SZÜLŐSÉG

Új téma az egyik legjobb gyerekkiállításon

2015. október 6., kedd 13:35

Alig telt el pár hónap a „Kaland a dzsungelben” elnevezésű kiállítás óta, máris itt van a folytatás – „Titokzatos szavanna” névvel. Ahogyan az előző, ez is a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban található, és ha arról azt mondtuk, szuper jó kiállítás, akkor ez frenetikusra sikeredett.

Szerencsére nem úgy okosodhat a gyerek, hogy élettelen fotókat, vagy kitömött állatokat kell bambulnia egy csendes teremben, hanem játék közben kiélheti a fantáziáját, ügyességét és kreativitását is. Végig, mind a 700 négyzetméteren feladatok várják a lurkókat, és még csak suttogniuk sem kell. Ez a második etap nekünk sokkal jobban bejött, mint az előző, pedig azt is szerettük.

Na de most mutatjuk, hogy mire számíthat, ha november 1-ig veszi a fáradságot, és felpakolja a családot megnézni a tárlatot.

A belépésnél – az előző kiállításhoz hasonlóan – eligazítottak minket a játékszabályokról, ami segít, hogy az interaktív játék végére helyes válaszokat tudjunk adni a kérdésekre, illetve, hogy megkaphassuk a megérdemelt ajándékot, amit azok kapnak, akik sikeres teljesítették a távot. Ez nem más, mint egy szerencsehozó talizmán, és egy szabadon választható szavannás füzet. Mind a kettőnek örültünk, de nyilván egy gyereknek ez sokkal nagyobb örömet okoz. 

A feladat

Egy üres kartontalizmánra kell 16 különböző mintájú matricát ragasztgatni úgy, hogy a végén csak négy matrica maradjon a gyűjtőlapon. Elsőre elég egyszerűnek tűnt, de akadt pár olyan kérdés, amire nem tudtuk azonnal rávágni a választ. Persze, ezt foghatjuk arra is, hogy előző este körülbelül 3 órát aludtunk, mert sok volt a munka, de nem tesszük.

Szórakoztató volt és tanulságos, plusz kicsit visszamentünk gyerekbe – már ezért megérte elmenni. Egyébként ne ijedjen meg senki, ha véletlenül nem tudja a választ valamelyik kérdésre, ugyanis segítség mindig van, csak hát ugye, azt is meg kell találni. A rejtvényeket egy 5-6 éves gyerek abszolút képes megfejteni, persze csak akkor, ha van, aki felolvassa neki a teendőket. A bemutatón elképesztően jó, színes, óriási fotók is láthatók, amiket még a 2-3 éves korosztály is biztosan élvez. (A fotósunk, Isti szerint, csodálatosak a képek, és ha már ő is ezt mondja, akkor az úgy is van.) Nézze meg az általa készített képeket a kiállításról, de mivel nem akartuk előre lelőni a poénokat, csak egy kis ízelítőt kínálunk a képgalériában, klikkeljen!

Az előző kiállításon nagyon hiányoltuk, hogy a lenyűgöző fotók mellett nem mellékeltek semmilyen információt az állatokról (pl. élőhely, szokások, jellegzetességek, életmód), amit viszont most sikerült orvosolni ezen a kiállításon – így még élvezhetőbb lett az egész, és a nagyobbak játékosan tanulhatják meg, hogy például melyik az az állatfaj, amelyiket leginkább veszélyezteti a kihalás a szavannákon, vagy éppen, hogy a dikdik miről kapta a nevét, és még megannyi dolgot.

Kicsit fura, hogy a Vajdahunyadvár bejáratánál alig észrevehető, hogy egy klassz kiállítás várja a gyerekeket (is), szóval ne ijedjen meg, ha elsőre úgy tűnik, semmi új sincs ott; menjen be nyugodtan, és kérjen jegyet a „Titokzatos szavanna” elnevezésű kiállításra.

További hasznos infók itt:

Fontos információ a kiállításról

A kiállítás április 2015. szeptember 19. – november 1. látogatható. 

Helyszín: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Nyitva tartás: H zárva, K-V 10-17 óráig (október 23-án és november 1-jén nyitva)  

Korosztályi ajánlás: 4+

Időtartam: 1-1,5 óra

Belépőjegyek, árak: 
felnőtt 1650 Ft,
gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft,
családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek) 5490 Ft.
csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft,

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2015.10.07 07:25:03KK69

    Külföldön élünk, a gyerekeim angol nyelvű iskolába járnak. Hányszor, de hányszor kérdezték meg a rajzaikat mutogatva: Szereted? Mindig kijavítottam őket, magyarul úgy mondjuk: Tetszik?

    Megtanulták. Külföldön élnek, de tudják. Hát akkor a Magyarországon magyarul író szakember miért nem tudja, hogyan mondjuk magyarul?

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta