Anya-lánya fotók, melyek megváltoztatták a gyerek életét

Amikor a fotós Kelly Lewis elkezdte dokumentálni örökbefogadott lánya, a tízéves Alice öltözékeit, az egésszel egyetlen célja volt: családdá kovácsolni hármuk együttélését. Na jó, és az is, hogy legyen ok beszélni az örökbefogadásról, és felrázza kicsit a közvéleményt azzal kapcsolatban, ahogyan az „örökbefogadott” szót használják, értelmezik.

Kelly, akinek egyébként is figyelemre méltó stílusa van, 3 évvel ezelőtt kezdte el fotózni a lányát, akit férjével, Jamesszel együtt fogadtak örökbe 7 éves korában. Az éveken át tartó projekt során Alice Ollókezű Edward-tól Maria Antoinette-ig mindenféle hősök bőrébe belebújt, amiről egy csodálatos fotósorozat készült.

Fairy02
Kelly Lewis

A kommentelők persze jól megkritizálták a fotók témáját, szerintük több ezek közül nem gyereknek való, de Kelly szerint Alice végig nagyon élvezte az öltöztetős játékot. „Ha a sorsod eleve nehéz volt, és bőven találkoztál az életedben nem túl vidám dolgokkal, egy idő után megtanulod élvezni a sötét dolgokat is” – mondta Kelly a Yahoo Parenting-nek.

Alice hétéves koráig végigjárta az atlantai gyermekvédelmi rendszert. Az örökbe fogadási procedúra után ő és szülei ennek a fotósorozatnak az elkészítése segítségével váltak valódi családdá. Akik pedig megnézik ezeket a képeket, talán elgondolkoznak az adoptálás kérdésén, és esetleg fel is bátorodnak hozzá – véli Lewis.

HeadphonesValentine
Kelly Lewis

„Amikor kapsz egy üzenetet valakitől, aki azt mondja, hogy hallotta a történetünket, ami arra ösztönzi, hogy szeretne szintén örökbe fogadni egy gyereket…, nos, az megváltoztatja egy gyerek életét’ – mondta Kelly.

A galériát itt tudják végiglapozni, nézegessenek gyönyörű fotókat Alice-ról, amint történelmi figurákká vagy filmszereplőkké alakul át.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek