SZÜLŐSÉG

Ezért nem végeznek az anyák soha semmivel

2015. március 22., vasárnap 09:22

Mindegy, hogy éppen most van 2 év alatti gyereke, vagy erről az időszakról már csak emlékei vannak az embernek, minden anyának kitörölhetetlenül az agyába vésődött az élmény: egész nap meg sem áll, a végére kutyául elfárad, mégsem halad semmivel. A lakás olyan, mint egy katasztrófa sújtotta terület, a kaja a létező legegyszerűbben elkészíthető (komolyabb logisztikát igénylő fogás szóba sem jöhet, úgysem sikerül befejezni), a gyerek tiszta dzsuva, és az biztos, hogy sikerül legalább három napon belül eljutni a boltba. Határidőt vállalni…, ezt be sem fejezem, úgyis röhögésbe fulladna.

Esélytelen a gyerekkel felvenni a versenyt, mindig egy lépéssel előttünk fog járni. Mert ő random pakolja szét a dolgokat, nekünk viszont rendszer szerint kell a helyükre tenni.

Esther Anderson és családja az elmúlt hat év alatt tizennyolcszor költözött, ami nem volt mindig fáklyás menet (bár a kisgyerekkel költözés megkönnyítésére tudunk tippeket adni). Életükről, hol vicces, hol pedig nem is annyira mókás kalandjaikról videoblogot vezetnek, a kisfilmek szereplői így saját maguk.

Különösen ajánljuk ezt a videót azoknak az apáknak a figyelmébe, akik nem értik, hogy miért szalad mindig a ház, amikor a feleségük otthon van a gyerekkel. Ez a videó mindent megmagyaráz.  

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.03.22 10:47:10zetevar

  Na, most az van, hogy ezen dolgok nagy részét legalább meg kell próbálni akkor csinálni, mikor Őbébisége alszik, amikor fent van, akkor sétálni egyet a bolt felé és foglalkozni vele. Így legalább a dolgok egy része el lesz intézve, bár az is igaz, hogy magunkra nem sok idő marad. Mondom ezt három gyerek után.

 • 2015.03.22 12:30:22Bambano

  no, ide is elért pár hét alatt ez a videó, nagy lehet az uborkaszezon.

 • 2015.03.22 15:13:48okosZsófi

  Van, hogy Őbébisége hiába van két év alatt, mégsem szokása nap közben aludni, szóval mindent mellette kell csinálni:)

 • 2015.03.22 18:15:37szombi

  Egyszerűen HÜLYE az anyuka, aki hagyja szétpakolni a házat. Ott a kiságy, miért nem teszi bele? Vagy legalább egy "nem szabad!" elhagyhatná a kicsi száját. Mintha csak az M1-et látnám, olyan szánalmas és hiábavaló az anyuka. Apropó, egy kétéves kislány mióta kopasz? Ebből még gondok lesznek...

 • 2015.03.22 19:39:31Kuoni pásztor

  Egy másfél éves poronty mellett élek, tehát minden kétkedőt biztosíthatok, hogy lehet haladni a dolgokkal mellette is, anélkül, hogy a kiságyba tenném, vagy örökösen újrakezdeném a teendőket. Az ablaktisztítás az kemény dió, valóban addig tiszta az ablak amíg a két kis pracliját rá nem teszi az üvegre, tény, hogy akkor célszerű ezt a munkát megcsinálni, amikor alszik a kis gyalogkakukk.

  A videó inkább vicces felfogásban készült, de azért a valóság nem ez, szerintem. Ha az anyát zavarja, hogy újra kell kezdenie a teendőket, akkor a gyereket minden valószínűség szerint úgy fogja nevelni, hogy inkább segítség legyen - vagy kevésbé gátló tényező - mint a videóban látható kislány.

 • 2015.03.22 20:44:30Momina

  szombi: Én három éves koromig kopasz voltam, mégse lettek gondok. Vittek orvoshoz, az mondta, hogy nyugi, vannak hajhagymák, be fognak indulni. Oké, hátközépig érőnél hosszabb sosem lett a hajam, mert utána már nagyon vékonyodik, de egyébként oké. Hogy miért lett ilyen, nem tudom, a családban mindenkinek sok java volt, van.

 • 2015.03.22 20:45:09Momina

  sok java helyett sok haja, bocs

 • 2015.03.22 21:45:47atiz_3

  Ha nem is teljesen ebben a formában, de valóban így van. Hiába a pöpec rend, becsenget a várt vendég és miközben a gyerekszobában hagytam játszani, átrappolt a fehérneműs fiókomhoz és amikor beléptünk a nagyszobába, már a bugyim és a melltartóm fogadott a szoba közepén. Amúgy napközben egy kiságy egy izgő mozgó gyerek számára meg 5 percre is tűrhetetlen. És nekem se aludtak 1,5 éves koruk után délután egy szemet sem pedig sok mindent kipróbáltunk, így éjszaka pakoltam. Egyébként a konyhában az alsó polcok mind olyan dolgokkal voltak tele amit nyugodtan pakolhatott, sőt. Addig is el volt foglalva valamivel és lehetett mosogatni, vagy főzni amíg rendezkedik.

 • 2015.03.22 22:01:10atiz_3

  szombi: Neked nincs gyereked igaz?
  Két év alatt a "nem szabad" sokszor vicces egy baba számára, nem pedig visszatartó! Pláne ha pakolásról van szó. Ilyen korban a figyelemelterelés használ, vagyis más játékra való terelés és akkor abbahagyja.
  Amúgy a pakolásokkal is nagyon sokat tanulhat hiszen leejti az csörög, kiborítja, feldönti, látja elgurulni , megfogja forgatja, a ruhát kirázza, beteszi kiveszi a mosógépből azaz anyát utánozza stb. Az utánzás, a tapintás pedig fontos a fejlődésben.
  Azt sem hiszem, hogy minden házi munkát titokban és akkor kell csinálni amikor alszik egy baba.
  Ennyire folyamatosan nem szokott háttal lenni egy anyuka egy ilyen pici gyereknek, miközben tesz vesz mellette ezért az gondolom ez egy vicces megrendezett videó, de azért nagyon aranyos, mert a lényegre hívja fel a figyelmet: Van hogy ugyanazt a műveletet többször el kell végeznünk egy nap "valaki miatt" . :-)
  Amúgy az én gyerekeimnek se volt haja 2 éves korukig. Most 8-11 évesek és annyi hajuk van amennyi kell.

 • 2015.03.23 00:07:18Bambano

  mi csak akkor raktuk a gyereket a kiságyba, ha azt akartuk, hogy aludjon. így tudta, hogy nincs mese, szunya. ha ketrecnek használtuk volna, akkor alvás helyett is hisztizett volna, hogy játszani akar.

 • 2015.03.23 00:25:39R2D2 & C3PO

  Én direkt csinálok mindent a gyerek jelenlétében. Nem a manók takarítják a budit...

  És kb mire 2 lett, sokkal könnyebb lett minden. Ha ott van, utánoz, ha nincs ott, akkor a saját cuccait tudja kipakolni, minden más vagy lezárt ajtók mögött, vagy olyan magasan van, amit csak létrával tudna elérni, ha oda tudná cipelni és kinyitni - de ő még túl kicsi ehhez.
  Én direkt adtam neki vagy egy tucat pelenkát, amivel játszhat és kedvére hurcibálhat a lakáson belül.

  És nagy előnye ennek az, hogy mikor alszik és én nem, akkor nagyon sok szabadidőm van.

 • 2015.03.23 02:18:41geegee

  Hát persze, kis eszetlenkék, a mienk is ilyen volt ekkora korában... :D
  Mondjuk én azt csináltam, hogy ami ilyen szétborítható volt, azt az első eset után eldugtam, magasra tettem, bezártam..A lóf@sz fog mindent százszor csinálni... :D
  Persze ő se volt hétköznapi eset, ha már semmit nem talált elöl, akkor kiborogatta a krumpliskosarat a kredencből... :-)))))) arra nem is mertem gondolni...
  Gondolkodtam még ilyen böri-szerűségen, egy lekerített lakrész, ahol nincs semmi ilyesmi, vagy veszélyes dolog, ahol tutira játszhat bármivel és nem kell ránézni félpercenként, illetve nem tud belüle kimászni se; de az asszony morgott érte.Nem tudom, miért, a gyerek érdekében lett volna.Most meg már talán nem kell...

 • 2015.03.23 05:47:19whw

  "Ez a videó mindent megmagyaráz."

  A videó semmit nem magyaráz meg, csak valószínűsíti, hogy anyuci szellemi fogyatékos. Reméljük a baba nem örökölte ezt...
  Aki magának nehezíti az életét az szerintem ne panaszkodjon, hagyni, hogy a gyerek szétszedjen mindent, amikor az anyja ott van, az ostobaság.
  Sepregetni se tud.
  Propagandának vacak.
  Ja, ismerek olyan nőt, aki gyerekvállalás előtt se takarított, viszont a férje se csinálta. Na náluk bokáig ér a kosz, viszont tojnak rá. Van ilyen is...

 • 2015.03.23 07:19:4619880513

  Nahát ismét itt vannak huhogók, akik valószínűleg képeskönyvben láttak csak két éven aluli kisgyereket. Hogy lehet olyat írni, hogy "anyuci szellemi fogyatékos", "Egyszerűen HÜLYE az anyuka, aki hagyja szétpakolni a házat. Ott a kiságy, miért nem teszi bele? Vagy legalább egy "nem szabad!" elhagyhatná a kicsi száját. "? Szívesen kölcsönadom a 14 hónapos kislányomat, sírva hoznátok vissza este:) Nálunk annyiból egyszerűbb, hogy le van választva az összenyitott konyha és nappali a lakás többi részétől, de amíg pl. mosogatok, ő simán kipakolja a konyhaszekrény alját, az apja ruhásszekrényét és beteríti játékokkal a padlót:) Azt, hogy nem szabad, szinte szünet nélkül mantrázhatnám, ez még nem az a kor, hogy hasson rá. Napi 2x fél órát alszik, ennyi idő nem elég a napi házi munka elvégzésére. Szerintem jó ez a videó, és igaz, hogy kisarkítja kicsit a dolgokat, de ezek abszolút így vannak:) Már van nagyobb gyerekem, így tudom, jobb lesz majd, de ez az időszak ilyen, cserébe ilyenkor a legőszintébbek és a legaranyosabbak:)

 • 2015.03.23 11:43:13Kis.anita

  A gyerek mindig ott lenne ahol az Anyukaja. Pl a kiságy valószínű a hálóban van,te a konyhát/fürdőt intézed,végig bömböl/ne.
  Mi azért "alakítottuk" át az összes alsó,számára elérhető fiókokat,szekrényeket neki,hogy nyugodtan pakolásszon,ott olyan dolgok vannak ami nekünk nem kell,és rendszer nélkül csak beszórjuk őket,ajtó becsuk-nem latszik :))))

 • 2015.03.23 12:51:18min

  Nem emlékszem, hogy nálunk ennyire elszalad volna a ló. Felszereltünk kiskapukat, fiókzárakat és annyi. Nem pakoltunk az ő magasságába így nem tudott lepakolni sem. Nem életszerű videó.

 • 2015.03.25 21:44:51nitro1

  Kis.anita: mi nem tartunk otthon olyan dolgokat, amik nekünk nem kellenek. Azokat úgy hívják, hogy szemét, és kidobjuk őket.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta