SZÜLŐSÉG

Végre kipróbálhatod hármasban is!

2015. január 10., szombat 14:11

Nagymamám még kiscipőt kezdett el horgolni, úgy adta nagyapám tudomására, hogy gyerek áll a házhoz, de igazából a mi családunkban mindenkinél elmaradtak a megható avagy vicces bejelentések a terhességről. Kíváncsi voltam, ismerősem körében mennyire van a felkészült vallomásoknak divatja, vagy hozzám hasonlóan egy telefonnal elintézte a többség a baba érkezésének hírét az apa felé. Az eredmény megosztott: voltak, akik kreatív módon oldották meg a kérdést, és voltak, akik nem bírtak várni a nagy újsággal. 

Ti hogyan jelentettétek be a terhességeteket? Megható, cuki. ciki és humoros történeteket várunk kommentekben! 

Henna

Négy gyerekem van és egyik esetben sem tudtam a közléssel öt percet se várni. Az utolsóra emlékszem a legjobban: napok óta migrénes fejfájás gyötört, úgyhogy felvetődött a gyanú a terhességre. Titokban vettem egy tesztet, ami pozitív lett. Jöttem ki a vécéről és ott sorakoztak a nagyobb gyerekek, hogy na, mi a helyzet. Ők tudták meg elsőként, hogy baba lesz. Egyből hívtam a férjemet, aki épp a munakhelyén volt. Mondtam neki, hogy ha vannak körülötte, keressen egy olyan helyet, ahol nem hallja senki. Egy perc múlva visszahívtam, és közöltem vele a hírt. Nagyon zavarban volt, mert neki ez volt az első bejelentése (a korábbi gyerekeim előző házasságomból valóak), de végül kinyögte, hogy örül. Aztán tényleg örült is, bár az egészet akkor fogta fel igazán, amikor a nőgyógyász is megerősítette, hogy gyerekünk lesz.

shutterstock 115407118

Júlia

Mivel nekem minimális esélyem volt arra, hogy teherbe essek, nem számítottunk a dologra. Emiatt két tesztet is megcsináltam, mire szóltam a férjemnek. Elszaladtam előtte a boltba, vettem egy babanaplót, azt adtam át neki becsomagolva. Nagyon örült, elsírta magát. 

Zita

Én lefotóztam a pozitív tesztet, majd feltettem neki háttérképnek a monitorra. A vicces az volt, hogy azt se tudta, mi az, úgyhogy el kellett neki magyarázni.

Anna

Megettem egy nagy üveg paradicsomszószt, amikor is sejtelmesen összenéztünk és elindultunk egy étterembe ebédelni, ahol én ünnepélyesen teszteltem a vécében, majd az eredményt ünnepelve betoltunk egy csomó halat. Nem sejtettem, hogy nagyjából akkor eszem utoljára normálisan a gyerekek születéséig. 

Kinga

Odaálltam a pasim elé azzal a szöveggel, hogy: "Mindig is ki akartad próbálni a hármast, most megteheted" - és átnyújtottam neki a tesztet. Bár nem így gondolta a dolgot, nagyon örült neki. Más kérdés, hogy azóta tényleg kipróbálta hármasban, úgyhogy jó ideje külön élünk. 

Dr. PP

Úgy volt, hogy tudtam, hogy másnap reggel tudok majd terhességi tesztet csinálni (nehezen és sokára jött össze a baba, úgyhogy akkor már több mint egy éve minden hónapban adott ciklusnapon teszteltem), és akkor azt álmodtam, hogy felébredtem, kimentem a mosdóba, megcsináltam a tesztet, és két csík volt rajta. Majd felébredtem az ágyunkban, és rájöttem, hogy basszus, csak álmodtam, és nagyon szomorú lettem. Aztán felkeltem, kimentem a mosdóba most már a valóságban, megcsináltam a tesztet, és két csík volt rajta! Ekkor még nem szóltam a férjemnek, hanem mélyen hallgattam, és a délutáni grillpartin észrevétlenül csak alkoholmentes sört ittam. Másnap volt a házassági évfordulónk, felkeltünk reggel, és reggelinél úgy lazán megemlítettem, hogy szerintem terhes vagyok, de azért még holnap csinálnék még egy tesztet, biztos, ami biztos, mivel azt javasolta az orvosom anno, hogy akármilyen is az első teszt, két napra rá csináljak még egyet. A második tesztet már a férjem is izgatottan várta, ott már csak kihoztam a mosdóból a tesztet, és ünnepélyesen a kezébe nyomtam, ő meg ahelyett, hogy örült volna, tanácstalanul nézte, hogy jó, de most ezen mit kell nézni? Én azt hittem, ez egy ilyen általános tudás, mindenki tudja, hogy két csík = terhes, de persze végül is honnan kéne tudnia? A használati útmutatót nem csatoltam. Szóval elmagyaráztam, örültünk.

Andi

Az elsőnél felhívtam a féejemet. Nagy rákészülés nem volt, mindkét gyerek első próbálkozásra besikerült, az elsőnél nem is tűnt valószínűnek, azt hittem, csomó ideig próbálkozni kell majd, csak késett, és nekem amúgy mindig takkra huszonnyolc nap volt a ciklusom. Szóval három nap után kíváncsiságból vettem egy tesztet, és a munkahelyemen a vécében megcsináltam. A másodiknál nem emlékszem. Azt a tesztet talán együtt csináltuk, de nem vagyok benne biztos. 

shutterstock 144663542

Andrea

Nálunk valahogy mindkét gyermek a feltételezett peteérés után fogant: azaz már rég meg kellett volna jönnie, de a tesztek még jó darabig negatívak voltak. Mindezt megosztottam a férjemmel, szóval együtt izgultunk, együtt fogadtuk meg, hogy csak 2-3 naponta tesztelünk, és persze aztán együtt nem bírtuk ki, és vettünk új tesztet minden nap. Hozzáteszem, mindkét gyermek utazás alatt fogant, és az utazás végére sikerült pozitív tesztet produkálni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2015.01.10 18:07:54Michel Djerzinski

  Szarság. A hármast inkább szexben érdemes kipróbálni, az még élvezetes is. A gyerek nem. A gyerek felnő, aztán csak azért nem bántja az ember az irritáló hülyeségei miatt, mert a saját vére. Amúgy a pokolba kívánná legszívesebben, de legalábbis a legőszintébben. De "ez egy igen-igen kemény, kemény világ". És képmutató is.

 • 2015.01.12 02:37:30Mercel

  "A hármast inkább szexben érdemes kipróbálni, az még élvezetes is."

  Eddig értettem, és hát tényleg az ha az ember szerencsés.
  Na de a többi? Komolyan nem jött át.

 • 2015.01.12 07:58:53jólelkü

  Tényleg car a Magyar oktatás ha diplomásként másolásból kell élni.

 • 2015.01.12 12:25:05retinax

  Elutaztunk hétvégére a férjemmel, és út közben sóhajtoztam, hogy remélem terhes vagyok, azért szorít a farmerom, nem pedig meghíztam. A célállomáson aztán vettünk egy terhességi tesztet, de valamiért egész éjjel nem tudtunk aludni. Hajnali fél négykor úgy döntöttünk, hogy jól van, ez már a reggel szférájába sorolható, megyek, lepisilem. Először azon röhögtünk, hogy a szállodai szoba vécéjéből kikiabálva tudta meg az uram, hogy apa lesz, utána meg azon, hogy boldogan fogdos egy pisis izét a kezében.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta