SZÜLŐSÉG

Így lesznek gyönyörű képek a gyerekfirkákból

2015. december 25., péntek 09:51

Minden gyerek életében eljön a pillanat, amikor először a kezébe veszi a ceruzát és a papírt (vagy a fehér falat) és csodás műalkotásokat hoz létre szülei nagy örömére. Az első krikszkrakszok után következnek a két vonásból álló madarak, meg a kockaház, és ebben az időszakban élednek fel a háromujjú tojásemberek is.

Na, de visszatérve az első élményekhez, egy hároméves kislány is éppen csak a szárnyait bontogatja a művészet eme területén, és különböző színes – felnőttek számára teljesen érthetetlen dolgot kreál a fehér rajzlapra. Vagyis azért egy ember mégis csak egy hullámhosszon van a gyerekkel, még pedig az anyja, aki a gyerek alkotásaiból hihetetlen festményeket/grafikákat varázsol. 

Jó, persze azért azt nem árt tudni, hogy a kanadai anya, Ruth Oosterman, nem most jött rá, hogy ért a rajzoláshoz. Már egész fiatalon elkezdte űzni az ipart, és teljesen autodidakta módon sajátította el a festészet minden csínját-bínját. A kislánynak már egyszerűbb dolga lesz, hiszen csak figyelnie kell az anyját, és minden apró kis részletet elleshet tőle. Nemrég az anya közös vállalkozást is indított csemetéjével, hogy megmutassák a világnak mit tudnak. 

Ráadásul az együtt töltött idő és odafigyelés rengeteget dob a gyerek lelki és szellemi fejlődésén is, plusz, kütyük helyett, inkább ecsetet ragadnak – igazán példaértékű család.

„Akkor kezdtünk bele a közös projektbe, mikor Eve (a kislányom) két éves lett. Mindig is szerettünk együtt festeni, megbeszéljük, hogy milyen színeket használjunk és a témát is, amiről majd festünk – a végén kialakul egy egész történet. Ezek a beszélgetések felbecsülhetetlenek számomra, és az egyik fő oka annak, hogy együtt dolgozunk.

Amikor először elkezdtük, Eve fekete tollal rajzolt. A szókincse még elég csekély volt, így megpróbáltam kitalálni, hogy mire gondolhatott, vagy néhány kedvenc dolgát festettem a képre. (Mint például Elsa hercegnőt.) Azonban, ahogy idősödik, a szókincse is egyre bővebb, úgyhogy most ő dönti el, hogy milyen színeket használjunk, és, hogy mit kell kihoznom az ő rajzából. Ő választja meg, hogy mit kell még hozzáadni a képhez és, hogy mikor van készen.” - mondta el a Díványnak a művésznő, Ruth Oosterman.

És most nézze meg hogyan készülnek a remekművek:

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta