Hogyan altassuk el a kisbabát - cuki és vicces módszerek

A kisbabák már csak olyanok, hogy amíg nem tanulják meg, hogy hogyan kell elaludni, hajlamosak inkább nyűglődni, sírdogálni és várni, hogy majdcsak valaki megmenti őket. És mivel az anyaszív összefacsarodik, ha kínlódni látja a kisbabáját, segíteni szeretnénk neki, de azonnal! (Különben is mennénk már a dolgunkra, mert a lakás szalad, ebéd meg még sehol). Vannak persze a jolly joker módszerek, mint a mellen altatás, a ringatva fel-alá sétálás vagy a babakocsiban tologatás, sokszor azonban ezek akadályba, a fizikai teherbírás korlátaiba, vagy épp az elveinkbe ütköznek.

Mutatunk pár ötletet, hogy hogyan oldották meg ezt a kétségkívül fontos kérdést mások. Hopp, egy jó tanácsot azért hadd adjunk: tessék lazítani, a baba is könnyebben elalszik, és nekünk sem árt egy kis nevetés.

Ebben a videóban egy 40 másodperc alatt működő megoldást láthatunk, ami alighanem azon az elven működik, hogy a kendő érintésétől a baba behunyja a szemét, és mivel álmos, előbb-utóbb úgy is felejti. Haladó változat, amikor egyszerűen ráteszünk kicsi fejére egy könnyű kendőt (kapjon levegőt!), amire úgy reagál, mint a papagáj, aminek letakarták a kalitkáját.

Ez a módszer, Tim Burton rajongóként rögtön a kedvencemmé vált. Emlékeznek a Charley és a csokigyárból azokra a kis emberekre, akik mindenféle együttérzés nélkül énekelnek arról, hogy hogy jártak pórul a félrenevelt gyerekek? Nos, ők az umpalumpák. Ezt mormolja a kisbabának az apuka, aminek a monotonitására el is alszik a gyermek.

És még mindig van hová fokozni a cukiságot, például ha bevetjük a háziállatot is, jelen esetben egy macskát, ami gyengéd simogatással altatja el a kisbabát. Ha macska épp nincs kéznél, de pont van egy husky a családban (vagy malamut?), az is jól jöhet, nézzék csak!

És ha semmi sem segít, itt van nyolcórányi fehér zaj, amire a hozzászólások szerint szuperül elalszanak a babák. Ha viszont mi inkább megőrülünk tőle, még mindig megpróbálhatjuk zúgatni a porszívót, a mikrót vagy a hajszárítót, ezeknek a monoton zaja általában megnyugtatja a piciket, és elalszanak végre.

Önöknek van trükkje?

Oszd meg másokkal is!
Mustra