SZÜLŐSÉG

Végre kislány is hordhat csajosat és kalózosat. Egyszerre!

2015. február 21., szombat 11:57

Ha tudjuk, hogy kislányunk lesz, rózsaszínre festjük a babaszobát, ha pedig kisfiút várunk, akkor kékre. De vajon miért is ennyire automatikus ez? Valószínűleg hasonló gondolat fogalmazódott meg két anya, Rebecca Melsky és Eve St. Clair fejében, amikor megalapították a Princess Awesome névre hallgató ruhamárkát, amellyel a nemek között már kiskorban is jelentkező sztereotípiákat döntik le.

"Nem szabadna, hogy a lányoknak választaniuk kelljen a ruhácskák és a dinoszauruszok vagy a robotok között" – foglalták össze egyetlen mondantban a márkájuk filozófiáját. Míg az átlagos kislánycuccok a pink különböző árnyalataiban pompáznak hercegnős és csillámpónis mintával, addig náluk kaphatóak nagyon csajos, de kalózos beütésű és kémiára hajazó cuccok is.

A ruhák egyébként fontos üzenetet hordoznak: lehet valaki egyszerre nőies, erős és okos is, továbbá lehet úgy is küzdeni a beidegződések ellen, hogy közben megőrizzük a nőiességünket. "Nem kőbe vésett, hogy a lányoknak választaniuk kell a masnik és az űrhajók között, de ha valaki akár egyszer is próbált olyan ruhadarabot venni, ami rózsaszín és dínók vannak rajta, az tudja, hogy ez lehetetlen feladat" – nyilatkozta egy Melsky nevű tanár a BuzzFeednek.

Kislány PÍ-s szoknyában. Miért ne?! A minták egyébként annyira sikeresek, hogy több anyuka érdeklődik a felnőtt méretek iránt is.
Kislány PÍ-s szoknyában. Miért ne?! A minták egyébként annyira sikeresek, hogy több anyuka érdeklődik a felnőtt méretek iránt is.
Fotó: Facebook / Princess Awesome

A paici rést betölteni kívánó vállalkozásnak egyébként pénzgyűjtő oldala is van a Kickstarteren, ahol a kitűzött 35 ezer dollárt (tízmillió forintot) már jócskán túllépték: most éppen 3,7 milliónál forintnál járnak. Ezzel – a Huffington Post szerint – a legjobban támogatott gyermekruha-projekt a Kickstarteren. A posztunkban található képen megnézheti, hogy néznek ki a ruhák a valóságban, rá kattintva pedig eljut a márka Facebook oldalára, ahol még több fotóból szemezhet!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2015.02.22 00:15:32Taknyosvarju

    aha, de azert "princess" mert egy kislany mi mas lenne mint hercegno?!?!?!?!?! lofaszt, mama

  • 2015.02.22 09:23:35Ariaden

    A bolygós szoknyát most azonnal meg is venném a lányomnak. Imádja a csillagászatot, odáig lenne érte! Amúgy igen, piaci rés, nehéz csajos dolgokat venni, amin nem hercegnők és pónik vannak.

  • 2015.02.24 15:02:28Vermine

    Na vegre valami kreativ kollekcio azoknak, akik nem akarjak a lanygyermekuk izleset vegleg elbaszni :-) en amugy is kb csak a fiuknak valo rugikbol valogatok a 3 honapos lanyomnak, mert nem rozsaszinek es szivecskesek :-P

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta