SZÜLŐSÉG

Tíz ok, amiért tökéletes anya vagyok

2013. december 12., csütörtök 09:49

A terhességem alatt megosztottam veletek, miért gondoltam azt, hogy tökéletes anya válik belőlem, most pedig, a szülés után megosztom veletek a tapasztalataimat, miért is gondolom azt, hogy ez a tervem sikerült. Mindez persze nem jött volna létre nélkületek, akik minden nap elláttok a lehető legjobb tanácsokkal és figyelmeztetésekkel, kedves Poronty olvasók! 

Mert tudtam természetes úton szülni

Ma már minden apróság miatt császározzák a nőket, sőt, vannak olyanok, akik maguk kérik ezt a szülési módot, legtöbbször csupán kényelmi szempontból, felelőtlenül. Pedig a műtét alatt gyógyszerekkel tömik tele az anyát, nagyobb a fertőzésveszély és több szövődményes kockázata van, mint a hüvelyi szülésnek. Nem beszélve arról, hogy nyilvánvaló, a császáros anya és baba közt nehezebben alakul ki a kötelék, és nagyobb az esélye a szülés utáni depressziónak. A császárt szerintem nem is nevezhetjük szülésnek, szülés az, amikor megdolgozik vele rendesen a nő, nemcsak odafekszik lustán a kés alá és várja, hogy kikapják belőle a gyereket minden fájdalom nélkül. 

Mert tudok szoptatni 

Mindegyik kisbabámat hónapokig tudtam szoptatni, és már az első pillanattól kezdve rendesen be tudtam adni a szájukba a mellbimbómat. Nem nagyon értem a hisztit és a kifogásokat, hogy egyes nők nem tudnak szoptatni, hiszen mindenki képes rá, csak akarni kell. Ezek az anyák hamar feladják a dolgot, egyesek még a mellüket is féltik, biztosan azért. 

Mert nem szoptatok nyilvános helyen

Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy sok anyuka hogyan képes nyilvános helyen szoptatni. Az etetést mindenki intézze el otthon a négy fal között, vagy pedig fejje le a tejet, és vigye magával cumisüvegben, hűtőtáskában. És nekem ne jöjjön senki azzal a magyarázattal, hogy a szoptatás természetes dolog, mert a szex is az, mégis megbüntetik azokat, akik parkban, étteremben szexelnek. A szoptatás igenis szexuális tevékenységgé válik, amint látható az emlő, a közterületen szoptatók is büntetést érdemelnének, közszeméremsértésért. Az ilyen anyák nem is a gyerek igényeit veszik figyelembe, csak mutogatni akarják a szottyadt mellüket. Aztán meg majd csodálkoznak, ha egyszer egy férfi utánuk megy és megerőszakolja őket. 

Mert nem ráncigálom mindenfelé a kismanót

A fenti gondolatmenetet folytatva minden anyuka maradjon csak otthon, legalábbis maximum egy órára vigye ki sétálni a babát, ne hurcolássza össze-vissza, hogy úton-útfélen kelljen megetetnie. Egy kisgyereknek rendszer kell az életébe, amit az otthon biztonsága nyújt neki. Kiskorában amúgy is felelőtlenség emberek közé vinni, mert minden szar vírust összeszedhet, megfertőződhet. Aki ki szeretne mozdulni otthonról, az vegyen tamagocsit inkább, de ne szüljön gyereket! 

Mert nem használok babakocsit  

Soha nem teszem babakocsiba a kismanót, ugyanis egy kisgyereknek az anyai érintésre van szüksége jövés-menésnél is. Azt még megállom, hogy erről nem világosítsak fel minden ismerőst, és nem pörgök emiatt a baba-mama fórumokon, de az már nekem is sok, amikor valaki háttal teszi a babakocsiba a gyereket, hogy az ne is lássa az arcukat utazás közben. 

Mert természetesnek veszem, hogy nincs szex

A hormonháztartás a szoptatásra és a babagondozásra van ráállva, vagyis semmilyen, szexre ösztönző hormon nem termelődik. Ezért teljesen természetes, hogy a hátam közepére sem kívánom a szexet, úgyhogy azok után, hogy a terhességem alatt sem feküdtem le a férjemmel, jó ideig most sem fogok. Ráadásul míg a melleimből csordogál a tej, el sem tudom képzelni, hogy a párom hozzájuk nyúljon, meg amúgy is, a gyerek bármikor felsírhat, sőt, meg is láthat minket ÚGY, hiszen egy szobában alszunk. 

Mert nincs szükségem semmi és senki másra a kismanó mellett

A barátnőimnek is meg kell érteni, hogy nincs szükségem rájuk, most a baba az első. Reggeltől estig vele vagyok, a szabadidőt sem igénylem, minek is az olyannak gyerek, aki még a szülés után is elvágyódik egy-egy teázás melletti beszélgetésre. A gyerek maga a jutalom, és az élet értelme. 

Mert sose vagyok fáradt

Totálisan elegem van azokból, akik feszt csak panaszkodnak, hogy mennyire kimerültek és fáradtak. Az ilyenek szerintem egyszerűen csak unják már az egészet, hiszen, ha valaki azt csinálja, amit szeret csinálni, abba nem lehet elfáradni. Az egész egyébként a szervezésen múlik, én sose vagyok fáradt, mindig fitten és vidáman állok a baba rendelkezésére, példát lehetne rólam venni mindenkinek. Ez a jele annak, hogy valaki valóban megérett az anyaságra. 

Mert megfogadom mindenki tanácsát

Érett, felnőtt nőként azzal is tisztában vagyok, hogy mások gyereknevelésével kapcsolatban mindenki jobban tud mindent, vagyis teljesen jogos, ha olykor kéretlen tanácsokkal látnak el vagy dorgálást kapok egy-egy rossz húzásom miatt. Ezeket a tanácsokat igyekszem megfogadni, semmiképp nem akarom másképp csinálni a dolgokat, ahogyan azt a környezetemben jónak tartják. 

Mert visszaadom a szülői bizonyítványom, ha valami nem jön össze 

Ha pedig mégis megbocsáthatatlant hibázok, például együtt alszom a gyerekkel, pedig köztudott, hogy az beteges dolog, és a babáknak külön ágyban a helye, visszaadom a szülői bizonyítványom, mert nem tudnám elviselni a tudatot, hogy mások nem tartanak engem a legtökéletesebb anyának a világon. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2013.12.12 12:19:22zZz

  @atvitt ertelem "Tényleg ennyien vannak, akiknek nem esett le"

  Mindenkinek leesett, nyugi.

  Ez minden okostojásnak szól. Nem vazze, nem csak nektek esett le, hanem MINDENKINEK.

 • 2013.12.12 12:32:58Lenina Huxley

  Szlan: olyan gyakran én se vagyok itt, mégis leesett. Szerintem kristálytiszták a túlzások, vergődések, egészséges embernek becsillan, hogy ez nem lehet komoly. Kivéve ha maga is elkötelezett híve a vergődésnek, mert nála ez a komolyság jele.

 • 2013.12.12 12:39:05szlan

  @Lenina Huxley: igen, becsillan. Aztán meg kételkedik, hogy ez most mi is (ld. a kommentek egy szép nagy részét), aztán innentől már annyira nem is humoros és megette az egészet a fene. Pedig lehetett volna ebből egy igen vicces kis poszt is.

 • 2013.12.12 12:39:56Kovácsné

  Nyilvánvaló az irónia. A kérdés csak az, hogy van-e értelme, mert ebben a formában maximum beszólogatásnak, lenéző kinyilatkoztatásnak tekinthető, segítséget nem ad, békét a felek közé nem hoz - tehát tök felesleges.

 • 2013.12.12 12:42:32Kacsatollah

  Primitív cikk, akkor is, ha komoly, akkor is, ha ironikus, akkor is, ha felháborodott kommentekre vadászó... A célközönségnek meg nincs számítógépe...

 • 2013.12.12 12:50:16Lenina Huxley

  Szlan: oké, aláírom. Az mégis szép cél,hogy az olvasók esetleg a saját mantrájukba szaladnak, a saját stílusukra találnak. A cikkírót mindig ugyanazok és ugybnazokkal támadják, talán nekik szól elsősorban, mindig itt vannak a kritikaik ellenere.

 • 2013.12.12 12:54:38GHJUKI

  Lenina: Milyen jókedv tablettáról beszélsz? Te élsz ilyen szerekkel? Akkor már értek mindent :)

 • 2013.12.12 13:03:27Nilüfer

  Mikkamakkka:) Még, még!!! Tudom, amit tudok:DDDDDD

 • 2013.12.12 13:18:12Lenina Huxley

  Ghjuki : ja, es tudom ajanlani:) kulonosen igy karacsony elott.

 • 2013.12.12 13:18:19ddd888

  Minden sotet irhat cikket mar? Szanalom

 • 2013.12.12 13:25:32Intizar

  Modor Mikkamakka! Máskor tégy kacsintó szmájlikat minden mondat után. Hátha akkor rágyönnek...

 • 2013.12.12 13:46:58mamabig

  Jesszusom, tényleg ennyi humor és/vagy ész sem szorult belétek??? Ez KAMU, legkésőbb a szex résznél a legsötétebb gyászhuszároknak is el kéne röhögnie magát, hogy lehettek ennyire besavanyodva... :-DD

 • 2013.12.12 14:09:04GHJUKI

  ,,mamabig": Ha Neked ez vicces, nevess rajta, attól még akinek az az utsó gondolata a cikket olvasván, hogy nevessen még nincs besavanyodva, max nincs Veled /mikkakakával 1 hullámhosszon, és lehet nem is lesz soha..

 • 2013.12.12 14:15:13GHJUKI

  pl. az számomra vicces, hogy a cikk íróját mikkakakának becézem, de a cikkben foglaltak nem tréfásak, hanem szánalmasak, nincs benne rendszer, nincs egy ép gondolat, a stílust meg nem is boncolgatnám. A fa viccek szórakoztatóbbak, mint a fenti iromány. Annyi igazság van a kommentekben, hogy akinek nem tetszik, ne olvassa, az index lejárt lemez...

 • 2013.12.12 14:18:59vandorszekely

  Az elősző cikk mikor megjelent, akkor tücsköt bogarat (na jó, minden mocskot) ráhordtam. 1 kis idővel később felhomályosodtam, hogy ez kamu.
  Ez és itt is kamu.

 • 2013.12.12 14:20:21MdewC

  A cikk teljesen mind1, hogy milyen okból született, vagy mi volt a célja az írónak. Szerény véleményem szerint mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy gondolja, és úgy oldja meg a problémáit, ahogy szeretné, vagy tudja. Viszont aki leírta a véleményét, azért mert komolynak gondolta a cikket, vagy mert ironikusnak, azt illene tiszteletben tartani, nem pedig kioktatni a semmiről. Senki nem kérte meg azokat az olvasni tudó hozzászólókat, hogy mások véleményéről tartsanak degradáló kiselőadásokat. Az ilyen fajta hozzászólások még szegényebbek, mint maga az iromány.
  Kellemes Ünnepeket.

 • 2013.12.12 14:26:02bobbafet

  Sírnom kell a kommenteken... Az irónia/szarkazmus felismerését oktatni kellene általános iskolában. Alsó tagozatban, hogy biztosra menjünk.

  [link]

 • 2013.12.12 14:37:46MdewC

  Mindenki nagyon örül, hogy élnek köztünk olyan tanult emberek, akik felismerik és értelmezni is tudják a mások által leírt ostobaságokat. Remélem ők az élet más területein is ilyen sikeresek és megoldják az olvasni nem tudó társadalom helyetti problémákat. Illene már végre.

 • 2013.12.12 15:10:50Hátrányos helyzetű kaviár

  Kovácsné: Nem, nem nyilvánvaló. Ha nyilvánvaló iróniát akarsz, akkor olvasd a modorost vagy a görbe sminktükröt. És azt is rendre félre szokták értelmezni a címlapról érkezők.
  Ez volt egyrészt. Másrészt meg, az iróniának nincs is jobbító vagy vagy más egyéb "megváltó" szándéka. Jobbára öncélú, aminek kapcsán lehet fejekhez kapkodni, meg "aha-érzést" átélni, de szociális-társadalmi-és egyéb céljai, na, az tuti nincsenek.
  Ez csak egy szimpla fika-poszt, amit vannak, akt komolyan vesznek. Pedig kár.

 • 2013.12.12 15:16:31dieter1

  Hihetetlen, megint ráugrott legalább a kommentelôk 90%-a a csalira.

  Nézzétek meg már a cikk elején belinkelt posztot, ez annak a folytatása. (Most látom, hogy annak még mindig az én kommentem van a végén...)
  Aki egy pillanatig is azon agyal, hogy ez vajon komolyan kell-e venni, azt csak sajnálni tudom. Ez a poszt a tipikus trollkommentek gyűjteménye, amivel egy fiatal anya szembesülni kénytelen. Amikben kioktatják, hogy bűnt követ el a gyereke ellen, ha mindezeket a szabályokat nem tartja be. Ebbôl adódóan a poszt ironikus ugyan, de nem humornak van szánva - illetve csak az érezheti benne a humort, aki pontosan érti, mi is akar ez lenni :-)

 • 2013.12.12 15:33:45nneirda

  Színtiszta szatíra. Nekem tetszett!

  Kiveszett a humorérzék az emberekből? Micsoda kommentek... Nyerítek. :D

  (Az első bekezdésnél még én is bedőltem, bevallom, de a másodiknál leesett a tantusz.)

 • 2013.12.12 15:36:19Hátrányos helyzetű kaviár

  dieter1. De most már komolyan, mióta értékelődött át a magyar nyelvben az irónia jelentése? Igaz, több éve nem élek otthon, de ennyit változott volna a nyelv? Mert az én értelmezésem szerint ez csak egy sima fika-poszt. Ha ez mostanában otthon az irónia, hát akkor ezen a téren is b.szott nagy baj van,. Igaz, a célját elérte, és most a velvetesek széles vigyorral a képükön szemlélik az oldalletöltéseket. Ez nem is akkora baj, de ezt a f.st ne nevezzük már iróniának, könyörgöm, mert köze nincs hozzá.

 • 2013.12.12 15:43:24tera

  A szarkazmus gúnyos, ellenséges stílus. Gyakran iróniával párosul és/vagy jellegzetes hanghordozás kíséri.

  Oscar Wilde a szellemesség legalacsonyabbrendű formájának nevezte. 1983-ban Leonard Rossiter megjelentetett egy könyvet ezzel a címmel (The Lowest Form of Wit, ISBN 0-7221-7513-2), ami tartalmazza a szarkazmus történetét, szabályait, és sok szarkasztikus vagy annak vélt idézetet híres emberektől.
  A szarkazmust gyakran összekeverik az iróniával. Az irónia azt jelenti, hogy a szöveg szó szerinti értelme és a tényleges, a beszélő szándéka szerinti értelme különböző; a szarkazmus pedig azt, hogy a beszélő szándéka valakinek vagy valaminek a gúnyolása, vicctől, humortól mentesen. A humor megléte, avagy hiánya a legélesebb határ az irónia és a szarkazmus között.[forrás?] Irónia szarkazmus nélkül éppúgy lehetséges, mint szarkazmus irónia nélkül.

  A szarkazmust a cinizmussal is gyakran összekeverik; az utóbbi (a hétköznapi szóhasználatban) egyfajta alapvetően nihilista attitűd az élet és más emberek felé, a szarkazmus viszont használható pozitív ideák vagy érzések kifejezésére is.

  A szarkazmust, mivel jellemzően a hanghordozásra támaszkodik, gyakran nehéz észrevenni az írott szövegben, és így rendszeresen félreértik. Ezt elkerülendő, az interneten gyakran írásban jelzik a szarkasztikus megjegyzéseket, például emotikonokkal vagy a HTML kódot utánzó … jelöléssel.
  Angliában a tévéműsorokban a halláskárosodottak számára készült feliratok a szöveg végén elhelyezett (!) karakterekkel jelzik azokat a mondatokat, amikben a hanghordozás hívná fel a figyelmet a szarkazmusra vagy iróniára.

 • 2013.12.12 16:11:45Pet1988

  nem vagyok feleség, nem vagyok anya... de kedves mikkamakka.... hamar elvált, megcsalt feleség leszel... vagy már az vagy? (a szarkazmus részt most hagyjuk...)

 • 2013.12.12 16:13:30Hátrányos helyzetű kaviár

  tera: Igaz. Ezek szerint valaki mégis emlékszik ... A szarkazmust írott szövegben nagyon nehéz visszaadni, mert ott a hanglejtések és a mimika is bejátszik. Persze, ismerünk világ- és magyar irodalomból is szarkasztikusnak nevezett műveket. De, hogy ez nem a mikkamakka meg a velvet vagy az index szintje, arra ráteszem az ország jövő évi költségvetését, a kenőpénzekkel együtt. Nagyjából a cinizmusra áll, bár ez esetben azért érzékeltethető. Az iróniát viszont kiválóan lehet érzékeltetni írásban is. De ehhez azért több kell, mint a köznap nyelven megfogalmazott "fikázás", ami ennek a posztnak a lényege. Ez csak troll-mágnes így...

 • 2013.12.12 16:30:06atvitt ertelem

  elszállt a kommentem

  zZz:

  hát most nincs igazad! olvass vissza! az elsőként megjelent kommentek nagytöbbsége arról árulkodik, hogy nekik nem esett le. a későbbiekben is sokaknak még. segítek: azoknak nem esett le, akik érdemben válaszoltak valamelyik provokatív állításra, pl. hogy miazhogy a császáros szülés így meg úgy, meg méghogy ne mozduljon ki az anyuka, meg majd meglátja, mi lesz ha sosincs szex. ezek.

 • 2013.12.12 16:44:20dieter1

  Biztos, ami biztos, benéztem a Wikipédiára, mit is ír az iróniáról. Elôször is: "Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom." Szerintem ez teljesen illik a posztra. Azután: "Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek." Erre írtam, hogy nem humornak van szánva, vagyis nem nevettetni akar. Végül: "A látszólagos magasztalás mögött megítélés, elmarasztalás bújik meg, melyet a szövegkörnyezet leplez le." Nos, ha valakinek eddig kétségei lettek volna, ebbôl teljesen egyértelmű, hogy ez irónia a javából.

  De nem is a műfaji meghatározás a lényeg, sokkal inkább az a kérdés, mit akarhatott elérni. Ez a poszt ugyanis nem illik bele a megszokott sémákba. Olyan tükröt tart a trolloknak, amiben - mivel nem tudnak kilépni a megszokott sémáikból - egyszerűen képtelenek magukra ismerni, a többiek viszont (bungics, Pakinyanya, whale, janper és a többiek) felismerik ôket. Számukra ezért humoros ez az írás. Kénytelen vagyok azt mondani: itt minden hozzászóló leleplezi valódi énjét. Szomorúak az arányok :-(
  Trollokon amúgy most elsôsorban azokat értem, akik mindenkinek nekiesnek, akik bármit is másképp szeretnének csinálni, mint az az ô Nagykönyvükben meg van írva. Magamtól idézek öt hónappal ezelôttrôl:
  "Nem csalódtam, a legtöbb fontos klisé szerepelt benne, amivel a kismamák életét meg szokták keseríteni a mindent jobban tudó (leginkább gyerektelen) károgók."

 • 2013.12.12 16:59:15Schindrilla

  Kimaradt a "pocaklakó"- pedig anélkül nincs tökéletes anya :DDDD

 • 2013.12.12 17:03:50Lenina Huxley

  Ugy latom, mar stilisztikaora van. :)

 • 2013.12.12 17:04:16verity777

  Asszem ezt humorosnak szánta a szerző. Volt már egy hasonló posztja, háááááááát... nem kéne erőltetni, akkor se sikerült...

 • 2013.12.12 17:15:09zsírmalac

  Emberek, ez IRÓNIA, és az is nyilvánvaló, hogy mi ihlette. Többek között a császáros cikkhez* írt hozzászólások, melyekből például megtudhattuk, hogy a császárral szült gyerekkel alig tud az anyja "rendes" kötődést, anya-gyermek kapcsolatot kialakítani, vagy hogy az olyan, akit érdekel az alfele épsége is, miért nem tart inkább aranyhörcsögöt.

  Egész jól összeszedte a cikkíró, hogy mikkel szokták nyomasztani a kisgyerekes anyákat nem csak családtagok, ismerősök, hanem még vadidegenek is.

  *http://divany.hu/poronty/2013/12/09/kiharcoltam_hogy_csaszarral_szulhessek/

 • 2013.12.12 17:16:19zsírmalac

  .

 • 2013.12.12 18:36:51kungfupanda

  Nagy itt a sötétség, ha ezt az írást tényleg ilyen sokan komolyan vették, ahogy azt a kommentekből látni... :D

 • 2013.12.12 18:45:51csakférfi

  A cikkírónak kijár a tisztelet és a megbecsülés nem liheg túl semmit,nem görcsöl ,nem álmodozik különféle babaoldalakon és nagy ívben tesz rá hogy a férje hányszor veri ki a mosdóba!:-)
  ösztönösen anya és ez így van jól.
  Sokszor azt a feltételt szabom nézőpontjaim megválogatásához hogy : mi lenne ha minden anyuka így gondolkodna?
  BÉKE.
  Ez a véleményem ,aki mást gondol lesza....!
  Tiszteletem a normális anyukának.Sohasem leszel tökéletes,sok hibádat felsorolták előttem.:-)

 • 2013.12.12 19:07:22Gera

  Eddig is elég sötétnek tűnt a kommentelők többsége, de azt nem hittem volna, hogy ennyien lesznek, akik képtelenek értelmezni ezt a kis fricskát.

 • 2013.12.12 19:33:17SzOrsii

  Azért megnyugtat, hogy most többen értjük ezt a cikket, mint a legutóbbit :D
  Köszi én most is jót nevettem.
  Drága kommentelők, remélem csak annyira veszitek magatokat komolyan, mint Mikkamakka. Akkor semmi gond :)

 • 2013.12.12 19:44:31Hátrányos helyzetű kaviár

  dieter1. Édesf.szom! A krumplileves meg krumplileves, elvtársak! Ez neked irónia? Ez neked az irónia? Jézusom! Mondd, hányszor szaladtál bele a néhai fika-blogba? (már, ha ismerted egyáltalán). Mert ez a poszt pont azt a stílust követi. A különbség, hogy ott még a hozzád hasonló stílustalanok is kénytelenek voltak elfogadni, hogy az bizony szimpla fika-blog, így nem tudták megjátszani az "entelektüelt" -wikis szócikkek idézgetésével - OMFG!
  Mondd, sokszor röhögtek téged körbe a modoroson meg a görbe sminktükrön?

 • 2013.12.12 19:58:20sunblind

  bazz.
  tényleg van, aki komolyan kiakadt ezen.
  a legdurvábbja nekiáll megmagyarázni/ideologizálni/vigasztalni/ítélkezni.
  azér a halk kuncogás közben ez kurvára ijesztő.

 • 2013.12.12 20:57:23Gizi Bé

  jesszum, akinek nem jön le ebből, hogy ez vicc, az menjen orvoshoz:-)
  amíg én hangosan nevetek rajta, tényleg elég ijesztő, hogy egyesek meg elkezdik megmagyarázni:-)
  lol

 • 2013.12.13 08:41:49mone1234

  Mikkamakka de gonosz vagy :D
  Szegény friss anyukák isszák a reggeli teájukat,van rá 10 percük, humorérzékük sajnos most nyaral, erre ez a cikk. Képzeld el egyesek ,hogy pöröghetnek ezen akár napokon keresztül...
  Megjegyzés: azt hiszem szivesebben mennék át hozzád látogatóba, mint a friss anyuka barátnöimhez ;)

 • 2013.12.13 09:46:16dieter1

  Kedves Hátrányos helyzetű kaviár, lelkem szottya, édes magzatom! :-)
  Én egészen másról kezdtem el írni, mint amit te feszegetsz. A Wiki megtekintésére te kényszerítettél rá, amikor belémkötöttél, és megpróbáltál teljesen elbizonytalanítani irónia-ügyben. Utánanéztem, a magam részérôl megnyugodtam, ennyi. Engem a legeslegkevésbé sem érdekel az, hová helyezzük el pontosan ezt a posztot a mai magyar blogirodalom tengerén. Ezért - szélesebb blog-olvasottságodra tekintettel - meghagyom az összehasonlító műelemzések lehetôségét neked :-)

  Engem egyes-egyedül az a jelenség érdekelt, hogyan oszlik meg a kommentelôk többsége két alapvetô, szembenálló csoportra: az értôk és az értetlenek táborára. Errôl állapítottam meg: aki érti, mosolyog rajta. Aki nem érti, szó szerint veszi, vitatkozik vele, támadja - nos, az nem veszi ugyan észre, hogy az írás nem arról szól, amirôl látszólag szól - hanem ôróla :-P

 • 2013.12.13 09:46:46dieter1

  Kedves Hátrányos helyzetű kaviár, lelkem szottya, édes magzatom! :-)
  Én egészen másról kezdtem el írni, mint amit te feszegetsz. A Wiki megtekintésére te kényszerítettél rá, amikor belémkötöttél, és megpróbáltál teljesen elbizonytalanítani irónia-ügyben. Utánanéztem, a magam részérôl megnyugodtam, ennyi. Engem a legeslegkevésbé sem érdekel az, hová helyezzük el pontosan ezt a posztot a mai magyar blogirodalom tengerén. Ezért - szélesebb blog-olvasottságodra tekintettel - meghagyom az összehasonlító műelemzések lehetôségét neked :-)

  Engem egyes-egyedül az a jelenség érdekelt, hogyan oszlik meg a kommentelôk többsége két alapvetô, szembenálló csoportra: az értôk és az értetlenek táborára. Errôl állapítottam meg: aki érti, mosolyog rajta. Aki nem érti, szó szerint veszi, vitatkozik vele, támadja - nos, az nem veszi ugyan észre, hogy az írás nem arról szól, amirôl látszólag szól - hanem ôróla :-P

 • 2013.12.13 09:49:47dieter1

  Elküldöm, nincs. Frissítek, nincs. Becopyzom, újra elküldöm, nincs. Frissítek, nincs. Becopyzom másodszor, nincs. Frissítek a biztonság kedvéért, de sehol. Becopyzom harmadszor: halleluja, végre megvan. Duplán. :-(

 • 2013.12.13 12:02:59Hátrányos helyzetű kaviár

  dieter1
  Szia anyu!!!! Ha már a magzatod vagyok ... :P
  Na, kb. ennyit rólad.

 • 2013.12.13 12:27:52dieter1

  @Hátrányos helyzetű kaviár
  Önkritikád egy csepp sincs, azt látom. Ha még ebbôl sem vetted észre, hogy talán nem kellett volna "Édesf.szom!"-nak szólítanod, akkor tényleg reménytelen eset vagy. Node semmi gond, betudom a hátrányos helyzetednek :-P
  Na, bk. ennyit rólad.

 • 2013.12.13 14:20:19R2D2 & C3PO

  ;-DDD

  Köszi.

  A múltkor olvastam, hogy a magyaroknak nincs érzékük az iróniához. És basszus! Hihetetlen!

 • 2013.12.13 14:28:41R2D2 & C3PO

  Szerintem már a címből le kellett volna esnie mindenkinél...

 • 2013.12.14 17:14:29Hátrányos helyzetű kaviár

  dieter1
  Akkor ugye hiányoztál, amikor az értő olvasást tanították a többieknek, ugye?
  Az "édesf.szom" egy felkiáltás, indulatszó volt, mint az "úristen". Ha azt írtam volna, akkor azt hinnéd, hogy istennek szólítottalak? Édesf.szom! És még te oktatsz ki engem! :P

 • 2013.12.14 23:40:00dieter1

  @Hátrányos helyzetű kaviár
  Mea culpa, óriási tévedésben voltam - bár a félreértésem ellenére a megszólításom kedvesnek volt szánva és nem volt benne bántó.
  Viszont azt is be kell vallanom: nálunk az indulatszóként alkalmazható illetlen kifejezéseket az értô olvasás órán egyáltalán nem tanították. Talán a tanár, talán a tanterv hibája. Nálatok ez tényleg része volt a tananyagnak?!

 • 2013.12.16 10:04:27ajuci

  I R Ó N I A

  nagyon jót röhögtem.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta