SZÜLŐSÉG

Ezekre a határidőkre figyeljen, ha iskolát vált a gyerek!

2015. december 2., szerda 16:10

Mutatunk néhány időpontot amire figyeljen, ha a gyermeke 4,6 és 8 osztályos gimnáziumba készül felvételizni. Az érintett intézményeknek már közzé kellett tenni a saját tájékoztatójukat, ahol meg lehet tekinteni, hogy mit is kér pontosan az iskola, ugyanis nem mindegyik esetében kötelező a központi felvételi, de amelyikben igen, oda ezt a papírt kell kitölteni. A jelentkezési lapot postán vagy személyesen kell eljuttatni a kiválasztott intézménybe.

Amennyiben a kinézett iskola irat központi felvételit, azt december 8-ig kell leadni. A régi rendszertől eltérően nem feltétlenül a választott iskolában kell megírni a felvételit, hanem bármelyikben, amely tart ilyet. Tehát lehet, hogy az ön gyereke a Veres Péter gimnáziumban írja meg, de közben a szentendrei Móricz Zsigmond gimnáziumba adta be a jelentkezési lapját. A felvételit tartó iskolák listáját itt találja meg. 

 
A központi írásbeli ideje január 16 10:00.  A jelentkezőknek matematikából és magyarból kell megoldaniuk az egyenként 45 perces, tíz-tíz kérdést tartalmazó feladatsort. Érdemes megnézni a korábbi feladatsorokat - ha van olyan, aki még nem ismeri, ezt itt találják.
 
A középiskolák február 16. és március 4. között tarthatnak szóbelit és alkalmassági vizsgát, a végső eredmény április 26-án derül ki. Azoknak a nyolcadikos gyerekeknek, akiket nem vettek fel sehova, részt kell venniük a rendkívüli felvételi eljáráson. A másik eset, ha az iskola nem rendez központi felvételit. Ebben az esetben, ezzel az egésszel nem kell foglalkoznia, hanem megnézni, mit vár el az iskola.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta