SZÜLŐSÉG

Ön lányos apuka? Megszívta!

2015. február 26., csütörtök 12:40

A DailyMailen futottunk be négy érdekes infografikába, amelyek azt mutatják be, hogy a fiúk és a lányok átlagosan mennyit küldenek szüleiknek szánt ajándékokra életük során. Ha tippelnünk kellett volna, mi is hasonló rangsort állítottunk volna fel: kiderült ugyanis, hogy a legtöbbet a lányok költenek anyukájukra (7100 fontot, azaz közel 3 millió forintot) – majdnem pontosan kétszer annyit, mint amennyit a az apák kapnak, akiknek be kell érniük 3260 fontnyi (1,3 millió forintnyi) ajándékkal. Egy humoros kommentelő egyébként rögtön meg is fejtette a rejtélyt. "Ez azért van, mert az apák semmit nem várnak zoknin és nyakkendőn kívül" - írta.

Az ajándékozott "tételek" többnyire megegyeznek mindkét szülő esetében, de shoppingkörúttal (érthető módon) például csak az édesanyákat lepik meg. Ehhez kapcsolódik egy érdekes adat: a nők fele mondta azt, hogy az anyjukkal tudnak minőségi időt eltölteni (továbbá 85%-uk inkább anyás), ráadásul ők jobban is emlékeznek a születésnapokra, illetve az évfordulókra – ezekre természetesen készülnek is. Az is igaz, hogy az apákét hajlamosabbak elfelejteni...

25FE4F2D00000578-2965154-image-a-69 1424693944229
Fotó: dailymail.co.uk

Az 1508 szülőt megkérdező kutatásból pedig kiderült az is, hogy a fiúk szűkmarkúbbak: "mindössze" 2,6 milliót költenek édesanyjukra, az apákra pedig csak 1,3-at. Két dolgot fontos hozzátenni: az adatok maximum arányaiban hasonlítanak a magyar viszonyokhoz, a szeretetet pedig nem pénzben mérik. Ha kíváncsi a többi infógrafikára és a tételes listára, kattintson a fenti képre!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.02.26 12:53:17TOPGUN

  Hofi: minden az Anyegin múlik!

 • 2015.02.26 15:24:48Glázser Bozsó

  Ez hülyeség ... lányos apa vagyok, igaz elvált (ez fontos!), és 5 éves kora óta nevelem a leányom egyedül, így azt kell mondjam nem minden esetben igaz a fenti tétel ... :)

 • 2015.02.26 20:00:41kolbászmustárral

  Barátnőmnek konkrétan megtiltotta az apja, hogy ajándékot vegyenek, sőt a karácsonyt sem engedte ünnepelni egy bizonyos kor után, mesélte, volt olyan, hogy öccsével intézték a fát, és miközben díszítették, apuka tévé előtt ülve ócsárolta őket és gúnyos megjegyzéseket tett. És mindezt azért, mert az apa nem tudta feldolgozni a saját szar gyerekkorát. ez volt azt hiszem az utolsó közös karácsonyuk.
  Öccse azóta sem vesz senkinek semmit, pedig állítólag nagyon ajándékozós, kedves srác volt.

  Glázser Bozsó

  Minden tiszteletem a Tiéd.

 • 2015.02.27 06:59:10Kekeckokec

  Lányos apa vagyok, mégpedig 4 lánnyal. Sőt, van fiam is. Egy kivétellel mind felnőtt, három lány családos. Elváltam.
  Nem érzem, hogy kevesebb szeretetet, vagy odafigyelést kapnék, mint az anyjuk. Anyagiakban keveset adhatnak (inkább én támogatom őket),de nem is várom el tőlük. Minden egyébben többet kapok,mint azt valaha is gondoltam volna.Pedig nem voltam a szó szoros értelmében vett jó apa, a kilencvenes években voltak gyerekek, én vállalkozó voltam, sosem voltam otthon. Nem értem oda évnyitóra, szereplésre, ballagásra. Ez -akkor -nagyon rosszul jött ki, de már elfelejtették. Én nem - és épp ezért örülök annak, amit kapok.

 • 2015.02.27 18:15:53Bambano

  én is megszívtam, de jól van ez így :)
  most már nem cserélném le.

 • 2015.02.27 20:55:11ulloiut

  Nekem úgy tűnik, hogy a különbségek jelentős része a közös programok miatt van, pl. háromszor annyit költenek arra, hogy anyut elvigyék kajálni. Ebben vélhetően szerepet játszik, hogy jóval gyakrabban esznek a lányok az anyjukkal, mint az apjukkal, valamint az is, hogy a papák valszeg ritkábban hagyják magukat meghívni. Anyák és a lányok többet mennek együtt vásárolni (ez a tétel csak az anyás táblázatban szerepel), stb. Itt nem annyira a puszta tény érdekes, hanem az, hogy mi okozza, márpedig arra tippelnék, hogy a valódi ok az, hogy egyszerűen kevesebb időt töltenek a papák a lányaikkal. Ez persze szintén probléma, de mindenesetre nem arra utal, hogy a lányok figyelmetlenek az apjukkal.

 • 2015.02.27 21:56:18tavolirokon2

  Kicsit anyagiasnak tunik a hozzaallas.
  Orulok, hogy emlitesre kerul a tartalmasan egyutt toltott ido, meg ha a google translate-nak nem is sikerult vele megbirkozni.
  Beleirtam nektek.
  Szivesen.

 • 2015.02.28 10:31:09agostonl

  Elnézést, ha bárkinek a lelkébe gázolok, de...
  három lányos, két fiús apuka vagyok, mi a feleségemmel anno úgy gondoltuk, ez az optimális szám.
  Soha, de soha nem cserélnék senkivel. A gyerekeimet egyaránt imádom, és ha kell én segítek nekik. Ők ne segítsenek nekünk, a mai világban ez úgyse működik.
  Többször megkaptuk, hogy 5 gyerek, fúúú, vallási nézet, meg egyebek (akinek több gyerek van, ismerheti az érzést). Az én gyerekeim, imádom őket, és akár a vérem árán is támogatom őket és ez így is lesz!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta