SZÜLŐSÉG

Négy gyerekülés elbukott a német autóklub friss tesztjén

2015. május 27., szerda 14:57

Ahogy minden évben, úgy idén is közzétette a legfrisebb gyerekülésteszt eredményeit a német autóklub (ADAC). Most összesen 23 darabot vizsgáltak meg – nagy részük sikeresen vette az akadályokat, akadt viszont négy, ami – biztonsági vagy egészségügyi okok miatt – elvérzett. Mutatjuk, melyik ülés megbízható és melyik az, amit lehetőleg kerüljön!

Az ADAC oldalán ön is megnézheti, mely darabok kerültek be a tesztbe: ehhez csak annyit kell tennie, hogy a Testjahr legördülő listájában kiválasztja a 2015-öt, majd az Aktualisieren gombra kattint. Ezekből kiderül, hogy:

  • 5 darab 1,5 éves korig,
  • 6 darab 1-4 éves korig,
  • 6 darab 1-12 éves korig,
  • 6 darab 4-12 éves korig használható ülést vizsgáltak.
Ezek az ülések buktak meg a teszten.
Ezek az ülések buktak meg a teszten.
Fotó: ADAC

A termékek közül 14 (60%) mellett zöld négyzetes + jel található, ami azt jelenti, hogy azok jó eredménnyel végeztek. 4 mellett viszont piros négyzet és egy mínusz jelöli, hogy az az ADAC ítélete szerint nem ajánlott/veszélyes. A Casualplay Sono Fix-e, illetve Simple Parenting két változatú Doonája (ez és ez) mérgező anyagot tartalmaztak, a HAUCK termékével pedig biztonsági gondok akadtak – a leírás tanúsága alapján ugyanis frontális ütközésnél magas a sérülésveszély és az újszülötteket nem lehet megfelelően rögzíteni a biztonsági övvel. Nagyon jó minősítést (két +) idén egy gyerekülés sem kapott, egy termék épphogy átcsusszant a teszten, négyet pedig kielégítőnek értékeltek.

A képen láthatja a 4 megbukott ülés fotóját, ha pedig a videós tesztre kíváncsi, ide kattintva megtalálja a Bilder&Videos fül alatt. Természetesen a korábbi években tesztelt üléseket is megnézheti az ADAC oldalán, bár arra készüljön, hogy az összes Magyarországon is kapható márkát nem találja meg náluk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta