SZÜLŐSÉG

Csináljon ön is kerekesszékes babát!

2015. május 20., szerda 18:05

Nem feltétlenül kell Barbie-ra gondolni, a babákról akkor is mindenkinek a tökéletesség jut eszébe. Ez valahol káros is, hiszen a későbbi potenciális önértékelési zavarok mellett nagy kárt tud okozni azoknál a beteg gyermekeknél is, akik azt hiszik, kevesebbek amiatt, mert például kerekesszékbe kényszerülnek, vagy sztómájuk van.

Éppen ezért zseniális a Toy Like Me (Olyan játék, mint én) elnevezésű kampány is, amelybe a mashable.comon futottunk bele, és amit beteg gyerekek szülei indítottak. A cél: felhívni a játékipar figyelmét arra, hogy igenis van igény a különleges babákra.

Úgy látszik, az alulról induló, a babaipar tökéletességmániáját megelégelő kezdeményezések időszakát éljük, a közelmúltban futott végig a világ hírportáljain Sonia Singh története, aki megelégelte a travesztinek és örömlánynak sminkelt babákat, és ad nekik új, normális, kislány/kisfiú személyiséget.

A közösségi médiában (Facebookon és Twitteren) #ToyLikeMe hashtag alá várják a vonatkozó posztokat az ötletet kippattintó szülők, akik egyébként (mivel jelenleg nem kaphatóak ilyen játékok) saját maguk alakítják át az otthon fellelhető babákat és erre buzdítják a többieket is.

A műanyag kislányok így anyajegyeket, pikkelysömört, tűzfoltokat, sztómát és akár kerekesszéket is kaphatnak – a lényeg, hogy minél jobban tudjon vele azonosulni a kis beteg, és egy percig se érezze úgy, hogy más, mint a többiek. De egy ilyen baba egyébként bármelyik gyerek játékai között helyet érdemelne, egy piciként lépés a másság elfogadása felé.

A fenti képet Cath Bryant posztolta a twitterre, akinek gyeremeke egy a 770 ezer 16 év alatti betegből az Egyesült Királyságban – a Disabled Living Foundation adatai szerint ez azt jelenti, hogy minden 20. gyerek érintett az országban. Ha kíváncsi a többi képre, ide kattintva megnézheti.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta