SZÜLŐSÉG

A nők a való világban síró gyerekeket posztolnak

2015. november 28., szombat 11:30

Nagy az isten állatkertje, de nem baj, mert nagy az isten Instagramja is. Most éppen az őszinte (értsd: saját gyerekükből lájkért oltári marhát kreáló) anyukák egyik új oldaláról, a Women in real life nevű csoportról beszélünk, ahová mindenféle olyan esetet pakolnak (valamilyen érthetetlen okokból elsősorban nők), ahol az derül ki, milyen is az igazi anyaság, írja a dailymail. 

A csoportosulást egyébként a Real Simple magazin találta ki éppen azért, hogy ne csak a tökéletesen beállított képeket lehessen felpakolni a netre, hanem azt is, ha teszem azt összefestékezi magát a gyerek, vagy szomorúan néz. Hogy aztán ennek mi értelme van, azt mindenki eldöntheti maga, de akinek van gyereke, az aligha lepődik meg, ha az megeszi anya szájrúzsát, vagy kipakolja a táskáját a bankkártyája után kutatva. 

Úgy tűnik azonban, hogy mégis van meglepetésereje az efajta cukiságnak, mert nagyon büszkék az anyukák, hogy vannak képek, amik ezernél is több lájkot kaptak. Hogy ezek a képek miért rejtenek nőket a való életben az ugyanolyan rejtély számunkra, mint az, hogyan lehetnek életképesek az anyaság nehézségeit fotózáskor nem megfelelően viselkedő gyerekekben-mérők. Hát, tényleg marha nehéz az anyaság, ha az embereket ez teszi boldoggá, de mint azt már fent is írtuk nagy az a bizonyos állatkert. Is. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.11.28 21:17:53Vipera01

  Szomorú, hogy egyesek miket meg nem tesznek a lájkokért.
  Ebből szerintem a leggázabb az volt, amikor sok amerikai szülő azt hazudta a gyermekének (az USA-ban népszerű showman, Jimmy Kimmel javaslatára) hogy megették a halloween-kor összegyűjtött édességet, majd a gyermek reakcióját levideózták.

 • 2015.11.29 08:28:05nagyonanyuka

  Az anyaságot humor nélkül nem lehet kibírni. De az egy dolog, hogy én magamban jót nevetek a gyerekemen, aki beleesett a wc-be (megtörtént), de eszembe nem jutna segítség helyett a fényképezőgépért nyúlni! Főleg nem kirakni a netre!

 • 2015.11.30 10:23:39Kuoni pásztor

  Nagyonanyuka: Egyetertek. Megtoldanam azzal, hogy amikor a sajat gyekocrol van szo, ilyen helyzetben, akkor mindenki kivetel nelkul azt gondolja, jaj de kis kelekotya a kis csodam, es szinte azonnal reagal a helyzetre, segit a gyerkocnek kikerulni a kinossa valt helyzetbol. Innen tanuljuk meg a segitokeszseget, segitseg kerest, segitsegnyujtast.
  Azonban ha mas gyerekerol van szo, akkor a legtobb ember azt gondolja, te jo eg, mit csinal ez a gyerek, es hol van ilyenkor az anyja?! Na az anyja, a kinos helyzet feloldasa, segitseg helyett, fotozza ot. Mit fog megtanulni ez a gyerek? Hogy a segitsegnyujtas nem fontos, elobb le kell fotozni a szerencsetlenkedest aztan jol megosztani, hogy tobb millio ember ezen rohogjon. A gyerekek hamar felnonek, es hamar rajonnek mit miert csinalnak a szuleik. Egyszer fordulni fog a kocka.

 • 2015.11.30 10:59:54purpleghost

  Szerintem az a kezdeményezés, hogy nemcsak szuper beállított angyali fotókat lehet feltenni, hanem a mindennapi élet vicces részeit, az nem rossz.
  Az emberek hajlamosak kifelé a tökéletes család képét próbálni mutatni, és a gyerekek mutogatása esetében a legnagyobb a kimondatlan verseny. Nekem tetszik ez az egész, kicsit olyan, mint a smink nélkül, az élete nehéz oldalát is megmutató modell volt a múltkor.

  Azt a részt leszámítva, hogy valaki a gyereket amikor bajban van (wc-be esés, sírás, stb). Azt én sem csinálnám soha. De maga az ötlet szerintem nem erről szól, és nem kiált azért a cikkben ismételgetett mondatért, hogy nagy az Isten állatkertje.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta