SZÜLŐSÉG

A szülői lét lényege egyetlen viccesen megható videóban

2015. január 31., szombat 09:08

Úgy tűnik, nemcsak nálunk folynak vérre menő hitviták az eldobható pelenka kontra mosható nadrág témakörben, és nem csak Magyarországon vált sokak fejében az anyai minőség mércéjévé a szoptatásra vagy a hordozásra való hajlandóság. Nem egyszer itt, a Porontyon is összekaptak már egymással (és velünk) a kommentelők, hiszen mindenki a legjobbat szeretné a kisbabájának - meg gyakran a másénak is, és persze mindenki meg van győződve a maga igazáról. 

A példabeszédek új generációjából, egy könnyfakasztó amerikai videóból viszont most jól megtudhatjuk, hogy mindez teljesen mindegy. Nem számít, hogy visszamész-e dolgozni a pár hónapos babád mellől, sem az, hogy jógázol-e a magadra kötözött gyerekeddel, vagy kényelmesen, babakocsiban tologatod. Mert a lényeg, hogy elsősorban mindannyian szülők vagyunk.

A sztorit az amerikai gimis filmek stílusában adják elő, sok huhú-zással és fejbillegetéssel. Ami elég vicces, tekintve, hogy a szájkarate mégiscsak szülők, felelősen gondolkodó és (talán kissé túlzottan is) határozott elképzelésekkel rendelkező, felnőtt emberek között folyik. Nem lőjük le a poént, csak annyit mondunk, hogy a végére tutira sírva fakad. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.01.31 13:10:30Krumpli Bogart

  Tényleg jó kis videó. :))))
  Kár, hogy politikai acsarkodás témában nem lehet ilyet csinálni. Amikor a fidesznyik, a maszoppos, meg a liberós együtt rohan megmenteni Magyarországot.

 • 2015.02.01 00:41:46bohuš

  A videó egyben megmutatja, mennyivel biztonságosabb a hordozás, mint a babakocsi :-)

 • 2015.02.01 11:09:51Cövekközeg

  NEM VICCES

 • 2015.02.01 11:21:25vitaygeorgina

  Nekem ez a videó tetszik is, meg nem is.

  Nem tetszik, mert nem vagyok meggyőződve arról, hogy a különböző vitás pontokban mindkét fél álláspontja egyenértékű. Mert a videó nem foglal állást, és mindkét fél képviselőit ugyanolyan véresszájúnak mutatja be, és azt sugallja, hogy mindegy, hogy melyiket választod, az ugyanolyan jó lesz a babádnak. Pedig vannak különbségek.
  Mivel ez egy tápszerreklám, legalábbis tápszergyártó készíttette a videót, nyilván arra megy ki a játék, hogy a tápszer és az anyatej is ugyanolyan jó.

  Nem azt akarom mondani, hogy az anyatej jó, a tápszer rossz, vagy hogy a hordozás jó, a babakocsi rossz, hanem hogy nincsenek árnyalatok. Tudom, hogy az egyéni érzékenységek megsértését egy reklámozó el akarja kerülni, de attól még azt gondolom, és ki is mondom:
  1. A tápszer is jó a babának, és sokszor elkerülhetetlen, és nem az anya hibája, ha nem tud, vagy nem akar szoptatni, de a szoptatás akkor is jobb.
  2. A babakocsi kényelmes a babának és az anyának, és tökéletes és praktikus megoldás, vagy valaki nem is bírja el a gyereket a háta, dereka miatt, de a hordozás intimitását nem adja vissza.
  3. Sokszor van, hogy az anyának vissza kell mennie vagy vissza akar menni dolgozni, de az intézményesített nevelés pici korban nem egyenértékű az otthon biztonságával.

  Vannak legjobb megoldások, és második legjobb megoldások. Ami tetszik a videóban, hogy rávilágít arra, hogy ezeken vitázni mennyire romboló (és nem a babkocsi legurulására gondolok, már odáig is épp eléggé komor volt a hangulat.)

 • 2015.02.01 12:53:17atvitt ertelem

  vitaygeorgina: az 1-es pontodban azt írod "nem az anya hibája, ha nem .... akar szoptatni"???? De. Az ő hibája. Ha nem tud, az más kérdés. A többivel kb. egyetértek.

 • 2015.02.01 20:17:06zizi77

  Biztosan van olyan élethelyzet, amikor jobb, ha anya nem szoptat pl. gyógyszer szedése. Nem kéne pálcát törni senki felett. Mondom ezt úgy, hogy a 16 hónapos gyereknek még mindig fejem a tejet, mert sajnos 3 hetes kora óta nem akar szopni a súlyos refluxa miatt.

 • 2015.02.02 02:32:24ne vada

  atvitt ertelem: Na, pontosan rólad szól a cikk: véresszájúan képviseled az egyik oldalt. Miért is "hiba", ha valaki nem akar szoptatni? Nem akar, és kész. Semmi közöd hozzá, hogy miért. Az ő dolga.

 • 2015.02.02 10:24:57Emmanuel Goldstein

  a teetetlenség érzése, amikor annyira úgy érzed, hogy neked van igazad, de néhányan nem hallgatnak rád, mindenféle ostoba kifogásokat keresnek miért csináják másként-nemmellékesen rosszul- a dolgaikat.
  nagyon, nagyon frusztráló. törvényben kéne előírni, vagy kitalálni egy felsőbb, láthatatlan és ellenőrízhetetlen erőt, akivel fenyegetni tudod a neked nem tetsző embetársaidat.
  ez a megoldás, nem az elfogadás és tisztelet, és az a kelemetlen érzés, hogy esetleg a másik se hülyébb nálad, csak más, dehogy, pokol és örök kárhozat mindenkinek, aki nem ért veled egyet!

 • 2015.02.02 14:09:27WiliamWallace

  @ne vada:
  Szerintem meg pontosan rólad szól. Bár te habzó szájú vagy... na mindegy.

  Az amúgy sem túl sűrű szürkeállományodat jól kimosták, az látszik.
  Egy igaz nő, aki igazi anyává akar lenni, annak eszébe sem jut, hogy nem akar majd szoptatni. Az más kérdés, hogy vannak esetek, amikor egy anya nem tud valamiért szoptatni. Egy igazi anya ettől elszomorodik.
  Az a nő aki már előre eldönt, hogy nem fog szoptatni, annak javaslom, hogy vegyen inkább kutyát magának... vagy ne is azt, inkább egy teknősbékát... vagy ne.. elégedjen meg a rárepülő legyekkel, vagy mittudomén...

 • 2015.02.02 20:21:33sdani

  @WiliamWallace
  Hát te hülye vagy. Jött jani a hegyrül, és megmondja a tutit, hogy milyen az "Igazi anya".. :D Szánalom.

 • 2015.02.02 21:39:03Asszem

  szerintem is @ne vada-nak van igaza, nincs közünk hozzá, hogy egy másik anya miért nem akar szoptatni. Nem ismerjük az életét, nem ismerjük sem az ő, sem a baba egészségi állapotát, nem tudunk semmit, csak azt látjuk, hogy valamiben másképp dönt, mint mi. Semmi közünk hozzá. Bízzunk benne, hogy szoptatás nélkül is nagyon jó anyukája a gyerekének. Attól nem lesz jobb anya, ha bűntudatot keltünk benne.

 • 2015.02.03 10:15:31Dr. Dzsásztisz

  Asszem-mel értek egyet. Kritikát csak akkor, ha valaki kéri. Különben senkinek, semmi köze. Apának, anyának egy dolga van....szeretni a gyereket, egymást és a kritikusokat:)

 • 2015.02.04 10:12:55Estevez atya

  Tökjó, pont olyan a beszélgetés itt a fórumon, mint a videjón :)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta