SZÜLŐSÉG

Ütős kampány a családok szétesése ellen Kamarás Ivánnal

2015. október 5., hétfő 14:30

Kamarás Iván, Száraz Dénes és Csizmadia Ildikó mutatják meg két filmecskében, milyen élethelyzetek révén eshet szét egy család. A filmek az SOS Gyermekfalvak  krízishelyzetben lévő családok megsegítésére indított kampánya részeként mutatták be, amivel szeretnék elérni, hogy kevesebb gyerek kerüljön állami gondozásba. Jelenleg ez a szám Magyarországon 20 ezerre tehető. 

A betegség, haláleset, munkahely illetve lakás elvesztése könnyen megingathat egy addig jól működő családot is, előfordul, hogy átmenetileg a szülők nem képesek gondoskodni gyermekükről. Az SOS Gyermekfalvak családmegerősítő programja erre az időszakra nyújt segítséget a családoknak, hogy minél kevesebb gyerek kerüljön állami gondoskodásba.

„Amennyiben szükséges, a gyereket családok átmeneti otthonában biztonságba helyezzük. Közben segítünk a szülőknek, például a szülők közötti konfliktus rendezésében, szenvedélybetegség kezelésében, munkahelykeresésben, a gyerekneveléshez szükséges mindennapi rutin kialakításában, lakáskörülmények javításában.” – mondta el Szilvási Léna, az SOS szakmai igazgatója a programról.

Az októberben futó kampányidőszakban az SOS virtuális kéznyomokat gyűjt az alapítvány weboldalán. Minden kéznyom után a Dr. Oetker 500 forinttal támogatja a szervezet családmegerősítő programját. Úgyhogy, önnek csak annyi a dolga, hogy kattint és regisztrál, és máris repül 500 forint az SOS Gyermekfalvak számára.

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül. A gyermekfalvak sajátossága, hogy a nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt maradva, családként nőhetnek fel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta