SZÜLŐSÉG

Ezért kellenek ellenkező nemű barátok is a kamasznak

2015. december 20., vasárnap 18:37

Fiú és lány (férfi és nő) között nincs barátság. Az egyik előbb-utóbb úgyis beleszeret a másikba. Ismerős érvek, ugye? És persze nem is lehet kizárni, hogy a barátkozó kamaszok valamelyike valóban egyszer csak szorosabbra fűzné a szálakat, és visszautasítják. És akkor szomorú lesz és csalódott.

Ennek ellenére jó néhány okot fel lehet sorolni, amiért az ellenkező nemű barátok léte kifejezetten nagy segítség a kamaszoknak, akár fiúkról, akár lányokról beszélünk. A Huffington Post arról ír, hogy akármennyire is jó lenne, a kamaszok nagy része egyáltalán nem érzi magát mindig lazának és nyugodtnak, ha az ellenkező nemmel kell kommunikálnia, pláne, ha az illető még tetszik is neki.

És nem mindenki olyan mázlista, hogy legyenek ellenkező nemű testvérei, korban közel, akiktől megtanulhatná, hogyan érdemes viselkedni, és vajon hogyan gondolkodnak és cselekszenek a fiúk/lányok.

1. A tinik sokat tanulnak a másik nemről az ellenkező nemű barátaiktól. Oktatást kapnak. Méghozzá remek ismereteket, teljesen ingyen. Ha a fiunk bizonytalan, hogyan hívjon randira egy lányt, amikor azon tipródik, vajon visszautasítja-e majd őt a csaj, ha meghívja a sulibuliba, a lánybarátok igazi jótanácsokkal szolgálhatnak, egy olyan témában, amit a gyerek valószínűleg nem a szüleivel szeretne alaposan kivesézni. Ezzel pedig jelentősen csökken az esélye annak, hogy visszautasítják, mert nem jól értelmezett bizonyos jeleket, jelzéseket.

shutterstock 54851755

2. Sokkal komfortosabban érzik magukat, ha a másikhoz barátként közeledhetnek. Mindkét nemre igaz, hogy jelentősen megkönnyíti az életet, és sokkal természetesebben tudnak egymáshoz viszonyulni, ha a kapcsolatra a barátság címkéjét aggatják. Ilyenkor nincs titkos hátsó szándék, nincs nyomás, hogy randizni kelljen, nincsenek elvárások, csupán a barátság.

3. A lányoknak is kell egy kis szünet a barátnők állandó drámázásából, és pont erre jók a fiúbarátok, a maguk teljesen másmilyen viselkedésével, ami pont azt a kis szünetet adja, amire ilyenkor szükség van. És ez fordítva is igaz, a fiúknak is jól jön időnként valaki, akivel lehet egy rendeset lelkizni. Ilyenkor fordulhatnak a lánybarátokhoz, akik segítenek kibogozni, megnevezni és értelmezni a érzelmeket, és adhatnak néhány tippet, hogy ezt vagy azt a helyzetet hogyan érdemes kezelni.

4. Az ember egész életében körül lesz véve ellenkező neműekkel, számtalan szinten, helyzetben és környezetben. Soha nem lehet túl korán kezdeni a vegyes neműekkel való barátkozást. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta