SZÜLŐSÉG

Gyerekek, ez nem zöld, hanem kék és egy kis sárga!

2015. október 2., péntek 19:54

Érdekes koncepcióval állt elő a Japánban élő tervezőpáros, az Ima Moteki. Legújabb terméküknek a Nameless Paint (névtelen festék) nevet adták és a csomagolásukon a színek megnevezése helyett az látható, hogy milyen alapszín és milyen arányban található meg a tubusban – olvasható a BoredPandán.

Fotó: kokuyo.co.jp

A duó célja az volt, hogy megváltoztassa azt, ahogy a gyermekek gondolkodnak a színekről – Yusuke Imai és Ayami Moteki szerint az elnevezések csak problémákat generálnak. „Azzal, hogy nem írtunk neveket a csomagolásra, nem szabjuk meg például azt, hogy a zöldnek hogy kéne kinéznie – ami azért jó, mert az egyébként nem is csak egy árnyalatban létezik" – nyilatkozta Imai.

A tervek szerint ez a fajta útmutatás a színelmélet könnyebb megértését is szolgálja – a szerkesztőségben egyébként nem teljesen értettük, hogy miért jó az, ha a gyerek tudja, hogy melyik két pöttyből mi lesz a harmadik, de nem tudja nevén nevezni.

Meg hát szép dolog ez a duma a zöld árnyalatival, de a tubusból akkor is csak egyfajta zöld jön elő, és a gyerekek valahogy eddig is rájöttek, hogyan tudnak meglévő színekből újakat kikeverni. Ön szerint csak nekünk nem való a temperás tubusok forradalma, vagy valóban értelmetlen az ötlet?

Ha kíváncsi a többi képre is, kattintson a fotóra vagy ide!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.10.02 20:31:25Flashy7

  a kulcs: koncepció és tervező(páros). abból élnek, hogy kitalálnak valamit, amit körbehordoz a net és reakciót vált ki. valamilyet, mindegy milyet. nem fontos, hogy értelmes-e, vagy egyáltalán megvalósítható-e. mint nemrég az utcai lámpa, ami tisztítja a levegőt. marha nagy ötlet, de igazából csak az alakját tervezte meg, a működéséről semmi, mondhatta volna hogy itt egy fazék, ami egyben hiperhajtómű. visszatérve a festékre: gyerek vagy, kapsz egy tubust, van rajta 2 pötty és egy harmadik szín jön ki belőle. nem az lesz az első, hogy megtanulod a színkeverést, hanem hogy ez szar.

 • 2015.10.02 21:47:10sebi77

  Ugyanez a helyzet a divatban is, mármint amit a kifutókon csinálnak. Egyetlen cél hogy hírt generáljanak valahogy, pl. csillárt tesznek az orrukba, legutóbb meg 69 pózban az egyik model nyakába akasztották a másikat. Ez az egész színtiszta szórakoztatóipar. És tudod mit, működik. Már alig várom mit fognak legközelebb kitalálni. És rá fogok kattintani, és generálom a reklámbevételt, hogy kielégítsem a megnövekedett ingerköszöbömet, hozzájussak az egyre nagyobb napi ordenáré faszság adagomhoz.

 • 2015.10.02 22:36:48dr. HáziMacska

  Es ha pont a festek szinevel megegyezo poty lenne rajta? Minden felirat nelkul? Es akkor meg meg sem jegyzem, egeszen sok "sajat nevu" arnyalat van a "muveszvilagban", nem kellene ezt a digitalis nezopontot a szinekben is eroltetni...
  Szerintem.

 • 2015.10.04 11:25:13momori

  Flashy 7
  sebi77


  ...mert a magyarok mindent mindig jobban tudnak és különben is őket ne basszák át.

 • 2015.10.06 11:53:59Emma Paula Keresztanyuja

  momori
  "...mert a magyarok mindent mindig jobban tudnak és különben is őket ne basszák át."
  a leggyönyörűbben és legtömörebben sikerült összefoglalnod a magyar kommentelők alapfelfogásának és ált. attitűdjének mozgatórugóit.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta