8 dolog, amit teljesen feleslegesen mond egy kamasznak

A Huffington Post újságírója összegyűjtött 8 dolgot, amit milyen jó lett volna, ha tud kamaszként. Olyan dolgok ezek, amiket amúgy is hangsúlyozni szoktak a szülők, csakhogy a 13-14 éves kamaszok ebben a korban sosem hallgatnak rájuk, csak később jönnek rá, hogy kinek is volt igaza valójában. 

Íme a lista, amit Lorri Ferraro felnőtt fejjel szeretne elmondani a tinédzserkori énjének. Nagyjából egyébként ugyanezt mondják el a szülők nap, mint nap a gyerekeiknek, akik persze egyáltalán nem hallgatnak rájuk. Aztán majd később talán előállnak egy ugyanilyen listával.

A fiúk idióták tudnak lenni

Ha nem fogja meg a kezed, ha nem vesz észre a folyosón, vagy úgy egyáltalán, rád se néz, de iskolán kívül szívesen találkozna veled, akkor az a srác nem jófej és nincs oda érted. 

Az iskola elég fontos dolog

Nem csak egy hely, ahol a barátokkal lehet lógni és ruhákról meg szerelmekről lehet beszélgetni. Fontos, hogy geometria órán is odafigyeljen az ember, és igazából az összes többin is. Valamint: nem érdemes átjavítani azt az egyest négyesre, nem old meg semmit, és úgysem ússzuk meg.

Ne hagyd belevinni magad hülyeségekbe!

Mindegy, hogy a barátnőid, pasik vagy felnőttek. Ha nem érzed jól magad a helyzetben, akkor bízz az ösztöneidben és a megérzésedben, és ne csináld.

shutterstock 232767430

 

A családod szeret és foglalkozik veled

Egyáltalán nem ciki az olyan apuka, aki mindenhova elviszi a lányát kocsival és érte is megy, hogy ne essen baja. A nagyszülők sztorijait is hallgasd meg, és meséld el az anyukádnak, hogy milyen volt valójában a napod. 

Nem vagy kövér!

Egyáltalán nem vagy kövér. Ne légy gonosz magaddal. 

Minden jobb lesz!

Nyugodj meg, idővel a bőröd/ hajad / a menstruációd / a fogad rendeződik, és az egészből kiforr valami jó.

A régebbi képeid nem cikik

Attól még, hogy az a gönc már kiment a divatból, te a képen még tök menő vagy. 

Ezen mindenki átesik

Az összes veled egykorú srác és lány ugyanennyire bizonytalan mint te. Senki sem foglalkozik azzal, hogy te mit hibáztál, mert mindenki azon aggódik, hogy ő milyen hibákat vétett. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra