SZÜLŐSÉG

Végre egy jó kiállítás gyerekeknek is

2015. március 12., csütörtök 14:06

Elmentünk megnézni a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett, „Kaland a dzsungelben” elnevezésű, gyerekeknek szóló óriás-társasjátékot. Akkor még nem is sejtettük, hogy ez nem csak egy sima, állattól-állatig gyalogló, a felnőttek számára egyáltalán nem élvezetes program lesz. Viszont az első kis helyiség után nyilvánvalóvá vált, hogy eléggé bírni fogjuk ezt a dzsungelesdit. 

A belépésnél kaptunk egy nagyítót és egy pakli papírkártyát, melynek lapjain 16, különböző színű léghajó van. A feladat az volt, hogy a léghajókat megtaláljuk a különböző állatok alá írt feladványok útmutatása segítségével. Nagyon jópofa volt, és tényleg jól szórakoztunk, miközben próbáltuk megfejteni a rébuszokat. A rejtvények abszolút megfejthetők egy 5-6 éves gyerek által is, persze csak akkor, ha van, aki felolvassa nekik a teendőket. A bemutatón elképesztően jó, színes, óriási fotók is láthatók, amiket még a 2-3 éves korosztály is biztosan élvezhet. A trópusok élővilágának játékos, kalandos megismerését célzó kiállítás elsősorban óvodásoknak, iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szól.

Nézze meg az általunk készített fotókat. Mivel nem akartuk előre lelőni a poént, csak egy kis ízelítőt kínálunk a képgalériában, klikkeljen!

Amit hiányoltunk: elég kevés információ található az állatok élőhelyéről, szokásairól, jellegzetességeiről, életmódjukról, mert hát ugye, attól például, hogy egy állat a trópusokon él, még nem leszünk sokkal beljebb; jó lenne megtudni azt is, hogy melyik kontinensen. Ezt leszámítva nagyon jó buli, és nem kizárt, hogy a gyerekeknek ezek az ismeretek talán nem is hiányoznak annyira, mint nekünk, felnőtteknek. Ami még fura volt, a Vajdahunyadvár bejáratánál semmi nem hirdeti, hogy egy ilyen kiállítás is létezik a múzeumban, illetve a múzeum bejárata előtt sincsenek táblák, csak egy kicsi, amit nem vettünk volna észre, ha nem célirányosan a kiállításra igyekeztünk volna.

Fontos információ a kiállításról

A kiállítás április 12-ig fut, szombatonként is nyitva van, bónuszként meg a tavaszi szünetben végig és a húsvéti ünnepek alatt (még húsvéthétfőn) is nyitva lesz. Nyitva tartás: Hétfőn zárva, Kedd-Vasárnap 10-17 óráig. Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár.
Jegyárak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1250 Ft

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta