SZÜLŐSÉG

Anya-lánya fotók, melyek megváltoztatták a gyerek életét

2015. június 1., hétfő 17:31

Amikor a fotós Kelly Lewis elkezdte dokumentálni örökbefogadott lánya, a tízéves Alice öltözékeit, az egésszel egyetlen célja volt: családdá kovácsolni hármuk együttélését. Na jó, és az is, hogy legyen ok beszélni az örökbefogadásról, és felrázza kicsit a közvéleményt azzal kapcsolatban, ahogyan az „örökbefogadott” szót használják, értelmezik.

Kelly, akinek egyébként is figyelemre méltó stílusa van, 3 évvel ezelőtt kezdte el fotózni a lányát, akit férjével, Jamesszel együtt fogadtak örökbe 7 éves korában. Az éveken át tartó projekt során Alice Ollókezű Edward-tól Maria Antoinette-ig mindenféle hősök bőrébe belebújt, amiről egy csodálatos fotósorozat készült.

Fairy02
Fotó: Kelly Lewis

A kommentelők persze jól megkritizálták a fotók témáját, szerintük több ezek közül nem gyereknek való, de Kelly szerint Alice végig nagyon élvezte az öltöztetős játékot. „Ha a sorsod eleve nehéz volt, és bőven találkoztál az életedben nem túl vidám dolgokkal, egy idő után megtanulod élvezni a sötét dolgokat is” – mondta Kelly a Yahoo Parenting-nek.

Alice hétéves koráig végigjárta az atlantai gyermekvédelmi rendszert. Az örökbe fogadási procedúra után ő és szülei ennek a fotósorozatnak az elkészítése segítségével váltak valódi családdá. Akik pedig megnézik ezeket a képeket, talán elgondolkoznak az adoptálás kérdésén, és esetleg fel is bátorodnak hozzá – véli Lewis.

„Amikor kapsz egy üzenetet valakitől, aki azt mondja, hogy hallotta a történetünket, ami arra ösztönzi, hogy szeretne szintén örökbe fogadni egy gyereket…, nos, az megváltoztatja egy gyerek életét’ – mondta Kelly.

A galériát itt tudják végiglapozni, nézegessenek gyönyörű fotókat Alice-ról, amint történelmi figurákká vagy filmszereplőkké alakul át.  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.06.02 11:25:38keroppi

  Nem értem, hogy ez hogy kovácsolta őket családdá. És hogy miért ettől jönne meg valakinek a kedve az örökbefogadáshoz...

 • 2015.06.02 12:18:58kököjszi

  És miért nem mosolyog egy képen sem a kislány? Talán ez is a koncepció része?

 • 2015.06.02 15:28:35Mad Mind

  a képek jó részén mintha összeverték volna a gyereket, a családon belüli erőszak összekovácsolja a családot?

 • 2015.06.02 18:49:39Guadalupei Szűz

  Úgy néz ki, mint egy fiú.

 • 2015.06.02 19:57:00Catia

  De MINEK kell egy kislányt sminkelni??? Agybeteg világ...

 • 2015.06.02 21:48:18Sethelyn

  Szerintem meg jók a képek!

 • 2015.06.02 22:42:35retinax

  keroppi: hát, volt egy közös projektjük, ugyanazzal foglalkoztak rendszeresen. Az ilyesmi azért eléggé össze tudja hozni az embereket, nem? A második kérdésedre összetettebb a válasz, leegyszerűsítve azért, mert látványos, trendi és romantikus dolgot csináltak. És ezektől általában más is kedvet szokott kapni. Különben nem működnének a reklámok sem, márpedig működnek.

 • 2015.06.02 23:42:28RonIQa

  Az én lányaimnak mindig nevet a szemük. Imádom, amikor elömlik az arcukon a mosoly. Olyan szépek tőle.
  Félelmetes ez a szegény komor kislány. :(

 • 2015.06.03 14:46:35disznópásztor

  Édesanyám kevés gyerekkori fotón mosolygott teliszájjal, inkább melankolikus arca volt, mégis gyönyörűek azok a fotói (és nagyon jó gyerekkora volt). Sajnos az emberek zöme nem tud elszakadni a sztereotip beidegződésektől, pl. gyereknek fotón muszáj mosolyognia, akár erőltetetten is, és hú biztos nagyon szar neki, mert komoly fejet vág.

  Ettől függetlenül nekem kissé giccsesek ezek a fotók.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta