SZÜLŐSÉG

8 dolog, amit teljesen feleslegesen mond egy kamasznak

2015. május 20., szerda 18:34

A Huffington Post újságírója összegyűjtött 8 dolgot, amit milyen jó lett volna, ha tud kamaszként. Olyan dolgok ezek, amiket amúgy is hangsúlyozni szoktak a szülők, csakhogy a 13-14 éves kamaszok ebben a korban sosem hallgatnak rájuk, csak később jönnek rá, hogy kinek is volt igaza valójában. 

Íme a lista, amit Lorri Ferraro felnőtt fejjel szeretne elmondani a tinédzserkori énjének. Nagyjából egyébként ugyanezt mondják el a szülők nap, mint nap a gyerekeiknek, akik persze egyáltalán nem hallgatnak rájuk. Aztán majd később talán előállnak egy ugyanilyen listával.

A fiúk idióták tudnak lenni

Ha nem fogja meg a kezed, ha nem vesz észre a folyosón, vagy úgy egyáltalán, rád se néz, de iskolán kívül szívesen találkozna veled, akkor az a srác nem jófej és nincs oda érted. 

Az iskola elég fontos dolog

Nem csak egy hely, ahol a barátokkal lehet lógni és ruhákról meg szerelmekről lehet beszélgetni. Fontos, hogy geometria órán is odafigyeljen az ember, és igazából az összes többin is. Valamint: nem érdemes átjavítani azt az egyest négyesre, nem old meg semmit, és úgysem ússzuk meg.

Ne hagyd belevinni magad hülyeségekbe!

Mindegy, hogy a barátnőid, pasik vagy felnőttek. Ha nem érzed jól magad a helyzetben, akkor bízz az ösztöneidben és a megérzésedben, és ne csináld.

shutterstock 232767430

 

A családod szeret és foglalkozik veled

Egyáltalán nem ciki az olyan apuka, aki mindenhova elviszi a lányát kocsival és érte is megy, hogy ne essen baja. A nagyszülők sztorijait is hallgasd meg, és meséld el az anyukádnak, hogy milyen volt valójában a napod. 

Nem vagy kövér!

Egyáltalán nem vagy kövér. Ne légy gonosz magaddal. 

Minden jobb lesz!

Nyugodj meg, idővel a bőröd/ hajad / a menstruációd / a fogad rendeződik, és az egészből kiforr valami jó.

A régebbi képeid nem cikik

Attól még, hogy az a gönc már kiment a divatból, te a képen még tök menő vagy. 

Ezen mindenki átesik

Az összes veled egykorú srác és lány ugyanennyire bizonytalan mint te. Senki sem foglalkozik azzal, hogy te mit hibáztál, mert mindenki azon aggódik, hogy ő milyen hibákat vétett. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.05.20 19:34:12phaszfej

  dikk

 • 2015.05.20 23:00:13Papucsban a Teraszon

  Amit phaszfej mondott. Plusz kövér vagy.

 • 2015.05.20 23:07:14norbertus

  Kinyitották a közhelyládát? Ilyen rémes blődségeket a ZS kategóriás amcsi tinifilmekben nyomatnak.

 • 2015.05.21 00:04:52Sajtkukac

  Nem szoktam ilyen cikkeket kommentelni, de itt már az elsőtől rögtön kinyílt a bicska a zsebemben:
  Ha egy fiú nem néz rád a folyosón, de találkozni akar veled sulin kívül, az nagyon is oda van érted, s nem csak szórakozni akar veled...
  A családod meg nem szeret, csak kihasznál, és / vagy uralkodni akar rajtad.
  Próbálj meg minél hamarabb önálló életet élni, kivívni a tiszteletüket ezáltal, s ettől talán majd emberszámba vesznek, egyenrangú fél leszel.

 • 2015.05.21 07:44:12felcsutisuttyo

  Beszélhetsz egy kamasz lánynak, ha viszketni kezd a Nunója..... kamasz fiúank meg állandó merevedése van...ez a fő elfoglaltságuk abban a korban....

 • 2015.05.21 08:25:43bonifac

  Sajtkukac: részvétem a családod miatt, de ne magadból indulj ki.
  A családtag lehet, hogy rosszul adja elő, és az is lehet, hogy nem lesz igaza, de normális esetben igenis szeret és jót akar neked.

 • 2015.05.21 08:49:39Nancsibacsi

  @Sajtkukac: "Ha egy fiú nem néz rád a folyosón, de találkozni akar veled sulin kívül, az nagyon is oda van érted, s nem csak szórakozni akar veled."
  Mondjuk ki egyenesen: nem akar veled járni, mert ahhoz túl bénának tart, viszont meg akar dugni, mert a lyuk az lyuk, a strigula meg strigula. Aztán ha szerinted ez az "oda van érted" definíciója, akkor "nembaj"...

 • 2015.05.21 09:17:48aranea

  Amit így 40 éves fejjel mondanék magamnak:
  - A fiúk idióták tudnak lenni:a csajok is, így légy körültekintő, sok minden állhat a viselkedés hátterében. A nemek közti mizéria csak egy játék. Tanulj meg játszani, és élvezd! A vadászat jobb, mint a zsákmány.
  - Az iskola elég fontos dolog: Hiába leszel tanulmányi verseny győztes, többdiplomás egyed - akkor is minimálbérért fogsz gürizni. Az iskolás években legalább volt kedved/energiád a szórakozásra: HASZNÁLD KI!
  - A családod szeret és foglalkozik veled: a családod csak a saját meg nem valósított céljaikat akarják személyedben megvalósítani, és le se tojják, neked mi fontos. Ja, meg villogtatható státusszimbólumként kezelnek. A saját vágyaiddal törődj, ne másokét próbáld sajátodénak érezni.
  - Nem vagy kövér! - dehogynem. Mérd magad hetente, addig fogyj le, amíg csak 2 kilót kell, nem 20-at.
  - Minden jobb lesz! - minden csak egyre szarabb lesz. Hozd ki ebből a maximumot. Keress ügyes kozmetikust, fodrászt.
  - Ezen mindenki átesik: és éppen ezért a másikkal foglalkozik, hogy érezze a megnyugvást, nem csak ő béna.

 • 2015.05.21 10:24:43Egéridomár

  @aranea: Így első nekifutásra, neked sem sikerült az élet. Második nekifutásra, kevesebb frusztráció, több optimizmus, lehet segítene.
  Együttérzésem a családod miatt, de ez a te kerszted, nem a másé.

 • 2015.05.21 10:38:54kisvirag78

  Közhelyláda. Amit viszont kiderített: a cikk írója egy önigazolásra kényszeres anyuka, aki a gyereke problémáiból semmit sem ért, a kommentelők egy részének pedig komoly problémái vannak önmagával, vagy még nem nőtt ki az éretlen tini kategóriából és ezért hadakozik a családja idősebb generációival.
  Én nem ezeket vágnám kamaszkori önmagam képébe, egész más problémáim voltak, de az biztos, és ehhez nem kell görcsös cikkeket írni: az ember anyaként másképp látja a saját anyja akkor hülyeségnek és cikinek tartott dolgait, aggodalmait, tanácsait, akkor is, ha később bebizonyosodott, hogy tényleg a gyereknek volt igaza. Ahogy anyaként is a saját anyánkkal küzdünk, aki akkor már nagymama, nagymamaként is a lányunk lesz a fő konfliktus-forrás. Kivéve, ha megbékélünk azzal, hogy a másik ugyanúgy jót akar, akkor is, ha egészen más úton szeretné elérni, és el tudjuk engedni a "mindenáron nekem van igazam, mert én idősebb vagyok, több a tapasztalatom, stb." hozzáállást. Különben ennek a hiányából fakadnak a legendásan rossz anyós-vej viszonyok is.

 • 2015.05.21 12:51:34Vipera01

  Közhelyek közhelyek hátán, stock galériából származó képpel. Ráadásul forrásként pont a Huffington Post...

 • 2015.05.21 18:10:20Zár Balta

  Fiam: akit ma megba*tsz ne halaszd holnapra!
  Lányom: csak akkor kefélj, ha van hozzá kedved, ez a (tini) srác ígyis úgyis elhagy!
  Ha meg nem hagy el, hanem veled marad örökké, akkor Te fogod dobni ( nagyon helyesen:)
  - Apád-anyád utál mint a szart,de ha szarba kerülsz rajtuk kívül senki ki nem húz!
  -Tanulj amíg ócsón megteheted, mert anélkül max. kurva lehetsz! (főleg nyelvet, hogy el tudj húzni a picsába ebből az orbanisztánból)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta