SZÜLŐSÉG

Ezt gondolják a gyerekek a melegházasságról

2013. december 28., szombat 14:29

Azt tudjuk, hogy a felnőttek lazán képesek egymás torkának esni, ha szóba kerül a leszbikusok és melegek házassághoz való joga, de vajon a legőszintébb földlakók, a gyerekek mit gondolnak a megosztó témáról? A Kids React című internetes tévéshow riporterei tizenhárom gyereknek mutattak be két megható videót egy meleg és egy leszbikus pár eljegyzéséről. És bár eltartott egy ideig, míg az öt és tizenhárom év közötti kölyköknek leesett, mi is történik a képernyőn, amikor megfejtették a nagy rejtélyt, szinte mind örömmel üdvözölték a dolgot.

Melegnek lenni rossz, mert a fiúk büfögnek

A riportfilm optimista készítői szerint a gyermekek álláspontja hűen szemlélteti, hol tart a társadalmunk, és merre is tartunk kollektívan mi, emberek: úgy fest, a legifjabb generáció tagjai már a világon semmi kivetnivalót nem találnak a homoszexualitásban, aki pedig mégis, az – akárcsak az orruk hegyénél messzebb nem látó felnőttek – csak azt ismételgeti: „Melegnek lenni rossz”, de ha megkérdezik tőle miért, akkor már csak egy „nem tudom”-ra futja.

A mini riportalanyok reakciói egyébként rengeteget árulnak el a családi környezetükről és a neveltetésükről is. Az egyik kislány számára például két férfi házasságának egyetlen valódi akadálya az lehet, hogy ha elmennek egy elegáns étterembe, mindketten végigbüfögik a vacsorát (azért tegyük hozzá, elég érdekes férfi-minta fogalmazódhatott meg a kis fejében).

Két fiú házasodik? Nekem ez új!

„Várjunk csak... oké, szóval... egy srácnak megkérik a kezét, szóval... akkor ez a két fiú összeházasodik?”, „Hát ez kész! Ez nekem új!” – nagyjából így reagálnak azok a kisgyerekek, akik életükben először szembesülnek a homoszexualitás koncepciójával. Ez után viszont már legfeljebb csak olyasmik foglalkoztatják, mint például hogy mégis hogyan ment bele a barkácsbolt vezetősége, hogy eljegyzési flashmobot rendezzen valaki az áruházban.

A nagyobb gyerekek pedig – akik számára a melegség kérdése már cseppet sem jelent újdonságot – egyszerűen csak menőnek, imádnivalónak, és cukinak nevezték a videókat. Amikor pedig szóbakerül, hogy rengeteg felnőtt szerint tilos lenne azonos nemű embert szeretni, a kicsik láthatóan megdöbbentek: „Én nem értem, miért háborodik fel ezen bárki is! Ez butaság! Mindenki azt vegye el, akit akar. Boldognak kéne lenniük, hogy egymásra találtak. Semmi közöd hozzá, hogy mások kivel házasodnak!”

Egy másik kisfiú pedig – aki a videón szereplő meleg pár egyik tagját azonnal elkönyvelte Justin Biebernek – azt tartja a legfőbb igazságtalanságnak, hogy ha valaki homoszexuális és házasodni akar, olyan államba kell költöznie, ahol akár tornádó is lehet.

vid

Ami nem mesterséges, az normális

A legmeghatóbb azonban mégiscsak az, hogy a legkisebbek számára ma már (vagy még?) evidens: a homoszexuálisok kirekesztése éppen olyan barbár cselekedet, minta milyen anno az afroamerikaiak terrorizálása volt. „A rabszolgaságot is csak Abraham Lincoln törölte el, nők pedig nem szavazhattak. Fejlődik a világ, még ha döcögősen is” – mondja az egyik srác. Egy szociálisan különösen érzékeny kislány pedig egyenesen úgy fogalmaz, szégyen, hogy ilyen világban kell élnie, és inkább a holdra költözne a medúzák közé.” És hogy mi a „normális” a gyerekszótár szerint? „Minden, ami a világon létezik, és nem mesterséges, az igenis normális.”

"Én keresztény vagyok, és semmi bajom vele!" 

A vallási alapon történő kirekesztéssel sem tudnak azonosulni a gyerekek: „A hitnek nem arról kéne szólnia, hogy bárki megszabja, kivel barátkozhatsz. Ha Isten nevében azt mondod egy melegnek, hogy rosszat tesz, akkor a vallásodat valaki más ellen használod. És pont ez az, ami rossz” – foglalja össze a világ összes háborújának okát nemes egyszerűséggel egy tízéves. Van olyan is, aki a homoszexuálisok helyzetét egy téglafallal körülvett csapdához hasonlítja: „Oda akarsz menni egy fához – de nem tudsz. Nem akarnál kiszabadulni? Dehogynem. De nem teheted. Be vagy zárva.”

Ön homofób? Keressen egy hobbit!

A gyerekek remek és praktikus tippekkel szolgálnak a homofóbia leküzdésére is: szerintük akik meg akarják szabni másoknak, hogy kivel házasodhatnak, azok keressenek maguknak egy hobbit, egyszerűen változtassák meg a véleményüket, vagy gondoljanak bele: ha csak a melegek házasodhatnának, és a heteroszexuálisok nem, ők is szomorúak lennének.

Ahogy ők mondják: „Nem oké gyűlölni a melegeket. Ha te így érzel, a te dolgod, de ne csinálj törvényt belőle”, vagy „Gondolj Istenre: ő mindenkit szeret, és semmit se gyűlöl”. A kis filozofusok azoknak is üzennek, akik melegek, de félnek kiállni a világ elé: szerintük aki nem fogadja el, hogy meleg vagy, az nyilvánvalóan nem a barátod.

vid1

A Kids React riportalanyai mára majd tízmillió nézővel büszkélkedhetnek a YouTube-on, ez pedig már önmagában is biztató jel – pláne, ha figyelembe vesszük, hogy szerintük nem csak az összes államban, de az összes bolygón legálissá kellene tenni a melegházasságot. És hogy miért?„Mert az emberi lények emberi lények, és mindenkivel egyformán kell törődni. Mert így igazságos, és akkor senki sem lesz mérges vagy szomorú.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.12.28 20:06:43Joe84

  Dehogy bántanak! Hát ők semmi rosszat nem tesznek, ha a gyerekek beleegyeznek. Ez is csak egy aberráció, amit majd le fognak nyomni a torkunkon.

  Ma már az a furcsa, meg természetellenes, ha valaki normális és nem fogadja el ezt a szemetet.

 • 2013.12.28 20:11:05Welcome_To_Reality

  Joe84 nem okosabb, mint egy ötödikes. :D

 • 2013.12.28 20:21:09Reggie

  A ratyiknak is ugyan annyi joguk van hazasodni, mint a normalis embereknek. En sehol sem lattam, hogy egy homarnak megtilttottak volna, hogy egy not(vagy egy leszbikust) felesegul vegyen. De meg olyan leszbirol sem hallottam, hogy ne mehetett volna hozza egy ferfihoz(vagy egy ratyihoz).

 • 2013.12.28 20:28:35vuvuzela importőr

  A gyerekeket jó lenne nem felhasználni buzilobbi célokra. Ez nem rájuk tartozik. Még alig jöttek rá, hogy nem a gólya hozza a gyereket, nehogy az ő véleményük legyen mérvadó ilyesmiben.
  Ez egy kifejezetten szemét húzás volt.

 • 2013.12.28 20:30:27Mityu "aljanép" MG

  Pár hónappal ezelőtt láttam ezt a videót, és azért nem ennyire egyértelmű a gyerekek reakciója, van köztük bőven "WTF" is.

 • 2013.12.28 21:05:56rotyog

  Kinsey kutatasaiban a gyerekek is reszt vettek, vagyis pedofiliara kenyszeritettek mar egesz pici gyerekeket, akiknek a szulei egyetertettek a nagy sexual forradalmarral, ergo a pedofil buncselekmenyek szama meg is nott ezt kovetoen az Allamokban, hiszen allitotta, hogy az gyerekeknek jo. Ha ezt akkor megtehettek kovetkezmeny nelkul, sot kutatasait mai napig nagy felfedezesnek tartjak, akkor mit csodalkozunk egy interjuval kapcsolatosan?

 • 2013.12.28 22:25:55Szzzz

  Na hát ezért is fontos, hogy a gyerekekbe már ideje korán beleneveljük a gyűlöletet.
  Nehogy a végén békés, toleráns, liberális felnőttek válljanak belőlük.
  Hová lenne úgy a világ?

 • 2013.12.28 22:56:38Pesti Lokista

  steiner: gusztustalan a gyerekekkel jönni. hányinger.

 • 2013.12.28 23:12:37prfact

  Golding a Legyek Urá-ban elég jól leírta, hogy milyen lenne az emberi közösség ami a gyerekek elképzelései szerint működik.

 • 2013.12.28 23:14:22A Tyne folyó déli partja

  azért eléggé meglepődnek az elején...egyébként szerintem is gusztustalan gyerekekkel jönni.

 • 2013.12.28 23:57:57Mohamed

  bungics

  Éppen mostanában hallani olyan pedofil állatokról a rendőrségi felderítő akciók nyomán akik soha nem nyúltak gyermekhez csak képeket gyűjtögetett a gépén és küldözgetet a pedofil társainak.
  A rendőrség mégis lecsapott rájuk nagyon helyesen, nyílván az erőszak is lényeges szempont de nem az egyetlen és univerzális szempont arra nézve hogy szétválogassuk mely szexuális parafíliák, devianciák sorolhatóak a jó és melyek a rosszak csoportjába, hiszen mindegyik egy szexuális parafília, neurobioloógiai betegség.

 • 2013.12.29 00:24:49Welcome_To_Reality

  rotyog, valami forrásod is van, vagy ezt a pedofil Kinsey dolgot a kisujjadból szoptad ki?

 • 2013.12.29 00:45:40Welcome_To_Reality

  Sőt, szerintem az a gusztustalan, ha valaki erre használja fel a saját gyerekét. Rávilágít arra is, hogy a homofóbia tanult viselkedésminta. 04:02-től 5:32-ig:

  [link]

 • 2013.12.29 01:28:18Shopping

  Gyerekekkel és kiskutyával mindent el lehet adni.

  Ki az a beteg állat, akinek eszébe jut gyerekeket megkérdezni erről???

  A gyerekeknek még nincs kialakult világképe, tehát nem tud a témáról felvilágosultan dönteni.

  Ha megkérdezik a gyerekeket, hogy mit szólnak ahhoz hogy Ausztráliában kiírtják a nyulakat, biztos azt mondják, hogy nem helyes dolog, szegény nyuszik.
  De ha tudnák, hogy túl vannak szaporodva, és veszélyeztetik más élőlények fennmaradását akkor valszeg mást mondanának.

  Tehát várjuk meg amíg a cuki gyerekek 20 évesek lesznek, és kérdezzük meg őket újra...

 • 2013.12.29 01:29:56Androsz

  "Bizonyításként" ez elég zsenge. Egy gyereknek magáról a házasságról milyen fogalmai vannak? Aki éppen hogy kinőtt abból a korból, amikor a tanítónénit akarta feleségül venni? Egyáltalán, egy gyereknek mennyire érthető vajon az ivarérett szexualitás milliónyi apró érzelme, indulata, árnyalata, gesztusa? Én értem, hogy a homoszexualitás iránti eredendő indulatmentességet akarják nekünk a gyermekien ártatlan gondolkodással bizonyítani, de azért azt sem bánnám, ha hallhatnánk azokat a gyerekeket is, akiknek nem tetszik.

 • 2013.12.29 02:13:57wazzed

  Komolyan mondom, sírtam a röhögéstől. A vérbuzi Steiner Krysztoff kérdez ilyen álkérdéseket a gyerekektől, aki izraelben ment hozzá a segbbekúrós barátjához és ezt természetesen alaposan dokumentálták a magyar médiában. Most ő postolgat a díványban, amit már méltán rég elfeledtek volna, ha nem ássák elő a fertőből ezt a - bátran állíthatjuk - fasszopót. Megáll az eszem, hogy a szart már csak ezekkel a kisköcsögökkel bírják eladni.

 • 2013.12.29 02:14:40Androsz

  Egyébként elég álságos sablonos és csak mástól átvett elutasításnak beállítani azt, amikor a fekete hajú kisfiú azt mondja: nem tudom. Kimondja, hogy szerinte rossz melegnek lenni, és meggyőződésem, hogy ez őszinte érzés. Talán arra gondol, hogy akkor neki egy fiút kellene megpuszilnia. Esetleg hogy mégsem vehetné feleségül a tanítónénit. Vagy hogy olyankor két papa házas mama nélkül. Mindegy, az a lényeg, hogy benne egy elég váratlan kijelentéshez vezető érzés támad. És amikor a visszakérdésre szavakba kellene foglalnia ezt a felnőtteket is próbára tevő, homályos, tévképzetekkel és eltévedt indulatokkal járó deformitását a világnak, akkor egyszerűen visszavonul, nem akar ezzel a nehéz feladattal próbálkozni, és azt mondja, hogy nem tudom. Esetleg azért is, mert azt érzi, hogy az őt kérdező "autoritás" ellenkező nézeten van. A nagyobb gyerekek már tudják a leckét, de ha a kisebb gyerekekkel akar valaki egy valóban értékelhető vizsgálódást végezni, azt sokkal okosabban kellene csinálni. És most feltételeztem, hogy ez nem egy összeollózott propagandafilm.

 • 2013.12.29 02:23:20apro_marosan_petergabor

  Miről beszélünk,
  meleg házasságról? Ilyen nincs.
  Egyes országokban engedélyezik a homoszexuálisok házasságát, de meleg házasságok ott sincsenek. Meleg egy kézfogás, a leves, vagy a lebukó nap fényénél a tengerparti homok.
  Tehát ez egy fogalmi tévedés, egy képzavar.
  Tipikus libero mellébeszélés.
  Amúgy szerencsére mi még nem dőltünk be a nyugati divatnak, s még kötelezővé sem tették.
  Mire erre sor kerül, addigra nyugaton is kimegy a divatből...

 • 2013.12.29 08:27:59Tapmancs

  @apro_marosan_petergabor

  "Meleg ... a lebukó nap fényénél a tengerparti homok"

  Mondjuk ez necces, mert ugye a beesési szög elég kicsi, oszt a homok hűl rendesen. Délután kettőkor tényleg meleg, forró. Este is lehet, pláne a levegőhöz képest.

 • 2013.12.29 10:55:07Athos64

  Előfordult már többször is, hogy kommentjeimben a melegek mellett emeltem szót. Ez viszont nem az az eset. Bennem mindig is visszatetszést kelt, amikor a gyerekeket (5 és 13 év közöttiekről beszélünk!) nem hagyják gyereknek lenni, hanem minél előbb szembesíteni akarják őket a szexualitás mindenféle formájával. Látatlanban mondom, hogy szerintem a pedofíliát illetően is meghökkentő és elgondolkodtató válaszokat kapnánk tőlük, például olyanokat, hogy azok a bácsik/nénik kezdetben kifejezetten kedvesek és figyelmesek, nem úgy, mint a szülők, és gyakran még ajándékot is adnak.

  „...a legifjabb generáció tagjai már a világon semmi kivetnivalót nem találnak a homoszexualitásban, aki pedig mégis, az – akárcsak az orruk hegyénél messzebb nem látó felnőttek – csak azt ismételgeti: „Melegnek lenni rossz”, de ha megkérdezik tőle miért, akkor már csak egy „nem tudom”-ra futja.”

  Ki az az idióta (bocsánat az erős kifejezésért), aki egy kisgyerektől felelősségteljes, részletes és logikusan megindokolt választ vár egy ilyen kérdésre? Kérdezd meg tőle például azt, hogy szerinte miért esik az eső, vagy miért vannak háborúk! Szerinted a legmagasabb igényeket kielégítő, tudományos válaszokat fogsz kapni?

  Tisztelettel megkérdezném azt is, hogy az esélyegyenlőség nevében miért nem mutattak a gyerekeknek olyan videókat is, melyeken férfi és nő jegyzi el egymást? Esetleg azt is megkérdezhették volna tőlük, hogy a látott verziók közül melyik tetszett nekik a legjobban. Mert ha már a toleranciára nevelnénk őket, akkor nem csak a meleg példákat kéne felkínálni számukra. De ismétlem, a leghelyesebb lenne az ilyesmikkel békén hagyni őket.

 • 2013.12.29 12:29:19vega4

  Nos a kloáka az egy biológiai fogalom, amely onnan származik, hogy a szennyvízelvezetésre használt csatornát nevezték így a görögök. Szóval a hüllőknek és a madaraknak van ilyen, mert nincs külön ivarnyílásuk, ugyanis a bélsár, a vizelet és az ivartermékek is ezen keresztül kerülnek ki illetve be (a tojások megtermékenyítése érdekében) Az emlősöknél ez már elkülönül.

 • 2013.12.29 12:43:32Slano

  .b.
  "utálják magukat és a melegségüket", ilyet nem írtam, csak azt, hogy a melegeknek sem annyira egyszerű, nyilván te is beláthatod, hogy a leszbikus barátnőm, bár szeretne gyereket, a barátnőjétől nem lesz neki, találni valami pasit aki bevállalja, mondjuk úgy is, hogy a barátnőm abszolút nem szeretne férfival szeretkezni, hát nem könnyű és nem hiszem, hogy Magyarországon annyira támogatnák, hogy egy leszbikus párnak gyereke legyen, hogy kapnának ajándékba mesterséges megtermékenyítést. ettől függetlenül természetesen nem utálják a melegségüket és magukat sem, de tisztában vannak vele, hogy vannak heteroszexuálisok is és hogy nekik egyszerűbb kézen fogva sétálgatni, mint a leszbikusoknak, hát még egy férfi homoszexuális párnak, ilyet Budapesten még nem is láttam, nem csoda, nyilván ők sem szeretnék, ha pl. megvernék őket.

 • 2013.12.29 13:09:41Helyszíni zsemle

  bungics:" A homoszexuálisok nem bántanak senkit. A pedofilok igen. Nem olyan bonyolult ez."

  A pedofilok sem bántanak senkit sem, ostoba boszorkány üldözes, ami körülötük zajlik.

 • 2013.12.29 13:38:00agresszív kismalac

  Kedves Kristóf! Eddig azt hittem, több eszed van.:-/
  Mondjuk, az eddig is feltűnt, hogy az ún. párbeszéd nem erősséged, inkább a kinyilatkoztatásban vagy erős. Ez vajon mennyiben szolgája a célodat, a melegek társadalmi elfogadtatását?

 • 2013.12.29 13:43:24KopaszMercis

  Joe84… a cölibátus is abbreáció. Az aszexualitás sem normális, ugyanolyan eltérés, azaz deviancia, az "egészséges heteroszexualitástól"… amikor betiltattad a katolikus egyházat, én betiltatom a buzikat. Megegyeztünk?

 • 2013.12.29 13:53:39fülesboci

  Kristóf már pedofil is..

 • 2013.12.29 14:27:50azimut2

  Egyre bosszantóbb a Homoszexuálisok agresszivitása, hogy állandóan a képünkbe nyomják, rákényszerítenek, hogy foglalkozzunk velük. Ez a komplexus már önmagában nem normális. Persze biztos vannak kivételek, de az agresszívak generálják a véleményalkotást... Szóval a gyerekeket ilyennel traktálni ízléstelen és személyiségromboló. Nyilván a melegek azt akarják, hogy mindenki olyan legyen mint ők. már maga az, hogy házasságnak akarnak nevezni egy olyan együttélést aminek semmi köze a házassághoz önmagában felháborító és abnormális.
  Azt gondolom akik annyira favorizálják a melegek életmódját nem gondolták végig mit támogatnak. Ez meggyőződésem, hogy messze van a liberalizmustól, egyszerűen vagy provokáció, vagy értékrend deformáltság. Miközben természetesen ez nem jelenthet sem kirekesztést, sem elítélést.

 • 2013.12.29 14:59:26Wind Callman tér

  Jó de azt mér nem kérdezték meg a gyerekektől, hogy és vajon ti kedves lurkók, ti is meleg buzikolbászt akartok a valagatok likába?

 • 2013.12.29 15:14:38himpellér

  Az Index is meggondolhatná, hogy mit jelentet meg. Steiner buzi. Magánügye. De az, hogy népszerüsíteni akarja a buzulást, meg gyerekeket hoz háttértámogatásnak, az már nem az. Holnap pedig jön a "pedofilnak jaj de jó lenni, mert azt is mondták a gyerekek" c. írása. Két fiam véleményét hadd tolmácsoljam: "mocskos buzik!".

 • 2013.12.29 15:25:22yatumux

  Emlékszem, hogy anno az SZDSZ egyik első törvénymódosítása az volt, hogy levitte a fiúknál a beleegyezési korhatàrt 14 éves korra 16-ről. A kislányoknál ez már 14 volt szóval, ha valaki 14 èves kisfiúkat akar dugni ebben a boldog új, szabad világban, immár megteheti hála a liberálisoknak.

  Véleményem szerint mindkettő nemnél felvinném 17-18 rá.

  A

 • 2013.12.29 16:30:57Real_Boy

  Kedves Kristóf!

  Nem! Bármennyire is erőlködsz, és szeretnéd, hogy ez a videó igaz legyen, a valóság ezzel szemben az, hogy nem az! NEM ezt gondolják A Kisgyermek a melegekről!

  Ezek buta, konzumidióta, agymosott, mekdonálcon nevelkedett, kaliforniai szülők magániskolás (vagy óvodás, ha 5 évesek is vannak köztük!) gyerekei, azok közül is csak egy speciálisan kiválogatott, különösen agymosott réteg, akiket felkértek egy tézis alátámasztására. (Tisztelet a kivételnek, a rózsaszín felsős kisfiúnak.)

  A GYERMEK szó számomra mást jelent. Nem ezeket az okoskodó, KISMINKELT(!), ripacskodó kisfelnőtteket, akiket a nagyfelnőttek előretolnak, és felhasználnak saját véleményük tolmácsolására. Közben meg a háttérben mindenki kuncog, meg cute-ozik a youtubeon, hogy jajmijenaranyosak, mennyireigazukvan. UNDORÍTÓ! Egy 5 éves óvodás kisgyereknek ne legyen már ilyen ilyen sarkos véleménye SEMMIRŐL!!! Az ellenkező oldalról sem! Hol élünk már?!

  Mellesleg nem veszed észre, hogy ezekből a gyerekekből süt a gyűlölködés? Amikor fintorognak, meg grimaszokat vágnak, amikor arról van szó, hogy vannak "mások", akik másként gondolkoznak, mert szerintük nem biztos, hogy olyan jó ötlet a házasság, vagy szerintük a szexulás hovatartozás magánügy, nem közügy. Akit zavar két smároló férfi látványa? Aki "nem tehet róla", hiába, "így született", nem tudja kinevelni magából, de természetellenesnek tartja az egyneműek nyalakodását. (Csak nem ismerősek ezek a kifejezések valahonnan?)

  Ez lenne az elfogadtatás? A híres tolerancia? Megbélyegezni azt, aki MÁS? Fintorogni? Kiröhögni, szánalmasozni, lekicsinyelni másnak a hitét, vallásosságát? Homofóbozni, tudatlanozni, megbélyegezni mások másfajta másságát? Nem érzed skizofrénnek a helyzetet?

  Erre válaszolj, de akár írhatsz is egy külön blogposztot róla, mert érdekel!

 • 2013.12.29 16:41:15Anders Behring Breivik

  Mocskos buzik !! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 • 2013.12.29 20:33:33A nick már létezik

  Nem kéne teret engedni a csúsztatós buzipropagandának.

  Welcome_To_Reality
  "melyik szót lennél szíves a magyar nyelvből használatra engedélyezni ami nem sértő?"

  Használjuk a buzi szót, ami évszázadok óta jelen van a magyar nyelvben a homoszexuálisokra. A meleg az egy (relatív) hőmérséklet(tartomány). A buzi meg buzi.
  Beírásaid alapján azt gondolom, te is az vagy.
  Nem szégyen az, de azért dicsekedni se kéne vele, mert egészségesnek sem egészséges.

  Egyébként Joe84 lehet, hogy nem okosabb, mint egy ötödikes, de kettőtök közül te írtad a jóval nagyobb ökörségeket.

  yatumux:
  "mindkettő nemnél felvinném 17-18 rá"
  Akkor börtönbe csukhatnád az összes középiskolást. Merthogy a többségük már szokott dugni, jellemzően velük nagyjából egykorúakkal, akik még nincsenek 18, de többnyire 17 évesek sem.

  apro_marosan_petergabor:
  Na ja, meleg házasság már csak azért sincs, mert egybeírandó.

  Tapmancs:
  Azért a Copacabana környékén valószínűleg elég meleg még az a homok napnyugtakor is.

 • 2013.12.30 00:38:42Welcome_To_Reality

  A nick már létezik:

  "Használjuk a buzi szót, ami évszázadok óta jelen van a magyar nyelvben a homoszexuálisokra."

  Baromságot állítasz, ez a 20. században itthon német nyelvterületről elterjedt sértő szó. És nem te mondod meg hogy használom az anyanyelvemet amíg téged nem sért, világos?

  "Beírásaid alapján azt gondolom, te is az vagy."

  Nem, én nem vagyok buzi. Én meleg vagyok, és ezt jól jegyezd meg hogy legközelebb ne lepődj meg ha cserébe téged is sértegetni foglak.

  "Nem szégyen az, de azért dicsekedni se kéne vele"

  Te hirdetted korábban rólam hogy "buzi" vagyok, nem én.

  "de kettőtök közül te írtad a jóval nagyobb ökörségeket."

  A tudomány az én érveimet támasztja alá, nem az övét. És nem a tiedet.

 • 2013.12.30 20:08:56A Tyne folyó déli partja

  11 éves Elle kinéz vagy 15nek...

 • 2013.12.31 10:52:27Reggie

  Welcome_To_Reality: Minden emlos, koztuk az embert is meleg, mert melegveru. Sot a radiator is meleg. Valoszinuleg ratyit akartal mondani.

 • 2013.12.31 10:53:13Reggie

  embert->ember

 • 2014.01.01 12:02:15prfecó

  szerintem a dívány szerkesztőségét mínősiti , ilyen cikk megjelentetése.

  kár érte , mert néhány értelmes ötletük van/volt.

  eggyel kevesebb ember figyeli őket , véleményük megindul a kukába

 • 2014.01.01 12:05:22prfecó

  elnézést a Divány szerkesztőségétől ez a szenny az Index oldalát minősíti

 • 2014.01.03 10:01:30IKDFA

  Azt kellett volna megkérdeznbi a gyerekektől, hogy mit szólnának ha ezentúl nem lenne anyukája, csak két apukája.. vagy fordítva...

 • 2014.01.12 14:15:32Karakozum

  Leírtam a véleményemet, kíváncsi vagyok, hogy csak egy hiba miatt nem jelent meg, vagy mert nem értek egyet a videóval...

 • 2014.01.12 14:34:04Karakozum

  Na, akkor nekiveselkedek még egyszer...
  Én is gusztustalannak tartom, hogy gyerekeket használnak fel ilyen dolgokra... Velük propagálni a melegházasságot meg az egész homoszexualitást?
  Igencsak furcsa, hogy a megkérdezett gyerekek közül mind támogatja vagy elfogadja a homoszexualitást... El tudom képzelni, hogy megkérdeztek vagy 100 gyereket, de csak ezt a tucatot válogatták be a videóba, hogy alátámassza a szerkesztők véleményét. Így lobbizni? Felháborító. Pontosabban a megkérdezettek közül egynek volt eltérő véleménye, de őt is leszólták, hogy nem tudja megindokolni, miért, és így biztos nem önálló gondolat... Akkor hogy hihetnénk el, hogy a többi 10 gyereké saját vélemény, és nem csak a riporterek adták a szájukba a szavakat?!
  Én pedagógus vagyok, és az a tapasztalatom, hogy a gyerekek egyáltalán nem tartják normálisnak a homoszexualitást, és a melegek házasságán igencsak ledöbbennek.
  Még annyi jutott eszembe a videó nézése közben, hogy akkor a férfiaknak is ugyanannyi joguk van szülni, mint a nőknek? Ha már a jogok egyenlőségénél tartunk...
  Én nem vagyok se ellenző, se támogató, se homofób. Próbálom kikerülni ezt a kérdést, de ami sok, az már sok. Például én sem értem, miért nem mutattak nekik rendes heteroszexuális lánykérést is?
  Könnyű így szimpatizánsokat gyűjteni...

 • 2014.05.23 11:20:19Attila752

  Helló mindenkinek.
  Hát mit mondjak. Igen, emberek, vélemények különbözőek. Én mégis aztmondom. Haverkodni, barátkozni bárkivel lehet. Mindentől függetlenül. Azaz haverságnál, barátságnál nemszámít ki micsoda. A videón elhangzott kérdésre itt a válaszom, benne van az eddig leírtban is. Röviden ugyanúgy haverkodnék vele, mint addig, ha kiderülne, hogy meleg. Nemszámít. De csak haverság, barátság lehet. Semmi több. Én így vagyok ezzel. Röviden ha valaki haverkodni akar, nemkérdezem micsoda. Akármi lehet. Ha haverság érdekli csak nyugodtan. :)

 • 2014.05.23 11:22:35Attila752

  Viszont jogosak a hozzászólások. Nemlehet gyerekekkel ilyesmit csinálni. Ez egyenlő a gyerekek megrontásával. Ők még kiskorúak, nemtudják miaz. Viszont ártalmas lehet az életükre nézve. Szóval ezeket a dolgokat a jövőben mellőzzék! Kérem a Gyámhatóságot is, lépjen fel az ilyesmivel szembe. Köszönöm.

 • 2014.06.02 19:10:05fenya

  Azzal kezdeném, hogy nem vagyok meleg sőt évekig buziztam őket, de rájöttem arra, hogy nekem semmi jogom felülbírálni más nemi identitását. A 21. században élünk akármennyire felháborító sok embernek, a társadalom felvilágosult és rájött arra, hogy nem az a természetes amit a többség szeret. Nem vagyok oda melegekért és ha lehet ne előttem smároljanak mert a gyomrom is felfordul, de azt nem értem miért ne élhetnének teljes életet. Azt is hozzátenném, hogy ez a kérdés csak nálunk magyaroknál és a harmadik világban, vagy a muszlim vallású embereknél tabu, ezért tartunk ott ahol éppen vagyunk mert egy elöregedő, begyepesedett társadalomban élünk.

 • 2015.04.18 06:56:06falsiloquus

  Joe 84: A pedofília egészen más dolog, mint a homoszexualizmus. A homofóbok rendszeresen, készakarva összekeverik ezt a két teljesen különálló dolgot. A pedofília ártalmas a gyermek lelki fejlődésére, félelmet kelt, ezért minden józan ember elítéli. A saját nemhez való vonzalom azonban nem kelt félelmet a két partner egyikében sem, a törvényes keretek között "űzhető", és el kell fogadnunk, hogy ilyen irányultságú embertársaink is vannak. Attól még ők nem ártanak senkinek. A pedofilok azonban nem feltétlenül saját nemű gyermekeket rontanak meg, és azt elfogadom, hogy pedofilok csak férfiak lehetnek, de azt nem, hogy csak kisfiúkat rontanak meg. Sokkal több esetben kislányokkal történik a megrontás, csak a család ezt gondosan titkolja, miközben persze tudják végig miről van szó, vagy sejtik legalábbis. A pedofília összemosása a homoszexualitással vagy tévedés a részedről, vagy pedig szándékosság, ez utóbbi viszont nem bocsánatos bűn. Az el van döntve, hogy ki hány éves kortól szexelhet kivel. Törvény döntötte el. Ha nem értesz ezzel egyet, legyél parlamenti képviselő, vagy kezdeményezz népszavazást. De ne mosd össze a homoszexualitást a pedofíliával, mert ez egy csúsztatás. Harcolj a homoszexualitás ellen, ha úgy érzed, hogy ez életed feladata, bár, szerintem általában ezek a harcok önmagunk elleniek - magyarul, a legnagyobb homofóbok a lelkük mélyén a legnagyobb buzik is. De ne olyan álságos módszerekkel, hogy összemosod a homoszexualitást a pedofíliával. Igaz, hogy a pedofilok általában férfiak, de az már nem igaz, hogy kizárólag kisfiúkra hajtanak, sajnos van ott sok kislány-orientált is.

  Ha nem értesz a témához, ne kommentelj. Persze, fröcsöghetsz nyugodtan, csak éppen saját hitelességedet ásod alá az alá nem támasztott vélelmeiddel, amiket szentenciaként mondasz ki. Ne ködösíts és ne csúsztass, hitelesebb leszel.

 • 2015.04.18 07:03:44falsiloquus

  fenya:

  Teljes mértékben egyetértek minden szavaddal. Amit hozzátennék: számomra egy heteroszexuális smárparti is undorító az utcán vagy a villamoson. Miért kell ezt nyilvánosan???

 • 2015.04.18 07:05:17falsiloquus

  Attila752:

  Lennék a haverod:)))

 • 2016.08.10 14:53:13Queen of Unluckys

  Nem hiszem el, hogy ennyi hülye homofób van a világon! De most emberek komolyan nézetek tükörbe. Szegények nem tehetnek arról, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Igen, gyerekeket használtak fel, hogy végre felhíják a felnőttek figyelmét arra, hogy a világ rossz, akárki bármit mond, hogy fejlődünk. Senki sem tehet arról, hogy kibe szeret bele! (Ezt én mondom gyerek ésszel, sok hülye felnőtt komentje után -_- )

 • 2016.08.10 14:55:25Queen of Unluckys

  Azoktól elnézést kérek akikre nem tartózik az előbbi hozzászólásom :) És örülök, hogy vannak még normális emberek.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta