SZÜLŐSÉG

Celebkamuk: ciki bevallani, mitől vékonyak

2014. március 26., szerda 09:11

Megfigyelték már, hogy ha megkérdezik a szupercsinos, szupervékony, szupersportos celebanyákat, vajon mitől néznek ki ennyire jól, a lehető legritkább esetben mondják azt, hogy nagyon odafigyelek mit eszem, és minden nap sportolok, egy olyan edzésterv alapján, amit kifejezetten nekem állított össze a személyi edzőm.

Ugyanis a celebanyák - valami oknál fogva - szeretik azt sugallni, hogy ők csak úgy, mellesleg vékonyak és szupersportosak - semmi különös, így alakult. De miért ez a trend?

Tényleg létezik, hogy valaki, aki amúgy "civilben" mondjuk a Victoria's Secret modellje, cikinek tartaná bevallani, hogy abból keresi a biopamut kistrikóravalót, hogy vigyáz az alakjára? Mert megszólnák? Mert manapság nem elég jó anya az, aki nem 24 órában a gyereknek szenteli magát? Vagy miért? Miért kell ezt eltitkolni, vagy csak úgy mellesleg odavetni, elbagatellizálni?

Jobban idegesítené az embereket, hogy valaki képes hetente 3-5-7 alkalommal sportolni és odafigyelni arra, hogy mit eszik, mint a nyilvánvaló kamu, hogy szülés után egy héttel azért hord újra 34-es ruhát, mert sokat szaladgál a nagyobb gyerek után?

Kilenc híresség, pontosabban nyolc anya és egy apa, és az ő válaszuk arra a kérdésre, vajon mitől is néznek ki jól.

1. Rebecca Romijn

Korábbi modell, jelenleg színésznő, legtöbben talán az X-men filmekből ismerjük.

Rebecca Romijn
Rebecca Romijn

Mit mondott? Hetente háromszor Bikram jógázom, és minden nap az ikreim után rohangálok - ez önmagában egy edzés. Korábban hetente ötször jógáztam, de aztán úgy éreztem, fizikailag teljesen kimerültem, és a hátam is fájt. Azt hiszem, fontos, hogy hallgassunk a testünkre, és tudjuk, mikor hajtottuk túl.

Kamufaktor: 10/4. Rendben van, jógázol, dícséretes, még be is vallod. De miért nem lehet ezt mondani? Minek a duma a gyerekek után rohangálásról? Mindannyian rohangálunk utánuk, és ettől a legtöbben nem leszünk szupermodellek. Ha meg mégis ettől nézel ki ilyen jól, akkor minek hetente háromszor bóhockodni a jógával, inkább rohangálj akkor is.

2. Angelina Jolie

Mindannyiunk kedvenc Angie-je, akinek alakja többeket foglalkoztat, mint a malária megfékezése Afrikában. Velvetes nővéreinknél is állandó téma, mit eszik, és szép vékony vagy túl sovány-e a karja.

Mit mondott? Ikrei születését követően arról beszél, "remekül" érzi magát és "nagyon boldog", hogy a gyerekei egészségesek, és egyfolytában szaladgál a gyerekekkel, és szoptat is, amiről úgy gondolja, hogy fontos része a test visszarendeződésének. Ja, és genetika is, teszi hozzá. "Bizonyos embereknek más alakjuk van. De én szoptatok, és szerintem ez a lényeg. Erre ez a testünk természetes reakciója."

Kamufaktor: 10/6. Igen, bizonyára genetika is. Meg tuti elég sokat kell szaladgálni hat gyerek után. Meg a különböző embereknek tényleg különböző alakjuk van. De sajnos porontyos szerzők és olvasók egész hada tudna beszámolni arról, hogy nem mindannyiunk testének természetes reakciója a szoptatásra az, hogy úgy nézzünk ki, mint Angie. Sajnos. Aki ráadásul vagy extrém hosszan szoptatja mostanra hat éves ikreit, vagy valami egyéb titka is van, amitől azóta is egyfolytában szupercsinos.

3. Alessandra Ambrosio

Brazil szupermodell, a Victoria's Secret fehérneműcég egyik angyala. A Forbes adatai szerint 2012-ben például a világ hatodik legjobban kereső modellje volt, abban az évben 6,6 millió dollárt (kb. 1,5 milliárd forint) kasszírozott.

Mit mondott? Ó, a szoptatás nagyon jót tett, és a rohangálás a gyerekek után.... Meg szeretek Pilates-ezni és SoulCycle-özni [ez egy menő spinningszerű edzés], és gyalogolni, meg szörfözni.

Kamufaktor: 10/8. Igen, szegény Alessandrával nagyon szigorúak vagyunk. De ha valaki abból keres évi millió dollárokat, hogy a világ egyik leghíresebb fehérneműmodellje, az ne kenje már a szart, könyörgöm. Szoptatás meg gyerekek, mi? Meg mellesleg pilates meg bringa, meg gyaloglás, meg szörf. Miért kell ezt így mellékesen odabiggyeszteni a szoptatás, meg a kölykök után? Miért? Miért nem lehet vállalni, hogy abból él, hogy tökéletes az alakja? Nem szeretnénk kevésbé, becsszó. 

4. Melissa Joan Hart

Színésznő, rendező, producer, üzletasszony, aki a Sabrina, a tiniboszorkány sorozatból nőtte ki magát. Három gyereke van, zenész férjével 2003-ban házasodtak össze. 2010 óta a Melissa & Joey  című sitcom főszereplője, Joey Lawrence-szel együtt.

Mit mondott? Nincs is időm enni, annyit rohangálok utánuk állandóan. És folyton emelgetni kell őket, be az autósülésbe, ki az autósülésből, be az etetőszékbe, ki az etetőszékből.

Kamufaktor: 10/10. Ó, Jézusom. Autósülés meg etetőszék, mi?

5. Kakukktojás celebapu: Nick Cannon

Színész, komikus, rapper, tévés és rádiós személyiség. És szép példája annak, hogy nem csak a nők használják a gyerekeim tartanak fitten kamut.

462575243(1)

Mit mondott? Szaladgálok a gyerekeim után, és súlyokat emelek.

Vajon milyen sebességgel és mennyit szaladnak a Cannon gyerekek, amitől apunak ilyen szép teste lesz? Vagy van rajtuk jetpack?

Kamufaktor: 10/5. Mert bevallja a súlyokat, de csak mellesleg, és a gyerekeivel takarózik.

6. Jessica Simpson

Énekesnő, színésznő, tévés személyiség és divattervező. Két gyerekének apja az amerikai focista Eric Johnson. Simpson számos cég reklámjában szerepelt, köztük volt a Pizza Hut 2007-os Super Bowl döntőn bemutatott filmje is, 2012-ben viszont sokmillió dolláros szerződést kötött a Weight Watchers céggel, amely az USA legnagyobb fogyókúrás programja, hogy a program étrendjével adja le a terhesség során felszedett kilókat

Mit mondott? A két gyerek mellett naponta egymilliószor szaladgálok föl-le a lépcsőn. A gyerekek tényleg felpörgetik az anyagcserét. Eric-kel sétálni is megyünk, próbálok naponta legalább 4 mérföldet (bő 6 km) megtenni. Sokkal jobban érzem magam tőle.

Kamufaktor: 10/7. Mert nem elég, hogy elsőre előhozakodik a gyerekdumával, de ezt úgy teszi, hogy közben a a Weight Watchers fizetett arca is. A napi legalább hat kilométer gyaloglás meg csak úgy van.

7. Penelope Cruz

Mrs. Javier Barden, a párnak két gyereke van, egy fiú, egy lány, Leonardo és Luna. Emellett pedig még egy multitalentum: színésznő, aki húgával együtt tervezett már kollekciót a Mangonak, szerepelt számos reklámban, a L'Orealtól a Ralph Laurenig egy rakás cég dolgozott már vele.

Mit mondott? Lánya születése után három hónappal a következőket válaszolta arra a kérdésre, mit tett érte, hogy ennyire csinos legyen: Csak szaladgálok utánuk, szaladgálok a gyerekek után, asszem ennyi.

Kamufaktor: 10/10. Semmi és egyébként kicsit tornázom vagy odafigyelek az étrendemre. Csak szaladgál a gyerekek után. Aha. Világ konditermei: dobjátok ki a futógépeket, és szerezzetek be pár gyereket!

8. Kim Zolciak

Amerikai énekesnő, sorozatszínésznő és tévés személyiség. Némiképpen mozaikjelleggel, de összesen hat gyereke van: két tizenéves lány az első házasságából, őket követi a 2011-ben és 2012-ben született két kisfiú, majd 2013-ban egy vegyes nemű ikerpár. Három év alatt négy gyerek - emellett az ütemezés mellett mondjuk nem csodálom, ha vékony.

tk3s bei bravo upfront 1278563ap

Mit mondott? Az ikrei születése után kilenc nappal kérdezte tőle legnagyobb lánya a twitteren, mitől néz ki ilyen jól. Korábban ugyanis azt nyilatkozta, hogy 25 kilót hízott a terhesség során, a kérdés feltétele pillanatában viszont már 34-es méretű ruhában pózolt. A válasz az volt: "az utánatok rohangálástól [vagyok ilyen vékony]."

Kamufaktor: 10/8. Oké, ikerterhesség, mondjuk a 25 kilóból egyből lement 15. A maradék 10 kilo kilenc nap alatt azért még mindig elég sok szaladgálást feltételez.

9. Karolina Kurkova

Még egy modell, színésznő, nyugdíjazott Victoria's Secret angyal. A cseh születésű szupermodell szintén szerepelt a Forbes listáján a legtöbbet kereső modellek között. 2009-ben láttak napvilágot a hírek, miszerint évek óta pajzsmirigy-működési zavarokkal küzd, emellett később azt nyilatkozta, hogy korai menopauza tünetei is jelentkeztek nála, ebben az időszakban 14 kilót hízott. Fia is ebben az évben született. Egészségügyi problémáin valószínűleg úrrá tudott lenni, mert jelenleg is tökéletesen modellalkatú.

Mit mondott? A Tobin utáni szaladgálás nem hagy eltunyulni. A gyerekeknek rengeteg energiájuk van, ami segít abban, hogy akkor is aktív legyél, amikor a legkevésbé várnád.

Kamufaktor: 10/10. Azért haragszunk rá, mert különösen az ő egészségügyi előzményeivel elvárható lenne, hogy őszintén beszéljen arról, mit kell tenni ahhoz, hogy formában maradjon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.03.26 09:53:32Krityuka

  Mondjuk ezek a modellek tuti nem úgy élnek mint én annó.
  De. 1,5 év volt a két gyerek között. Napközben 0 segítségem volt, este a férjem. A kicsit igény szerint szopott naponta rohadt sokszor. Mindkettő ugye pelenkás volt. A "nagylányon" a tesó születése úgy jött, ki, hogy nem volt hajlandó a lábán jönni, illetve bárhol váratlanul (akár zebra közepén) a földre vetette magát. Volt olyan, hogy mire cekkerrel babával és a másikkal a karomban felértem a lakáshoz csak sírni tudtam.
  No sose voltam olyan vékony, mint akkor :)

 • 2014.03.26 10:10:33Én a blogger

  Nem kell disznó módra elhízni terhesen, akkor könnyebb, gyorsabb a jó forma újra megszerzése is.

  Amúgy a nettó kispolgári irígység megtestesítője a cikk, gratula ;) :D

 • 2014.03.26 10:16:15Graytee

  ez annyira igaz!!!! Tuti, hogy személyre szabott étrendjük és edzéstervük van, és 1000000%, hogy mindennap edzenek. Na meg persze azt sem hiszem el, hogy ezek közül egyiknek sincs segítsége a gyerekek utáni szaladgálásban, tuti hogy van baby sitter mellettük. Én sem értem miért nem lehet bevallani, csak tolják instagramra az ilyen inspirációs idézeteket, mint "Ha valamit el akarsz érni, akkor ne ülj a seggeden" meg "minden lehetséges, csak nagyon kell akarni" stb., de úgy állítják be, hogy ez nekik olyan természetesen jön, és igazából te is meg tudnád csinálni... ja nem sikerül? Mert szar vagy! Ezért nem vagy VS angyal! Na, napi dühöngés letudva :D

 • 2014.03.26 10:19:22Graytee

  ja amúgy ez nem a kispolgári irigység, mert sok embernek kb ettől az attitűdtől vannak étkezési zavarai. Kamasz lányoknak, akiknek ezt tolják az arcába, és nem kell ahhoz hülyének lenni, hogy egy idő után internalizáld ezt az irreális ideált! Értem én, hogy van akinek nem olyan nehéz leadni a terhesség utáni kilókat, de van akinek nagyon az, és alapból is rosszul érzi magát a bőrében és ostorozza magát, nem kell neki szerintem még ez az üzenet

 • 2014.03.26 11:23:24belekotyogok

  Én a blogger: maradjunk annyiban, hogy ezek az anyukák nem rohangálnak a gyerekeik után... tekintve hogy sok-sok embert foglalkoztatnak a háztartás ellátására. Majd pont a gyereknevelés rosszabb részét (amikor nem a gyerekkel kell cukiskodni, hanem szart, morzsát, egyebet takarítani utánuk...stb stb) végzik el, nem?
  Nekik az a dolguk, hogy jól nézzenek ki, ennek nyilván egy része genetika, részben meg kemény edzőtermi munka plusz diéta.
  Alapvetően nem zavar, hogy nem vagyok címlaposan tökéletes, de néha engem is kiakasztanak a plakátok, címlapok, média által közvetített "értékek". Nem is értem, hogy miért kell kamuzni, hogy nem tesznek semmit a külsejükért, amikor tudjuk, hogy ez nem így van és nem is baj, hogy sokat foglalkozik magával, mert ez a dolga.

 • 2014.03.26 11:26:12uggyanmar

  Utalom ennek a szerzonek az irasait. Allandoan cagy osszetakol vmi jellegtelen hulyeseget vagy mocskol masokat. Most komolyan mire volt jo ez a cikk? Ujsagiras legalja

 • 2014.03.26 11:51:37spenci

  Mert ha még a diétát és edzést tagadnák! Manapság a "szerhasználat" olyan elterjedt, hogy nemcsak a sportolók élnek vele, hanem egyéb, a testükből profitálók is.

 • 2014.03.26 12:31:42Giovanni.Gatto

  semmiről nem szól ez a poszt.
  a színésznők többsége nem azért foglalkoztatott sztár, mert a kölyök után rohangalva, tortát zabalva fogy.
  nekik az a dolguk, munkájuk, hogy így nézzenek ki. hogy ezt miként érik el, az csak szorszalhasogatas, szánalmas kérdés egy tehetségtelen újságírótól, akinek a külső mindennél fontosabb.

  mellesleg tisztelt poszter, az nem zavar amikor a színészek, színésznők úgy nyilatkoznak minden egyes filmjuk után, hogy az volt a legcsodálatosabb forgatás, es a rendező a világ legjobb rendezője, a partnereik meg álommunkatársak? egyértelmű, hogy ott is kamuznak, az miért nincs pellengérre állítva?

 • 2014.03.26 12:45:35miislegyenanicknevem

  ezek a nők tényleg abból élnek, hogy csinosak. egyrészt biztos van néhány szerencsés, akinél genetika, másrészt egész életükben odafigyeltek a mozgásra, étrendre. a terhesség alatt is. nagy részük nem is hízott a terhesség alatt a szükségesnél többet, ezért nem is kell eszetlen önsanyargatásba kezdeniük, hogy pár hónap alatt ugyanúgy nézzenek ki, mint előtte. van néhány nem színésznő és modell ismerősöm, aki ugyanígy van vele. egész életében sportolt, jól nézett ki, karban van tartva a teste, a terhesség alatt is, emiatt nem is "viselte meg" úgy a testét a terhesség, mint mondjunk engem... ők tényleg nem tettek semmi extrát azért, hogy újra visszanyerjék az alakjukat, csak azt, amit a terhesség előtt is. más kérdés, hogy számunkra már az extrém erőfeszítésnek minősülhet...

 • 2014.03.26 13:03:51takaba

  Az átlagnők fikázzák a celebeket, amiért azok nem átlagnők, miközben csak azért foglalkoznak velük az átlagnők, mert celebek. A poszt pont olyan színjáték, mint amit a celeb bezzeganyák csinálnak. Csak ők még sikert, pénzt és csillogást is beszereznek közben, az átlaganyának meg marad a finnyogás.

 • 2014.03.26 13:27:15Advanced Flight

  Alapszabály a celebeknél, hogy a plasztikai műtéteket és a diétát/koplalást le kell tagadni. Az edzést már nem feltétlenül, végül is az egy pozitív attitűd, a testmozgás.

  De semmiképp sem szabad úgy tűnni, hogy ők bármiféle komoly erőfeszítést is tesznek a külsejükért, mert az ciki. Az a menő, akinek úgy van modellalkata, hogy mindennap megeszik egy egész ökröt.

  KÖzben millió cikk van a neten az elmebeteg hollywoodi fogyótrükkökről (kibelezett zsemle, kaja leöntése valami gusztustalan trutyival, miután a negyedét megették stb.)

  Pont Angelináról írta valaki nemrég, hogy csak magokat eszik és napi 600 cal-t fogyaszt összvissz.
  Így persze, hogy sovány.

 • 2014.03.26 21:27:05Deedee

  Istenem :D A velvetes (díványos) "újságírók" valami elképesztően irigy, dagad bálnák lehetnek (mondjuk a próbafülkés képek alapján tényleg)...szomorú, hogy csak arról tudtok írni, hogy a celebek biztos sanyargatják magukat, meg hazudoznak. Lehet, hogy szimplán csak nem zabálnak össze minden szart? Nem kötelező ám viziló méretűre hízni terhesség alatt. A genetika meg egy másik dolog...szar életetek lehet, na húzzatok inkább edzeni...

 • 2014.03.27 09:32:32gyongyi70

  Ah, jómúltkor azért kaptam hideget, mert leírtam, hogy normális odafigyeléssel étkezésre, mozgásra az ember meg tudja őrizni a súlyát. Mert az nem úgy van, szerencsés vagyok, meg genetika, meg anyagcsere stb.
  Most itt az a baj, hogy nem lehet genetikára fogni, ha vki karcsú, pláne szülés után.

  Hát, passz, nem tudom. Nem vagyok se celeb, se sztár, mégis hamar karcsú lettem szülés után. Sok apró "titka" van, nem egy nagy átverés. Mindig odafigyeltem magamra, az életembe beépült a mozgás (nem túlzóan, 8-10 órás munka, két gyerek mellett lehetetlen maratoni edzéseket beiktatni), terhesség/szoptatás alatt sem ettem kettő helyett, viszont akkor is mozogtam, sok séta, úszás, kis torna, amit olyankor lehet, és ennyi... Nem +20 kilónál kell észbekapni, nem is +410-nél, hanem 2-3-nál... sőt legjobb tartani a súlyt.

  Egyébként celebéknél ez épp fordított: nem azért karcsúak, szépek, mert celebek, hanem tán azért lettek színésznők, manökenek, színpadi szereplők, mert szépek és karcsúk. Szóval, nyilván van bennük adottság alapból, plusz vigyáznak is erre az adottságra, mert részben ebből élnek.

 • 2014.03.27 21:11:29efi

  Hülye kérdésre adták egy hülye választ, teljesen okés reakció. (kb mint szépségkiránynő - világbéke)
  Egyébként meg, aki nem zabálja magát tele, az még akkor sem fog meghízni, ha nullát mozog. Ennyi a titok.

 • 2014.03.28 15:02:55zizi77

  Szerintem eleve szerencsés alkatúak, ettől is néznek ki alapból is jól. Persze kell az odafigyelés, de szülés után 2héttel rólam se mondták volna meg, hogy 2 hetes picurkám van, mert ilyen alkat vagyok. Max a fejem a kialvatlanságtól. :-)

 • 2014.03.28 15:30:02Giovanni.Gatto

  gyongyi70: Kellően hátba veregetted magad? Oké akkor ügyes kislány vagy. Na lapozzunk.

 • 2014.03.29 11:50:19lakberblogger

  A szoptatástól lehet fogyni, ha mellette nem zabál az ember. Tudom, mert csináltam mindkét verziót -- egyazon gyerek szoptatása mellett (zabálás mellett és odafigyelés mellett). Mit tesz isten, az első verziónál híztam, a másodiknál lefogytam. Egyébként lehet fogyózni szoptatás mellett is, a szoptatási szakirodalomban is van róla szó, mítosz, hogy nem lehet. Persze nem úgy, hogy magokat és zöldséget eszem csak. Van barna kenyér, hús, tejtermékek, cukor módjával.
  Egyébként a cikk alapfelvetésével egyetértek: minek kamuzni, a mozgást be lehet vallani, a normális étkezés sem ciki szerintem.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta