Egyre többen készülnek online az iskolakezdésre

Papírboltba járni iskolakezdés előtt legalább annyira macerás, mint a karácsony előtti nagybevásárlás, ezért egyre többen intézik ezt is online, vagyis otthon, nyugiban a gép elől, ahol a felmérések szerint a legtöbb ember iskolatáskát, színes ceruzát és persze füzeteket vásárol. 

Az Extreme Digital gyűjtötte össze az iskolakezdésre vonatkozó statisztikáikat, amiből kiderül, hogy sokan már a nyár közepén letudják a vásárlást, júliusban megduplázódik, augusztusra pedig négyszeres lesz a tanszerek forgalma, mint az év többi időszakában. 

Elemes ceruzahegyező a sztár

A vásárlók online rendelés során átlagosan háromezer forintot költenek, a termékek közül a színes ceruza bonyolítja a legnagyobb forgalmat, utána következik az iskolatáska és a füzet. Meglepő módon kimagaslóan sokan keresik az elemes ceruzahegyezőket is, amik az eladások 10,4%-át teszik ki. Darabszámban pedig az írólapok és rajzlapok fogynak a legjobban, de az elemes ceruzahegyező itt is nagy sikernek örvend, ahogy gyurmát is sokan rendelnek online. 

Házhoz kérik és készpénzzel fizetnek

Az is kiderült, hogy a legtöbben házhoz szállítást kérnek és készpénzzel fizetnek, főleg, mert egész augusztusban ingyenesen  szállítanak. Ezt a megrendelők 58%-a kéri így, míg az üzletben 17%-uk veszi át a tanszercsomagot és fizeti ki készpénzzel, míg a megrendelések 12%-át már online fizetéssel rendezik. 

Megnő a kütyüvásárlások száma is

Ilyenkor megnő az olcsóbb, belépő kategóriájú mobiltelefonok és táblagépek eladása is, aminek legtöbbjén Android fut, de népszerűek a Windows alapú okostelefonok is. Egyre többen keresik a kártyafüggetlen készülékeket is, mivel árban nem nagy a különbség a szolgáltatónál vásárolt telefonétól, viszont bármilyen előfizetéssel működik, így át lehet térni másik szolgáltatóhoz is, vagy megörökölheti majd bármelyik szolgáltatónál lévő rokon, vagy kisebb gyerek. A legnépszerűbb a húsz - és harmincezer körüli szegmens, itt a Lenovo termékét rendelik a legtöbben, a kicsit drágább készülékek között pedig Microsoft Lumia, Huawei, Samsung és Lenovo készülékek is szerepelnek. 

A tablet nem csak játékra jó

Sokan ódzkodnak attól, hogy táblagépet vegyenek a gyereknek, vagy nem tudják eldönteni, hogy egy tablet, esetleg egy kisebb notebook lenne-e jobb választás. A tabletekre is rengeteg segédprogramot tudnak letölteni, sőt a kötelező olvasmányokat is kényelmesen tudják rajta olvasni a diákok, de a nyelvtanulásban is segítséget kaphatnak.

Havonta átlagosan háromezer tabletet adnak el, a legkeresettebb középkategóriás termékek a Lenovo A8 és a ModeCome FreeTab, de az Acer Aspire Switch is kelendő, hiszen jár hozzá billentyűzet, így könnyen alakítható át notebookká. 

Dívány
Oszd meg másokkal is!
Mustra