Ezért felesleges szülinapi buli az egyévesnek

Az elsőszülött gyermeknél az egyik legemlékezetesebb mérföldkő az első születésnap. Ilyenkor sokan elgondolkodnak azon, vajon rendezzenek-e születésnapi partit – és ha igen, akkor mekkorát. A ScaryMommy bloggere viszont a szokásos jaj-de-vicces-laza-anyuka stílusban elmondja, miért ne tegyük mindezt – az, hogy úgysem emlékszik rá a gyerek pedig csak a legkevesebb.

„Már előre hallom a hangokat. Mi a baj ezzel a nővel? Ki az, aki nem rendez bulit az egy éves gyerekének? Mekkora seggfej. Ez a nő maga a sátán, ráadásul rossz szülő is" – kezdi a bejegyzést a blogger, aki tudja, eléggé megosztó témához nyúlt. Leírja, hogy nem véleményvezérkedni akar, csupán segíteni szeretne azoknak, akik nem tudnak dönteni arról, hogy kell-e a 12 hónapos babának ekkora felhajtás vagy sem. Íme a lista!

1. Úgysem emlékszik rá

Ha pedig rákérdez, akkor úgyis lehet neki hazudni: elmondani, hogy miként tűnt fel az összes Disney-hercegnő miközben a "Boldog születésnapot!" című dalt énekelték és hogy pónit vettek neki ajándékba – amit egyébként nem tarthattak meg a különböző jogszabályok miatt. Fotók sajnos nincsenek, mert lemerült az akkumulátor a fényképezőgépben.

2. Nincs rá energia

Születésnapi ajándékok = köszönőüzenetek = még több munka anyának = nem fog megtörténni.

3. A Pinterest tönkretette az életünket

Mióta léteznek közösségi oldalak, egymás arcába tolhatjuk, hogy milyen jó életünk van – különösen igaz ez a Pinterestre, ahova a regisztráció során csatolni kell a "Tökéletes anya" oklevelünket is. A blogger arra panaszkodik, hogy a sima torta és a lufi már nem is elég, hiszen valaki nemrég feltett egy fotót, amin kézzel készített particsákók láthatóak, egy másikén életnagyságú, cukorkából készített unikornis, egy harmadig pedig 100 ezer forintot költött csak a tortára.

Nbc Newswire / Europress / Getty

4. Le vagyunk égve

Egészen addig, amíg a gyerek nem tudja kicserélni a pelusát és elvinni magát sétálni a parkba, addig munkaidőben a babysitternek kell vigyáznia rá – aki éppen most kért fizetésemelést (amit pedig a "Szülinapi buli" feliratú bödönből finanszíroztak).

5. A csalódások hozzájárulnak a jellemfejlődésünkhöz

Ezt talán nem is kell külön elmagyarázni.

6. Nincs rá idő

Ki az a szülő, aki a hétvégét egy első születésnapi bulin akarja tölteni? (Hacsak nincs alkohol, persze).

7. Lusták vagyunk. Kimondtuk!

És hogy mi lett a történet vége? A blogger elmondta, hogy természetesen az anyai bűntudat itt is üldözte, ezért összerakott egy minimális dekort, sütött tortát, majd feltöltött pár fotót az Instagramra, hogy legyen bizonyítéka a jövőben.

Ön szerint?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek