SZÜLŐSÉG

Csúnyának szavazták a tinit, a Facebookon szólt vissza

2015. december 12., szombat 09:22

Már írtunk arról, hogy mennyire káros a főleg tinik körében népszerű "kérdezős" oldal, az Ask.fm, most pedig egy újabb eset erősített meg minket abban, hogy távol kell tartani a gyerekeket ettől az alkalmazástól. A Facebookon futottunk bele Lynelle Cantwell posztjába, aki az iskolatársai által meghirdetett csúnyasági versenyen negyedik helyezést ért el - nem is hagyta szó nélkül.

„Annak, aki a elindított a szavazást Ask.fm-en a legrondább 12-es lányról: sajnálom, hogy az életed annyira nyomorúságos, hogy másokat kell eltipornod. Annak a 12 embernek, akinek a szavazata meghozta nekem a negyedik helyet: titeket is sajnállak. Sajnálom, hogy nem ismertek engem személyesen. Tudom, hogy nem én vagyok a legszebb dolog, amire nézni lehet. Van tokám és csak XL-es ruhák jönnek rám. Tudom, hogy nincs tökéletes mosolyom vagy arcom.

De titeket sajnállak, nem magam. Sajnálom, hogy abban látjátok a szórakozást, hogy eléritek másoknál, hogy szarul érezzék magukat. Sajnálom, hogy soha nem lesz esélyetek, hogy megismerjétek, milyen is vagyok valójában. Lehet, hogy kívül nem vagyok rendben. De vicces vagyok, kedves, nem vagyok elszállt, nem ítélkezem, elfogadó vagyok, segítőkész és könnyű beszélgetőpartner. Ugyanez igaz a lista többi tagjára is. Csak azért, mert kívülről nem nézünk ki tökéletesnek, nem jelenti azt, hogy rondák vagyok. Ha nektek ez a rondáról alkotott képetek, akkor sajnállak titeket. De komolyan: foglalkozzatok már saját magatokkal!" - írta állapotfrissítésében.

To the person that made the "ugliest girls in grade 12 at hth" ask.FM straw poll. I'm sorry that your life is so...

Posted by Lynelle Cantwell on Tuesday, 1 December 2015

Az üzenet nagy valószínűséggel eljutott a készítőkhöz, mi pedig csak reméljük, hogy lesz valamilyen hatása is.

A kommentekből kiderül, a jelenség nem egyedi, egy másik lány is beposztolt egy screenshotot, őt a saját iskolája legrondábbjának szavazták meg, és persze ő sem örül a címnek. Ha ön tudni akarja, hogy vajon szekálják-e a gyerekét, ide kattintva elolvashatja vonatkozó cikkünket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.12.12 09:55:59prometheus_X

  Ha rajtam múlna, az egész Fb-t tiltanám be európa-szerte. Kapitalizált adathalászat az egész. A világ talán legnagyobb legális személyiségjog-sértése. És bár ez a vele járó problémák legabsztraktabb része, mégis a legtöbb baj forrása.

 • 2015.12.12 10:25:56Dr. Bélus___

  @prometheus_X: Szerencsére nem rajtad múlik, majom.

 • 2015.12.12 10:48:38Hörömpő cirkusz világszám

  prometheus_X: mindenki önszántából van fenn minden közösségi oldalon. Amit önszántából kitesz valaki nyilvánosra, az nem lehet személyiségi jogsértés alapja. Szerencsére nem vagy döntéshozó helyzetben, ez a "nem értem, tehát tilcsák be" hozzáállás tipikusan az egybites felhasználó attitűdje.

 • 2015.12.12 10:48:59Kovacs Nocraft Jozsefne

  Miért kellene a faszbukot betiltani? Mindenki önként regisztrál és használja, senkit nem köteleznek rá. Aki önként közzétesz magáról személyes adatokat, jól tudja, mit tesz.

  Ez persze nem menti a faszbukot.

 • 2015.12.12 10:58:10Kelemen Sarosi

  Miért kellene a drogokat betiltani? Mindenki önként használja, senki nem kötelezi őket.
  Aki drogot használ jól tudja mivel jár.

 • 2015.12.12 11:11:39aegithalos

  Kelemen: Jol beszelsz. :)

 • 2015.12.12 11:12:42arckönyv

  az fb tényleg gáz, maga az ötlet is szar amiből született, a szociális készségeket nem javítja, inkább torzítja. ez a csaj meg nem csúnyább az amerikai átlagnál.

 • 2015.12.12 11:21:06TrójaiVasParipa

  Kelemen Sarosi: A drogok tiltásával sem érnek el sokat.
  Az hogy az ostoba emberek közösségi szinten mit művelnek egymással az más kérdés, Facebook nélkül is ugyanúgy megy. A Facebook csak egy eszköz erre a modern világban. Az idióta tinédzserek, felnőttek ugyanúgy kigolyózzák egymást egy olyan közösségben is ahol személyesen vannak jelen, nem virtuálisan.

 • 2015.12.12 11:51:47indanick

  amig a fb-on es mashol csak magadrol posztolsz, addig lesz..rom. amikor masrol, az igenis sertheti masok szemelyisegi jogait. Itt pl az ask.fm -en tortent ez meg, raadasul kiskoru ellen. szar ember aki llyet csinal.

 • 2015.12.12 11:58:42biododírium

  Remekül felnőttem internet nélküli világban és ma óránként nézem a fos FB-ot. Ha nem kellene a reklámértéke adott tevékenységemhez, akkor max akkor nézném, ha rámír vki, de simán van élet nélküle.

 • 2015.12.12 12:28:41DorotkaB

  Nem azzal van a gond, aki önszántából osztja meg az adatait. Az a probléma, hogy rengeteg emberről van fent információ, aki ehhez nem járult hozzá, esetleg nem is tud róla. Egyszer olvastam egy érdekes elemzést arról, hogy a facebook olyan emberekről is simán képes összeszedni információt, akik regisztrálva sincsenek.

 • 2015.12.12 12:42:19Zephyrous

  Aki önszántából rak fel érzékeny adatokat magáról, az a saját hibája. (biztos nem olvasta el a FB feltételeit regisztrációkor, amiben benne van, hogy szabadon felhasználhatja a FB)
  Viszont aki másokról oszt meg ilyeneket, a beleegyezésük nélkül, az már bűnt követ el és ez büntetendő.

 • 2015.12.12 12:52:01Zsuzsi25

  Szerintem tiltsuk be az egesz internetet is.

 • 2015.12.12 12:56:43ATS

  Nem értem mi köze ennek az ask.fm, Facebook, vagy bármelyik közösségi oldalnak...

  A hülyéket kellene betiltani, nem az eszközöket, amihez hülyék is hozzáférnek.

 • 2015.12.12 13:15:18randomgenerator

  Az emberek sokszor nem látják át milyen következményekkel járnak mindenféle 'ártalmatlan' dolgok. Nem lehet mindenki jogász, vagy adatvédelmi szakember. Rosszul úgyis eleve csak az a néhány jár akit egyszer csak komoly hátrány ér, valami sok évvel azelőtti, ártalmatlannak tűnő dologért.

 • 2015.12.12 13:37:09mbogi

  Nagyon intelligensen válaszolt a lány, de nem reménykedem: sajnos, a gyökerek ezt nem fogják fel, hogy tényleg a saját életükkel kellene foglalkozniuk. Itt a szép beszéd nem nagyon segít.
  Az is igaz, hogy ezt a mintát valahonnan hozzák a tinik.

 • 2015.12.12 14:14:48BéLóg

  Nem véletlenül nincs faszbúk profilom és mindenkinek azt szoktam tanácsolni, lépjen le onnan ha jót akar. De a dolog valóban önkéntes. Hiába na, se az angyaloknak nincs joga mennybe vinni az embereket, de (hála Istennek) az ördögnek se a pokolba.
  Mindenki MAGA megy ÖNKÉNT a választott helyre...

  A csaj egyébként messze az átlag feletti szép arcú lány. Nem bombanő, csak egyszerűen természetesen szép. Nem tudom fotóboltos-e a fotója, de az alapján tök rendben van.
  Beteg aki ilyen módon tudja kiélni magát.
  Nem tudom a Cukorhegyről készített filmben mennyi részlet igaz, de hát asszem ott is éppen valami "szavazz a csajokra" dologgal kezdődött az egész...

 • 2015.12.12 20:06:33Dr_utcai_arcos

  A roggyant agyúaknak üzenném: OLVASD EL A Q CIKKET B+!! Ask.fm.

 • 2015.12.17 12:49:40Kuoni pásztor

  Csak szolok hogy a facebookon mar egyre tobb a kamuprofil. Kitalalt nev, adatok. Akinek van esze nem oszt meg magarol semmit. Az emberek nagy resze nem tud elni az informacioval. Csak visszaelni vele.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta