SZÜLŐSÉG

Mit keres több száz fecskendő egy csecsemő körül?

2015. október 14., szerda 15:18

Megható fotót poszolt a Sher Institutes Facebookon, amire rátalált Daily Mail is: a képen egy baba látható, körülötte pedig szív alakba rendezve több száz fecskendő. Hogy miről is van szó? Egy anya így szerette volna megmutatni, mibe is "kerül" a lombikbébi-program és az, hogy neki most gyereke lehessen. A meddőséggel küzdő párok útja hosszú, és már addig is rengeteg küzdelmen vannak túl, mire eljutnak a lombikprogramig, ahol aztán adott esetben hónapokig-évekig csak a gyógyszerekről, naponta, óraműpontossággal időzített injekciókról és a folyamatos vizsgálatokról szól az élet. A szerencséseknek végül a küzdelem eredményes.

A főszereplő, a St. Louis-i Angela dr. Molina Dayal segítségével az elmúlt másfél évben több kezelésen is átesett, a képen pedig azon fecskendőknek és fioláknak egy része látható, ami segítette őt, hogy teherbe eshessen. A lombikbébi-kezelés egyébként sokszor hosszú, fárasztó és néha fájdalmas procedúra: megeshet, hogy a leendő anyáknak naponta többször kell injekciózni a combjukat vagy a hasukat, hogy ezzel stimulálják a peték működését a menstruációs ciklus során - és akkor a vértesztekről még nem is beszéltünk.

Wow, what a photo. Thank you to Sher Fertility St. Louis and Dr. Dayal patient Angela, who shows the true definition of love that went into making this gorgeous new baby girl.

Posted by Sher Institutes on Monday, October 5, 2015

A fotót a Sher Institutes névre hallgató meddőségi klinikahálózot osztotta meg október 5-én és hiába van az oldalnak "csak" 14 ezer követője, ezt a posztot péntekig tízezren lájkolták és közel négyezren osztották meg. A hozzászólások rengeteg anya is töltött fel képet az ő lombikbébiprogram keretében született gyerekéről.

A képaláírás szerint Angela a "szerelem valódi meghatározását" örökítette meg – a végeredmény pedig valószínűleg elég meghökkentő azoknak, akik csak keveset vagy semmit nem tudnak a lombikbébi-programokról.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.10.14 20:55:09Mészáros Laci

  Nem vagyok érintett, ezért nehezen tudok hozzászólni... csak egy rövid történet.

  Egy orvosegyetemi tanár szerint az orvoshoz forduló felnőttek FELE "szomatizál", vagyis lelki zavarait és/vay az állandósult stresszt jeleníti meg testi tünetek formájában. És nincs ez másként a termékenységi problémákkal küzdő párok (nők) esetében sem.

  Egyik ismerős házaspár éveket küzdött a lombikbébi programmal; sok sikertelen próbálkozás, szenvedés és a vetélések miatti lelki megrázkódtatás után fogant és született meg a gyerekük. A (szinte) meddőség tudatában nem is foglalkoztak a fogamzásgátlással, így fogant és született meg két évre rá a második :-) Az anyuka mesélte: korábban tele volt görccsel, megfelelési kényszerrel... de első lánya megszületése után, ahogyan "babázott" vele, és ahogyan kapta a kicsitől a megerősítő visszajelzéseket, ezek fokozatosan feloldódtak. Egészséges és teljes nőnek érezte magát -- és ez a felszabadultság is (meg persze a szülés és szoptatás utáni hormonális változások is) hozzásegíthették ahhoz, hogy a második gyereket már mindennemű orvosi segítség nélkül hozták össze.

 • 2015.10.14 22:20:51zizi77

  Mészáros Laci, sok ilyen sztori van, de ha nincs az első baba, valószínű a második sincs. :) így végülis a lombiknak köszönhetik mindkettőt.

 • 2015.10.19 12:59:06plasztikcsirke

  Mészáros Laci

  Mi van azokkal, akikben nincs semmiféle görcs, csak szeretnének gyereket, mint az összes többi nő a környezetükben és mégsem jön? Tudod, általában az emberek nem úgy kezdenek próbálkozni a családalapítással, h nosza akkor görcsöljünk is rá szépen az első alkalommal. A görcs az csak később jön. Mondjuk a 6. vagy 13. vagy netán 20. sikertelen hónap után, amikor az emberben tudatosul, h talán valami mégsem ok.

  Nagyon szépen látszik a hozzászólásodból, h nincs közöd a témához (szerencsére), mert a laikusok pont ilyen lózungokat szoktak hangoztatni, ha nem jön valakikhez a gyerek, h jaj, csak el kéne lazulnotok, meg engedjétek el a stresszt, menjetek el egy hétvégére pihenni és akkor biztos jön a baba. Bele sem gondolsz, h talán túl vannak vagy 12 lazulós hétvégén és esetleg komolyabb a probléma.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta