SZÜLŐSÉG

Mesevilág: izlandi bringatúra, kisgyerekkel

2015. augusztus 29., szombat 12:57

Kisgyerekes családok – főleg az első babánál – gyakran úgy gondolják, hogy a porontynak nyugalomra és a megszokott környezetre van szüksége. Hiába van itt a nyár, inkább nem mennek sehová, vagy ha igen, csak rövid időre, esetleg egy jól körbepárnázott, de legalább méregdrága bababarát szállodába. Ennyit a kalandról.

Nos, nem mindenki gondolja így. Egy spanyol házaspár, Agueda Monfort szerkesztő és  Noel Arraiz fotós, – valamint a hegyek szerelmesei – szerint a gyerek egyáltalán nem akadály. A kétéves kislányukkal, két biciklivel és egy utánfutóval végig tekertek Izlandon. A kislánynak egyébként szemmel láthatóan pazar dolga van az úton, izlandi pónit simogat és meleg vizű tóban fürdik, valamint sokat mosolyog – bár ezt nem tudhatjuk, nyilván mindenkiről lehet mosolygós képeket készíteni időnként. 

A pár egyébként nem kezdő túrázó, sokkal inkább ez az életmódjuk. 2011-ben például 300 nap alatt 22 országot jártak be 6 kontinensen. Az erről készült fotókat a blogjukon lehet megnézni. Ehhez képest az izlandi 430 kilométeres útjuk nem is számít különös kihívásnak. Jelenleg a WildKids projekten dolgoznak, ahol azoknak a kisgyerekes családoknak szeretnének információkkal segíteni, akik szeretik a természetet, a túrázást és a hegyeket.

A weblap sajnos spanyol nyelvű, és főleg Spanyolországra vonatkoznak az információk, de például a háti babahordozók paramétereiről készített táblázatuk jól jöhet minden kisgyerekkel túrázó családnak.

Kedvcsinálónak nézzen gyönyörű képeket az izlandi kalandról, gejzírekről, vulkánokról, vízesésekről, bugyogó iszapról,  és akár már most el lehet kezdeni gyüjteni az inspirációkat a jövő évi családi nyaraláshoz. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta