Gyereküléseket hív vissza a Graco

Csaknem 4 millió, 2009 és 2013 között gyártott gyerekülést hív vissza az Egyesült Államokban a Graco, miután biztonsági problémák merültek fel bizonyos típusokkal kapcsolatban. Az érintett ülések kikapcsolása idővel problémássá válhat, ami vészhelyzetben veszélyeztetheti a gyerek életét, bár a Graco azt is közölte, hogy a hibából adódóan nem történt sérülés.

A Gracótól egyelőre nem kaptunk választ arra, hogy nálunk is lesznek-e visszahívások, ám a Brendon Babaáruházlánc azt a tájékoztatást kapta tőlük, hogy Európában árult üléseket nem érinti a visszahívás. Ez következik a termékfotókból is, amiken jól látszik, hogy nálunk jellemzően nem az érintett csat-típus van forgalomban. Tehát ha önnek esetleg az Egyesült Államokból származó Graco ülése van, ellenőrizze a típusát (kattintás után ott a teljes lista!), és ha szükséges, tegye meg a szükséges lépéseket. A fotón látszik, melyik típusú csatot cserélik le (a bal oldal, kerek fajtát) milyenre (a jobb oldali szögletesre).

cs-buckles-20140211.gif

A Graco tájékoztatása szerint bizonyos ülések csatja szorulni kezdhet a belekerülő étel és italmaradványok miatt, ezeket hívják vissza a csatok cseréjére. Aki érintett, és aggódik, de várnia kell a cserére, annak a Graco azt javasolja, hogy a csatot bármiféle tisztítószer nélkül, langyos vízbe merítve mossa át, a piros gombot néhányszor a víz alatt megnyomva. Ezután a csatból rázzák ki a vizet, és hagyják teljesen megszáradni.

Az újszülöttméretű, dokkolós üléseket a visszahívás akkor sem érinti, ha azok a kerek csattal vannak ellátva, mivel a Graco szerint azokat a dokkolóról bármikor egyetlen mozdulattal le lehet venni.

Az érintett típusok:

Kisebbeknek való, kb 9-18 kilóig használható ülések:

Cozy Cline,
Comfort Sport,
Classic Ride 50,
My Ride 65,
My Ride 70,
My Ride 65 with Safety Surround,
Size4Me 70,
My Size 70,
Head Wise 70,
Head Wise 70 with Safety Surround,
Ready Ride,
Smart Seat,
Smart Seat with Safety Surround.

Nagyobbaknak való, kb 9-25 és/vagy 9-36 kilós ülések:

Nautilus 3-in-1,
Nautilus Elite,
Nautilus Plus,
Argos 70,
Argos 70 Elite.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek