SZÜLŐSÉG

Ezek a legidegtépőbb gyerekreklámok

2015. május 31., vasárnap 10:57

Rengetegszer előfordult már otthoni filmnézés közben, amikor megszakítják az adást, hogy egy jó 10-15 perces reklámblokkal toldják meg az izgalmakat – ilyenkor egyszerűen átkapcsoltam másik csatornára, hogy ne kelljen a reklámot bámulni. Csak hogy ez nem jó megoldás, mert jellemzően ott is ragadtam az új csatornán egy másik szuper filmet találva, aztán csak jóval később esett le, hogy tulajdonképpen nem is ezt a filmet néztem – amikorra meg már fölösleges volt átkapcsolni a terv szerinti eredetire. Szóval, hogy rendesen meg tudjak nézni egy filmet, rávettem magam, hogy végigszenvedjem a reklámokat. 

Már régebben is feltűnt, hogy eszméletlenül bugyuta reklámokkal tömik a gyerekek fejét. És bár van pár tényleg klassz is köztük, a legtöbbtől idegrohamot lehet kapni. Most azokat szedtem össze, amelyektől a hideg ráz.

Máris első helyre került az egyik legidegesítőbb, ami nélkül viszont nem mehet le egy reklámblokk sem (tehát legalább négyszer-ötször láthatnám egy nap) és pont ennyiszer is lehet kiborulni rajta. Ugye nem kell magyarázni, miért?!

Pipi Popóval folytatnám a sort, és nem csak azért, mert elég szexista neve van, hanem mert egy olyan elképesztően nyávogó és idegesítő szinkronhangot találtak a kislánynak, hogy nemhogy arra nem ösztökél, hogy a babát megvegyem, de addig csapkodnám a földhöz, amíg egyben van. Igen, önnek most teljesen igaza van: el kellene mennem pszichológushoz, túl nagyok az indulatok bennem, tudom...

Azt még elviselném, hogy bugyuta dalocska fut a reklám alatt, de, hogy a babák neve „Anna Nász”, „Gyümi Lüszi”, "Szilva Irma" és még sorolhatnám, na az már igazán kétségbeejtő. De komolyan, Anna Nász?!? Ne már! És akkor a befőtt babákról még nem is esett szó...

A következő reklámban olyan alapvetően cseszik el a következetes gyereknevelést, ahogyan csak a nagymamák és az óvónénik tudják. A beszélő baba közli, hogy ő aztán nem fogja megenni a szendvicset – adják neki egyből az édességet – mert ő bizony süteményt kért. És mivel egy jó anya úgy cselekszik ahogyan a gyerek diktál, már kapja is a tortát. Persze arról már ne is beszéljünk, hogy milyen a rémisztő hangja van a babának.

„NE-O-GRA-NOR-MON (NE-O-GRA-NOR-MON, NE-O-GRA-NOR-MON, NE-O-GRA-NOR-MON, NE-O-GRA-NOR-MON). Olyan ismerős az illata. Téged is ezzel kentelek ám, amikor ilyen pici voltál.” És itt jön a nagy „AHA!” érzés, hiszen tényleg #facepalm mindenki emlékszik arra a kenőcsre amivel csecsemőkorában a fenekét kenték, ugye?

És végül szeretném azt is megmutatni, hogy egyáltalán nem vagyok gyerekreklám-gyűlölő – legalábbis azon reklámoké nem, amelyekben nem gügyögnek, visítanak, selypítenek, affektálnak, stb... Szóval, ha ilyenek mennének a mesék között, mint amilyen például az alábbi Nurofen reklám is, biztosan meg sem fordulna a fejemben, hogy lehalkítsam a tévét vagy netán másik csatornára kapcsoljak. Vagy ilyen cikkeket írjak. 

Önt melyik reklám idegesíti a legjobban? Írja meg nekünk levélben ha nincsen a következő listában!

Ön szerint melyik a legidegtépőbb reklám?

 • 448
  A Paula a bocit már kívülről tudom és mindenkit ezzel idegesítek!!
 • 154
  Pipi Popót jól elfenekelném...
 • 61
  A joghurt babák borzasztóan rémisztőek!
 • 58
  A sütis babának igaza van, minek mást enni ha van édesség is?!
 • 174
  NEOGRANORMON! Ön kinek a fenekét szokta szagolgatni?
 • 42
  Nem értem mi bajuk, mindegyik reklám csudacukika ♡ !!
 • 398
  Nincs mese, tényleg zárva volt ma 10 után a Tesco és már vasárnap sem lesznek nyitva a boltok. Számomra ez a legidegtépőbb.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.31 13:48:35benedek012

  Az baba tusfürdős a hülye kölyökkel.
  A sok joghurtos, ahol csak az utód tudja, hogy az jó, és nyilván ő veszi, mert más nem is tudja, hogy van otthon olyan.
  Mind, mind, MIND!

 • 2015.05.31 14:44:40Androsz

  Minden nap azzal kelek, hogy talán ma már tényleg felébred az emberiség, és a gyermeki lelket nyilván súlyosan megterhelő mellbimbó látványa helyett végre a gyerekeknek szóló reklámokat minősítik károsnak, mint manipulatív, a védekezésre és a téma reális felmérésére képtelen gyermek agymosására irányuló, erőszakos tartalmat.

 • 2015.05.31 17:28:26dukeekud

  Mindegyiket betiltani, 2 eves kor folott csak sakk keszletet engedelyezni a gyerekeknek.

 • 2015.05.31 18:11:24Circus

  z nem idegtépő, viszont minimum büntetendő, amikor a lázcsillapítót a babáknak/kicsiknek az anyukák, meg a barátnők ajánlják...
  Orvos mit mond az mindegy, b+?
  Az ilyet hogyan lehet engedni?
  Paulát hamburgerhússá kellene konvertálni...

 • 2015.05.31 19:20:18Kuoni pásztor

  Reklamokat vagy lehalkitom (mute gomb) vagy attekerem. Havi 1000Ft-ot meger nekem hogy ne lassak/halljak egy reklamot se.
  Nalam amugyis kontraproduktiv hatast valtanak ki a reklamok. Amit reklamoznak csak azert se veszem meg. Eleg veletlenul odapillantanom, mar beegett az agyamba a logo. Szoval innen is uzenem a ker.teveknek, meg a reklamugynoksegeknek, hogy jon meg kutyara kamion.

 • 2015.06.01 07:55:56különvélemény2

  Értelmesebb országokban már rég betiltották a gyerekeknek szóló reklámokat.

  "In the United Kingdom, Greece, Denmark, and Belgium advertising to children is restricted. In Quebec, Sweden and Norway advertising to children under the age of 12 is illegal"

 • 2015.06.01 09:21:20Dezsike

  Egyszerűen fel kell venni a műsort, akkor aztán annyi reklámot adnak amennyit nem szégelnek, úgyis áttekerem. 30 éve is létezett a technológia videokazetta formájában, ma már digitális felvevő is létezik, sőt a legtöbb okostévé eleve tud felvenni ha rádugsz egy adathordozót megfelelő mennyiségű szabad hellyel. Csak aztán nehogy bevezessék az üreshordozó díjhoz hasonló reklámjárulékot minden felvenni képes eszközre.

 • 2015.06.01 17:00:23kovacsbelane

  Mostanában nem az a trend, hogy tévét senki se néz, esetleg csak a Spektrumot?

 • 2015.06.01 19:55:18Kuoni pásztor

  A trend az, hogy reklamot nem nezunk. Olvass, okos.

 • 2015.06.02 06:22:42kenobi 74

  A Mia reklámért is kiosztanám a szívlapátot :)
  Plusz a - szerencsére - már nem látható klasszikus:"Apu, Buksi kiszökött." A fentiekből csak kettőt ismerek, de az büntet.

 • 2015.06.02 18:32:13encir

  kovacsbelane: én tényleg nem nézek se Spektrumot, se sportot, se semmi mást. De szeretnék, nagyon hiányzik :-) Így hát szűz szemmel néztem ezeket a reklámokat - nekem legidegesítőbb a picnic babás volt.

  circus: egy egyszerű kis lázzal még nem rohanunk orvoshoz, hanem megpróbáljuk csillapítani - pl. ezzel a termékkel.

 • 2015.06.03 10:10:28pepi75

  Borzalmas az összes! A kitalálóit azonnal beutaltatnám a pszichiátriára!

 • 2015.06.03 11:47:16Sanda gyanu

  Ami jó az anyádnak - na, az kell az apádnak! Milupa, Milupa...

  :-D

 • 2015.06.03 15:00:14Sissy1984

  Senki nem szokott "reklámosat" játszani? Aki előbb kitalálja minek a reklámja megy (a márkát kell mondani), azé a pont. :)

 • 2015.06.04 12:30:30a Lojalista

  A Tv reklámokat sikeresen megúszom a rögzítéssel. IPTv. Amúgy is eléggé megszűröm mit nézek meg, (vannak csatornák, amiknek még a műsorajánlóját se nézem meg a neten) amit meg mégis érdemesnek találok rá, inkább rögzítem előre. Így időt is megspórolok. Sajnos ugyanezt a rádióreklámoknál nem tudom megtenni. Na én azoktól megyek falnak.... Abban a cca. 1-3 órában amíg megy a rádió a háttérben is borzalmas gagyiságokat kell meghallgatnom. Jelenlegi két kedvencem: A Hamé pástétom:"...köszönjük Márk anyukájának..." és a Sárvári Termálfürdő... igazi gyöngyszemei a hiteltelenségnek és a negatív összhatásnak.

 • 2015.06.06 20:15:07Édanyu

  Gyümi Lüszi, Dinnye Imre: RET-TE-NE-TES!
  A legtöbb gyerek idegesítő és tudálékos a reklámokban, mert a reklámokat felnőttek találják ki.
  Amikor anyu köhög, a gyerek meg azt mondja: Robitussin!, na az felér egy koponyalékeléssel.
  De a pálmát nálam egy régi reklám viszi. Gyerekként láttam és gyűlöltem. Viszont máig tudom (sajnos) a szövegét, ami jelzi, hogy valahol mégiscsak sikerült az agyamba égetni a terméket, igaz, a reklámja miatt sosem vettünk ilyet. Egy idegesítő kiscsaj ènekelt benne. De nem írom le, mert fèlő, hogy akkor napokig nem szabadulok majd a kis bugyuta daltól...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta