SZÜLŐSÉG

Cukiság: kicsi babák óriási kutyabarátokkal

2014. július 19., szombat 10:34

Persze, persze, mi is tudjuk, és ön se hagyja felügyelet nélkül a gyereket a kutyával, aztán ha ezen túlvagyunk, akkor jöhet a cukiság: nagyon kis gyerekek nagyon nagy kutyákkal, a Huffington Post képösszeállítását három saját fotóval is megfejeltük, a zsemleszínű, őzikearcú kutya a mienk volt, a fehér ruhás alighajú baba a kisebbik lányom, a kékruhás kissrác ugyanazon kutya mellett (csak néhány évvel később) a barátnőmé.

Önöknek is vannak nagy kutyás-kicsi gyerekes cuki fotóik? Esetleg cicás vagy nyulas vagy őzgidás és gyerekes? Szívesen gyűjtenék belőlük egy galériányit, ha van ilyen képük, és szívesen viszontlátnák egy következő összeállításban, küldjék el!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.07.19 10:43:39rozsdamentes arcél

  ezekből a "cukiságokból" szoktak aztán a tragikus hírek lenni
  gratulálok a szülőknek!

 • 2014.07.19 11:19:16Nibelis.22

  rozsdamentes arcél!

  Én pedig a kommenthez gratulálok.
  Gondolom még sosem volt kutyád...

 • 2014.07.19 11:46:21==T==

  Szóval a kutya azzal a szájával ér hozzá a pici baba arcához, amivel amúgy a saját, vagy más kutya szarát szokta időnként eszegetni. Gratulálok.

  @Nibelis.22

  Pedig igaza van.

 • 2014.07.19 11:55:09Cobra.

  Lehet van kutyája és ő is úgy bánik vele, hogy abból idegbeteg vadállat lett.
  De azért vannak értelmes emberek is, akik nem tárgyként tekintenek a kutyára, hanem családtagként és nevelik és tisztán tartják.

 • 2014.07.19 11:58:43Vajda Gábor (Gabor_V)

  @ ==T==

  Szólok, hogy a kutyanyál és a kutya szája tisztább mint az emberé. Lehet, hogy undorítóbb, ha egy kutya arcon nyalja a gyereket, mint az ha XY nagynéni körbepuszilja a fogínyével a gyereket, de hogy kevesebb baja lesz önmagában ettől, az is biztos.

 • 2014.07.19 12:45:42Egri János, kvíznagymester

  @Nibelis.22:
  Való ban r'mentes kreténsége miatt hallani azokat a híreket, amit a 12. képet idéző esetek okoznak, és a gyerek fulladásával járnak.

 • 2014.07.19 13:04:01é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛

  t: előbb eszel te szart mint egy értelmes, nevelt kutya

 • 2014.07.19 13:15:56Barbara Isaak

  Ezek betegek.

 • 2014.07.19 13:17:30Barbara Isaak

  Kutyát egy csecsemő mellé? Ezek nem normálisak, az biztos! Mifelénk úgy hívják az ilyen sérült embereket, kutyabuzi.

 • 2014.07.19 14:25:50rozsdamentes arcél

  @Nibelis.22
  huszonegynehány éve van kutyám, egyik sem volt idegbeteg, sőt...

  de kisbabát nem tennék a közelükbe, mert pontosan a sok éves tapasztalat miatt tudom, hogy néhány ezer év együttélés ellenére még mindig vannak olyan ösztöneik, amelyek váratlanul előtörhetnek

 • 2014.07.19 15:14:04-miu-

  Húúú, de sok itt a sötét. Kiemelkedik közöttük Barbara Isaak.

 • 2014.07.19 16:56:34[c]

  ==T==
  Egy ember szájában legalább annyi baktérium leledzik, mint egy kutyáéban.

 • 2014.07.19 18:38:12rozsdamentes arcél

  @-miu-
  Itt egy cikk a témáról, ha elolvasod (és megérted), akkor talán megfontoltabban mondasz ilyen erős véleményt másokról:
  [link]

  "ahhoz, hogy a kutyánkkal kifinomult kapcsolatba kerüljünk, nem feledkezhetünk meg arról, hogy a kutya egy ösztönlény, akinek döntései sokszor belső késztetések, az ösztönök által jelennek meg"

  "attól, hogy az oroszlánt szójával etetjük, ha megéhezik, nem lesz jó barátságban a zebrával"

 • 2014.07.20 10:55:46klementína

  Van gyerekem (1 éves) is és kutyám (6 éves) is. Imádják egymást, sokat vannak együtt, játszanak, sétálunk, stb., de soha nem engedtem egyiknek sem, hogy ráfeküdjön a másikra, egymás szájában kotorásszanak, egymás ágyába feküdjenek. Nevelés kérdése.

 • 2014.07.20 13:24:45Makkasz

  Aki a gyerek megolesere kepes kutyat a gyerekhez enged, elmebeteg.
  A legtobb kutyatamadas nem idegen ellen, hanem a kutya gazdaira tortenik. Egyiknek sem "olyan" a kutyaja, mind ismerik.
  Tudomasul kell venni hogy a kutya egy allat, egy ragadozo, egy osztonleny. De ha ezt nem is sikerul, csak abba probaljunk meg belegondolni, hany ember ol embert, pedig elvileg rendelkezik lelkiismerettel. A kutyak kozt eppugy vannak paranoiasok, orultek, vagy hirtelen felindulasbol, feltekenysegbol tamadok.

  Tobbszor ugatott mar allora kutya, kocogas kozben, A gazdak ilyenkor mindig, ne felj, nem bant. Egyreszt felek, masreszt a gazdaja sem tudja bant-e, max. hogy eddig nem bantott senkit.

  Ha fogok egy pisztolyt, fejedhez tartom, idegenkent, es egymas utan huzom az elsuto billentyut, azt mondom, ne felj, ures. Beszarsz. Pedig en tenyleg tudom hogy ures, millioszor nagyobb biztonsagban vagy mint en a kutyaddal.

  Mit szolnanak a szomszedok, ha reggelente kimennek a kis parkba a hazak kozt, letolnam a gatyam es odaszarnek? Mivel rosszabb az en szarom mint a kutyaje?

  A kutya szajnyalogatasa meg az undor netovabbja.

  A kutya nem ember, a kutya nem csaladtag. A kutya egy cuki allat, ami a GAZDAJANAK oromet okoz.

  Na persze nem a felelotleneknek.

 • 2014.07.20 14:52:59Barbara Isaak

  A falkalekűek tartanak dögöket, mert így érzik magukat biztonságban. Az ilyen szaró- meg hugyozógépeket saját csökött egójuk kiterjesztésére használják, hogy pl. legyen mire fogni, ha szemben mennek veled a járdán és ne kelljen kitérniük. Amikor meg megállsz a járdán, hogy legyen szívesek, térjenek ki, mert szemben mennek mindenkivel, akkor jön elő a "gazdik" igazi természete, és elkezdenek eszeveszettül jajveszékelni meg agresszívkodni. Azt hiszik, normális dolog, hogy egy ember kitérjen egy kutya elől. Mert ezek az antropomorf lények valójában kutyák. Aki nem a saját telkén vagy lakásában szaratja, hugyoztatja a kutyáját, az mind igen sérült, beteg ember, ráadásu egy önző állatknzó, aki a "szeretet" jegyében betondzsungelbe zár egy élőlényt. Kutya kertes házba való házat őrizni vagy nyájat terelni vagy vakokat vezetni. Ez a 3 az összes városi kutyatartóra igaz: vakok is, birkák is, kutyák is.

 • 2014.07.20 15:12:35drhook

  Úgy látom teljes sötétség uralkodik egyesekben, ha valaki veszi a fáradtságot és kérdez tőlem mindent elmondok.. 30 éve vannak kutyáim, mindenféle , jelenleg 7 db. Megnyugtatásképpen közlöm a kutya sokkal tisztább lény mint az ember. Nyugodtan megnyalhat bárkit bárhol! Nekem sebeket gyógyított a kutyám mert gyógyszerrel nem ment. Ez nem reklám. Nyilván egészséges állandóan gondozott, jól táplált boldog kutyáról beszélünk. Ez az alap. Egy beteg állat más lapra tartozik, ne keverjük össze a dolgokat. A kutyák nagy része nem való lakásba. Én is utálom ha más orra alá piszkol a kutya. Ennek nem a kutya a felelőse hanem a gazdája. A gyerek és a kutya nem tabu. De! Csak az engedje aki ismeri a kutyát, tudja hogyan kell bánni vele és a gyerek is tudja mit nem szabad tennie. NEM MINDEN KUTYA VALÓ GYEREK MELLÉ! De amelyik igen arra nyugodtan rábízhatod az életét is.Meg a sajátodét is. Ilyen társ nincs még egy az életben. drhook@vipmail.hu

 • 2014.07.20 16:19:55barker

  é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛

  t: előbb eszel te szart mint egy értelmes, nevelt kutya

  Pedig hidd el megeszi a szart a kutya persze nem azon él nem az a tápláléka de időnként megeszi.Meg is hempergeti magát benne ezt aztán nem is ritkán.

 • 2014.07.20 16:51:00megasün

  Elolvastam már néhány hozzászólást a neten az évek alatt, de két ilyen tudatlan, ostoba, elfogult, hozzá nem értő emberrel ritkán találkoztam mint Barbara Isaak és Makkasz. A remek példa, arra, amikor a tudatlanság az elfogultsággal és a gyűlölettel találkozik.

 • 2014.07.20 21:14:01doominogame

  Barbara.
  Egy kóbor kutya is többet ér, mint te. Több érzés és odaadás van benne, mint tebenned. Csodálkozol, hogy sikertelen az életed? Gondolkozz.

 • 2014.07.21 11:40:10kolbászmustárral

  Bár én sem szeretem az ilyen kisbaba mellett kutya képeket, elolvasva a hozzászólásokat, nem csodálom, hogy Magyarországon annyi állatkínzásos eset van, és hogy az állattartás gyerekcipőben jár.
  Emlékszem gyerekkoromban kutyaséta közben is mennyi beszólást kaptam - pórázon sétáltatott vizslámra. Leglazább közülük egy szakállas mácsótól és szukájától, "le kéne lőni az összes kutyát meg a tartóikat" és mellé hangos röhögés. Mindezt egy 12 éves gyereknek...Ez a szintjük kb.

  Ja, Barbara nevű véglényen ne húzzátok fel magatokat, ha elolvassátok a többi hozzászólását, nyilvánvalóan provokáló célzattal fröcsög a cikkek alá, így kap egy kis figyelmet.

 • 2014.07.21 14:23:06mone1234

  Azt hiszem idén sem otthon töltöm a nyaralásom. Ezt a hozzáállást.....

  ------

  Nekem megmentette egy kutyánk az életemet amikor 2 éves voltam. Kocsi elé szaladtam, a kutya karomnál fogva ráncigált le az útról.
  Bátyámra voltam bízva.

  Pedig egy rottweiler-nemetjuhasz keverek volt :) nem eppen a legszelidebb kutyafajtak. Ugyan kontrolunk nem volt a kutya felett,de mindig megvédett minket. Volt is egy-ket balhe ebböl, kicsit komolyan vette a "dolgát".... :))

 • 2014.07.21 17:04:50B.Ú.É.K!

  Idegbeteg kutyát még nem láttam soha, de idegbeteg emberrel ma is összehozott a sors.

 • 2014.07.22 10:13:12Szamiz67

  Az élővilág, a háziállatok, az ember természetes közege, a megfelelő játékszabályok betartásával nem látok semmi gondot egy gyerek és egy kutya közeli, fizikai 'baráti' viszonyánál, persze a gyereket és a kutyát is tanítani kell erre, ahogy tapasztalom 90%-ban a gyereket, hogy ne éljen vissza a kutya türelmével, szeretetével. Nálunk lovak voltak otthon (a mamám allergiája miatt, kutya, macska nem lehetett), én velük éltem gyerekkoromban ilyen közeli viszonyban, félelmet nem ismerve szaladgáltam a hasuk alatt, pedig egy véletlen bögölycsípésre elinduló hátsó láb bármikor komoly kárt tehetett volna bennem, de hát ilyen a gyerek..., nem lehet mindentől megvédeni, ha mégis megpróbálod, akkor nem szedi magára az életet, az infókat a világról.

 • 2014.07.22 10:41:08őrkutya2

  A kutya az emberi civilizációhoz tartozik, társállat és nem ösztönlény (az embernek sincs kevesebb ösztöne, nemde).

  A provokáció benne az, hogy kiszolgáltatott az embernek, és erre a tényre "karakterhibásabb" embertársainkban nem a befogadás és védelem, hanem a gyűlölködés és kitaszítás ösztöne támad fel.

 • 2014.07.22 10:53:43Voodookoop

  Kutyát tartók, kutyabarátok,

  Hogyan tanítjátok meg a kutyákat arra, hogy soha ne bántsa a gyerekeket? Szeretitek a kutyát, családtagként kezelitek, viszitek magatokkal, jól bántok vele. Persze, ez normális dolog. De ezen túl van valami, amit célzottan azért tesztek, hogy véletlenül se támadjon meg egy másik (egyébként nála jóval kisebb) védekezésre képtelen élőlényt, a gyereket?

  A képeken látható pici babák többé-kevésbé kiszámíthatatlanok, vigyázni kell még rájuk. Ha tesznek valamit, amit a kutya nagyon rosszul tolerál, pl megkarmolják az orrát és az amúgy jól nevelt, nagyon nyugodt és szuper jóbarát kutyátok egy mozdulattal letépi a baba kezét, akkor mit csináltok?

  Szerintem ti csak reménykedtek benne, hogy ha jól bántok a kutyával, akkor soha nem fog bekövetkezni a tragédia.

  Nekem nincs bajom az állatokkal, tisztelem és szeretem a természetet, ne értsetek félre. De meg kell tartani a tisztes távolságot. Van sok állatbarát az ismerőseim között, olyan is akinek még kisállat kereskedése is van. Amikor jött a picibaba, akkor a kutya költözött a mamához vidékre. Pedig kis testű kutya, egy foxi. Szerintem ez a normális viselkedés, nem az, hogy rátesztek egy 4 kilós csecsemőt egy 80 kilós kutyára.

 • 2014.07.22 11:47:13egy másik répatorta

  Oh Istenem ! Sikerült megint összeugrasztani a fél világot. A vak, süket, tudatlan nyunyimunyizókat, a harci kutyásokat, "a nagyanyámat is egy yorki ette meg" fóbiásokat, kutyakiképzőket, és egyébként állatoktól undorodó városi teszkóscsirkeevőket, meg olyanokat akik bent tartják, de sétáltatják, meg olyanokat akik 50 éve láncon de kint tartják, mert semmi keresni valója nincs a lakásban.
  Képtelenek vagyunk tolerálni a másikat.
  Ha valaki a kutyájában megbízik hogy nyalja a 2 hónaposat akkor fogadjuk el. Ha valaki 20 x mossa meg a gyereke kezét és folyamatossan domestossal fertőtlenít , hát tegye. Miért kell rögtön lebarmozni egymást ?
  A biztosítékot is rögtön le kellene verni meg áramtalanítani ha gyerek születik, mert úgyis be fog dugni egy tollat a konnektorba 3 évesen ? Miért nem lehet rábízni a szülőre hogy egy fotó kedvéért odaenged-e egy kutyát.

 • 2014.07.22 11:58:24egy másik répatorta

  voodookoop
  Van kutyád ? Meg ajtód ami a huzattól a gyerek újjára csukja magát ? Sámlid ami felborul ha nem jól lép rá ? Asztalsarkod ? Olyan növényed amire még nem tudod de allergiás ?

  Szorongsz ? Nézz körül, és még találsz majd 40 okot.

 • 2014.07.22 13:25:37Voodookoop

  Van egy fél éves kislányom. Kutyám nincs, amíg a gyerek kicsi, nem is lesz, fent leírtam, hogy miért (amúgy sem kínoznám szegény állatot, nálunk nem lenne elég hely neki).

  Demagóg vagy, mert amiket felsoroltál, valóban veszélyforrások, de messze nem annyira, mint egy kutya, aminek épp elmentek otthonról.

  "Miért nem lehet rábízni a szülőre hogy egy fotó kedvéért odaenged-e egy kutyát." - felőlem meg is etetheted az összes gyerekedet a kutyáddal. De ne hidd, hogy mindenki olyan felelőtlen, mint a képen szereplő gyerekek szülei. Gazdijai.

 • 2014.07.22 14:30:34Rettenetes Hrodgaar

  Nem értem. Ki csukta az ujjára a kutyát?

 • 2014.07.22 14:32:02Rettenetes Hrodgaar

  Együnk kutyát akkor.

 • 2014.07.23 09:56:47makospacal

  Akik éjszakára kint hagyják a kertben az ebet (kirekesztik a falkaállatot), hadd üvöltsön, azok is családtagnak tekintik, vagy csak családi ház kelléknek, riasztónak?

 • 2014.07.23 10:09:57alvito

  T. Kutyapártiak,
  nagyon kicsike lifttel járunk. Mit tegyek, hogy ne legyek köteles kutyával(kutyákkal) együtt utazni a liftben. Tudom, megvárhatom, míg a kutyás ember meg a kutya elmegy. Csakhogy akkor reggelig ott állhatok, annyi kutyás van. Mit gondoltok, miért NEKEM kell mindig megvárnom, hogy sorra kerülhessek. Deviáns vagyok? Az normális, hogy 100 lakásból 50-ben legalább egy kutya van? Ja, és a legtöbb lakás nem több, mint 40 nm. Megoldás? Valaki?

 • 2014.07.23 16:52:45Mannlicher

  T. alvito
  Költözz el, vagy lépcsőzz.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta