SZÜLŐSÉG

Nézegessen kortárs gyerekírókat a hétvégén!

2014. március 21., péntek 10:11

Itt a tavasz, és ugyan valószínűleg minden szülő örül, hogy végetértek a szobafogsággal töltött hosszú sötét délutánok, a könyvekről és a könyves programokról nem kell lemondanunk most sem, hogy a gyerekeket verge ki lehet csapni a szabadba.

Sőt, össze lehet kötni a gyerek szellőztetését kortárs gyerekkönyvírók és illusztrátotok nézegetésével. Ha úgy érzi, a gyerek számára ez önmagában esetleg nem elég vonzó, egy rakás kiegészítőprogram is lesz a megjelenő irodalmárokon kívül. Piknik, bábjáték, álomjátszótér-tervezés, maszkkészítés, autóvezetés, koncert, táncház - ilyenekkel marketingelje a kiskorúaknál az eseményeket.

Ha pedig ötletekre lenne szüksége, mit olvassanak, böngéssze a gyermekirodalom portál százas listáját 2013 jó könyveiről, és +1-nek csapja mellé Jo Nesbo nagyon vicces Doktor Proktor sorozatát, ami valahogy kimaradt, pedig a harmadik kötet tavaly jelent meg.

Holnap: Adj egy ötöst!

Szombaton, március 22-én a Károlyi kertben nyüzsög majd a magyar kortárs gyerekirodalom apraja-nagyja az Adj egy ötöst! nevű rendezvényen. Szombaton 10 és délután 4 között Kortárs Gyerekirodalmi játszótérré alakul a kert, ahol 25 íróval és illusztrátorral találkozhatnak és játszhatnak a gyerekek. A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek személyes kapcsolatba kerülhessenek meséik szerzőivel a fesztivál vendége lesz többek között Finy Petra, Dániel András, Erdős István, Lackfi János, Pásztohy Panka, May Szilvia és Pikler Éva.

jatszoter
Fotó: www.pagony.hu

A programban szerepel sok egyéb mellett reggeli torna, piknik, bábjáték, afrikai maszk-készítés, autótervezés, és most is meg lehet csodálni a Károlyi kert állandó lakóját, Baltazárt, az óriásnyulat.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a gyerekek megtervezhetik kedvenc könyvük alapján álmaik játszóterét, a terveket a Károlyi kertben lehet leadni, a győztes pedig később megkaphatja azt maketten.

A fesztivál ingyenes.

Április 12: Tavaszi PagonyFeszt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szintén könyves megmozdulás lesz április 12-én, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban, itt a Pagony kiadó fesztiválozik majd – az évente négyrészes sorozatnak tervezett PagonyFeszt első állomásán.

Interaktív könyv-bemutatók, kreatív kézműves foglalkozások, színházi előadás, koncert, táncház és kedvezményes könyvvásár várja az érdeklődőket az egész napos (10-től 18 óráig tartó) programon, ahol szintén találkozhatunk a kiadó szerzőivel, illusztrátoraival.

pagonyfesztnagy
Fotó: www.pagony.hu

Előadást tart majd a Bábszínház, mesél Kulka János, a komolyabb (egy nagyobb), irodalmi érdeklődésű gyerekek pedig részt vehetnek a Weöres Sándor kiállítás tárlatvezetésén. Emellett azért lesznek könnyedebb programok is, kincskeresés, sütinyalóka készítés és kavicsfestés, táncszínház várja a gyerkeket.  A belépő 600 Ft, családoknak 1100 Ft.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta