SZÜLŐSÉG

Videóra vette, ahogy nőből férfivé válik

2015. október 9., péntek 13:14

Jamie Raines brit diáknak támadt egy ötlete: eldöntötte, hogy videót készít arról, ahogy nőből fokozatosan férfivá válik. Raines bő 3 évvel ezelőtt kezdte el szedni a tesztoszteront és úgy tervezte, csak az első tizenkét hónapját fotózza végig – olvasható a Nylon oldalán.

Jamie a Channel 4 műsorában elmondta, már egészen kiskorától azt érezte, hogy ő igazából fiú, csak rossz testbe született. Gyakran nyaggatta ezzel az anyját, és nyolcévesen le is vágatta a haját, azt remélve ettől, hogy végre fiúvá változik.

A legnehezebb időszak tizenéves korában köszöntött be, amikor,- mint minden tininél -, nála is beindult a hormontermelés, elkezdtek nőni a mellei, és akarata ellenére egyre inkább nőiesedett a teste. Végül 17 évesen úgy döntött, hogy azzá válik, akinek mindig is érezte magát, és elkezdett tesztoszteront tartalmazó hormonkészítményeket szedni. Az volt a terve, hogy megosztja a nagyvilággal átváltozásának tapasztalatait, ezért minden nap készített magáról egy selfiet. Állítása szerint nagyon boldog a procedúra végeredményével, maga sem gondolta volna, hogy a tesztoszteron így meg fogja változtatni a külsejét. Hogy minél tökéletesebb legyen az átalakulás a hormonszedés mellett műtétileg eltávolította a melleit, és elkezdett edzeni is. A NYlLON-nak azt is elmondta, hogy nem áll le, és tovább dokumentálja a férfiasodását.

„Arra voltam kíváncsi, hogy a tesztoszteron miként változtatja meg az arcunkat" – nyilatkozta a srác a Buzzfeednek. Erre a kérdésre végül az elkészített 1400 szelfi összefűzése adta meg a választ. Lesz-e folytatás? Valószínűleg igen.

„Az első hat hónapban semmilyen változást nem láttam, de aztán idővel egyre inkább szembetűnő lett a különbség. Olyan régóta csinálom, hogy egyszerűen folytatni akarom, mondjuk még olyan öt évig. Annyira örülök, hogy belekezdtem" – tette hozzá.

Raines egyébként leginkább a borostát várta, de egy évig nem nőtt arcszőrzete. Két év után viszont ez is eljött és most már egybefüggő szakálla van. Raines-nek egyébként barátnője is van, az átváltozásról pedig két videó is készült: a szelfis verziót cikkünkben megnézheti, ha a srác testére is kíváncsi, akkor ide kattintson.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.10.09 13:41:27Kuoni pásztor

  Helyes gyerek. En leginkabb a szemet neztem a videokon, es abban kezdetben a totalis ertetlenseg latszodott, hogy "de miert tortent ez velem?"
  A legfrissebb kepeken mar harmoniaban van onmagaval es a tekintete es az arckifejezese is derus, megnyugodott, vidam. Kivanom neki, legyen boldog!

 • 2015.10.09 15:23:02nagyo78

  Látszik, hogy most már boldog :) Hosszú, boldog életet kívánok neki!

 • 2015.10.09 17:00:45Peltak

  Baromság.

 • 2015.10.09 22:25:42Mészáros Laci

  Képzelj el egy szülőt, aki elébe megy ennek.
  Úgy véli, hogy a lánya valójában fiú szeretne lenni.
  És tesztoszteront ad neki mondjuk 11 éves korától.
  És van olyan ország, ahol ez legális.

 • 2015.10.10 03:40:32Meridian74

  És működő péniszt hogy csinálnak neki? Mivelhogy van neki barátnője... vagy csak amolyan leszbosz-i módon megy majd a szex vele?

  De tegyük fel, tudnak majd csinálni működő péniszt is. Viszont mit csinálnak a dupla X kromószómájával? Merthogy a nőknek 2X-ük van a férfiak XY-jával szemben...

 • 2015.10.10 06:51:11egysmás

  Meridian74, ha nincs működő pénisze, majd belép egy keresztény pártba, és az erkölcsöt, meg a szexuális absztinenciát fogja hirdetni.

  A kromoszómás felvetésed gyakorlatilag értelmetlen.

 • 2015.10.10 08:31:02Outlaw24

  Vajon Ő fogja kihordani majd a közös gyereküket? Vagy a barátnője? Esetleg örökbe fogadnak? Mikor és hogyan mondják majd egy a gyereknek, hogy igazából apuci az egyben anyuci is?

  Nekem ne magyarázza be senki, hogy ez nem pszichés probléma, és nem kellett volna kezelni. Azért mert csúnya kislány volt, vagy mert csak fiú barátai/szomszédai voltak akik nem akartak vele játszani kialakult nála ezt a testkép zavar. A sok idióta meg asszisztált ahhoz, hogy tesztoszteronnal tönkre vágja magát. Ezúton is gratulálok nekik.

  „Arra voltam kíváncsi, hogy a tesztoszteron miként változtatja meg az arcunkat" – nyilatkozta a srác a Buzzfeednek.
  Nem srác, hanem lány. Azért mert mesterségesen arra készteti a testét, hogy fiús legyen attól még lány. Ezen nem változtat semmi.

 • 2015.10.14 15:54:28orbano

  Outlaw24 gondolom Neked az ilyen pszichés problémák a szakterületed, és nem csak egy általad ismeretlen dologba belepofázó ostoba barom vagy... Előbbi esetben érdekelne, hogy milyen terápiás módszert javasolsz az ilyen emberek pszichéjének kezelésére. A pácienseidnél mi vált be?

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta