Így néz ki egy has valójában a szülés után

Katalin herecgné vagy hollywoodi hírességek nagyjából két nappal vagy egy héttel a szülésük után jelennek meg úgy a nyilvánosság előtt, hogy jobban néznek ki, és vékonyabbak, mint valaha. Ettől a legtöbb nő, aki nem tud hasonló csodás átalakulást felmutatni, joggal érezheti úgy, hogy valamit nagyon rosszul csinál.

Egy blogger anyuka viszont megmutatta, hogy milyen egy hétköznapi test a szülés utáni első hónapokban. A hétköznapi persze nem létezik, nekünk is vannak olyan barátaink, akik szerencsés génjeiknek köszönhetően már az öthetes gyereket is lapos, feszes hassal tologatják, mások a fejük tetejére állhatnak, és akkor is ráncos, striás vagy kicsit lógós marad a hasuk, szülés után évekkel is. Mindez persze múlik az életmódon is, de a szerencse és a génlottó szerepe sem elhanyagolható. 

"Pontosan emlékszem a terheskönyvemnek arra a fejezetére, ami azt taglalta, hogy jobb előre felkészülni, hogy szülés után az ember nem fog azonnal úgy festeni, mint előtte. 'Szuper érzés hat hónapos terhesnek kinézni, amikor az ember a terhesség hatodik hónapjában van. De mit keres rajtam egy hat hónapos has, amikor már megszületett a gyerek?' - valami ilyesmi felütéssel kezdték. Utólag is nagyon hálás vagyok a szerzőpárosnak, hogy felkészítettek arra, hogy egy püffedt, szottyadt lufival kell majd együttélnem egy darabig." - emlékezett vissza egyik kolleganőnk.

Julie Bhosale egy blogger anyuka, aki diétás tanácsokkal látja el az olvasóit. Ha valaki, akkor ő aztán tudja mi fán terem az egészséges életmód és, hogy hogyan akarnak a nők kinézni. Ugyanakkor a blogján arról ír, hogy mindemellett egy fáradt anyuka is, aki a legjobbat szeretné a családjának, és akinek a két gyereke a legfontosabb. 

Az első szülése után jött rá, hogy bár abból él, hogy elmondja mit kell tenni és enni, hogy jól nézzen ki, egyáltalán nem volt azzal tisztában, hogy a testén milyen változások mennek végbe és azok mennyire lesznek tartósak. "Úgy gondoltam, hogy majd olyan lesz a testem, mint a szülés előtt, de nem így lett" - mesélte a Buzzfeednek.

"A társadalom olyan nőkről tol képeket az emberek arcába, akik szülés után nagyon gyorsan visszanyerik alakjukat, mint Kate Middleton, aki csodálatosan néz ki, de erre a nők nagyon kis csoportja képes"- mondta Bhosale, aki úgy gondolta, ha legalább egy nő jobban érzi magát a képek láttán és elfogadja azt, hogy teljesen természetes, hogy megváltozott a teste, akkor már megérte megmutatni magát, ezért hat fotót is közzétett szülés utáni időpontokban, egészen a 14. hétig.

Közben egy texasi blogger is hasonló kezdeményezést indított, ő az Instagram oldalán gyűjt képeket olyan nőkről, akik nem szégyenlik, hogy szülés után változik a testük akkor is, ha mindent megtesznek, hogy visszanyerjék régi alakjukat. A gyüjteménybe bárki betagelheti a saját fotóját, és a képekből jól látszik, hogy milyen sokféle is a hétköznapi valóság.

TakeBackPostPartum (@takebackpostpartum) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek