Fideszes hűtőmágnest hozott a gyerek az oviból

Az egész úgy kezdődött, hogy az oviban biciklisnapot tartottak. Tök jó kezdeményezés, mindenféle akadályverseny az udvaron, lehetett menni kétkerekűvel, háromkerekűvel, pótkerekűvel, pedál nélkülivel, rollerrel, kimotorral. A nagyokat még a környékre is kivitték bringázni. Sőt, még a biciklisnapot ünneplő hűtőmágnest is kaptak.

Aztán, ahogy az lenni szokott az oviban készített dolgokkal, a hűtőmágnes pár hét után szétesett, és csodálatosan vicces dolog tárult elénk. Ez:

Ovis szuvenír. Azóta a hűtőnket dísziti
Ovis szuvenír. Azóta a hűtőnket díszitiDívány

Nyilván számtalan oka lehet annak, hogy pont egy Fideszes hűtőmágnest sikerült - a választások környékén - egy ovis projekthez reciklálni. Meglepve sem vagyok. Mondjuk dühös ésvagy szomorú azért igen. És ezen az sem változtatna, ha történetesen egy MSZPs, LMPs vagy akármilyen pártos mágnes lenne.

Az egyértelmű, hogy egy önkormányzati ovinak olyan luxusdolgokra nincsen pénze, hogy vásároljon 100 darab kisméretű hűtőmágnest. Az is világos, hogy azzal főznek, ami éppen van, évek óta kedvenc szórakozásom, hogy olvasgatom a gyerekek rajzainak a hátulját - mert rajzolni is csak olyan nyomtatási-hulladék papírra szoktak, amit a szülők visznek be a munkahelyükről. Egyik oldalon rajz, a másikon pedig a világ összes mulatsága - EU-s pályázatoktól bírósági iratokon át Való Világ forgatókönyvig minden jött már haza. (Spoiler: sok-sok valóvilág forgatókönyvdarabot láttam már így, de a szavazások eredménye mindig ki van hagyva  - egy mítosszal megint kevesebb.)

Szóval fogalmam sincs, hogy a hűtőmágnesek hogyan kerültek be az oviba, nem tartom valószínűnek, hogy létezik az az agyatlan propagandista, aki a választások előtt épp egy ovit látna el sok kicsi mágnessel, de persze nem kizárt. Ha így is lenne - amit ismétlem, nem hiszek -, akkor sem osztották szét direktben a kölykök között.

Az is lehet, hogy valamelyik dolgozó civilben aktivista, aztán így hasznosította a megmaradt készleteket. Azon mondjuk lehetne elmélkedni, hogy aki közoktatási dolgozó létére a Fideszben hisz, az érdemes-e arra, hogy gyerekek közelében legyen - de hát virágozzék ezer virág.

Aztán az is lehet, hogy valakinek valamilyen rokona, ismerőse jutott hozzá nagyobb tételben, és ismerve az ovik helyzetét, ő ajánlotta fel, hogy ti biztos tudtok ezekkel kezdeni valamit.

És persze az ovis dolgozókra sem lehet haragudni, hiszen örömet okoztak a kölyköknek a bringásnappal és a hűtőmágnessel is, és összeragasztott állapotában nem is látszott rajta, hogy micsoda.

De azért összességében mégiscsak nagyon beteg dolog ez.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek