Ezekre a határidőkre figyeljen, ha iskolát vált a gyerek!

Mutatunk néhány időpontot amire figyeljen, ha a gyermeke 4,6 és 8 osztályos gimnáziumba készül felvételizni. Az érintett intézményeknek már közzé kellett tenni a saját tájékoztatójukat, ahol meg lehet tekinteni, hogy mit is kér pontosan az iskola, ugyanis nem mindegyik esetében kötelező a központi felvételi, de amelyikben igen, oda ezt a papírt kell kitölteni. A jelentkezési lapot postán vagy személyesen kell eljuttatni a kiválasztott intézménybe.

02
Huszti István / Index

Amennyiben a kinézett iskola irat központi felvételit, azt december 8-ig kell leadni. A régi rendszertől eltérően nem feltétlenül a választott iskolában kell megírni a felvételit, hanem bármelyikben, amely tart ilyet. Tehát lehet, hogy az ön gyereke a Veres Péter gimnáziumban írja meg, de közben a szentendrei Móricz Zsigmond gimnáziumba adta be a jelentkezési lapját. A felvételit tartó iskolák listáját itt találja meg. 

 
A központi írásbeli ideje január 16 10:00.  A jelentkezőknek matematikából és magyarból kell megoldaniuk az egyenként 45 perces, tíz-tíz kérdést tartalmazó feladatsort. Érdemes megnézni a korábbi feladatsorokat - ha van olyan, aki még nem ismeri, ezt itt találják.
 
A középiskolák február 16. és március 4. között tarthatnak szóbelit és alkalmassági vizsgát, a végső eredmény április 26-án derül ki. Azoknak a nyolcadikos gyerekeknek, akiket nem vettek fel sehova, részt kell venniük a rendkívüli felvételi eljáráson. A másik eset, ha az iskola nem rendez központi felvételit. Ebben az esetben, ezzel az egésszel nem kell foglalkoznia, hanem megnézni, mit vár el az iskola.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek