Nézegessen kortárs gyerekírókat a hétvégén!

Itt a tavasz, és ugyan valószínűleg minden szülő örül, hogy végetértek a szobafogsággal töltött hosszú sötét délutánok, a könyvekről és a könyves programokról nem kell lemondanunk most sem, hogy a gyerekeket verge ki lehet csapni a szabadba.

Sőt, össze lehet kötni a gyerek szellőztetését kortárs gyerekkönyvírók és illusztrátotok nézegetésével. Ha úgy érzi, a gyerek számára ez önmagában esetleg nem elég vonzó, egy rakás kiegészítőprogram is lesz a megjelenő irodalmárokon kívül. Piknik, bábjáték, álomjátszótér-tervezés, maszkkészítés, autóvezetés, koncert, táncház - ilyenekkel marketingelje a kiskorúaknál az eseményeket.

Ha pedig ötletekre lenne szüksége, mit olvassanak, böngéssze a gyermekirodalom portál százas listáját 2013 jó könyveiről, és +1-nek csapja mellé Jo Nesbo nagyon vicces Doktor Proktor sorozatát, ami valahogy kimaradt, pedig a harmadik kötet tavaly jelent meg.

Holnap: Adj egy ötöst!

Szombaton, március 22-én a Károlyi kertben nyüzsög majd a magyar kortárs gyerekirodalom apraja-nagyja az Adj egy ötöst! nevű rendezvényen. Szombaton 10 és délután 4 között Kortárs Gyerekirodalmi játszótérré alakul a kert, ahol 25 íróval és illusztrátorral találkozhatnak és játszhatnak a gyerekek. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek személyes kapcsolatba kerülhessenek meséik szerzőivel a fesztivál vendége lesz többek között Finy Petra, Dániel András, Erdős István, Lackfi János, Pásztohy Panka, May Szilvia és Pikler Éva.

jatszoter
www.pagony.hu

A programban szerepel sok egyéb mellett reggeli torna, piknik, bábjáték, afrikai maszk-készítés, autótervezés, és most is meg lehet csodálni a Károlyi kert állandó lakóját, Baltazárt, az óriásnyulat.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a gyerekek megtervezhetik kedvenc könyvük alapján álmaik játszóterét, a terveket a Károlyi kertben lehet leadni, a győztes pedig később megkaphatja azt maketten.

A fesztivál ingyenes.

Április 12: Tavaszi PagonyFeszt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szintén könyves megmozdulás lesz április 12-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban, itt a Pagony kiadó fesztiválozik majd – az évente négyrészes sorozatnak tervezett PagonyFeszt első állomásán.

Interaktív könyv-bemutatók, kreatív kézműves foglalkozások, színházi előadás, koncert, táncház és kedvezményes könyvvásár várja az érdeklődőket az egész napos (10-től 18 óráig tartó) programon, ahol szintén találkozhatunk a kiadó szerzőivel, illusztrátoraival.

pagonyfesztnagy
www.pagony.hu

Előadást tart majd a Bábszínház, mesél Kulka János, a komolyabb (egy nagyobb), irodalmi érdeklődésű gyerekek pedig részt vehetnek a Weöres Sándor kiállítás tárlatvezetésén. Emellett azért lesznek könnyedebb programok is, kincskeresés, sütinyalóka készítés és kavicsfestés, táncszínház várja a gyerkeket.  A belépő 600 Ft, családoknak 1100 Ft.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek