minimumokat, amiről a társasági élet szól.
  Nézzünk körül. Ott ülnek egy asztalnál és mindenki nyomogatja a kütyüjét. Ha már erről le fog szokni a gyerek , sőt nem is fog rászokni, már megérte

 • 2016.01.10 20:26:33jojoka

  Senki sem olvasta el rendesen?? 6 éves a gyerek!! Mi a picsát akar?? Majd 16-18 évesen vigye el és tanítsa meg rá. A 6 éves egyszerűen csak örül neki, hogy az anyjával van. Az, hogy az anya mit képzel bele a szituba az az ő baja. A gyereknek ez csak játék. Halvány gőze sincs, hogy az anyja mit akar ezzel.

 • 2016.01.10 20:59:03Nofrit

  jojoka: és az miért baj? A két évesem sem azért mos reggel-este fogat, mert tudja, miért kell, hanem mert jó játék utánozni anyát, apát. Később megmarad a szokás, amit majd tudatosít magában. Ez is ilyen.

 • 2016.01.10 21:12:20tyberius

  6 évesen persze az van, amit anyuka mond, aztán 6-10 év múlva már, ahogy kifejlődik a gyerek saját egyénisége, könnyen lehet, hogy nagy pofáraesés lesz a dologból.

  Hagyományos nemi szerepeket sulykolni egy hatévesbe kb. annyira visszatetsző, mint amikor a hasonló korú gyereklányokat szépségversenyre hurcolják az anyukák.

  Én akkor röhögnék a legnagyobbat, ha kiderülne, hogy a gyerek meleg, és az anyja volt az egyetlen nő, akit valaha randira vitt. :P

 • 2016.01.10 21:22:13Nick Leeson

  A kislányok szépségversenye alapvetően egy elcseszett dolog. Sőt minden korban káros a személyiségre az ilyen megmérettetés...
  Ezzel szemben lovagiasságot igenis van értelme tanulni, gyerektől egészen késő öreg korig! AZ más kérdés, hogy aki túlzottan lovagias a mai nőkkel azt agyonszívatják, kihasználják, lehúzzák, megalázzák, stb. Nem is csoda ha kihal ez a viselkedésforma.

 • 2016.01.10 21:29:24egysmás

  zZz, a nő dolga a szex, amennyiben nem lép le fél órán belül.

 • 2016.01.11 08:13:13apro_marosan_petergabor

  A jó modor kiveszőben.
  Örülök, hogy valaki(szerencsére azért vannak még, jobb a helyzet...) mégis fontosnak tartja ezt.
  Elmagyarázza a "férfijelőltnek":
  - ne tehénkedjen az asztalra (alsókarjára), miközben alevest kanalazza
  - a kezei beszélgetés közben legyenek finoman az asztalon
  - ne mobilozzon, tabletezzen, ne fogadjon hívást
  és így tovább, ahogyan szó volt a cikkben róla
  A kommunizmus az uriemberekkel együtt kiirtotta a jó modort (na, mindet nem tudta - a von Haus aus családok még a társbérletekben is jó modorra oktatták a gyerekeiket)
  A liberók pedig a kommunistákkal együtt gyűlölték mindig is a jó modort, ami bármiféle társadalmi hagyományra, konvencióra (értékekre) emlékeztetett, meg arra, hogy ők honnan jöttek - a semmiből - s hová tartanak - szintén) . S persze az uniszex se tesz jót ennek a dolognak...
  Nem baj, talán lassan újból ráébrednek sokan, hogy vannak stabil emberi értékek, hagyományok, melyek szebbé, kellemesebbé teszik az életünket.

 • 2016.01.11 08:42:46SD9

  egysmás:
  anyád dolga a szex, biztosan tőle tanultad ezt a felfogást

 • 2016.01.11 11:26:45Nik Kershaw

  A jomodor valoban kiveszoben van.
  Magam is tobbszor tapasztalom, mikozben olvasom az olyan hozzaszolasokat, melyek a kommentelotol eltero velemenyen levoket lekommunistazzak, liberalisozzak. Kulonosen furcsa egy ilyen hozzaszolas annak fenyeben, mikor a hozzaszolo pont azt a jomodort hianyolja, melynek o is hijjan van.
  Lassuk be, valtoznak az idok. Ma mar mulattsagosan hat, ha pl. egy mosdatlanszaju igenytelen fruskat uriholgykent kezel egy ferfi. Talan maga a kedvezmenyezett is korberohogi. Ha a holgyek olyan banasmodban szeretnenek reszesulni, mint a lovagkorban vagy a monarchia idejen, akkor tessek ugy is viselkedni. Hova tunt a nokbol az a finom noiesseg az a visszafogottsag, ami annak idejen jellemezte oket, s amivel kivivtak maguknak, hogy az urak uriemberkent viselkedjenek veluk? Az eremnek ket oldala van.

 • 2016.01.11 11:44:50Zephyrous

  "Az egyik hozzászóló szerint a kisfiú egyszer majd nagyon boldoggá fog tenni egy nőt."
  Maximálisan igaza van. Már most el van kezdve a kisfiú papuccsá, omegahímmé való fejlesztése. Ebből a gyerekből vagy homoszexuális lesz, vagy egy anyámasszony nyámnyila katonája, aki majd kifog egy nőt és egy életre a rabszolgája lesz. Az anyját sem ok nélkül hagyhatták el, emiatt feltételezek benne egy férfigyűlöletet, amit a fia nevelésén át próbál levezetni. Ebből a fiúból nem férfi lesz, csak egy lúzer lábtörlő, akibe beletörlik a rafkós csajok a lábukat.

 • 2016.01.11 12:02:47FionaG

  Nekem nőként nagyon imponál, ha egy férfi udvarias. Valahogy a játék része, hogy mondjuk kinyitja nekem az ajtót, én pedig rámosolygok és megköszönöm. Ez mindenkinek kellemes. Igen, a nőknek is van dolguk ezzel kapcsolatban, nem is kevés.
  Egyébként meg, ha egy férfinek csomagokkal van tele a keze, akkor én is kinyitom neki az ajtót, hogy segítsek.
  Hogy ki fizessen a randin, azon lehet vitatkozni. Nem árt, ha ez egyértelmű már az elején, ha pl. egy férfi azt mondja, hogy szeretne meghívni ebédelni, akkor az azt jelenti, hogy ő fizet. Viszont én meg nem választok homárt pezsgővel. Lehet ám ezt a játékot jól játszani!

 • 2016.01.11 12:15:13NewUser

  Jajj, szegény kiscsóka! Az anyukának inkább a saját korosztályában kellene körülnéznie. A kisfickónak is jobb lenne, ha felnőtt férfiakkal járna étterembe a kedves mama, hátha talál egy olyan partnert, akivel együtt egy normális férfit tudna nevelni ebből a srácból. Ez igy baromira nem jó irány. De most komolyan! Egy ilyen korú kisgyereknek még az a dolga, hogy lanyok copfját húzza, diszkréten meghintse homokkal a kis hajukat. :) A 6 év körüli kislányok mindíg a balhés fiúkra buknak. Totál elveszi a gyerekkorát az anyja, igaz a 20 évvel idősebb korosztalyban biztosan nagy sikert arat. Más kérdés, hogy a kisgyereknek erre qrvára nincs igénye.

 • 2016.01.11 12:17:54Nik Kershaw

  FionaG!

  Errol van szo! Nem olyan bonyolult ez a vilag. Maris kivivtad a tiszteletemet.
  :)

 • 2016.01.11 12:24:24jemuaat

  FionaG!

  Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal. És ahogy te is írtad "Igen, a nőknek is van dolguk ezzel kapcsolatban, nem is kevés."
  Reméljük akad egy férfi, aki pedig a kislányát viszi el, és tanítja jó modorra, mert a mai tini lányok messze vannak az "igazi nő" fogalmától. Persze tisztelet a kivételnek.

 • 2016.01.11 13:02:04Zephyrous

  Vicces, mikor a legnagyobb ribancok kérik ki maguknak, hogy úri hölgyként kezeljék őket a férfiak. Az ilyen cikkeknél valahogy mindig az van, hogy a nőket kell körbehajbókolni, ez a férfi dolga és kötelessége, míg a nőknek semmit sem kell tenniük, csak élvezni a szórakoztatást. Fizuknál egyenlőséget kiáltanak a feministák, de a randin ne fele-fele arányban legyen a fizetés, hanem a férfi álljon minden költséget, csakis akkor illik rá az "úriember" jelző.

 • 2016.01.11 13:05:38hihhaa

  Miért érdekel bárkit az, hogy ez a nő hol eszik havonta egyszer a gyerekével? Ez a megosztósdi eléggé ilyen önfényező, lájkvadász, kifelé gyereknevelésnek tűnik.

 • 2016.01.11 13:37:25cardiobascuralis

  "Az egyik hozzászóló szerint a kisfiú egyszer majd nagyon boldoggá fog tenni egy nőt."

  Vagy lehet, hogy sorozatban fogja gyilkolni őket, ő lesz a második Hasfelmetsző Jack.
  Ebben a korban még nem lehet tudni.

 • 2016.01.11 13:52:45cardiobascuralis

  egysmás:
  Gondolom, te sosem voltál katona, ezért csak hülye elképzeléseid vannak a dologról.

  Szerinted véletlen, hogy nagyon sokan életül végéig tartják a kapcsolatot azzal, akivel együtt voltak katonák (és előtte nem ismerték egymást)?

  Futkosóra nem küldtek minden szir-szar ügyért, ahhoz már elég súlyosat kellett elkövetni. De a laktanyafogság sem ment csak úgy hasraütésre, megvolt a Szolgálati szabályzat, hogy miért mi jár és max. mi adható. Ha a parancsnok ettől eltért, azt fenyítették meg.

  Szóval baromságokat írsz.

  Szentpali Eva?
  Zsidóknál kötelező a férfiaknak fejfedőt viselni az asztalnál.

  Zsuzsi25:
  Ha a 25 a születési dátumodra (1925) utal, akkor érthető, hogy így volt.
  Azóta viszont kissé fejlődött a világ, meg női emancipáció vagy mi a faszom van, ti küzdöttetek érte, viseljétek a hátrányait is.

  zZz:
  Persze. A férfi fizet, a nő cserébe hagyja, hogy megdugják.
  Ennyire egyszerű. Semmi sincs ingyen. :-)

  apro_marosan_petergabor:
  A kommunizmusban senki sem mobilozott és tabletezett.
  Ez a Fidesz bűne, azóta van, amióta ők először kormányra kerültek.

  Nik Kershaw:
  A mulattságos olyami, amit néger-fehér félvérek csinálnak?

 • 2016.01.11 14:11:39Nik Kershaw

  Joooj! 2x nyomtam le a "t" betut? De szemfules valaki! :)
  Latod, ezert nem kell nekem helyesirasellenorzo, mert vagy te, es nehany hozzad hasonlo kompetens szemely, aki figyeli az ilyen fontos dolgokat is. Azt mar csak remelni tudom, hogy ertetted a mondandom lenyeget az altalad jelzett hiba ellenere.

  Erdemben is szeretnel hozzaszolni?

 • 2016.01.11 14:16:13cardiobascuralis

  Nik Kershaw:
  Gondolom, a többi hiba is mind csak elírás, mi? :-)
  Egyébként valószínűleg tényleg kétszer nyomtad le a t betűt, azért is jelent meg kétszer.

  Helyesírás-ellenőrző meg már böngészőhöz is van.

 • 2016.01.11 14:17:59NewUser

  cardiobascuralis:

  Ha valaki egy másik személy helyesírásán rugózik, miért nem olvassa át a saját írományát??
  Nik Kershaw egyel több betűt írt, te egyel kevesebbet. Akkor most kvittek vagytok?

 • 2016.01.11 14:26:12Zephyrous

  De jó, hogy előbb-utóbb minden cikknél eljutunk a grammar nácizmus felé!

 • 2016.01.11 14:40:36Nik Kershaw

  Van az a pont, amikor mar nagyon nehez ujat irni, de valahogy megis ugy erzi az illeto, hogy "hallatnia kell a hangjat".
  :D

  De legalabb kulturaltan lett talalva a dolog, s raadasul teljesen jogos eszrevetel, bar azert jobban kedvelem a cikkhez szorosan kapcsolodo kommenteket.

 • 2016.01.11 14:47:18Kicknick

  Az mekkora már hogy anyuka foglalkozik a gyerekkel, tanitja, a sok agyament meg itt (is) szapulja, mert hogy félreneveli...bakker, biztos jobb lenne ha benyomná inkább a kölköt a tv elé hogy lövöldözős mesét nézzen, miközben nyomja hozzá a zsebpénzen vett chipset.
  Agyhalottak...tisztelet a kivételnek.

 • 2016.01.11 15:00:29Ez a Nevem

  Sok hozzászólóra rá fért volna hasonló nevelés.

 • 2016.01.11 15:15:54cardiobascuralis

  NewUser?
  Írományát? Egyel?
  Hmm...

  Egyébként hol írtam "egyel" kevesebbet?

  Kicknick:
  Igen, végül is a buzivá nevelés is foglalkozás a gyerekkel...

 • 2016.01.11 15:20:48Kicknick

  @cardiobascuralis : te nem a kivétel vagy...de mondjuk az látszott idáig is.

 • 2016.01.11 15:36:06NewUser

  Kicknick:

  Félreértés történt.
  Az mindíg nagyszerű dolog, ha egy szülő foglalkozik a gyermekével. Ha jobban belegondolunk, ez a természetes. Nem kell benyomni a tv elé és nem csak lövöldözős mese létezik. Elég szomorú, hogy ez jött le a bíráló hozzászólásokból.
  Ha valaki gyermeket vállal, többek között azzal jár, hogy meg kell tanítania a lehető legtöbb dologra a porontyot, amely tudassal felvértezve már könnyebben boldogul az életben. Az azonban nagyon fontos, hogy mit mikor tanítunk meg egy gyermeknek. Ez -amirol a cikk szól- nem 6 éves gyermekeknek való lecke, mert még nem alakult ki benne az az igény, hogy lányokat vigyen étterembe, mint ahogy a vele egyidős lányok sem várják el, hogy elvigye őket. Neki még teljesen máshogy kell viszonyulnia a lányokhoz, nem úgy, ahogy az anyja korabeli nők elvárják egy férfitől, mert még nem is férfi.

  Sajnos ez az egész az anyukáról szól és nem a gyerekről. Ahogy az egyik kommentelő kolléga fogalmazott: "önfényező, lájkvadász, kifelé gyereknevelés...."

 • 2016.01.11 15:57:28Em.MA

  Legalább neveli a gyerekét.
  Valahol pozitív, hogy ha a tanítási szándékát nézzük, nőként viselkedik, és nem a hiányzó férfi szerepét veszi át.
  Anya-gyerek kapcsolatban viszont nem szerencsés, hogy anya ennyire nőként dominál. Tudjuk, hogy az anya nő, de másképp.

  Ha ezt az egészet csak havonta egyszer teszik nyilvános helyen, akkor nem sokat ér. Az ennyi idős gyereknek mindez csak játék.
  Nem kell félteni, ki fogja nőni pont abban az ominózus kamasz korban, amikorra anyuka meg akarta tanítani.
  Ami majd feltehetőleg végig elkíséri az életében az az a gyakorlat, amit otthon él át nap, mint nap. Az alapokat csak így lehet hatékonyan lerakni, amit majd módosít a maga személyiségének megfelelően.
  Akik velem együtt már túl vannak a gyermeknevelésen tisztában vannak ezzel.

  A "tisztelet" kifejezést nem szeretem, mert éppen úgy nem lehet parancsszóra eleve tisztelni, mint ahogy szeretni sem. Azt ki kell érdemelni.
  De kötelező tisztességesen viselkedni. Egyik embernek, a másikkal szemben, kortól, nemtől függetlenül.

  Randi: "aranyos" ez a "a férfi fizet, a nő meg cserébe szexuális szolgáltatást nyújt" dolog. Nem erre vannak a szexmunkás hölgyek? Igaz ők kicsit többet kérnek egy ebéd áránál. :))
  Szerintem az első, és azt követő néhány alkalommal még nem étterembe kell menni. Akkor mire az is eljön, tisztázódnak a felek elvárásai, igényei a fizetéssel és az azért nyújtott szolgáltatással kapcsolatban.

 • 2016.01.11 16:05:51Kicknick

  @NewUser : "minden hónapban egyszer étteremben vacsorázik a hatéves fiával"
  Valszeg nem csak ezt tanitja neki. Ez csak egy a sok közül, ippeg ezt posztolta mert ilyenje volt.

  Szerintem ez a gyereknek egyrészt játék, másrészt tanulás, tapasztalat. Attól hogy 6 éves még nem kell hülyének nézni. Van egy pont ennyi idős kisbarátom, akin nagyon látszik mennyire érdekli a felnőttek világa, akármit mondok neki csak úgy szivja magába a tudást. Én sem hiszem hogy a posztban emlitett kiscsávónak az lenne az igénye, hogy csajokat vigyen étterembe, viszont nagyon jó alap lehet ez sok mindenre , pl viselkedés társaságban, egymás tisztelete, odafigyelés. Azt mondod ezeket nem ebben a korban kell megtanulni? Nem hiszem...attól hogy bizonyos helyzetekben igenis udvarias a kissrác attól még játékidőben lehet gézengúz, aki megéli a gyermekkort. És ha egy korabeli kiscsajjal elkezd az oviban éttermeset játszani talán az is van olyan jó mintha arconvágja egy vödör homokkal...

 • 2016.01.11 16:07:11cardiobascuralis

  Kicknick:
  Gondolom, akkor azt is sejted, hogy maximálisan leszarom a véleményed.

 • 2016.01.11 16:09:49cardiobascuralis

  Em.MA:
  "a szexmunkás hölgyek? Igaz ők kicsit többet kérnek egy ebéd áránál."

  Attól függ. A Costesben egy ebéd biztosan jóval drágább, mint egy átlag kurva tarifája.

 • 2016.01.11 16:15:25Kicknick

  @cardiobascuralis : azt gondolom hogy egy kőbunkó vagy aki magára irányitja az embereket, hogy aztán kiadhassa a flusztráltságát. Végül is ezért jó az internet. Remélem annyit elérünk vele hogy nem kezdesz ámokfutásba

 • 2016.01.11 16:45:53cardiobascuralis

  Kicknick:
  Én meg azt gondolom, hogy az édesanyád egy büdös kurva.

 • 2016.01.11 16:47:37NewUser

  Kicknick:

  Nem írtam, hogy csak ezt tanítja. Attól, hogy 6 éves, még véletlenül sem néztem hülyének és még véletlenül sem sugalltam ilyesmit. A vödör homokkal való arconvágás is a te agyszüleményed. Csúnya gyerekkorod lehetett...
  Én örülök, hogy neked van egy hasonló korú "kisbarátod", de az teljesen más, mint ha egy hasonló koru gyermeked lenne. Ha majd úgy alakul, hogy ez bekövetkezik és még mindíg jó gondolatnak tartod a cikkben szereplő példát, akkor kövesd te is. De ne lepődj meg, ha a gyerek inkább mást szeretne játszani. Előfordulhat ám, hogy nem anyuci mellett akar villogni az öreglányoknak, hanem ugyanazt szeretné csinálni, mint a kortársai. Esetleg velük együtt. De ha mégis benne lesz a buliban, akkor legalább ne posztold még akkor se, ha "éppen olyanod lesz". Sok kellemetlenségtől kímélnéd meg.

  Legközelebb próbálj valós idézetekre reflektálni, vagy megcáfolni azokat. Tudom, hogy így kiszínezve ütősebben hat, de szerintem ügyes, talpraesett lány vagy (ha még fiatalka is), de hidd el menni fog.

 • 2016.01.11 19:16:22Rongy Elek

  Én férfi létemre csak üdvözülni tudom ezt az okítást. Ha nem is pont így, de a saját fiamat igyekeztem megtanítani mások tiszteletére, a kulturált kommunikáció fontosságára.
  Ez akár általános iskolai tananyag is lehetne.

 • 2016.01.11 21:47:29agnesko

  Látom, kicsit félreértik egyesek a feminizmus, meg az emancipáció fogalmát. Az emancipáció nem azt jelenti, hogy azt várjuk a pasiktól, hogy bunkók legyenek. Ja, jól esik, ha kinyitod előttem az ajtót, felsegíted a kabátom, vagy felteszed a csomagom a vonaton. Én sem fogom az orrod előtt becsapni az ajtót, tartom neked, ha mögöttem jössz ki, és én is felteszem az idős néni/bácsi csomgaját a vonaton, ha elbírom. Tudod miért? Mert ember vagyok én is, te is, ő is. Ha felajánlod, hogy fizetsz az étteremben, nem fogom visszautasítani, legközelebb viszont én ajánlom fel ugyanezt neked. Mit kap cserébe a férfi a kedvességéért? Ideális esetben egy társat, aki mellette áll, ha gondja van, aki megéli vele az örömét és a bánatát, és aki ugyanígy kedves vele.
  Nem, az emancipáció nem arról szól, hogy legyél velem bunkó, hanem arról, hogy mindenkinek meg legyen a lehetősége arra, amit szeretne: hogy lehessen egy nő autószerelő, mérnök, cégigazgató, főállású anya, vagy bármi, anélkül, hogy elítélnék. Ugyanígy, lehessen egy férfi óvóbácsi, fodrász,főállású apa, anélkül, hogy bárki elítélné. Az egyenlőségnek egyébként mind a férfiak és mind a nők között vannak kerékkötői és támogatói is.

 • 2016.01.11 22:20:56cardiobascuralis

  agnesko:
  Az eső, az jól esik. Ez esetleg jólesik.
  Egyébként meg akkor mi a lófasz is az emancipáció, ha ilyesmiket elvársz?
  Szerintem te vagy eltévedve. Vagy egyenlőség van, vagy nincs. Utóbbi esetben viszont nem kellene ugatni Ákosra meg Kövérre azért, amit a nőkről mondtak.

 • 2016.01.11 22:44:20zZz

  cardiobascuralis: Aha. Mert a szex az, amit csak a férfi élvez, a nő meg csak elszenved. Ezért a férfi fizet, a nő meg hagyja magát. Amúgy ebben a megfogalmazásban ez nem prostitúció? Úgy hülyeség, ahogy van.

 • 2016.01.12 02:20:49cardiobascuralis

  zZz:
  "Amúgy ebben a megfogalmazásban ez nem prostitúció?"
  De, az.
  Ahogy az is, ha a nő elvárja, hogy a férfi fizessen.
  Nem értem, mi a különbség. Az, hogy a nő a fizetség ellenében még dugni sem akar?

  "Mert a szex az, amit csak a férfi élvez, a nő meg csak elszenved."
  Kit érdekel, hogy mit csinál a nő? :-)
  Az emancipáció átka, hogy most már minden nő orgazmust akar, aztán meg boldogtalan az élete, ha neki nincs, mert a félrecsúszott elméjű és értékrendű kékharisnyák szerint neki az jár, ő meg elhiszi.
  Régen örült, ha megdugták. :-)P

  (Arról nem is beszélek, hogy minden egyenjogúságpárti fapina fel van háborodva, ha valóban egyenjogúként kezelik, azaz nincs ajtónyitás, nincs virág stb. Erre szoktam mondani, hogy döntsék el, nők akarnak lenni vagy egyenjogúak, azaz kb. pinás férfiak. De akkor viselkedjenek is úgy, ahogy választották, és semmi sértődés, ha azt kapják, amit választottak.)

 • 2016.01.12 13:26:01Kong.Kinga

  Ezt úgy kéne, hogy az apa tanítja meg, apától lesi el.

 • 2016.01.12 20:32:39egysmás

  Kong.Kinga, az apja vigye el a randijaira, ahol megtanulja, hogy hogyan kell azokkal a nőkkel viselkedni, akik nem az anyja?

 • 2016.01.13 10:21:47NekemNemEzKell

  Amit a gyerek nem tanul meg 6-8 éves koráig, azt már soha nem fogja megtanulni, nem "válik a vérévé" ! Ezért van annyi büdös bunkó felnőtt manapság, mert a szülők még 30 éves korában is csecsemőként bánnak velük, s nem tanították meg őket gyermekkorukban arra,mit,hogyan kell tenniük felnőtt korukban.

 • 2016.01.13 11:23:32molnibalage

  @Nick Leeson
  A sorkatonaság és annak hatásai az egyik leggyakrabban előforduló téveszme a magyar társadalomban...

 • 2016.01.13 19:26:45agnesko

  @cardiobascuralis
  Ja, értem, szóval csak az a nő, aki hagyja, hogy jól megbasszák, mindegy, hogy élvezi-e vagy sem, aki nem pofázik, gyereket szül, meg viszi a sört a férfinek a meccshez. Amennyiben én ezt nem tartom kielégítő életformának, akkor nem vagyok nő. Oké, akkor a te szemedben nem vagyok az. Szerintem pedig az ember akkor ember, ha a másikkal a nemére, korára, bármire tekintet nélkül tisztelettel bánik, amíg az okot nem ad az ellenkezőjére. Segít neki, nem azért, hogy bármit (szexet, pénzt, befolyást, stb.) kapjon cserébe, hanem csak úgy, mert ezt tartja helyesnek.

 • 2016.01.13 20:28:02Jóléti Dán Kekszesdoboz

  Veszekedjünk!

 • 2016.01.14 02:21:01swfla

  @Gery87: a gyerekek imadnak etterembe* jarni. Tetszik nekik a legkor, a hely hangulata, meg a koreografia a rendeles-fizetes miegymas korul, amit a poszt is emlit.

  @Nik Kershaw: lehet, hogy neked nem ez jon le az anyuka viselkedesebol, de itt egy tradicionalis viselkedesmintat probal a gyereknek atadni. Mi a gond? Amikor randizni jartam, en is megelolegeztem (mert itt errol van szo) a tiszteletet azoknak a lanyoknak, akik hajlandoak voltak velem szobaallni. Ne haragudj mar, hogy rakerdezek, te hany eves vagy? Valahogy nem vagom, miert kell trivialis dolgokat a szatokbaragni...

  Le kene mar akadnotok a facsérol, nem jo az a sok virtualis valosag, hidd el.

  * nem, a McDonald's nem etterem, csak szeretne az lenni!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta