no

Kazincbarcikai lett az év szülészete

A babaszoba.hu három hónapos szavazásán 2500-an vettek részt, és a tavalyi után ismét a Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórházát hozták be az összesített első helyre. Érdekes tény, hogy a közlemény szerint az összesített lista első tíz helyében nincsen fővárosi kórház, bár az egyik részkategóriában a Szent János Kórház szülészete nyert.

A közlemény szerint ez azt bizonyítja, hogy a kisebb vidéki kórházakhoz erősebben kötődnek a családok, míg a megyeszékhelyen vagy a fővárosban működő intézményekkel szemben kritikusabbak az ott élők.


Nagyobb térképre váltás

Az egyes intézményeket a szavazók három kategóriában értékelték, ezek a szülőszobai ellátás, a gyermekágyi- és újszülött-ellátás, valamint a felszereltség és környezet voltak.

Annak ellenére, hogy az összesített pontszámok alapján csak a nyertest szokták elárulni, az idei közleményből annyi kiderült, hogy nagyon szoros versenyben az összesített pontszámok alapján a karcagi Kátai Gábor Kórház szülészeti osztálya lett az ezüstérmes.

Az egyes megyékben működő intézmények teljesítménye alapján alakult ki a megyék országos rangsora. Idén a Fejér, a Hajdú-Bihar és a Baranya megyei intézményekben szülő nők voltak a leginkább elégedettek, valamint Budapest XIV., VI. és IX. kerületeinek lakosai: itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a szülészetek.

shutterstock 16443055

Az egyes részkategóriák győztesei ezek az intézmények lettek:

  • Gyermekágyi- és újszülött-ellátás kategória: Kátai Gábor Kórház - Rendelőintézet (Jász-Nagykun-Szolnok megye, Karcag
  • Szülőszobai ellátás kategória: Szent János Kórház (Budapest, XII. kerület)
  • Felszereltség és környezet kategória: Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórháza (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kazincbarcika)     
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra