SZÜLŐSÉG

Nem akarok többé szoptatni!

2014. augusztus 31., vasárnap 11:05

Csukott szemmel, félálomban üvölt. Semmi extra, csak épp nem került a szájába azonnal a cici, mihelyst nyekkent egyet az éjszaka közepén. Meg lehet szokni a jót, meg is szokta az elmúlt egy év alatt. Mellre veszem, a fáradtságtól bealszom, még mielőtt ő bealudna. Arra riadok már csak fel, amikor a következő alkalommal követeli a mellbimbómat. Hanyadik alkalommal is aznap éjjel? Ha jól számolom, negyedik. Jó arány ahhoz képest, hogy a múltkor óránként tartott igényt a cicire. Nem akarok többé szoptatni. 

A felvágottas részlegnél jut eszébe, hogy neki szopnia kell. Egy hirtelen mozdulattal belekapaszkodik a felsőrészembe és hatalmasat ránt rajta, kibuggyan a fél mellem. Nyugi, kicsim, nemsokára kapsz enni, de most épp bevásárolunk, legalább a parkolóig bírd ki, várj szépen a sorodra, jó? Nem jó. Hátravágja magát a bevásárlókosár gyerekülésében, hisztizik, rúgkapál. Mindenki minket néz. Nem akarok többé szoptatni. 

shutterstock 121796029

Nézd, apja, már a negyedik foga jön, hát nem cuki, ahogyan vicsorít? Cicire teszem, harap. Felszisszenek, tetszik neki. Könnyes szemmel magyarázom, hogy ez egyáltalán nem vicces. Kacag. De talán érti. Visszateszem a szájába a mellem. Huncut arckifejezéssel harap. Eldugom a mellem, na, most mit szólsz, ha harapsz, nincs cici. Sértődötten visít, ilyen gonosz anyát ő még nem látott. Megsajnálom, mellre veszem. Harap. Nem akarok többé szoptatni. 

Olyan jó lenne moziba menni! Itt van például a film, azzal a vörös hajú csajjal, kicsit nyálas, gagyi, de kit érdekel, csak szakadjunk már el egy kicsit otthonról kettesben. Még azt is kitaláljuk, hogy addig a nagymama vigyáz a gyerekre. Na jó, de ki szoptatja meg? Cumisüvegből nem iszik, elaludni is csak cicivel tud. Akkor ennyi. Majd megyünk egy év múlva. Nem akarok többé szoptatni. 

Már három órája alszik egyhuzamban éjjel, nem is értjük. Talán beteg, megnézem, nem lázas-e. Minden oké. Gyorsan, gyorsan, ki kell használni ezeket a pillanatokat, ilyenkor jut időnk egymásra. Ilyenkor nincsen kisajátítva a mellem. Szexi az új szoptatós hálóingem? Sss, halkabban, nehogy felébredjen. Francba, ébren van. Várj öt percet, utána folytatjuk, jó? Nem akarok többé szoptatni. 

Basszus, megint felszaladt egy kiló cirka egy hét alatt. Megpróbálkozom a diétával, semmi drasztikus megvonás, csak igyekszem kevesebbet enni. Másnapra érezhetően apad a tejem, gyerek nyűgös, szó sincsen komfortszoptatásról, neki bizony táplálékra van szüksége. Felzabálom a fél hűtőt, mire telítődnek a melleim. Na, most már elégedett vagy, mi? A füleden jön ki a tej. Az ötlet, hogy diéta helyett tornázom, szintén kudarcba fullad, a mellem minden egyes mozdulatnál fáj, sajog, le fog szakadni, ha ezt tovább csinálom. Lassan már a terhes nadrágjaim se lesznek jók rám. Nem akarok többé szoptatni. 

shutterstock 7366282

Különös módját választotta a jelzésnek. Megáll előttem, mélyem a szemembe néz, majd mindkét kezével marni kezdi a mellem. Cici kell? Akkor mondd, hogy cici kell, mert ez így nagyon fáj. Türelmetlenségében még erősebben csinálja. Mindkét oldalon kék, zöld és sárga foltokkal van tele a dekoltázsom. Nem akarok többé szoptatni. 

A fürdetés teljesen lefárasztja. Fekve szoptatok, így kényelmesen egymáshoz tudunk bújni. Nincsen a világon finomabb illat, az enyémnek dió, mandula és vattacukor keveréke. Egyik kezével hátrafelé matat, az apját keresi. Az meg jön, mit jön, repül. Egy éve így alszunk el minden este, összebújva, hármasban, apja egy kislányról mesél, aki egész nap csak töltőn akar lenni, le se száll az anyjáról. Hát most mit mondhatnék? Szeretek szoptatni.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.08.31 17:54:03ariadne

  Nekem is nagyon fájt eleinte, a könnyeim potyogtak, de csináltam. Épp megszoktam és a tej is elég volt amikor 2,5 hónaposan elkezdett fogzani és 3,5-nél kinőttek a fogai. Azontúl ha épp olyanja volt harapott. Nagyon gyűlöltem az egészet.
  Visszafelé számoltam, hogy mikor tölti be a 6 hónapot. Aztán mire elértünk odáig kicsit megszoktam ezt is. 6,5 hósan egyik napról a másikra beszüntette a szopizást. Próbálkoztam, mert szerettem volna ha még kap tejet, de a fejéstől csak kevesebb lett a tejem.
  Őszinte leszek: nagyon örültem hogy visszakaptam a testemet. Meg nem harap senki.
  Nála nem volt ilyen éjszakai evészet és nem okozott gondot a dolog.
  Láttam másfél évest aki lazán felhajtja az anyja pólóját és kiszolgálja magát vagy földhöz veri magát ha az anyja nem hagyja.
  Ezt iszonyodva néztem, de nem tudok elítélni senkit sem a nevelési dolgai miatt. nekem is elvem volt. Számtalan megdőlt.

 • 2014.08.31 18:11:15Kelly és a szexi dög

  ...gondolom szopni sem szeretsz!

 • 2014.08.31 18:27:01bbnet1

  Ismét meg kell állapítanom, hogy mennyire gusztustalan, bunkó emberek attól érzik nagyobbnak magukat, hogy névtelenül leírnak valami tömör köcsögséget. Gondolok itt az "Ez a dolgod...", "Micsoda picsogás..." stb hozzászólókra.
  Nekik azt kívánom, hogy ez legyen a maximum, amit ők is kapnak az életben.

  De a poszt szép, a fogalmazása is találó, nekem tetszett. És az utolsó érv ellensúlyozza az összes rosszat. Ezt, aki nem érti és nem is tudja, milyen érzés ennyire szeretni, az inkább ne szóljon hozzá...

 • 2014.08.31 20:03:30macskavati

  istenem...miért nem lehet ezt ésszel csinálni? még jó, hogy ilyen mennyiségben és erőszakossággal már rohadtul zavaró. ez van, ha mindenre a cicike a válasz. nem, kérem, az kaja. ha valaki így fogja fel, akkor nem lesz belőle ilyen tortúra. csak hát anyukák ezt mindenre használják, csak az eredeti funkciójára (=táplálék) a legkevésbé. és hát nem kell ekkora gyereket már szoptatni, mert annak ez a vége.

 • 2014.08.31 20:37:57fityfirity

  Szopi nayyon max 1 éves koráig lesz a fiamnak (3hónapos). Utána rendes kaja, mert szerintem ritka visszataszító mikor egy kisgyerek Anyu pólóját rángatja a ciciért.

 • 2014.08.31 21:05:38csib

  A felszaladt meg egy kilo resznel latszik a no hozzaallasa - kifogas, mentehetozes, mindig a konnyebbik ut, fogjuk ezt is a gyerekre. Pont ugyanezt cseszi el a gyerekevel. Nem kitarto.

 • 2014.08.31 21:10:02Figyel Castro

  Epp most is szoptatom a 18 host, mar csak este es neha reggel-örül neki, de nem "ver meg" erte. Soha nem tepi a ruhamat, es ha meztelenül lat sem követeli.

 • 2014.08.31 22:14:19vagyok, aki vagyok

  2,5 év ... 2,5 év után, egy náthás napon nem tudott cicizni, mert nem kapott az orrán levegőt, utána már nem kérte, én nem erőltettem ... napokig sírtam ... most is sírok, ha rá gondolok, a világ egyik legszebb dolga volt (ahogy a terhesség is) ... néha harapás is volt, és igen, szobafogság, áldott szobafogság (egyéb, a cikkben leírt dolog nem), visszasírom :)
  Azóta is együtt alszunk el, összebújva, ölelve ... és majd felnő ... és én akkor is sírni fogok ... de addig kihasználok minden áldott percet, hogy magához láncol (apát is) :))))))))

 • 2014.08.31 22:18:31atiz_3

  Nekem az jött le a cikkből hogy az írója vagy nagyon fiatal, vagy pedig a gyermeknevelésre még mindig éretlen. A szoptatásról pedig fogalma sincs, annak ellenére, hogy csinálja. Két gyermeket neveltem fel 2 éves korukig szoptak. A szoptatás alatt 50 kg voltam, bár ez alkati kérdés is, meg nekem senki (anyós, anyám, babysitter) nem segített éjjel nappal főzni meg ellátni a gyereket így a futkosás nem hagyott elfolyni...
  1. HA több tejet akarsz, tényleg nem enni hanem inni kell!
  2. Egy csecsemő az egy csecsemő. Nem hisztizik, hanem életben akar maradni és jelzi, hogy diszkomfort érzete van. Szenved, mert lehet, hogy nem ölelted meg már 1 órája, vagy nyár van és 50 fokban neki is kiszáradhat a szája. Ezért kér óránként cicit, nem azért, mert egy nyávogógép!
  Én egyébként sajnáltam a cikk írójának a gyerekét, akinek az anyukája szerint esténként jó egy cuki valami mellé feküdnie, de ha napközben sír a baba akkor attól begőzöl!
  Jó hogy nem veri meg, mert szomjas a gyerek vagy mert az utál vásárolni és nincs időérzéke, meg még nem tudja, hogy használja óvatosan azt az izét a szájában ami fog lesz valamikor.
  A gyerek az gyerek, nem tamagocsi.
  Jó lenne ha többen látnák, hogy a szoptatás NEM CSAK TÁPLÁLKOZÁS!
  Ezt legutoljára az 1970-es években gondolták így! Ma már sokan tudják, hogy immunerősítő, nyugtató, szomjoltó, gyógyító hatású és a szülőknek állati kényelmes. Általa egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb gyermeket nevelhetsz fel és nem kell sterilizálni a hülye cumikat, éjszaka főzőcskézni a tápszert, meg leszoktatni a cumiról az óvodába menet!

 • 2014.08.31 22:23:36rozsaszinmajom

  Ha egyéves elmúlt a baba, bőven itt az ideje elválasztani. Ez meg hogy nem bírja kivárni a sorát, az meg tökéletes erőfitogtatás. Bőgök egy kicsit, aztán van csöcs a számban. Bőgök egy kicsit, lesz csoki, meg minden amit akar, ahogy nő. El kell kezdeni nemet mondani, megszabni a határokat! Ki itt a felnőtt?

 • 2014.09.01 01:15:43[c]

  szombi
  Olyan, akinek esélye sincs megtudni, hogy milyen is ez, inkább ne okoskodjon bele.

 • 2014.09.01 01:17:59[c]

  enpera
  Francot. A gyerek elmúlt egyéves, ilyenkor már hozzátáplálnak, mert az anyatej nem elég.
  Semmi baja nem lesz a porontynak, két hét múlva már nem szopik.

 • 2014.09.01 01:20:28[c]

  zoldborso
  "Viszont azt kell hogy mondjam a cikk szerzőjének, hogy az anyatej nem attól képződik, hogy az ember zabál. Folyadékot kell inni, ez igaz, de annyit enni, hogy hízzon tőle az ember, tökéletesen felesleges."
  Tudtommal ilyenkor a szénhidrátbevitel számít; muszáj szénhidrátot bevinni - lehet, hogy többet, mint a terhesség-szoptatás előtt -, és aki hízékony, az bizony megérzi ezt akkor is, ha nem "zabál".

 • 2014.09.01 01:26:56[c]

  A hasonló dilemmával szembesülő anyáknak egy javaslatom van:[link]
  Ha nem akarod tovább szoptatni az egyéves gyereket, hát ne tedd. Sokat adtál neki így is: a legfontosabb időszakban szoptattad a gyereked. Akinek azért van már néhány foga, hogy mást is tudjon enni, ahogy nyilván eszik is.
  Az ilyen fogalmatlan "ez a dolgod, baszd meg" jellegű hozzászólásokat főleg le kell szarni.

 • 2014.09.01 01:58:26geriszab

  Nem tudom eldönteni, hogy a terhesség és szoptatás miatt picsogó vagy a menstruáció körüli elviselhetetlen fájdalmak miatt vallásos révületben és önsajnálatban fetrengő nők a szánalmasabbak.

  Köttesd el magad baszod.

  Ja, meg még ott vannak azok, akiknek nem lehet fattya, aztán azért rinyálnak. Ha meg mégis lesz valahogy, akkor meg azért siránkoznak, hogy lett és mennyi szenvedéssel jár.

  Ez egy ilyen személyiségtípus, van ilyen és egyre gyakoribb. Minden helyzetből kihozza, hogy mindenki őt sajnálja, rá figyeljen. Az ilyen internetes oldalak meg még fizetnek is a sirámaikért.

  És persze a patriarchátus a hibás!

 • 2014.09.01 07:41:52Kekszemu

  Neveletlen szülők, neveletlen gyerekei....

 • 2014.09.01 08:03:55maskacica

  Ez egyszerűen egy hisztis cikk, egy olyan nőtől, aki nem tud alkalmazkodni a saját gyerekéhez.
  Nekem 2 éves koráig szopott a lányom, közben már bölcsibe is járt. Jelzem 3 hónapos korában 3 foga volt. Egyszer harapott csak akkor egyszerűen kivettem a szájából, sirt egy kicsit visszaadtam, ezt eljátszottam egyszer-kétszer utána többet nem harapott. 1 évesen 10 foga volt.
  Bevásárlás a másik oda nem figyelés, akkor mentem a gyerekkel a boltba ha evett és érdekes nekem sosem hisztizett semmiért. Egyszer megpróbálta 2 évesen mielőtt elindultunk vásárolni, mert látta a bölcsiben egy másik gyerektől, szívtelen anyaként kivittem a fűrdőbe, hideg vizzel arcon pocsoltam és érdekes soha többet nem is próbálkozott hisztizni. Ma 17 éves a lányom, és még mindig szeret mellettem pihenni és hozzám bújni, arra az oldalra pont ahonnan mindig jobban szeretett szopni a mellemből. Ennél szebb érzés szerintem nincs.

 • 2014.09.01 08:06:02Morrancs

  Na, ilyen az a nő, aki nem anyának, hanem rabszolgának képzeli magát, és a gyerekből kiskirályt nevel. Sajnos nem csak ő szívja meg, hanem a társadalom is, mert ezek a gyerekek lesznek azok a kamaszok és felnőttek, akik azt hiszik, hog ynekik mindent lehet.

 • 2014.09.01 09:18:08Exemplary

  F@szé siránkozol folyton, nevelj akkor gumimacit, szánalmas és roppant vagy, nem anyának való.

 • 2014.09.01 11:06:50stimcs

  Most komolyan azt gondolja itt mindenki,hogy egy anya attól anya,hogy mindent mosolyogva tűr és mindent imád csinálni?? Ha saját magának sem vallja be az ember lánya,hogy mik a nehézségei és azok ellen nem tanul meg tenni,akkor egy képmutató,álszent idióta! Megjegyzem ekkorra már tényleg nem való anyának!!! A gusztustalan,lecsesző megjegyzések meg semmi másra nem vallanak,csak tudatlanságra,butaságra..ehelyett javasolnám,hogy az okos pasik nézzenek a szerelmükre,vajon nincs-e valamire szükségük,vajon boldogok-e jelenleg,tudnak -e segíteni nekik valamiben,az okoskodó nők meg nézzenek magukba,hogy mindent olyan rohadt tökéletesen csinálnak-e és nemcsak önmagukat nyomják el,takarózva a 'gyereknek erre van szüksége' dologgal és emellett tökéletes boldogtalanságban élnek,mert már 'csak' anyák és régen megszüntek nőnek lenni!!

 • 2014.09.01 11:30:13wonder?woman

  [link]

 • 2014.09.01 11:43:36v2peti

  "Shoyu

  Amúgy én olvastam az utolsó bekezdést, csak százalékosan értelmezem az írást, tehát inkább az "utálok szoptatni" felé billen a mérleg."

  Irodalomelméleti alapismeret: Nem a mennyiség, hanem a sorrend a lényeg. Ha 5-ször leírod, hogy NEM, majd a végén egyszer azt, hogy IGEN, akkor az IGEN-t jelent.

 • 2014.09.01 20:02:48[c]

  maskacica
  Annyira szeretem az ilyen megmondóembereket. Ha te nem szembesültél egy problémával, az nincs?

 • 2014.09.01 20:06:09[c]

  geriszab
  Én viszont jobbnak tartom a kibeszélést, mint amikor mindenki vallási áhítattal veszi körül a szoptatást, a nyomorult anya meg, aki szarul érzi magát, mert kialvatlan/fizikailag lestrapált, azt hiszi, hogy ő valami extrém selejt.

 • 2014.09.01 20:12:16[c]

  Exemplary
  A partvonalról ugatni könnyű.

 • 2014.09.01 20:21:48Mille38

  Nem kell hagyni sem azt, hogy megmarja a gyerek a "dekoltázst" (körömvágás? kevésbé kivágott ruha? kis kezeket megfogni?), sem pedig hogy harapjon (száj sarkába a kisujj, ha harap, szépen elvenni tőle a mellet, ha folytatja, nincs kaja). Muszáj a gyerekek késztetéseit irányítani. Különben ősemberekből fog állni a következő generáció. Anyák, ébresztő, a gyerekek nevelése a mi feladatunk. És nem, nem lesz belőle frusztrált kamasz vagy felnőtt attól még, hogy nem élheti ki azonnal az összes ösztönét, késztetését és vágyát. Ez nem szeretetlenség. Kaphat helyette valódi szeretetet, elfogadást, támogatást azokra a viselkedéseire, amik konstruktívak, együttműködők, tisztelik, méltányolják a másik embert.

 • 2014.09.01 22:03:3319880513

  Elolvastam a kommenteket és úgy látom, a legtöbb olyantól érkezett, aki még életében nem szoptatott, vagy nem is fog...Botorság lenne a szoptatást úgy beállítani, hogy annál könnyebb a világon nincs és nem kell áldozatokat hozni érte. Mert bizony, a tejbelövellés nagyon fáj, eleinte mindig fejni kell, a mellbimbó irtózatosan ki tud sebesedni, mikor a baba elkezdi szívni, és megindul a tej, elég kellemetlen, ha foga nő, bizony ki fogja próbálni, a szoptatott baba később fogja átaludni az éjszakát és jobban fog ragaszkodni az édesanyjához. Miért kell lehordani a kérdezőt, amikor a nehézségeiről ír? Ő a legjobbat adta a kisbabájának! Inkább azt az anyát kéne lehordani, aki nem szoptat....Mint pl. Én a blogger felesége...ha én lennék a férj, nem lennék rá büszke, hogy az asszony nem a legjobbat adja a gyermekemnek, csak hogy ne legyen tejcsárda...
  /8 hónapos baba édesanyja, aki bizony éjjel is még megszoptatja, akit bizony néha megharap a 8 kis fogacskájával, de megéri, mert az az öröm és boldogság, amit a szoptatás alatt átél a pici baba mással nem pótolható/

 • 2014.09.02 10:55:17lepkevadász

  Gáz hogy ilyen sztorit 8-10 helyen ellehet adni.

 • 2014.09.02 22:46:47illabereknadakerek

  hmmm...érdekes mennyi inkubátorszökevény, abortuszmaradék szintjén megragad ösztönlény tud véleményt nyilvánítani olyan témában, melyet soha nem élt át, vagy ha igen, akkor még nem jött rá, hogy ez az egész nem róluk, hanem a babákról szól...ezt az elején célszerűbb lett volna eldönteni

 • 2014.09.03 08:01:43plasztikcsirke

  "egy náthás napon nem tudott cicizni, mert nem kapott az orrán levegőt, utána már nem kérte, én nem erőltettem ... napokig sírtam ... most is sírok, ha rá gondolok, a világ egyik legszebb dolga volt"


  Íme az ékes bizonyíték, h egy akkora nagy canga kölyöknek már nem kell cici, ez inkább anyuka igénye. Ő az, aki nem tud leszokni erről, nem a gyerek.

 • 2014.09.03 08:23:41plasztikcsirke

  "Ő a legjobbat adta a kisbabájának! Inkább azt az anyát kéne lehordani, aki nem szoptat....Mint pl. Én a blogger felesége...ha én lennék a férj, nem lennék rá büszke, hogy az asszony nem a legjobbat adja a gyermekemnek, csak hogy ne legyen tejcsárda...
  /8 hónapos baba édesanyja, aki bizony éjjel is még megszoptatja, akit bizony néha megharap a 8 kis fogacskájával, de megéri, mert az az öröm és boldogság, amit a szoptatás alatt átél a pici baba mással nem pótolható/"


  Először is: az anyatej oké, hogy jó, de ne csináljunk már úgy, mintha valami csodaszer lenne. Az anyák szeretik úgy beállítani a szoptatást, mintha ők azzal minden egyes nap egy csodát tennének és fáj belátniuk, h bizony a szomszéd tápszeren felnőtt gyereke is ugyanolyan jól fejlődik, egészséges, csak éppen ott (Én a bloggeréknél pl) az anyuka csinos maradt és kiegyensúlyozott, mert nem lóg a mellén egész nap egy nagy ló kölök. Miből gondolod, h aki nem szoptat, az nem a legjobbat adja a gyerekének? Miből gondolod, h azzal, hogy szoptatsz, a legjobbat adod? A jó anya nem egyenlő a szoptató anyával, csaxólok:D Ja, és az oviban, mikor már a borsófőzeléket kanalazza, vagy 10 évesen, mikor táborba megy vagy amikor az első barátnőjét/barátját bemutatja neked, olyan mindegy lesz, h szoptattad-e vagy sem az élete első pár hónapjában vagy cumisüvegből kapott tápszert.

 • 2014.09.03 11:51:04zizi77

  Mondjuk állítólag magasabb az IQ, ha anyatejet kapott a kölök. És anyánál is kisebb az esély a cukorbetegség kialakulására, ha sokáig szoptatja a gyereket/terhességi cukorbetegség után ez kifejezetten előny/. Magam részéről egyik gyerek se akart szopizni. Nagy össz-vissz 6 hétig kapott anyatejet, utána tápi. Kicsinek még mindig napi 3x fejem 11 hónapos. Akkor most én vagyok a legjobb anya, mert külön erőfeszítéseket is teszek a tejért. :) Míg a nagy már ennyi idősen több antibigyó kúrán volt túl, addig a pici 1x volt eddig beteg, az is pici takony+köhögés. Majd most, ha lassan elfogy a tej, leszek kíváncsi mennyit lesz beteg, főleg, hogy a nagy szállítja haza a vírusokat a suliból. Ja és speciel 53kg vagyok a 170cm-hez pedig nem kevés édességet eszek. Nálam a "szoptatás" nem hízlal, sőt!

 • 2014.09.03 17:04:21Szőkeherceg-bombanője

  Ez a baba ül, 4 foga van és az anyukája aggódik, ha 3 órát alszik egyhuzamban, szopás nélkül. Valamint a baba nem bírja ki, hogy ne a bevásárlás közepén szopjon, hanem 5 perc múlva... Valamiért biztosan kielégítő ez így anyának és babának, nekem nem volna az. Igaz, nem is írtam soha pénzért cikket erről.

 • 2014.09.03 21:56:40Pacák

  Kedves hozzászólók!

  Tessék végigolvasni a cikket, mert a végén van a csattanó. Akinek ez nem esett le, az legyen kedves az érettségire kapott papírkáit, igazolásait rituálisan elégetni és a hamut a fejére szórni!

  Tisztelettel:
  Két kisfiú apukája.

 • 2014.09.04 08:06:59lepkevadász

  Végig olvastam, tartom a véleményeimet. A Magyar oktatás jó.

 • 2014.09.04 16:06:44Pizsi16

  Épp ebben a cipőben járok én is. A fiamnak már 7 foga van , lassan 10 hónapos. Boltban még nem , de hason hordozva játszótéren látott már késztetést, hogy elővegye a CICIT. A CICI mindnere megoldás...náthára, fogfájásra, álmosságra, éhségre, mindenre jó. Szopás közben endorfin szabadul fel, ami melleseleg fájdalom csillapító. Ami jó egy babának és az anyának is mert gyorsan megnyugszik , az miért baj azoknak a barmoknak akik úgy pampognak itt, hogy 1. farkuk van és nem értik. 2. még nem szültek 3. szültek , de abban az időben amikor a babák érzelmi szükséglete még le volt szarva ( pl.20 éve vagy több)A hormonok amúgy is megdolgoztatják a nőket ilyenkor és jönnek a változatos elvárások aminek megfelelni egyszerűen nem lehet. Ez az írás egy anya pillanatnyi érzését örökítette meg. Ő így érzi, akinek nem tetszik , nem ért vele egyett, az ne olvassa. Nem szavazásra, elbírálásra íródott. Ne akarjon ítélkezni senki, hogy mi a jó , mert a gyereknevelésben nincs olyan szabály ami minden helyzetre , minden személyiségre passzol. Még talán a nem verünk gyereket kitétel sem minden helyzetben állja meg a helyét, mert igen van olyan szituáció, olyan kor amikor egy pofon helyrerakja a dolgokat. Nem óvodásokra gondoltam. Nekem tetszett az írás. Annyira őszinte volt és kitárulkozó.Amíg nem volt gyerekem addig mindenki csak a jót ( merte) elmondani a gyereknevelésről. Amióta családos vagyok , azóta a sorstársaim igenis elmondják a kisebb - nagyobb nehézségeiket, igen a gyereknevelés nem könnyű dolog. Sorozatos választás elé állítja az embert, és nem tudjuk sokszor mivel teszünk jobbat a gyerekünknek.

 • 2014.09.04 16:09:19Pizsi16

  Nekem sem durrant be a cicim attól , hogy folyadékot fogyasztok. Ahhoz nálam is kaja kell. Én ugyan nem hízok ,inkább nagyon lassan fogyok, de nem ez most a lényeg.

 • 2014.09.05 11:52:46is

  @Shoyu: Tehát Szabo Lorinc utalja parjat a Semmiert egeszen versben, szazalekosan ertelmezve. Az nem egy szerelmes vers, hanem egy szadista perverz undorito mocsok.

  Uhum.

 • 2014.09.05 12:18:17Gyűrött Papír

  A ritka kivétel vagyok ezek szerint, mert én értem az írást. :)
  És hiszek benne, hogy a szoptatás többet jelent, puszta táplálásnál.

 • 2014.09.05 12:28:12Gyűrött Papír

  @plasztikcsirke 2014.09.03 08:23:41
  "Először is: az anyatej oké, hogy jó, de ne csináljunk már úgy, mintha valami csodaszer lenne."

  Ja, egy gusztustalan mirigyváladék, de lehet, hogy bonyolultabb a dolog. Nem tudom elolvassa-e, de megfontolásra talán érdemes.

  [link]

 • 2014.09.05 12:38:46Dark Archon

  "Irodalomelméleti alapismeret: Nem a mennyiség, hanem a sorrend a lényeg. Ha 5-ször leírod, hogy NEM, majd a végén egyszer azt, hogy IGEN, akkor az IGEN-t jelent."

  Csakhogy köztudott, hogy a költő sem arra gondol, amit leír, hanem arra, amit az irodalomtanár gondol.

  Emellett szintén közismert, hogy a nőknél a nem igent, az igen nemet jelent. A talán is nemet jelent.

  Logikailag elemezve a történetet kiderül, hogy valójában az illetőnek fogalma sincs, mit akar.

 • 2014.09.05 13:08:46zizi77

  Gyűrött papír, hagyd! Ha jól emlékszem Plasztikcsirke volt az, aki szerint büdös az anyatej, és ha valaki szoptat a közelében, akkor rosszul van a szagtól. A többit találd ki! :)

 • 2014.09.05 14:53:18mindent látó szem

  Nem ertem mire jok ezek a posztok. Sosem lesz egyetertes ebben a temaban. Soha. Miert kell hergelni az unatkozo jonepet ilyen posztokkal? Inkabb szorakoztatasi lehetosegek, jatszoparkok, jatszohazak tesztelese, fenykepes beszamolok, gyerekeseknek valo programokrol szolo posztok kellenenek. Elvegre a poronty nem csak arrol szol hogy szoptatok ejjel nappal vagy nem. Jo lenne mar mas temat is talalni.

 • 2014.09.05 15:43:07zizi77

  Azok a témák is megvannak, csak úgy tűnik mégis ez a leghatékonyabb kattintáscsali. ;)

 • 2014.09.05 22:09:45plasztikcsirke

  Gyűrött Papír, fuss neki még egyszer, nem állítottam olyat, h gusztustalan mirigyváladék.

  Zizi

  Jól emlékszel. ...és az anyatej szaga számomra továbbra is büdös, ahogy minden tejé és tejterméké, de az anyatejé a legelviselhetetlenebb. Sajnálom, nagyon beletiporhattam a lelked kis virágoskertjébe ezzel, ha ez így megmaradt.

 • 2014.09.05 22:14:48zizi77

  Megragadt, mert ekkora hülyeséget még nem hallottam! :)

 • 2014.09.06 21:39:25plasztikcsirke

  Csak mert valamiről nem hallottál, még nem jelenti azt, h az nincs is. Részemről az eszmecsere lezárva, bosszantó az ostobaságod.

 • 2014.09.07 11:30:00zizi77

  Szerencse, hogy csak Te vagy helikopter! ;)

 • 2014.09.07 11:35:58zizi77

  Ja, és az undorod pusztán pszichés lehet, ugyanis a tejtermékekhez képest is/ami egyébként nem büdös, max. ha romlott/, az anyatej illata a nullával egyenlő. Hidd el nagyon jól össze tudom hasonlítani, mert most is ott vár fogyasztásra a hűtőben pár adag. A hiba az ön készülékében van. Azon kéne elgondolkodnod, hogy ez mitől lehet!

 • 2014.09.10 11:26:02Kis mazsi

  Ennyi buta bunkó embert, akik ilyen primitiv hozzászólásokat irnak! szégyen!!!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta