SZÜLŐSÉG

Három újonnan felújított családi lakás a Tűzoltó utcai gyermekklinikán

2015. október 19., hétfő 18:50

Gyakran felmerülő probléma, hogy mit tudnak csinálni azok a vidéki családok, akik gyerekeit egy budapesti gyerekkórházban kezelnek hosszan. A helyzet jellemzően nem megoldott, kevesen engedhetik meg magunknak, hogy napokra, hetekre, hónapokra beköltözzenek egy szállodába.

Ezt a problémát orvosolja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika legújabb fejlesztése. A kórház hivatalos alapítványa, az idén 25 éves Őrzők Alapítvány október 14-én három korszerű, gyermekbarát módon felújított családi lakást adott át a már meglévők mellé. Ezeket azok a vidéki családok használhatják térítésmentesen, akik gyerekeit a klinikán kezelik. 

A Klinika melletti épületben található hat darab, egyenként 47m2-es lakás 1994-ben adományozás útján került az Őrzők Alapítvány tulajdonába. A lakások segítségével megoldódik a vidéki családok lakhatási gondja a sokszor hetekig tartó kezelések alatt, a családok együtt maradhatnak a nehéz időszakban is, a súlyosan beteg gyermekek nem szakadnak el szüleiktől, testvéreiktől, kezeléseiket családi körben, szorongás mentesen kaphatják meg.

A családi lakásokra való igényt és kihasználtságukat jól mutatja, hogy csak tavaly 120 család költözött be - volt, amelyik családnak egy napra és volt, amelyiknek három hónapra tudott ilyen módon segítséget nyújtani az Alapítvány.

A hatból most három lakás kapott 20 év után teljesen új kialakítást. Az  Alapítvány a három családi lakást a lehető legkorszerűbben felszerelve, család- és gyermekbarát módon, a családok élethelyzetének és igényeinek megfelelően korszerűsítette.

A most átadott három lakás közül az első a csecsemős és kisgyerekes családoknak, a második a 3-7 éves gyerekeket, a harmadik pedig a kisiskolás és kamasz gyerekeket nevelőknek nyújt  otthont a kezelések idejére. A családban élő gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően dekorálták és rendezték be a lakásokat, így kiságy, etetőszék, kisgyermekágy, elektronikai eszközök, teljes konyhai felszerelés és tévé került lakásokba. Az Alapítvány másik két lakását tavaly pályázati forrásból újította fel, a fennmaradó egy lakást pedig a tervek szerint még az idén korszerűsítik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta