Kúsztunk, másztunk, kötélpályán csúsztunk, és élveztük

Nem csak gyerekeknek ultramenő kalandparkba menni, de felnőtteknek is klassz élmény, és nem csak azért, mert minimum egy órára leköti magát a gyerek, és végre lehet egy kicsit lazítani, de az igazán jól összerakott pályát még a felnőttek is simán élvezik. 

Nemrég nyitott meg Budapest egyik új kalandparkja, a Zip City, így hát elmentünk feltérképezni, hogy melyik korosztály lehet a célcsoport. Egy 12 éves kiskamasszal, és Istivel, a fotóssal vágtunk neki az élményeknek. Mivel előre gondolkodtunk, még a déli napsütés előtt érkeztünk meg a helyre - ami nem jött rosszul, ugyanis a konténerekben rekkenő hőség van. Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

Amikor a bejáratnál megálltunk, mindenkinek ez volt ez első kérdése: „Ez ilyen kicsi?!”. Miután viszont bent is körbenéztünk, megállapítottuk, hogy ez mégsem egy 10 perces menet lesz, magunkra csatoltuk a bukót és a fejlámpát, majd megkezdődött a túra. 

Azt előre szeretném leszögezni, hogy mindenképpen játszóruhában vágjanak neki a parknak (ha ez egyáltalán kérdés volt eddig), mert kiszakadhat a ruha a fa elemektől, vagy a sok négykézláb-menéstől. Ó igen, rengeteget kell kúszni-mászni, és simán el is lehet tévedni a konténerek között. Ami mondjuk nem lenne akkora baj, mert hát buli az élet, de ebben a nyári hőségben csak úgy ontják magukból a forróságot a vas elemek, ami azt eredményezi, hogy a menet végére csavarni lehet az izzadságot a ruhákból. Szerencsére van egy-két ventillátorszerűség ami pont arra elég, hogy fellélegezzen az ember. Bár lehet, hogy a magas hőmérséklet elviselése is a kiképzés része, és az élmény a kánikulában simán felér egy bikram jóga edzéssel is.

Falmászás, csúszás, zuhanás, na, meg a konténerek

Természetesen mind a hárman a csúszást vártuk a legjobban, és úgy gondoltuk, hogy a konténerekből való kijutást azonnal lehet tetézni egy jó kis csúszással, de erre csak úgy volt lehetőség, ha visszasétáltunk a kiindulópontra. Semmi baj, de azért mégis milyen szuper lenne, ha már kötélen tudunk visszajutni a „bázisra”. 

A torony teteje, ahonnan ugrani lehet, 12 méter magasan van - lentről egyáltalán nem tűnt félelmetesnek, nem úgy a magasból lefele nézve - bár a 12 éves azonnal a mélybe vetette magát, szóval őt nem ütötte ki a látvány. Egyébként ez az egyik legjobb dolog a kalandparkban, ha tehetnénk, egész nap csak csúszkálnánk. Komolyan.

Kissé veszélyesnek véltem, hogy az ember magát biztosítja ki a drótkötélhez, de a gyerek felvilágosított, hogy ez minden kalandparkban így van. Aztán lehet zuhanni is 4 emelet magasról, természetesen védőfelszerelésben, de az élmény leírhatatlan. Akinek meg ez még nem lenne elég, mászhat falat is.

Máskor is mennénk

Teljesen jó kikapcsolódás egy átmelózott hét után, csapatépítőnek is ideális, mi is jól éreztük magunkat; a kiskorú meg főleg, utána órákig nem jött le a témáról, és már a születésnapját is eltervezte a helyen. 

Ezekre figyeljen oda a kalandparkban

  • Megfelelő öltözék
  • Ha nagy a hőség, próbáljon meg nem hozzáérni a konténerhez, ugyanis süt belőlük a forróság
  • Akadnak olyan konténerek, ahol egyszer csak feltűnik egy lyuk, amibe simán bele lehet esni, ha az ember figyelmetlen
  • A csúszásnál a biztosításra 
Belépő Ár (forint) Mit foglal magában Érvényessége
Basic 2990 Korlátlan kalandpark és mászófal használat, szelfik az óriásrobotokkal, 1 darab Zip Line csúszás, 1 darab Tower Of Terror zuhanás, ingyenes WIFI használat. Érvényes: nyitástól zárásig.
Rock Star 5990
A sor elejére állhat. 1darab Special FX csúszás, korlátlan Zip Line, Tower Of Terror, Kalandpark és Falmaszás, 1 óra ingyen szelfi bot bérlet, ingyenes WIFI használat.
 
Érvényes: nyitástól zárásig.
Matiné 2490 A napi belépő szolgáltatásait nyújtja ez a szuper kedvezményes jegy. Csak hétköznap 11 és 14 óra közötti belépésre érvényes, és csak az interneten válható meg. Érvényes: 11-14 óra között, hétköznap
Speciális Effekt Menü 1990
A Zip Line csúszásodat megturbózzuk CO2-vel, tűznyelvekkel és színes púderrel. A menüben 1 adag láng, CO2 és színes púder szerepel.
 
 
Érvényes: egy csúszásra.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek