SZÜLŐSÉG

Tökfaragás, lépésről lépésre

2015. október 28., szerda 12:21

Rémisztő tökpofákat faragni jó móka, és nem csak instant jelent örömforrást, a világító szörnyek időjárás (és a kiinduló tök frissességének) függvényében még 2-3 hétig jól mutatnak esténként. Teamécses is jó bele, de ha szeles az idő, biztosabb a közepes (kb 8-10 centis házú) narancssárga, műanyag tokos temetői mécses, geekek akár ledes fényforrást is tehetnek bele, úgy egész éjjel világíthat.

Teljesen hidegen hagy a huhogás, hogy a Halloween nem is magyar ünnep - persze, hogy nem az. Ezzel az erővel egyébként a karácsony sem az, csak az kicsit régebben kapaszkodott meg. Tököt faragni gyerekekkel jó szórakozás, és a világító rémek vidámságot hoznak az ötórai sötétedésbe, szóval miért ne? 

Mi kell a rémisztő tökpofákhoz?

 • Tök - érdemes olyat választani, ami viszonylag stabilan áll a talpán, és legalább az egyik oldala szép kerek
 • Alkoholos filc, a minta felrajzolásához
 • Bizonytalanoknak és rajzolni nem tudóknak (én) papír és sniccer a minta előzetes kidolgozásához
 • Minél vékonyabb pengéjű bicska a faragáshoz
 • Nagy kés és evőkanál a tök előkészítéséhez
 • Mécsesek

A galériában végignézhetik lépésről lépésre, hogyan készülnek el a tökök. A három nagyobb tök körülbelül 1 órás családi programot jelentett.

Ha ennél profibban kifaragott töklámpásokat szeretne nézegetni, korábban már volt egy gyűjteményünk igazán komoly darabokból, azt itt találja.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.10.29 10:21:53balogh53

  Csuda jó szórakozás. De gyerekkoromban ( több mint 50 éve), még Halloweenről sem hallotunk, ám késő ősszel, betakarítás után töklámpást készítettünk.

 • 2015.10.29 11:52:43zizi77

  Nekem csak 30 éve, de jó móka volt már akkor is. Nagylányom is imádja, a kicsi meg majd fogja. :)

 • 2015.10.31 10:53:13geegee

  Ez a Halloween egy ugyanolyan csinált dolog, mű ünnep, mint a Valentin nap.15 évvel ezelőtt még egyikről se hallott senki.Ami persze nem baj, mert el lehet sz@rakodni, tökölődni (szó szerint) a kölkekkel, meg a Zasszonynak is lehet éppen virágot venni.Illetve még annyit, hogy a Valentin-nap egyértelműen a szívlapát és a virágboltosok ünnepe... :D

 • 2015.10.31 10:54:27geegee

  Ja, és tökfaragás közben hallgasson mindenki a névadó zenekartól valamit. Youtube -> Helloween.
  Tök jól nyomják... :-)))

 • 2015.10.31 14:45:53zizi77

  Geegee, kicsit olvasgass róla, mert ugyan nem magyar, de baromi régi hagyomány! Ahogy a karácsonyfa is 150 éve még nem létezett magyarországon, csak a germánoknál. Ugye az hiányozna már? Még ebből is lehet bevett szokás. Az gyerekeimnek tetszik a dolog.

 • 2015.10.31 14:47:44zizi77

  Ja és a valentin napról is tudtuk már 30 éve is, hogy a szerelmesek napja, csak akkor még Bálint nap volt. ;)

 • 2015.11.04 00:28:24momori

  geegee

  Ekkora hülyeséget állítani...Bár általában a hülyék a legmagabiztosabbak.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta