SZÜLŐSÉG

Gyereküléseket hív vissza a Graco

2014. február 14., péntek 13:45

Csaknem 4 millió, 2009 és 2013 között gyártott gyerekülést hív vissza az Egyesült Államokban a Graco, miután biztonsági problémák merültek fel bizonyos típusokkal kapcsolatban. Az érintett ülések kikapcsolása idővel problémássá válhat, ami vészhelyzetben veszélyeztetheti a gyerek életét, bár a Graco azt is közölte, hogy a hibából adódóan nem történt sérülés.

A Gracótól egyelőre nem kaptunk választ arra, hogy nálunk is lesznek-e visszahívások, ám a Brendon Babaáruházlánc azt a tájékoztatást kapta tőlük, hogy Európában árult üléseket nem érinti a visszahívás. Ez következik a termékfotókból is, amiken jól látszik, hogy nálunk jellemzően nem az érintett csat-típus van forgalomban. Tehát ha önnek esetleg az Egyesült Államokból származó Graco ülése van, ellenőrizze a típusát (kattintás után ott a teljes lista!), és ha szükséges, tegye meg a szükséges lépéseket. A fotón látszik, melyik típusú csatot cserélik le (a bal oldal, kerek fajtát) milyenre (a jobb oldali szögletesre).

cs-buckles-20140211.gif

A Graco tájékoztatása szerint bizonyos ülések csatja szorulni kezdhet a belekerülő étel és italmaradványok miatt, ezeket hívják vissza a csatok cseréjére. Aki érintett, és aggódik, de várnia kell a cserére, annak a Graco azt javasolja, hogy a csatot bármiféle tisztítószer nélkül, langyos vízbe merítve mossa át, a piros gombot néhányszor a víz alatt megnyomva. Ezután a csatból rázzák ki a vizet, és hagyják teljesen megszáradni.

Az újszülöttméretű, dokkolós üléseket a visszahívás akkor sem érinti, ha azok a kerek csattal vannak ellátva, mivel a Graco szerint azokat a dokkolóról bármikor egyetlen mozdulattal le lehet venni.

Az érintett típusok:

Kisebbeknek való, kb 9-18 kilóig használható ülések:

Cozy Cline,
Comfort Sport,
Classic Ride 50,
My Ride 65,
My Ride 70,
My Ride 65 with Safety Surround,
Size4Me 70,
My Size 70,
Head Wise 70,
Head Wise 70 with Safety Surround,
Ready Ride,
Smart Seat,
Smart Seat with Safety Surround.

Nagyobbaknak való, kb 9-25 és/vagy 9-36 kilós ülések:

Nautilus 3-in-1,
Nautilus Elite,
Nautilus Plus,
Argos 70,
Argos 70 Elite.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2014.02.14 16:28:19panaszmuki

    Az amerikai típusokat nem ismerem, de az Európában forgalmazottak a bébihordozókat leszámítva biztonság szempontjából amúgy is a béka segge alatt vannak.
    Igazából azt nem értem, hogy miért szabad ilyen üléseket forgalomba helyezni...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta