SZÜLŐSÉG

Öt ok, amiért csak a vécében szoptatok

2015. május 24., vasárnap 19:29

A McDonald'sos szoptatós botrány után úgy éreztem, tökéletes anyaként pontokba kell szednem, miért is tartom felháborítónak a nyilvános szoptatást Magyarországon. Segítségemre szerencsére több ezer komment érkezett különböző fórumokon, igazán öröm volt látni, hogy rajtam kívül még ennyien rendelkeznek szépérzékkel és etikával ebben az erkölcstelen, romlott világban.

Mert a szoptatás illúzióromboló

Napjainkban a női mell az egyik legfontosabb, elsőszámú szexuális szimbólum, ami egyértelműen kötődik a férfiak és a nők közötti szexualitáshoz. A szebbik nem kizárólagos nemi sajátossága, kutatások és felmérések is bizonyítják, hogy ezen a testrészen akad meg legtöbbször a férfiak szeme. Egy nő sem engedheti meg tehát, hogy a nyilvános szoptatással a földbe tiporja a szexualitás névjegykártyáját, fantáziabuborékot pukasszon és illúziót romboljon egy mellbimbón lógó, szája sarkában tejjel csordogáló gyermek látványával. 

Mert mások sem szexelnek és szarnak hivatalokban és tömegközlekedésen

A szoptatás magánügy, kizárólag csak az anyára és a gyerekére tartozik. Hogy természetes dolog? A szex is az, mégis büntetik, ha közterületen csinálja valaki. Meg kellene már végre érteni: mások sem dugnak és szarnak sem a hivatalban, sem a tömegközlekedésen, sem a gyorsétteremben. Hogy nem kell nézni, ha nem tetszik? Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha a férjem kicsapja a farkát a tálca mellé, vagy odacsinál a hamburgerre, senkinek sem kell nézni, de biztos vagyok abban, hogy cseppet sem fog tetszeni. 

Mert nagyobb esélye lesz annak, hogy megerőszakolnak

Már régóta köztudott - és erre a pécsi rendőrség is felhívta a figyelmet nemrégiben -, hogy aki kihívóan viselkedik, azt sokkal nagyobb eséllyel erőszakolják meg. Nem beszélve arról, hogy akit a kipakolt mellei miatt aztán majd szexuálisan bántalmaznak, az saját maga is felelős lesz a történtekért. Sajnos a szoptatás sem mindenkinek illúzióromboló, a gamma-hímek és a mentális betegek olykor látnak fantáziát egy tejcsárdában is. 

Mert a nyilvános szoptatás csak magamutogatás

Ahogyan azt fentebb is írtam, a szoptatás magánügy, és csak az exhibicionista, hülye picsák csinálnak belőle közügyet. Akik képtelenek mások jelenléte nélkül, mosdóba vagy vécébe elvonulva szoptatni (vagy ha ez nem megy, otthon maradni), azoknak a szoptatás semmi másról nem szól, csak a magamutogatásról, amihez a gyerekeiket használják fel undorító módon. 

Mert csak az mutogassa a dekoltázsát, akinek tökéletes van

A szülés utáni, lógó, löttyedt és aszott mellekre amúgy sem kíváncsi egy normális értékrenddel, szépérzékkel rendelkező férfi és nő sem. Igazán ki lehet bírni azt a két-három szoptatásról szóló hónapot begombolt blúzzal is, aztán irány a plasztikai sebészet, a szoptatós melltartó helyett pedig egy szexi csipkés, hogy végre ismét igazi nőként tartsanak számon. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.25 23:28:30jolaca

  @keményen drogozó kisemberek
  ...Hát azért azzal a lehugyozásos poénoddal eléggé beteg állatnak hatsz!

 • 2015.05.26 00:58:46keményen drogozó kisemberek

  jolaca:
  Kb. mint a picsa a szoptatós poénjával.

 • 2015.05.26 01:19:19mindenhova

  Ha ez a cikk ironikus akar lenni, nos akkor elég gyengére sikerült. Szerintem a farokmutogatás, hivatalba szarás, vagy a nyilvános szexelés nem említhető egy lapon a szoptatással még akkor sem, ha látható az anya melle, azon egyszerű oknál fogva, h. a szoptatás a csecsemő természetes szükséglete, míg az előbbiek a felnőtt embereké.

 • 2015.05.26 02:57:11keményen drogozó kisemberek

  mindenhova:
  Ja, csak a csecsemő természetes szükségletét ki lehet elégíteni félrevonulva is, nemcsak nagy nyilvánosság előtt.
  Mondjuk a Belváros tele van boltokkal, azokban meg vannak próbafülkék, ha más nem. Igaz, ott nem menőzhet a tehene, hogy millió ember előtt szoptat.

  És nem, egy étkezdében egy szopó gyerek, akinek csorog a nyála, meg folyik a szája szélén a tej, meg esetleg még böfög is, nem gusztusos - márpedig az emberek többsége fizetett azért a kajáért, amit ott meg akar enni, és nem hányni akar.
  (A saját gyereke persze mindenkinek más, elviselhetőbb.)

 • 2015.05.26 07:34:33seahawks

  értsétek meg kedves anyukák, hogy étteremben nem illik szoptatni, elveszitek mások étvágyát!

 • 2015.05.26 09:16:16vélemény74

  Nos már tényleg nem bírom ki, hogy szó nélkül hagyjam a hozzászólásokat. Én 3 gyereket neveltem ,szoptattam, de mai napig nem tudom egyesek hogy nem szégyenlősek. Én még akkor is zavarban voltam, ha a védőnő akarta megnézni hogy eszik a fiam vagy a lányom. Én úgy vélem ez a dolog ami teljesen a gyerek és anya kapcsolatra van kitalálva. Én a lányomnak sem engedném csak úgy etesse a gyereket. Ha meg már annyira muszáj egy kendőt vagy textil pelenkát tegyen oda, hogy a kíváncsi szemek elől el legyen takarva. NE TEDD KI KÖZSZEMLÉRE A CICIT!!!

 • 2015.05.26 11:11:17Bitorix

  Férfiként beleugatnék egy kicsit én is.
  Náluk sosem volt abból probléma, hogy a feleségem hol, hogyan szoptasson. Ha jól rémlik, többször megfordult a Mekikben is. Hogy miért? Mert pl ott vannak tök jó eldugott sarkok, ahol gyakorlatilag ÉSZREVÉTLENÜL lehet etetni.
  Aki beül a fő közlekedési útra és "kicsapja" az ellátmányt, azt én sem díjazom annyira, de lelke rajta.
  Többen problémáztak a büfögésen, tejcsorgáson. Tapasztalataim szerint a belvárosi gyorséttermek vendégkörének elég jelentős hányada mélyen ez alatt van táplálkozási kultúrában....Őket se bámulom, ha nincs hozzá gusztusom...
  A szoptatós anyáknak ha menni kell, hát menjenek, szoptassanak, amikor csak szükséges, de ne provokatív módon. Oszt ennyi.

 • 2015.05.26 11:51:50Dr.Démonmac1

  Szerintem a szopatást nem az étteremben kell megejteni, hanem a mosdóban/ vagy az erre kijelölt helyen (ha akkora az étterem )

 • 2015.05.26 12:02:08Dev Null

  Természetesen jogod van elbújni, ahogy másnak joga van a fent részletezett véleményedet leszarni.

  Azért annyit szebedjon megjegyezni: az önértékeléseddel komoly bajok lehetnek, ha ennyire zavar az anyaságnak a testedre tett hatása. Már ha komolyan gondolod, és nem külső vélemények hatására nyilatkozol ilyeneket.

 • 2015.05.26 12:38:43Balt

  Hú, ez izgi! Ha jóllakott a gyerkőc, kaphatok én is?

 • 2015.05.26 12:50:31panaszmuki

  Szarkazmusnak elég szar lett, mert minden szava túlzás nélkül igaz.

 • 2015.05.26 12:54:43panaszmuki

  Amúgy a Gundelben tisztába szabad tenni az asztalon a gyereket szoptatás előtt vagy után?

 • 2015.05.26 12:59:36ST83

  "A szoptatás magánügy, kizárólag csak az anyára és a gyerekére tartozik. Hogy természetes dolog? A szex is az, mégis büntetik, ha közterületen csinálja valaki. Meg kellene már végre érteni: mások sem dugnak és szarnak nyilvanosan a hivatalban, sem a tömegközlekedésen, sem a gyorsétteremben."

  Ennyi az egesz sztori. Megjegyzem lehet diszkreten szoptatni, nem kell ahhoz a folepcsore ulni. Foleg a Nyugati teri mekiben.

 • 2015.05.26 13:02:46ST83

  Dev Null:

  Ringasd csak magad abba a tevkepzetbe, hogy onrtekelesi zavaros. Mindenki az lesz, ha a teste ilyen mertekben valtozik ennyire rovid ido alatt. Ahogy az is tevhit, hogy 20-30 kiloval tobbel is ugyanolyan vonzonak talal majd a ferjed. Nem fog. Max leszarod, ami megnagyobb baj.

 • 2015.05.26 13:35:31kolbászmustárral

  Nah, elolvasva a kommenteket, megértem azokat a nőket, akik nem akarnak gyereket.

  Persze, ha meg nem szülnek a nők, ugyanezen mocskos szájú, fröcsögő véglények cincálják őket szét.

  Engem taszít a szoptatás, de ha látok nagy ritkán szoptató nőt, hát elfordulok. De bakker ekkora gyűlölethullámot. A tehenezők meg remélem egyenes háttal tudnak édesanyjuk szemébe nézni.

  A (gyenge) cikk mondanivalóját meg sokan nem fogták fel.

 • 2015.05.26 13:55:39Mercel

  Ez a cikk ugye valójában akasztófahumor, szarkazmus és/vagy irónia volt ugye?
  UGYE?!:)

  Egyébként pasiként egyik szélsőséget sem tudom támogatni.
  Sem a mit keres ott és lealacsonyító jelzőket használó idiótákat, sem pedig a nekem jogom van hozzá típusú anyatigriseket.
  Ez nem jog, illetve tiltani sem lehet, vagy kellene.

  Csinálják, de ha lehet ott és úgy, hogy ez ne legyen mindenki számára nyilvánvaló.
  Ez egy intim dolog, és a világnak semmi köze nincs hozzá, de nem csak úgy, hogy ne nézz oda ha nem tetszik - hanem úgy is, hogy ne nekem kelljen a fejem elfordítanom és kényszeredetten másfelé néznem.
  Nincs közöm egy idegen nő szoptatásához - és ne is legyen. Mert kibírom, de nem érdekel, és nem tartom sem etikusnak sem normálisnak ha a képembe nyomják.

  (Nem mellesleg ahol élek, pont az ilyen lázadó anyatigrisek azok a szülők, akik fél-egész napra kirakják az udvarra a gyerekeket és az nem gáz ha a gyerek órákig sikongat, üvölt kalapál, de ha valaki szól, hogy bocs zavar, akkor jön a gyűlölethullám + neked nincs gyereked ne szólj bele ami az ultimate érv panelproliéknál:D)
  Mondjuk tényleg nem gáz, csak másik 50 család nyugalmát zavarják, mi az nekik.:)

 • 2015.05.26 15:03:20Tefra

  Atyaég... Egyrészt tanuljuk meg értelmezni ha olvasunk valamit, mielőtt elkezdünk pocskondiázni.

  Másrészt, könyörgöm! Nem arról van szó, hogy ha elmész otthonról ne etesd meg csóri gyereket! Hanem, hogy ha már eteted, azt ne premier plánban, mindenki szeme láttára tedd. Igen, egy szoptatás is lehet közönséges. Nem mindenki van hozzászokva egy meztelen mell látványához, igenis el kell fogadni, hogy van akit ez zavarba hoz. Lehet ezt kultúráltan is csinálni.

  Aki meg azt mondja, hogy miért nem visz magával lefejt tejet cumisüvegben, annak vagy nincs gyerek a családban, vagy mázlista volt. Egy szoptatós kisbaba nagyon könnyen leválik a ciciről ha cumisüveget adsz neki, és utána már nem fogadja el, csak azt. (ismétlem, tisztelet a kivételnek).

  Mindenki ott szoptat, ahol és amikor akar, de azt kultúráltan, nőhöz méltóan tegye!

 • 2015.05.26 15:12:39sélli_

  Belvarosi meki? Ugyan ez semmi! Most lattam a hetvegen Barcelona kellos kozepen, setalo utca, tobb szazezer ember, padon ul anyuka es premier planban szoptatja a gyereket az utca kozepen. En no vagyok, bar gyerekem nincs (meg) de nehogy mar megmagyarazza nekem valaki hogy az normalis hogy utcan, etterem kellos kozepen, tehat nyilvanos helyen ez teljesen elfogadott dolog??
  Biztos en is leszek olyan helyzetben hogy `utkozben` kell megetetnem a gyereket de lehet disztingvaltabb modon is csinalni... szerintem.

 • 2015.05.26 16:26:06vojudit

  Ezt a cikket tuti, hogy pasi írta!!!Melyik nő az, akinek a szex az első ami beugrik a szoptatásról?! De, hogy nincs gyereke az fix. Különben nem hasonlítaná össze a szoptatást és a"szarást" meg a "dugást"

 • 2015.05.26 17:03:56drover(fanyul társa)

  George Michael: Öt ok, amiért csak vécében szopatok...

 • 2015.05.26 19:59:07Celtic

  2015.05.25 11:02:56 antisystem : +1

  En sem ertem, miert csak az a ket veglet letezik, hogy
  a) soha senki ne szoptasson az otthonan kivul
  b) mindenki ott szoptat, ahol akar

  Nem tartom normalis dolognak az etteremben szoptatast, de azt sem, ha ezen valaki kiakad. De legjobban az osszegyulo osanyak zavarnak, akik csakazertis megmutatjak, hogy nekik joguk van ott szoptatni, ahol akarnak.

  Ahogy a Modoroson megjelent Osanya post vegen is van: "Engem is anya szult, megsem orult bele"

 • 2015.05.26 20:12:28Celtic

  Az is igaz, hogy a pelenka telepakolasa szopas utan/kozben termeszetes dolog. Az anyanak joga van kicserelni a pelust a meki asztalan. Az, hoyg mas utana odarakja a sajat kajajat, kit erdekel, az ANYANAK JOGA VAN!

 • 2015.05.26 20:16:43Kuoni pásztor

  Van valami elkepeszto abban, hogy egy meztelen (tenyleg full meztelen) no orakig flangal Budapesten, es senki nem haborodik fel, csak vigyorogva videozzak, fotozzak, toltik fel a netre; aztan par napon belul egy gyermeket szoptato not kizavarnak egy etterembol, mondvan, hogy joizlest, meg kozerkolcsot sert mert kivillant a cicije fele.
  Gratulalok Magyarorszag! Gratulalok Budapest!

  En viszont csak azert se szoptatok veceben, ahogy nem ott eszem en sem, akkor miert ott etessem a gyereket; es szimplan a nemi eletem sem a veceben elem. Aki igen, tegye gratulalok neki. En inkabb kiharcolom ami jar. Mert az nonszensz hogy nem lehet ezt a temat kulturaltan intezni a XXI. szazadban.

 • 2015.05.26 20:21:23Kuoni pásztor

  Celtic: szoptatasrol van szo, nem pelenkazasrol te eszleny. Nem minden gyerek csinal be azonnal, ez kozhely, es tevedes.
  Mellesleg jobb helyeken van anyaszoba az ettermekben ahova el lehet vonulni szoptatni, pelenkazni. Kulturorszagokban persze. Remelem egyszer majd ebbe a kategoriaba lehet sorolni Magyarorszagot is.

 • 2015.05.26 23:01:17Dev Null

  Bakker, simán bekajáltam, hogy komoly vélemény. Nekem nem jött le a szarkazmus, annyi egyén publikál ilyeneket vér komolyan!

  Valaki említette, hogy 30-40 kiló plusszal a férjem nem fog ugyanúgy kívánni... remélem is...

  Ami azt illeti, sosem voltam férjnél.
  Ellenben nős voltam.

  Alapvetően nem a kilókon múlik (valamennyire persze hogy azokon is) a vonzalom, bár 30-40 kiló plusz egy terhesség alatt szerintem komoly probléma egy nőnek, nem természetes. Valami egyéb is okozza, "csak" a várandósság és a szülés semmiképpen.

 • 2015.05.27 06:31:33na4

  Tökéletes válasz, szívböl gratulálok, teljesen igaza van. Ne torödjön semmit a fikázókkal, az Ön gondolkodásmódja a helyes!

 • 2015.05.27 07:46:44_B_

  Múltkor lerugdostak egy szatírt a buszról, mert elővette a farkát.
  Mélységesen felháborítónak tartom azt, ahogy a többség egyesek viszonyul a helyzethez! A farok a világ legtermészetesebb dolga, és nem is ártott vele senkinek.
  Nem értem a sok ellenzőt. Holnap vonuljunk fel a 4-6 villamosra csoportosan farkat mutogatni, hiszen ehhez mindenkinek joga van! Akinek nem tetszik majd elfordul, nem kell megbámulni, meg beszólogatni.

 • 2015.05.27 07:54:18Celtic

  2015.05.26 20:21:23Kuoni pásztor

  Igy van, jobb helyeken van babaszoba. Mi is lehetoleg ilyen helyre mentunk, amig a gyerek kicsi volt .

  Viszont ahol nincs, ott csak ugy elokapom es etetem/pelenkazom? Mert jogomban van? Tudod, mi eszlenyek ugy latjuk, hogy az embernek nemcsak jogai vannak.

 • 2015.05.27 13:07:11Kuoni pásztor

  Celtic:
  Szoptatásról van szó a posztban még mindig, nem pelenkázásról. Senki nem pelenkázott az étterem egyik asztalán sem és nem ezért dobták ki onnan a kismamát. A kismama kommandó sem pelenkázni ment be az említett étterembe.
  A trollkodásodhoz meg gratula.

 • 2015.05.27 13:11:09fitlhysecret

  Én azon akadtam ki, hogy szoptatós anyuka a Mekiben eszik??? Közvetve azt fogja enni a gyerek is a tejjel.
  Az ilyennek inkább azzal kéne foglalkozni, hogy odafigyeljen a táplálkozásra míg szoptat.

  Egyébként engem nem zavar, bár ha valaki még arra sem veszi a fáradtságot, hogy eltakarja, azt igénytelenségnek tartom (de ugyanígy a nyilvános majdnem szexet az utcán, tömegközlekedésen), mert nem tartozik mindenkire.
  Én biztos nem tenném, mert tisztelem magam annyira, hogy nem kapom elő mindenki előtt a mellem.
  Ráadásul a Mekiben egész kulturált pelenkázó helyiség van - jó hogy nem azt is az asztalon csinálta.

 • 2015.05.27 13:16:06Kuoni pásztor

  Celtic: De igen, egy szoptatós anyának joga van KÉRNI egy szeparált helyiség 20 percnyi használatát. Vagy joga van MEGKÉRDEZNI az adott helyiség dolgozóját, hogy ezt a étkeztetési tevékenységet elkezdheti-e, amennyiben a válasz igen, onnantól kezdve más nem bírálhatja azt felül és nem zavarhatja ki az adott helyiségből.
  Az az adott helyet és az adott személyt minősíti, ha a szoptatásra, azaz az étkezésre felajánlják a kismamának vécét. Égjen a bőr azok pofáján akik szerint ez így ok.

  Szóval szerinted oké, hogy egy zavarodott nőszemély anyaszült meztelenül utazgat a városban órákig és ez senkit nem zavar, nem mennek oda hozzá, nem szállítják le a járművekről, senki nem inzultálja, de egy étteremben egy szoptató anyukával már nagy a pofája sok embernek, vele már lehet púposkodni, hát mit képzel, most még csak szoptat, holnap már odaszaratja a gyereket az asztalra; az internetről nem is beszélve. Idióta ez az ország.

 • 2015.05.27 13:18:08Kuoni pásztor

  Celtic: De igen, egy szoptatós anyának joga van KÉRNI egy szeparált helyiség 20 percnyi használatát. Vagy joga van MEGKÉRDEZNI az adott helyiség dolgozóját, hogy ezt a étkeztetési tevékenységet elkezdheti-e, amennyiben a válasz igen, onnantól kezdve más nem bírálhatja azt felül és nem zavarhatja ki az adott helyiségből.
  Az az adott helyet és az adott személyt minősíti, ha a szoptatásra, azaz az étkezésre felajánlják a kismamának vécét. Égjen a bőr azok pofáján akik szerint ez így ok.

  Szóval szerinted oké, hogy egy zavarodott nőszemély anyaszült meztelenül utazgat a városban órákig és ez senkit nem zavar, nem mennek oda hozzá, nem szállítják le a járművekről, senki nem inzultálja, de egy étteremben egy szoptató anyukával már nagy a pofája sok embernek, vele már lehet púposkodni, hát mit képzel, most még csak szoptat, holnap már odaszaratja a gyereket az asztalra; az internetről nem is beszélve. Idióta ez az ország.

 • 2015.05.27 13:26:13fitlhysecret

  Azt én sem értem hogy zavarhatott ez bárkit annyira, hogy szóvá tette. Ál-prűdség, mert ennél sokkal különb dolgokat látni. Amit senki nem tesz szóvá, mert vagy fél, hogy megverik vagy egyszerűen annyira nem érdekli - a sok hülyétől tényleg közömbössé válik az ember kb mindenre, mert ha az összes barmon felidegesítenénk magunkat, akkor az elég sok energiát emésztene fel.

  A liberalizmusnak nálunk csak a rosszabbik fele működik.

 • 2015.05.27 13:26:47Kuoni pásztor

  fitlhysecret: Jó nagy árvaság van a fejedben, libuska.

  Tehát központilag tiltsunk ki minden gyerekes szülőt, ja igen, gyereket is és szülőt is és amúgy mindenkit, plusz zárassunk be minden gyorséttermet szerinted? Mert te úgy gondolod?

  Még jó, hogy nem úgy működnek a dolgok ahogy te gondolod.

 • 2015.05.27 13:30:00fitlhysecret

  Kuoni pásztor:
  Hol írtam ilyet?
  Nagyon nem tudsz szöveget értelmezni, vissza általános elsőbe.

 • 2015.05.27 13:31:24fitlhysecret

  Bocsánat, melyik az a mondat (mondatok), amiről úgy véled azt jelenti, amit írtál? :)

 • 2015.05.27 13:38:14zizi77

  Fitlhysecret, és ha a nagyobbik gyerek miatt kell bemenni? Ezek a kis törpék elég akaratosak tudnak ám lenni. Nyilván nem egészséges egy 5 éves gyereknek sem, de párhavonta belefér.

 • 2015.05.27 13:40:51fitlhysecret

  Szerintem az a kaja egy szemét - bár nem tagadom egy évben egy-kétszer én is bemegyek ha épp nincs más "kéznél".
  Ettől függetlenül akinek bejön, járjon oda - de egy szoptatós kismama a tejében azt fogja visszaadni a gyereknek, amit megeszik. Ehhez is joga van, de szerintem felelőtlenség. Legalább addig oda lehetne figyelni, amíg szopik a gyerek, de természetesen ez is mindenkinek a saját döntése.

 • 2015.05.27 13:43:31fitlhysecret

  OK, persze lehet, hogy az anyuka nem evett:)

 • 2015.05.27 13:44:07zizi77

  Azért méreg nincs benne. Mivel nem cseppfolyós bigmac jön utána anya melléből, egyszer-egyszer simán belefér. Jó sok zsír meg szénhidrát. A tej összetétele ettől nem fog drasztikusan megváltozni, max. Anya segge lesz nagyobb.

 • 2015.05.27 13:48:08fitlhysecret

  Persze, egyszer-egyszer nem gond.
  De amiket hallottam, hogy fekete olaj, elszenesedett grill lap. És pl a sült krumpliban tej van - miután kiderült a tejfehérje allergiám, akkor olvastam erről (miből készülhet az akkor? :) )

 • 2015.05.27 14:05:46zizi77

  Hát a legtöbb mekinél pont látod, hogy milyen az olaj, és a lapot is lehet jópár helyen látni. Azért az itthoni grillsütő is elég sz@rul tud kinézni a sütések végefelé. ;) Persze nyilván nem ez a mi életformánk sem, de sajnos egyik étterem sem életbiztosítás. :(

 • 2015.05.27 14:08:55zizi77

  Ezt a tejes sültkrumpli dolgot hol olvastad? Csak kíváncsi vagyok, mert a honlapjukon persze nincs megjelőlve, mint allergén. :)

 • 2015.05.27 14:17:10fitlhysecret

  A tejallergiások fb-s csoportjában :)

  de rákerestem és lehet téves az info, mert azt írják az itthoniban nincs, csak a US mekikben:)
  [link]

  ezt érdemes elolvasni , nagyon durva.

 • 2015.05.27 14:37:57zizi77

  Szóval ettől olyan finom! :)))

 • 2015.05.27 14:49:08Classverco

  Nekem az a legelmebetegebb már bocsánat a szóért ebben az egész cikkben, ahogy az erőszakos bűncselekményekről ír.Még jó, hogy ne a nő kérjen bocsánatot azért, mert megerőszakolják. Persze normálisan kéne öltözni persze, ezt nem tagadom, de nehogy már a rendőrság írja elő mert ők lusták végezni a dolgukat!! Ezért van itt Angliában bekamerázva minden és nem pattog folyton az ombudsman, viszont ha történik valami annak van következménye!! Most komolyan ezt gondoljátok, hogy még a nő érezze rosszul magát? Aki ilyeneket hadovál egy cseppet sem tiszteli se a nőket se Önmagát. A szoptatás meg nem épp egyenlő a szexszel vagy a nagy dolog elintézésével,ez utóbbira mondjuk tényleg legmegfelelőbb a wc:)Ha annyira nagy kérdés lenne és olyan sokakat zavarna miért nem csináltak az étteremben erre kijelölt helyet, ahol nyugodtan lehet. Mellesleg nem tudom kinek mekkora a higiénia érzéke de hogy a wc egy kisbaba számára elég veszélyes hely lehet az tuti. Nyilvános wcben még egy felnőtt is összeszed könnyen fertőzést nem hogy egy kisbaba. Szerintem ez az egész arról szól, hogy nincsen tolerancia az emberekben, mindenki csak a maga kényelmességét keresi agyatlanul. Szerintem a nők többsége amúgy is kúlturáltan szoptat, ez csak figyelemfelkeltésre szolgált a Mekis találkozó, aki ilyeneket nem lát át azzal valami probléma van..

 • 2015.05.28 13:32:27Edina B.

  Te beszélsz etikáról? Hát milyen mocskos szád van már!!!! Hogy lehet a gyerekek etetését egy lapra hozni a férjed vagy bárki más nemi szerveinek mutogatásával vagy székelésével! Hát bolond vagy te??!! Mi az hogy csak a nem szült nő mellét lehet mutogatni??? Te nem is nő vagy, légyszi haljál meg. A valódi nőknek azzal tennél jó szolgálatot. Tapló, bunkó

 • 2015.05.30 03:46:44Csak egy válasz

  Elég siralmas egy ember lehetsz kedves cikkíró, hogy ha még csak átvitt értelemben is egy ilyen példát hozol fel:

  "Mert mások sem szexelnek és szarnak hivatalokban és tömegközlekedésen."

  "Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha a férjem kicsapja a farkát a tálca mellé, vagy odacsinál a hamburgerre, senkinek sem kell nézni, de biztos vagyok abban, hogy cseppet sem fog tetszeni."

  Ha meg nem átvitt értelemben írtad...akkor bele sem merek gondolni!

  Te tényleg egy nő vagy és ez mind kitudott jönni a szádon - ez a fos cikk!?

  Kevés gusztustalanabb írást tudok elépzelni mint amit te itt összeraktál a témában!

 • 2015.05.31 23:52:52MAMINTA

  Kedves Zizi77!

  Hiába van a kedves cikkírónak 4 gyereke, ha mit sem tud a szoptatásról, még viccből, sem szarkazmusból sem szabadna ilyesmiket írni a szoptatásról. Egy kezdő anyának minden kedve elmegy még a szoptatás gondolatától is, ha folyamatosan ilyen támadások érik a szoptató anyákat. Vajon bele gondolt ennek a következményeibe??? És, ha mondjuk mindegyik gyerekét minimum 20 hónapig szoptatta volna, valószínűleg tisztában lenne vele, hogy a gyerekek körül vannak olyan szituációk, amikor szükségessé válhat a szoptatás nem csak a saját lakásuk 4 fala között.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta