SZÜLŐSÉG

Cukiság: a kutya kúszni tanítja a babát

2015. január 24., szombat 11:04

Elképesztő, hogy a gyerekek mennyire tudják szeretni a kutyákat és, hogy milyen lelkesen tudják utánozni a négylábúak minden mozdulatát. Emlékszem, az unokahúgom olyan egyéves forma lehetett amikor elkezdte másolni a kutyámat. Amint meglátta a kutyát, azonnal elkezdett tapsolni örömében, sikította a nevét és „rohant” felé. A kutya nyilván kicsit megrémült ettől, de tudta hogyan szerelje le a gyereket, és idővel megtalálták a közös hangot. Annyira, hogy a kutya bármit csinált, a gyerek azonnal utánozta. Amikor ugatott, a pelenkás is „ugatni” kezdett, amikor a hátán fekve fetrengett a szőnyegen, a gyerek is azonnal ledobta magát a hátára, és pontosan olyan mozdulatokkal vergődött a földön, mint a kutya. Nagyon mókás jelenet volt. 

Most, olyan videókat mutatunk, amelyek azokat a „kutyátlanokat” is meggyőzik a kutyatartás szépségeiről, akik úgy vélik, gyerek mellé kutya nem való. Mert igenis, hogy való. Sőt, közben tanítja is. Hogy mire?! A hajtás után megnézheti!

A cukiságfaktort abszolút kimaxoló videón, egy irtó lelkes kutya mutatja meg a gyereknek, miképpen tud eljutni A-ból, B-be, természetesen lapos kúszásban. Ennél helyesebb videót ma már tuti nem fog látni!

A videónak van folytatása is, itt megnézheti.

A következő videón is kúszni tanítja a francia bulldog, Sophie a kicsit, de itt már egy felnőtt adja az instrukciókat ehhez a négylábúnak. Bár a kutya sokkal inkább szereti óriás nyelvcsapásokkal elhalmozni a gyereket, mint produkálni magát előtte, azért párszor engedelmeskedik.

És igen, a kutyák bébicsősznek sem utolsók... Nézzék meg ezt a beszélgetést 05:04-től! És a legvégén a hatalmas fehér dogot! (ugye dog?) Ki nem szeretett volna ilyen barátot gyerekkorában?

 Önnek van kedvenc kutyás videója? Ossza meg velünk Facebook oldalunkon!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.01.24 16:22:45élhetetlen

  Rettenetes alak vagyok. Balatonon rendszeresen belepofázok családok életébe a vízben, amikor úszni tanítják a kicsiket. Úszni majd tanítsa meg az úszómester, mondom én, egy gyereknek bőven elég az, ha fenn tud maradni a vízben, és élvezi. (én így maradtam, mellúszás, tíz perc, fáj a karom, nem is akarom különösebben fejleszteni, gyorsúszás, persze, sport, de hova megyek, ha nem látom, tehát nekem nem). A kutyaúszás az, ami a tökéletes dagonyázás. Nem fárad el sem a kezed, sem a lábad, órákon keresztül lehet űzni, és a gyerekekkel először ezt kéne megtanítani. Akármennyi ideig fennmaradni a vízen. Utána jöhetnek a technikák. Persze, volt kínos/kedves szitum is, nagyon bementem egy vendéglátós hajóhoz kérdezni valamit, és a saját tempómban „gyalogoltam” kifelé, egy kikötőbe menő vitorlás megállt, mert azt hitték, azért vagyok lassú, mert kimerültem. Tényleg meghatott, de mondtam, hogy úszni ugyan nem tudok, csak szeretek a vízben lenni, és azt tudok is, semmi gond.

 • 2015.01.24 17:15:32lutria

  Ez mind szép,viszont az milyen pocsék lehet hogy miután egy kutya szinte felnevelt/együtt nőt fel egy gyerekkel csecsemő korától kezdve,majd a gyerek 8-10-12 éves korában a kutya idős korában elpusztul-akkor azt elég nehéz lehet megmagyarázni hogy hová/mi lett azzal állattal amit ugyanannyi ideje ismert mint a szüleit...

 • 2015.01.24 17:32:13Girhes macska

  8-10-12 éves korban már bőven be lehet vezetni a halál fogalmát, ha addig még nem történt meg. Ha a nagyszülő vagy más rokon halna meg, mit mondanál, hogyan magyaráznád meg, lutria?

 • 2015.01.24 22:27:53Mj

  Sajnos ki kell ábrándítanom a szerzőt. A legvégén lévő kutya közel sem egy hatalmas fehér dog, sokkal inkább tűnik egy klasszikus "harci kutyának", egy közepes testű amerikai staffordshire terriernek, amelyik egyébként jellemzően mindenfajta gyereknyúzást eltűr.:)
  Amúgy nekünk egy 7 éves vizslánk van, és mivel 1-2 év múlva elkezdünk gyerekeket vállalni, ezért valamikor sajnos a gyerkőcöknek is meg kell érteni, hogy nincs többé Bukfenc.:(

 • 2015.01.24 23:49:42vanvelemenyem

  MINDEGYIK, a videoban szereplú kutya DOG. És vanak különböző fajták. Az utolsó nagy, fehér kutya pedig az, szerintem is, amit Mj irt, amerikai staffordshire, a "vérszomjas harcikutya" :D
  DOG = kutya
  :)

 • 2015.01.25 00:28:10HNGabor

  Persze, "harci kutya" és a végén a gyereket kettéharapta.. meg a kamerát is.
  Egyébként pedig 99%, hogy egy argentin dog.

  [link]

 • 2015.01.25 00:34:32HNGabor

  Persze, hogy nem engedi a hivatkozást.. szóval argentin dog:
  [link]
  "Sima" Német / Dán Dog:
  [link]
  Staffordshire:
  [link]

 • 2015.01.25 19:13:09gombakomba

  Lutria, sok kutyank es macskank volt, amiota az eszem tudom, es termeszetesem idorol idore meghaltak. Ez az elet resze. A gyerek szamara is.

 • 2015.01.25 19:55:38metalex

  " a legvégén a hatalmas fehér dog"- na az egy labrador retriever :-)
  (mielőtt jönne a nem az- 15 évig nekem is volt egy...
  Ha van rá mód javítsuk a feliratot a videó felett.

 • 2015.01.25 20:01:30metalex

  Most sikerült az első videót is megnézni- valamiért az nem töltött be- azon meg egy Jack Russell van.
  Érdekes, nálunk a labi tanította meg a jacket úszni. És a labi helyesen Labrador Retriever.

 • 2015.01.25 20:18:42Eszter, aki nem ír kommentet

  A legvégén lévő kutya az egy argentin dog... Ha ilyened volt labrador álnéven, akkor az a kutya téged 15 évig csúnyán átvert.

 • 2015.01.25 20:49:59halor

  Ezek a kutyák mind szukakutyák és így maszturbálnak.

 • 2015.01.26 10:40:10Gera

  metalex - Az utolsó videó végén az tényleg nem labrador, bár nekem még csak 7 éve van :)

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta