SZÜLŐSÉG

Soha többé nem lesz férfi nőgyógyászom

2014. január 12., vasárnap 14:15

Abban a régióban, ahol felnőttem, férfiak uralta terep volt a nőgyógyászati szakma, nem dolgozott egy női nőgyógyász sem, de igazából meg sem fordult a fejemben, hogy ne férfi nőgyógyászt keressek, ez volt ugyanis a megszokott, mintegy tradíció. Nem volt hát más választási lehetőségem még akkor sem, amikor még szűzen, irtó megalázó helyzetbe kerültem az első alkalommal, mert fogamzásgátlót szerettem volna felíratni. 17 és fél évesen az orvos nemhogy nem dicsért meg, hogy felelősségteljesen vágnék bele a szexuális életbe, de még le is cseszett, hogy ennyi idősen még a tanulással kellene foglalkoznom, és nem a testem felkínálásával. Még az is lehet, hogy valójában ő vette el a szüzességem: figyelmen kívül hagyva, hogy még nem voltam fiúval, durván nyúlt belém, véreztem is utána.

Az érzéketlenség úgy tűnt, a szakma velejárója, hiszen az elmúlt tizenöt év alatt szinte csak ilyen fazonokkal hozott össze a sors, pedig a sok költözésnek köszönhetően tucatnyi szakmailag elismert nőgyógyász és szülész keze alatt átmentem. 

 • Az egyik az első terhességem alatt megjegyezte, hogy CSÚNYA a belső combomon kialakult stíra, igazán odafigyelhetnék erre, hiszen még csak a terhességem elején vagyok. 
 • Ugyanez az orvos a szülés előtt megjegyezte, szeretné, ha majd jókislány lennék és nem kiabálnám tele a szülőszobát, ahogyan más anyák. A vajúdást így megszeppenve, nyikk nélkül éltem át, de az eltorzult arcomat látva még így is odaszólt, hogy nem fáj az annyira
 • A második gyerekemmel 25 kilót szedtem fel, mire az akkori orvos beszólt, hogy ha így haladok, búcsút inthetek a férjemnek, mert ilyen kövér nőt nem fog megkívánni. 
 • Egy másik a haverjával csevegett telefonon, miközben széttett lábakkal feküdtem előtte.
 • A vizsgálatok általában fájdalommal jártak.
 • Empátia nyomokban sem volt felfedezhető, annál inkább a felsőbbrendűség érzékeltetése. 

Megalázottságomban évekig kerültem a nőgyógyászatot, és ha megkérdezték, miért nem vállalunk be egy harmadik gyereket, mindig az volt a válaszom, hogy én többé be nem fekszem egy férfi nőgyógyász kezei alá. Egy pesti ismerősöm fejéből pattant ki az isteni szikra: hogy hát akkor miért nem keresek női nőgyógyászt. Szégyelltem, hogy ez a megoldás eddig nem jutott az eszembe, pedig ahogy körülnézek, még most is ritka a női nőgyógyász, és állítólag sok nő ódzkodik is a dologtól. Hát én fogtam magam, és a menőségi szempontokat a háttérbe szorítva egy kevésbé ismert, nem férfi szülész-nőgyógyászt választottam. Hogy mi történt? 

 • Tapintatra és empátiára találtam. Mivel azonos neműről volt szó, a doktornő tudta, milyen szégyenérzettel fekszenek fel a nők a vizsgálóágyra, és ezt igyekezett is azonnal oldani.
 • Mivel tisztában volt azzal, hogy mennyire kényes dolog a hüvelyi vizsgálat, úgy nyúlt belém, ahogyan ő is elvárná, hogy belé nyúljanak egy vizsgálat alatt. 
 • Könnyebben tudtam vele beszélni a problémáimtól. 
 • Megértette, hogy félek a szüléstől, mert a másodiknál úgy éreztem, hogy beledöglök. Mert ő is átélte már a kínt. 
 • Egyenrangú félként kezelt, nem éreztem azt, hogy megnyilvánulásaival azt sugallja: nélküle úgysem tudom megszülni a gyereket. 

Az, hogy ki milyen szakember, nem az empátián múlik. De a szakmai tudást azonnal felülírja nálam az empátia. Biztos vagyok abban, hogy vannak a férfiak közt is olyanok, akik szívvel-lélekkel dolgoznak a szakmában, de nem én leszek az, aki a páciens-körüket bővíteni fogja. A jövőben is maradni fogok a női nőgyógyász-szülészeknél, még ha Magyarországon méltatlanul is kevés van belőlük. 

A nőgyógyász jobb ha

 • 10620
 • 4612
  Férfi

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.01.12 19:36:03Mrs. Jackman

  Sztem ezt nem neme, hanem embere válogatja, találkoztam már tapló faszi és tapló nő nőgyógyásszal is, a nőgyógyászom férfi, elégedett vagyok vele, de rákeresve a neten tök szélsőséges vélemények vannak róla, szóval sztem egyéni dolgok is közrejátszanak, mondjuk a fent leírtakra nincs pardon.

  egy csomó köcsög szülésznő meg nővér van, akiben semmi empátia nincs.

 • 2014.01.12 19:36:57álfirkász

  Én mostanában csupa tudatlan/bunkó (legalább az egyik, de volt rá példa, hogy a kettő együtt) orvossal találkoztam. Mostanában=elmúlt 3-4 év.

  Nőgyógyász: párom kijelentette, hogy őt nő ne fogdossa, kizárólag férfi dokihoz megy.

  Én meg valahogy úgy vagyok vele, hogy sokáig azt hittem, a női orvosok mind kedvesek, értelmesek. Hát ez az álmom már a múlté. A bunkósági rekorder egy nőstény volt, állítólag ex katonatiszt.

 • 2014.01.12 19:38:21álfirkász

  "a női nőgyógyász nő kellene legyen, de ha egy nő nem leszbi akkor nem tudom miért csinálná ezt a munkát"

  Ismeri valaki a viccet, mikor a nőgyógyász ül a rendőrségen, mert felpofozott egy kurvát? :D

 • 2014.01.12 19:39:43tea fan

  álfirkász
  Jó vicc :)

 • 2014.01.12 19:42:22Oreganocska

  Gondolom, nem nagyon lehet ilyet, de jó lenne egy ajánlott és nem ajánlott névsor (Budapestre vagy város megnevezéssel). De legalább az ajánlott :)

  Szerintem az első kellemetlen tapasztalat után azonnal le kell lépni, de előtte kioktatni az orvost (felöltözve, és méltósággal, ellentmondást és reakciót nem tűrve megmondani, aztán emelt fővel távozni.)

 • 2014.01.12 19:43:30tea fan

  Mondjuk a "ne rinyáljon, ez nem fájhat ennyire" szöveg mögött rejlő gondolkodásmódot képtelen vagyok megérteni. Honnan tudja?
  Én se mondom a tökön rúgott szerencsétlennek, hogy jajmár, nem fájhat ennyire.

 • 2014.01.12 20:13:09Katicaa79

  Oké, kérnék konkrét neveket: budapesti JÓ nőgyógyászt keresek, nem érdekel, hogy férfi vagy nő, de olyan kellene, aki tényleg nem egy amatőr, hanem ért ahhoz, amit csinál. Az összes kezem-lábam nem elég hozzá, hogy megszámoljam, hánynál jártam már, egyik szarabb volt mint a másik. NEVEKET, pls!

 • 2014.01.12 20:46:19seepheerd

  Hát Te kifogtál egy hülyét. Vagy mégegyet.

 • 2014.01.12 21:02:03peppe83

  Anyukám 70 évesen most talált egy nő nőgyógyászt rendelőintézetben, nagyon meg van elégedve, azt mondta, hogy nagyon kedves volt. Mondjuk ő szégyelli magát 70 évesen, ezért korábban kellemetlen volt neki méhnyakrák-szűrés kenetet vetetni férfi dokival.

 • 2014.01.12 21:12:04tankaranka

  Tessék megnézni, pl a Honvédkórház ( volt MÁV ) szülészet-nőgyógyászatának 20 orvosa közül 19 férfi. Pénzéhes maffiaszakma ez, teljesen zárt, be nem engednének nőt.A 20. orvos nő, dr Koós Hutás Piroska közel nyugdijaskorú, nagyon kedves megértő orvos, jól felszerelt magánrendelője van, párszor jártam nála.

  Egyébként nem attól függ milyen nemü, de igy ellehetetleniteni a női orvosok elhelyezkedését nem fair. Főleg azért nem, mert igy nem lehet választania a betegeknel. Csak férfi vagy férfi orvos közül választhatunk.

  Az már egy jó hely, ahol legalább az orvosok 20%-a nő.

 • 2014.01.12 22:14:50kiwiman

  "Tapintatra és empátiára találtam. Mivel azonos neműről volt szó, a doktornő tudta, milyen szégyenérzettel fekszenek fel a nők a vizsgálóágyra, és ezt igyekezett is azonnal oldani."
  Na igen. Erről csak az jut eszembe amikor még kb. 10 éve a péniszemen volt egy bőrgyógyászat elváltozás amivel elmentem a bőrgyógyászhoz. Mikor elmondtam mi a panaszom a doktornő mondta hogy na akkor mutassam. Vegyem elő.
  Ezzel nem is lett volna probléma ha ugyanabban a szobában nem ült volna még 2 másik női asszisztens. Bár volt a szobában egy elhúzható függöny, magasról leszarta hogy elhúzza.
  Mikor ódzkodtam hogy 2 másik nő is nézegesse a farkam akiknek semmi köze hozzá mert nem szakemberek, még le is baszott hogy mit szégyenlősködök itt.
  Ennyit a női empátiáról.

 • 2014.01.12 22:32:09Janeakkoris

  Van jó és rossz nőgyógyász férfiből és nőből is. De szerintem mégis egy férfi jobban odafigyel egy nőre, előzékenyebb, stb, mint egy nő. Akihez én járok, férfi; nővel összesen egyszer volt dolgom és nagyon rossz tapasztalatom volt, nem akarta gyógyszerrel támogatni a terhességemet, pedig szükség volt rá, azt mondta, ha meg akar halni a gyerek, haljon meg.

 • 2014.01.12 23:02:55iptables

  Hmm, férfi létemre, nekem kellemetlen volt - mivel nem vagyok ratyi -, hogy egy megfázásos heregyulladáskor egy férfi "tojózott" meg. Egyik golyóm almaméretűre duzzadt, és empátia nélkül ragadta meg. Arra gondoltam, a torkának esek.
  Én jobban örültem volna egy női urológusnak. Talán a nők jobban értenek a golyófogáshoz.
  Összegezve: nem hiszem, hogy az azonos neműek a kényes esetekben megértőbbek, egyszerűen a nők az nemi szervekben hatalmas mennyiségben jelenlévő érző idegeket több empátiával, nyugalommal vizsgálják.

 • 2014.01.13 00:07:04Rainf0r3st

  Tipikus minden férfi f*szfej powerfeminista post. Gondolom jó barátnők vagytok azzal aki írta a "Bárhol kirakom a mellem. Nem tetszik?" cikket :D.

 • 2014.01.13 00:21:00queensryche

  "17 és fél évesen az orvos nemhogy nem dicsért meg, hogy felelősségteljesen vágnék bele a szexuális életbe, de még le is cseszett, hogy ennyi idősen még a tanulással kellene foglalkoznom, és nem a testem felkínálásával." Kedves szerző, a helyzet bizony az, hogy tökéletesen igaza volt. A poszt további részében szerepelnek egyszerű igazságok, amiket zokon tetszett venni, de az idézett részt tartom legfontosabbnak.

 • 2014.01.13 00:22:36billy reed

  "Fekete Mamba
  Ostoba sztereotípiákat próbál újra eladni a poszt, semmi értelme sincs még a kérdésfelvetésnek se (női orvos- férfi orvos). Nem itt kell keresni a magyar egészségügy problémáit."


  Pontosan. Ez a poszt - vagy mi - csak azért íródott, hogy minél többen kattintsanak. Nem az első, megjegyzem.
  Ennyi.

 • 2014.01.13 01:48:28ne vada

  Aki stírának nevezi a striát, az nagyon ismerheti a saját testét... :D A posztoló FÉL a nőgyógyászoktól - ennyi! Nekem egyáltalán nem volt kellemetlen az első. Sőt, az sem volt ciki, amikor ugyanez a doki behívott néhány orvostanhallgatót, mert egy érdekes (de nem veszélyes) elváltozás volt a hüvelyemben, és még nem láttak olyat. Előtte persze engedélyt kért. Mivel tök normális ember, és orvosként a pácienst látja bennem, nem pedig férfiként a nőt, simán engedtem. Türelmes, és úgy magyaráz, hogy ne kelljen orvosi szótár a szavai értelmezéséhez. Ja, és SZTK-orvos, és soha egy fillért sem fogadott el. (Nem szültem.)

 • 2014.01.13 02:51:24tea fan

  queensryche
  Teljesen lényegtelen, hogy igaza volt-e (szerintem nem, nem mellékesen a tanulás és a szexuális élet nem zárják ki egymást), nem ez a dolga. Másrészt egy nőgyógyász legyen tisztában a realitásokkal; egy olyan fiatal lány, aki még a nemi élet megkezdése előtt elmegy orvoshoz és fogamzásgátlót írat, felelősségteljesebb, mint sok felnőtt társa. (Más kérdés, hogy nem vagyok a hormonális fogamzásgátlás híve ebben az életkorban.)

 • 2014.01.13 05:25:31aszucs

  Nem tudom ki cenzurazza a hozzaszolasokat, de legalabb egy levelben megmagyarazhatna miert dont ugy hogy az en hozzaszolasom ne jelenjen meg...

 • 2014.01.13 08:54:58Sadist

  "17 és fél évesen az orvos nemhogy nem dicsért meg, hogy felelősségteljesen vágnék bele a szexuális életbe, de még le is cseszett, hogy ennyi idősen még a tanulással kellene foglalkoznom, és nem a testem felkínálásával."

  Csapjunk oda a 17 éves kislány hormonháztartásának felelősségteljesen...

 • 2014.01.13 08:58:25Sadist

  Mészáros Laci 2014.01.12 16:53:56

  Hát persze, a nőkre még a gravitáció is tízszer olyan erősen hat, ezért sokkal nehezebb eredményeket elérniük magasugrásban.

 • 2014.01.13 09:11:48blue angel

  Meg vegig sem olvastam, de mar van mit irnom:
  nekem is beszolt egy nogyogyasz a striakra, hogy miert adtak nekem a szuleim annyit enni. 56 kilos voltam. Csak baromi vacak kotoszoveteim vannak, ami meg genetika.

 • 2014.01.13 09:12:23aqua summer

  Én is mintha olvastam már volna ezt korábban valahol - honnan került most elő, ki írta?

  Nekem férfi nőgyógyászaim voltak eddig, és mikor magánhoz mentem, azok nagyon rendesek voltak, nagyon tapintatosak, ha fájdalmasabb vagy kellemetlenebb rész jött, előre bocsánatot kértek.
  Viszont mikor BP-re költöztem és nem volt még itt orvosom és állami rendelésre mentem, nagyon tapló volt az orvos, akiről múgy nagyon jókat lehet olvasni az interneten, hogy a magánrendelésén milyen rendes, kedves. Biztos ez is számít - a posztoló magánorvosnál vagy állami rendelőben szerezte ezeket a tapasztalatokat?

  Azt én se értem, miért csak nő vizsgálhatna nőt, elvileg akkor a mandulaműtétemet is csak mandula nélküli orvos végezhette volna, hogy tudja, milyen érzés?

 • 2014.01.13 09:14:07aqua summer

  "Pontosan. Ez a poszt - vagy mi - csak azért íródott, hogy minél többen kattintsanak. Nem az első, megjegyzem."

  Ráadásul egy régi posztot vettek elő valahonnan

 • 2014.01.13 09:22:46csillagbogyó

  17-29 éves koromig eddig összesen vagy 12 orvosnál jártam, minden évben kerestem újat, hátha kedvesebb lesz, mint az előző. Ebből 1 volt nő. Sajnos mindegyik flegma volt, kapkodó, türelmetlen. Ha kérdeztem, vagy nem válaszoltak, vagy lekicsinylően beszéltek, és közölték, hogy a probléma nem proléma, nem magyarázták el, mi-miért van. Voltam SZTK-ban 10ből mínusz 10 pontot adnék, mind a dokira, mind a helyszínre, mind a várakozási időre...A magánban legalább a hely szép volt, a dokik pokrócsága -10-ről feljavult +1-re...

  30-án megyek egy nődokihoz, akit nagyon dícsértek. Remélem végre megtalálom az "igazit" nagyon szeretnék már letáborozni egy normális orvosnál.

 • 2014.01.13 09:25:16mel gibson

  bevonzottad.annyira paráztál a szar férfi dokiktól,hogy meg is kaptad őket.
  szegényke,biztos tele vagy komplexusokkal

 • 2014.01.13 09:54:10ColT

  "De a szakmai tudást azonnal felülírja nálam az empátia. "
  Az sokat nem segít, ha gáz van...

 • 2014.01.13 10:03:02wmiki

  :(
  hát nekem sem

 • 2014.01.13 10:30:33Férj

  Dr. Lajis Tímea nőgyógyász a Bosnyák térnél. Csak ajánlani tudom. Keressetek rá!

 • 2014.01.13 10:33:10Új-Hullám

  Öt gyermeket szült a feleségem és maradékralanul elégedett a férfi dokijával.

 • 2014.01.13 10:47:35Deákné Vászon Ágnes

  És a női urológusokról mi a tapasztalat?

 • 2014.01.13 10:47:44belekotyogok

  Mondjuk nőről is hallottam már ilyet, hogy szüléskor közölte a vajúdó pácienssel, hogy ő is szült és tudja, hogy nem fáj az annyira...
  (Mondjuk az ápolónők és asszisztensek javarésze nő és elég sok a bunkó...)

  Szerintem kicsit meg kéne érteni az ő helyzetüket is: a váró tele van olyan nővel, aki retteg a vizsgálattól (vajon hány perc "előjáték" kell egy vizsgálathoz?), a jelentős részük alapszinten sem ismeri rendesen a testét és a ciklusát és futószalagon jönnek a betegek. (Mindegy, hogy sztk, vagy magánrendelés, mindenhol sokan vannak.)

  A nőgyógyászati vizsgálat nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé, nem is a fájdalom miatt, hanem inkább lelki okok miatt. Ha a nők el tudnák magukat lazítani, akkor kevesebb lenne a gond.
  Sajnos ki kell mondani, hogy egy sztk-s, 10 perces rutinvizsgálatnál felesleges azt várni, hogy az embert nézze a doki, ne csak vizsgálni való munkadarabként.

 • 2014.01.13 10:48:45belekotyogok

  Mondjuk nőről is hallottam már ilyet, hogy szüléskor közölte a vajúdó pácienssel, hogy ő is szült és tudja, hogy nem fáj az annyira...
  (Mondjuk az ápolónők és asszisztensek javarésze nő és elég sok a bunkó...)

  Szerintem kicsit meg kéne érteni az ő helyzetüket is: a váró tele van olyan nővel, aki retteg a vizsgálattól (vajon hány perc "előjáték" kell egy vizsgálathoz?), a jelentős részük alapszinten sem ismeri rendesen a testét és a ciklusát és futószalagon jönnek a betegek. (Mindegy, hogy sztk, vagy magánrendelés, mindenhol sokan vannak.)

  A nőgyógyászati vizsgálat nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé, nem is a fájdalom miatt, hanem inkább lelki okok miatt. Ha a nők el tudnák magukat lazítani, akkor kevesebb lenne a gond.
  Sajnos ki kell mondani, hogy egy sztk-s, 10 perces rutinvizsgálatnál felesleges azt várni, hogy az embert nézze a doki, ne csak vizsgálni való munkadarabként.

 • 2014.01.13 11:09:00mmmmmmmmm

  Szarok az orvos együttérzésére, a beszólásaira. A szakmai hozzáértése a fontos!!! Üres unalmas nyafogás az egész cikk ! Nakem is mondja a nőgyógyászom, hogy kövér vagyok, sportoljak. Igaza van! Ja és dugug van a drága magánrendelője, a bejelentett időpont smafu, órákig kell várni. Mert nagyon jó "szakember".

 • 2014.01.13 11:17:13R2D2 & C3PO

  Én nagyjából egyetértek, de akad ám kivétel. Ha egészséges vagy, akkor ehhez tudsz ragaszkodni és szerintem is jobbak a nők. Ha viszont nem, és műtétre van szükséged, akkor előfordulhat, hogy a szakmai tekintély férfi, és az is, hogy elképesztően durván vizsgál. És mégis bevállalod az egészséged érdekében, azt az érzést, hogy épp megerőszakolt, meg elengeded...

  A terhesség során nem kötelezőek a vizsgálatok, el lehet utasítani bármelyiket, így a hüvelyieket is. (Hozzáteszem, hogy a női dokim nem is akart megvizsgálni, uh-val sem, mert a hasin is minden látszik a 12. hét előtt is!)

 • 2014.01.13 12:14:13Mrs. Jackman

  kiwiman, az orvosnál szégyenkezni felesleges, hidd el mindent látott már.

 • 2014.01.13 15:03:49Myazs

  Szerintem nem nem függő, hanem ember vagy személyiség ... Bár engem női nőgyógyász alázott meg nem kicsit féltucat idegen előtt vizsgálat közben állami sürgősségi rendelőben a terhességem elején ... de volt öreg férfi, aki valóban fájdalmasan vizsgált, összességében a férfiakkal jobb a tapasztalatom.
  3 női nőgyógyászból 1 semleges, 1 rossz, 1 tündér aranyos, 7 férfiból 1 rossz, a többi jó.

 • 2014.01.13 15:38:13mézescsók

  Életemben egyszer volt női nőgyógyászom, de soha többé. 17 évesen úgy gondoltam, kevésbé lesz kellemetlen vetkőzni, kitárulkozni, stb., ha nő előtt teszem, akkor voltam először nőgyógyásznál. Nem vártam tőle, hogy édeskedjen velem és babusgasson, de azt igen, hogy nő létére érzi, mit fogok érezni én, és tudja, hogy mikor, mennyire fáj a vizsgálat, a lelki mellékhatásokról már nem is beszélve. Úgy döfte belém azt a fémvacakot a kenetvételhez, hogy fejjel hátra majd leszálltam a vizsgálóasztalról. Sajgó altesttel, vérvörösen, lelkileg toprongyosan vánszorogtam ki a rendelőből. Azóta csak férfi nőgyógyászaim voltak, foglalkoztatási minőségtől (állami vagy magánorvos) függetlenül hozzám még durván, érzéketlenül egyik sem nyúlt.
  Ettől függetlenül általánosítani nem akarok. Viszont meggyőződésem, hogy Ibolya doktornő valamiért gyűlölte a nőket.

 • 2014.01.13 22:03:58tildy[UK]

  Nekem is csak rossz tapasztalatom volt otthon, persze mind ferfi nogyoggyasszal. A Sote ambulanciajan konkretana z egyik orvos -miutan sem azt nem kerdezte ki, elofordult-e a csaladomban szivbetegseg, vagy egyeb gond - miutan kertem nezzunk utana jobbana dolgoknak, mert nem birom a jelenlegi fogamzasgatlot ( rengeteg mellekhatasa volt, tobbek kozt 3 honap aatt plusz 10 kilo, hiszterias rohamok, stb) azt mondja ez alegjobb a piacon, mit kepzelek hogy en nekem ez nem jo.... Errol ennyit.

  Legalabb 5-6 ferfi nogyogyasznal jartam, mindegyiknel megalazo volt a viselkedes, amit megengedtek maguknak. Egyetlen egy normalis nogyogyasszal talalkoztam : de az no volt.

  Itt UK-ben egyszer voltam eddig keneten, abszolut normalis ellatast kaptam.

 • 2014.01.13 22:10:58tildy[UK]

  Szoval 5-6 ferfi, MAgyarorszag , abszolut rossz volt akar kenetvetel, akar vizsgalat. Mindtol ugy jottem ki, hogy na ehhez se szivesen jovok tobbet ( volt amikor kellett).

  Noibol 2 no, 1 Mo. 1 itt , otthon semleges-pozitiv, itt abszolut pozitiv a merleg nyelve.

 • 2014.01.13 22:43:59kiwiman

  Mrs. Jackman

  Légyszi olvasd el a bejegyzésem mégegyszer. Nem az orvos elött szégyenkeztem, csak épp szükségtelen volt hogy 2 olyan nőnek mutogassam a farkam akik nem is szakemberek. Gondolom te sem éreznéd jó magad a nőgyógyásznál ha az orvoson felül még 2 odanemillő férfi is kiváncsian nézegetné a vizsgálatodat. Ennyi.

 • 2014.01.13 23:06:39tea fan

  mmmmmmmmm
  De azért nem mindegy, hogy azt mondja: "dagadt tehén, többet nem fogja megdugni senki", vagy: "az egészsége érdekében fontos lenne fogynia", nem?

 • 2014.01.13 23:16:21Slano

  Nekem pedig női nőgyógyászom nem lesz soha, legalábbis ha rajtam múlik, el se tudnám képzelni, mindig férfiakhoz jártam, és sok barátnőm panaszkodott rá, hogy a női nődokik nagyon bunkók tudnak lenni, szóval eszembe se jutna nőt választani.

 • 2014.01.13 23:25:54Slano

  Azért elolvastam a posztot is, ma már rengeteg nő választja ezt a szakmát, van választék bőven. A másik, amit sosem értettem, én már voltam jó néhány nődokinál, de soha nem fájt a kenetvétel, UH, azoknak valami bajuk van, ami miatt fáj, vagy csak nem tudják megkülönböztetni a kissé kellemetlent a fájdalmastól?

 • 2014.01.14 07:53:50csuni

  Próbáltam mindkettőt. 13 évesen női gyereknődoki, na ő egy angyal volt, pedig de be voltam parázva! 17 évesen, az első barátomnál megelőzésképp tabit szerettem volna. Mikor az öreg pasas doki meglepődött, hogy még szűz vagyok, ki volt akadva, hogy : még? Az, hogy előre gondolkodott az ember lánya, meg sem fordult a fejében, de pikk-pakk földbe döngölt a megjegyzése. Aztán jó évtizeddel később a terhesgondozást nő végezte, normális volt, nem szadista, válaszolt minden kérdésre, ellentétben az előbb vázolt vén bakkecskével. Mikor a nődokim elment szülni, újra férfi doki jutott, viszont normális. Szóval nem az a lényeg, hogy milyen nemű, hanem hogy mennyire embernek veszi a pácienseit.

 • 2014.01.14 11:35:12mmmmmmmmm

  tea fan
  Az első mondat a kendőzetlen igazság, a második üres bájolgás.

 • 2014.01.14 15:19:27csillagbogyó

  Túlzás lenne azt mondani, hogy rettegek a nőgyászoktól, de az első élmény, amikor szűzen, análisan vizsgálva ott poénkodtak az ápolónővel rajtam, hogy miért vagyok szégyenlős, mert szét kell tenni a lábam,ha-ha...na az nem volt jó, meg amikor kérdeztem volna valamit a menstruációmról, erre az volt a válasz, hogy "ne legyenek kérdései"m hanem "fogyassza le nagy s*ggét, mert később gondok lesznek" (igen, volt rajtam kb. 10 kiló plusz, most is) na akkor legszívesebben t*kön rúgtam volna. Nem lehetett volna megfogalmazni normálisan?

 • 2014.01.16 10:45:20koookusz

  Nekem meg Pont forditott a tapasztalatom...amikor kiderult h terhes vagyok, egy volt tuti, h nonel akarok szulni...de hat nem volt vmi kedves az elso valasztott drno meg rohadt messze is volt a korhaz tolunk...aztan valtottam egy masikhoz, egy jonevuhoz...kifejezetten bunko volt (

 • 2014.02.15 06:29:20BluesBasser96

  Nőkből is vannak ugyanolyan durva orvosok, mint férfiból, verbálisan, és non-verbálisan egyaránt. Én kifogtam egy bunkó női fogorvost, aki tönkretette az egész állkapcsom, most hordjam el az ÖSSZES női fogorvost mindennek, és csakis férfi fogdokikhoz járjak?
  Nem mellesleg fiatalon érdemes gyerek-nőgyógyászhoz menni, főleg először a fentiek elkerülése végett.

 • 2014.04.27 19:32:08Hamasan

  Az Egyesult Kiralysagban elek, itt a rakszurest a `vedono` vegzi, rogton az elso vizsgalatkor, mikor bejelentkezik az ember valamelyik rendelobe.
  Sokkal nyugodtabban fekudtem fel az agyra, es nem voltam annyira feszelyezett, mint mikor az otthoni ferfi nogyogyaszomhoz jartam, aki egyebkent nagyon kedves volt.
  No a nogyogyszom, miota kint elunk.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta