10 dolog, amire egyáltalán nincs szüksége gyermekének

Rengeteg szülő esik abba a hibába, hogy összevissza vásárol mindenféle haszontalan dolgot újonnan születendő gyermekének. Egy felmérés szerint, amit a Daily Mailen olvastunk, a friss szülők legalább 100 ezer forintot csesznek el olyan dolgokra, amik végül semmire nem lesznek jók. Ugyanakkor a tízes listát megnézve kolléganőink közül többen kiáltottak fel csodálkozva: hiszen enélkül én élni sem tudtam volna. Szavazza meg velünk, mennyire fölösleges az a tíz dolog, ami az angolok szerint puszta pénzkidobás. Adjon tíz pontot, ha élni sem tudna nélküle, és egyest, ha totál felesleges a cucc.

Babahordozó kendő

Kontra: Lóg benne a baba, iszonyú nehéz megkötni, nyáron az anyuka és a gyerek is jól aláizzad, közben eláztatja az anyját nyállal, és kevés gyerek van el benne nyugodtan.

Pro: a hordozott baba kevesebbet sír, a megfelelő eszköz inkább segít az ortopédiai problémák megelőzésében, és még az anyja is sportosabb lesz, mint valaha. Ja, és két szabad kéz.

shutterstock 59195071

Adjon tíz pontot, ha élni sem tudna nélküle, és egyest, ha totál felesleges a cucc.

Bébiugráló

Kontra: A britek szerint a leghaszontalanabb dolog az összes közül az ajtókeretbe erősíthető bébiugráló. Általában hét-, és tizenkétezer forint között árusítják, és bár sok szülő szerint a gyerek jól szórakozik, ahogy próbál egyensúlyozni ebben a micsodában, egy kutatás szerint a gyereknek már rég nem akkora öröm Tigrisként föl-alá ugrálni az idők végezetiéig. Persze, amíg ebben van a gyerek, addig sem kell kézben tartani, játszani vele, így legalább az anyuka kedvére főzőcskézhet/takaríthat amíg a csemete szenved.

Pro: csomó baba tökéletesen jól elvan az ugrálóban, és amíg ez a helyzet, addig egyrészt csönd van, másrészt tudjuk, hogy nem tesz kárt magában, harmadrészt még el is lehet mosogatni. Ön szerint jó találmány az ugráló?

shutterstock 35040589

Bumbo babafotel

Kontra: Nálunk nagyjából ismeretlen konstrukció ez a "babafotel", a bilire hasonlító szerkezet szerepe az, hogy a még ülni nem képes gyereket ülő helyzetben tartsa. Erős ellenérv, hogy gyakorlatilag mást sem hall az ember lánya, mint, hogy ne ültesse a gyereket, amíg az magától nem képes rá. A fotel már eleve erős megnevezés erre az ülőkére, ráadásul 10 ezer forintot kiadni egy habszivacsért ami még káros is lehet?

Pro: nem jut eszünkbe ilyen.

shutterstock 183094958

Függőágy

Kontra: Nos, a függőágy tényleg elég nagy ostobaság. Azon kívül, hogy baromi drága (minimum huszonezer forint), rengeteg helyet is foglal és amennyire menőnek tűnik a megvásárlásánál, annyira kevésszer lesz elővéve.

Pro: ha valakinek van helye arra, hogy elhelyezzen egy függőágyat, az a picit már nagyobb gyereknek évekre szóló örömet okot. Lehet benne hintázni, pihenni, több gyerek is beleférhet, és óriási buli kilökdösni belőle a tesót.

shutterstock 58813192

Fürdetőkád

Kontra: A Daily Mail szerint a bébikádnak sincs túl sok értelme és ahhoz képest még csak nem is olcsó: 2-16 ezer forintig találtunk ilyet az interneten. Állítólag simán helyettesíthető két műanyag tállal - erre nem térnek ki, de gondolom egy a fejének, egy meg a fenekének. Ja, és persze egy kis csecsemő simán fürdethető a csapban, a nagyobb meg mehet a nagykádba.

Pro: a fürdetőkád önmagában még nem nagy szám, csakhogy a lábakon álló állvánnyal együtt, amire rátesszük, na úgy megfizethetetlen. Egy jó szettel hosszan lehet fürdetni a gyereket kényelmes álló helyzetben, amit a derekunk milliószorosan meghálál. Márpedig egy kölyök minimum féléves, de inkább 9 hónapos korára érik bele a nagy kádba, addig meg fürdesse görnyedve/két tálban akinek két anyja van.

shutterstock 161549432

Kézi mellszívó

Kontra: Totális pénzkidobás a kézi mellszívó is. Ennek az ára 3600 forinttól indul és a legdrágábban 23 ezer forintért találtunk. Nehéz használni, sokáig tart mire leszívja a tejet és fájdalmas is. Sokkal ajánlatosabb a kézi fejés, ez a legkíméletesebb módja annak, hogy tejt nyerjen a kicsinek. Osztja a véleményünket?

Pro: hülyék ezek? Kézi fejés? Na ilyet is csak olyan ír, aki még életében nem szoptatott. A kézi mellszívó életmentő, és legfeljebb egy elektromosra érdemes lecserélni, kézi fejésre soha!!!

shutterstock 81492187

Kiságy fölötti forgó

Kontra: A zenélő forgót már 2500 forintért be lehet szerezni, de a komolyabb darabokért meg simán elkérnek akár 20 ezer forintot is. Aztán egy olyan élőlény feje fölé akasztjuk, aki el sem lát odáig. Amikor meg már ellát, sőt el is éri, akkor azonnal letöri. Tiszta pénzkibobás.

Pro: a baba igenis látja a forgót, pláne, ha elég színes, ráadásul nem süket, úgyhogy hallja is a dallamot. Akár többször fél perc nyugalmat is lehet vele nyerni, nem volt még eléggé kikészülve, aki szerint ez nem éri meg.

shutterstock 63164350

Pelenkaadagoló

Kontra: Már a kinézete sokkoló, legalábbis annak, aki utált óvodába járni, ott ugyanis ilyesmi tárolóba kellett a váltóruhát pakolni. Amint megláttam a pelenkaadagolót, már az orromban is éreztem azt a tipikus ovi szagot. De a zsák nem csak ezért hasztalan: nehéz kikotorni belőle a pelenkát egy kézzel és rendszerint útban is van a pelenkázó mellett. Ráadásul a pelenkák pontosan ugyanúgy vannak benne a csomagban, ahogy az adagolóba pakolnánk őket, szóval minek is?

Pro: erősen kellett gondolkoznunk, de talán azt tudnánk megemlíteni, hogy jobban néz ki, mint egy csomag nyitott pelenka.

pelenka a youtube bobee
Youtube / Bobee

Pelenkatartó szemetes

Kontra: totálisan gusztustalan a gyerek szobájában megtelt pelenkákat tárolni, a híresztelésekkel ellentétben, még a szagokat is kiengedi ez a szemetes. Mindennel együtt minimum 10 ezer forintot kóstál. De most komolyan, olyan rohadt nagy fáradtság minden nap levinni a büdös pelenkákat a szemetesbe? 

Pro: aki azt hiszi, hogy elég naponta egyszer levinni a koszos pelusokat, az még nem látott élő gyereket. Ráadásul a jobbféle pelenkakukák a híresztelésekkel ellentétben egyáltalán nem engedik ki a szagot, és a kialakításuknak köszönhetően már lezárt állapotban vehetjük ki belőle a zacskót, ha üríteni akarjuk. Nem élet az élet egy ilyen nélkül!

angelcarebaby
angelcarebaby.com

Pólyázó takaró

Kontra: a 2000 megkérdezett szülő szerint semmiben sem különbözik a normál takaróktól. A pólyázó takaró ára 8000 forint körül mozog, ami tényleg durva, ha egy sima kistakaróval is hasonlóan be lehet bugyolálni a babát. Márpedig mintegy másfél perc alatt még egy majom is megtanulja, hogyan lehet ugyanezt a hatást elérni bármilyen átlagos takaróval.

Pro: nincsenek érveink.

shutterstock 158218673
Érdekességek